Nu sitter vi på Sjövillan, Jonas är och be...

20110731041 (MMS)

Nu sitter vi på Sjövillan, Jonas är och beställer öl till honom och kaffe till mig. Så ser det ut på den här resan.. :) Idag var vi som sagt och shoppade på Kupolen i Borlänge. Det blev väl inte sådär super mycket shopping för nån av oss, kanske allra minst för Theo.. Han brukar ju annars oftast få mest grejer. Jag köpte några enstaka klädesplagg, 2 halsband, en klocka m.m. Jag tror inte det blev nånting alls till Theo faktiskt. Nu kommer visst Jonas med kaffet, bye bye!


Nu är det sovdags för lilleman. Han har in...

20110730030 (MMS)

Nu är det sovdags för lilleman. Han har inte somnat så tidigt på hela semestern, som han har gjort här.. Det måste vara nåt med luften :) Nej men alla nya intryck, alla raggar- och racerbilar som låter och kör överallt, alla människor, fontänen med sitt facinerande vatten (den är visst lika spännande varje gång vi går förbi..) ja allt är visst lite mer spännande här! Och så går vi ju så mycket, allt är så nära så man använder ju aldrig bilen, och han vill ju gå nästan överallt själv, vagnen är för det mesta tom. Så det blir han väl också mer trött av. Jag med. Det är på gott och ont det här med att vi går så mycket.. Det är ju bra med motionen, men jag vet ärligt talat inte hur mycket motion man får av att gå i det tempo jag och Theo har.. Min kropp tycker visst inte om att anstränga sig så här mycket.. Fogarna och magen säger ifrån tillslut. Idag efter strandhänget: var vi till en jätte rolig lekpark, köpte vi Thaimat, satt i gräset och tittade på bilar, besökte en uteservering och gick tillsist tillbaka till lägenheten. Imorgon ska vi till Borlänge för våran årliga shopping i Kupolen.


Idag hänger vi på stranden :) Riktigt varm...

20110730008 (MMS)

Idag hänger vi på stranden :) Riktigt varmt i luften och riktigt kallt i vattnet! :) det var nog det kallaste vattnet vi badat i hittills i år.. Men idag var det väl behövligt! På förmiddagen var vi och fikade på vårt favorit café, Södergården. Sen har vi mest strosat runt och känt lugnet :)


Nu är vi framme! Vi har installerat oss i ...

20110729979 (MMS)

Nu är vi framme! Vi har installerat oss i Tages lägenhet och är nu ute och strosar runt här i Rättvik. Tage är dock med Maritha i Norge och kommer tillbaka om några dagar, så vi får roa oss själva tills dess. Det märks att pojken suttit i bilen hela dagen.. Han pratar oavbrutet om allt han ser! Men det finns ju faktiskt mycket att titta på här också..! Marknadsstånd, raggarbilar som låter och motorcyklar. Allt imponerar på honom här!


Pack och bad

Denna dag har bestått av badande och packande.
Imorgon åker vi ju nämligen ner till Rättvik, så därför har vi packat idag. Vi kommer hem nästa torsdag och sen på måndagen efter det så börjar vi att jobba igen.
Och så har det ju varit tokvarmt idag, så därför har det blivit mycket badande :)

Först i poolen på gården. Där satt han inte stilla i många sekunder! :)

Och sen var vi med mina föräldrar och Lina och hennes barn och badade i Dammsjö.

Som sagt, imorgon åker vi ner på vår årliga tripp till Dalarna och Classic Car Week :) Nu är det dags att stänga ner här. Bye bye!

Galen badpojke! :)

20110728956 (MMS)

Galen badpojke! :)


Dagens bilder

Glad kille i matvagnen :)

Tuff kille på bilen :)

Så här ser det ut med det nya vitrinskåpet på plats..

Så här ser kistan ut som vi fick. Den är jätte fin! (och så ryms det väldigt mycket i den har jag märkt) :)

Jag har googlat lite på den nu, och tydligen så är det en Kamferkista från Kina. Dom var vanliga som souvenirer därifrån på slutet av 1800-talet och fram till 1900-talets mitt. Särskilt bland sjömän, och det var så den här kistan kom hit också. Nu kom jag inte ihåg vem det var.. men typ en syster till Jonas farfar var tillsammans med en sjöman som kom hem med kistan till henne när han hade varit i Kina.. Och sen fick Jonas farfar ta den och nu står den här! :)

Nu måste vi bara hitta en bra plats för den.. Just nu står den lite malplacerat i tv-rummet bredvid orgeln. Men den får nog stå där den står ett tag till, tills vi hittar någon bra plats :)

Ikväll har vi barnvaktat Loke och Tyr.
Vad är det med barn och att sitta nära tvn?? Alltså såå liten tv har vi ju faktiskt inte..

Hatten får kanske byta namn till kepsen nu...

20110727936 (MMS)

Hatten får kanske byta namn till kepsen nu? :) Nu har jag varit hos barnmorskan och konstaterat att det var som jag hade känt, att bebisen flyttat sig uppåt i magen. Så nu kom jag upp på den understa kurvan med sf-måttet (förra veckan låg jag under den och hade nästan inte växt något alls på nästan en månad..) Men hon tyckte fortfarande att jag var för liten, så kommer jag inte upp lite på kurvan på nästa koll om 2 veckor så ska hon skicka mig till specialist mödravården. Nu ska vi hem och äta lunch, sen får vi se om vädret håller i sig så kanske det blir bad sen!


Tisdag

Idag har jag hunnit med att både hänga med käraste syster på stan, äta lunch och shoppa (tittat på när hon har shoppat..?), fikat hemma hos Hanna och ätit middag med Josefin och Jossan hemma hos Anna.
Med andra ord, en fullspäckat trevlig dag! :)

Jag hade ju förträngt att jag hade tänkt visa mer bilder från The Studio, men kom på det nu när jag kollade igenom bilder-mappen.. Så här kommer ett gäng och så kommer det fler en annan gång:


Papper

Här sitter jag med mina pappershögar och pärmar.. Det tog riktigt lång tid att sortera och fixa bort pappershögen..!

Tage var förbi en sväng ikväll och byggde lego med Theo.

Jag tror att bebisen kände lite press på sig nu när det är snack om det här med för liten mage och att vi ska kolla ipp det på onsdag.. Det började idag med att möblera om lite där inne och försökte förflytta sig lite högre upp. Jag har ju som sagt trott att det är för att han ligger så långt nere i magen, den är så liten. Så han ville väl  göra en ändring på det :) Men, vi får väl se vad barnmorskan säger på ons.. Om hon tyckte han flyttade sig tillräckligt långt upp, eller om magen fortfarande är för liten..

Ja, alltså det här med tv-spelandet tar ty...

20110725922 (MMS)

Ja, alltså det här med tv-spelandet tar tydligen på krafterna.. Nu somnade han igen med kontrollen i handen. Igår hade vi först besök av Niklas, Emma och Henny (som är 2 månader). Dom fikade och kollade in huset. Sen kom Tage hit och åt middag. Och som vanligt ville Theo ha sin farfars uppmärksamhet oavbrutet när han är på besök :) Idag har vi hämtat möbler (som vi fått från Jonas farmors hus) Och möblerat om lite inne i köket. Får väl ta en bild sen när allt är klart.. :) I och med att vi byter ut vitrinskåpet så var jag ju tvungen att ta ut det som var inne i det gamla och jag kan som vanligt konstatera att jag måste gå igenom pappershögen med räkningar och sånt, oftare än med 2,5 års mellanrum.. Det är lika drygt som vanligt när jag sparar det så länge!


:(

Alltså det är så ofattbart, så tragiskt, så hemskt så man förstår det inte riktigt.
Mina tankar idag har gått till vårt grannland, till dom skadade och anhöriga till dom som inte klarade sig.
Som sagt, man förstår det inte riktigt.
Här är en tjej som var med på ön, om ni orkar (det är känslosamt) så läs:

http://prableen.origo.no/-/bulletin/show/672218_helvete-paa-utoeya?ref=mst

Marknad, bad och åska

Det var väl lite jobbigt att gå på en trång marknad när det var så varmt ute, men det är väl så det brukar vara.. Som vanligt köpte vi bara ätbart, ja förutom åkbiljetter till karusellen då :)

Efter att vi varit hem en sväng och ätit lunch och hämtat upp badkläderna så åkte vi till Korptjärn, där även mamma, pappa och Elias befann sig. Det var såå skönt att äntligen få svalka sig i vattnet! Theo var som vanligt helt galen i vattnet :) Blev så arg för att vi ska hålla i honom och att han inte får simma iväg själv.. Han har så höga tankar om sig själv :)
Va?! Ska vi redan åka hem?

Så här såg det ut 1-2 minuter innan åskovädret bröt ut. Jag tycker det är spännande och mysigt med åska och blixtrar och stod ute och tittade, men Theo blev jätte rädd och klamrade sig fast i min famn och började seriöst att skaka.. Så han fick vara inne med sin pappa, medan jag fortsatte förundras över vädret :)

Nu är vi på det enda stället man kan vara ...

20110723901 (MMS)

Nu är vi på det enda stället man kan vara på i denna värme, på stranden! Vi är och badar i Korptjärn med mamma, pappa och Elias. Så skönt så skönt!


Åka karusell, äta karamell.. :)

20110723899 (MMS)

Åka karusell, äta karamell.. :)


Så här såg det ut när jag klev upp ur säng...

20110722893 (MMS)

Så här såg det ut när jag klev upp ur sängen imorse :) Ja men idag var vi som sagt till Örnsköldsvik. Först badade vi på Paradisbadet, sen åt vi lunch på Burger king (för grillat ÄR godast!) och tillsist så shoppade vi på rean på Cubus (näe, tillsist fikade vi på ett café. Men det behöver vi ju inte erkänna..) Sen ikväll har Tage varit förbi och hälsat på. Imorgon ska vi en sväng på marknaden i Nordmaling. Jag hoppas att Theo kan sova bättre denna natt, att hans tusen myggbett inte kliar lika mycket.. Stackarn :( God natt!


Släkthäng :)

Idag var vi först en sväng till Jonas farmors gamla hus för att titta hur det går för dom som håller på att städa ur där. Oj vad mycket grejer det fanns där.. :) Även fast Jonas pappa, faster och farbror (m.fl.)  har rensat ut väldigt mycket så fanns det hur mycket som helst kvar! Men det blir väl så när man bott i ett hus så länge som hans farmor och farfar gjorde.. Man hinner ju samla på sig gaanska mycket under en sån peroid :)
I alla fall.. efter ett snabbt besök där så tog jag och Lina barnen med oss och åkte till Mjösjöby. Där träffade vi en stor del av våran släkt :) Våra kusiner (med stora delar av sina familjer) och faster från Uppsala var där och vår faster som bor i Umeå. Sen var ju såklart bror med familj, mamma och pappa, min moster/faster och morbror/farbror och kusin Simon där!
Vi hängde, surrade och grillade. Mycket trevligt!!

Imorgon ska vi till Ö-vik för bad, shopping och hamburgare :) God natt!


Livat i magen

Idag när jag var hos barnmorskan så tyckte hon att jag hade lite för litet sf-mått (att min mage var lite för liten..) Förra gången låg jag precis på den understa kurvan, och då sa hon att så länge jag följer den kurvan så är det lugnt. Men nu hade jag knappt växt nånting utan låg kvar på samma ställe, så då blev hon lite fundersam och ville att jag skulle komma in igen redan nästa vecka och har inte sf-måttet blivit större så får vi en tid hos spec. mödravården. Då får dom göra en ordentlig koll på vad som kan orsaka det hela. Kan vara för lite fostervatten eller att bebisen inte får tillräckligt med näring och växer som den ska.. Men det kan också bero på att han ligger så långt nere som han nu gör, att det är därför magen inte blir så mycket större. Jag tror att det är därför, men vad vet jag..
Han är då fortfarande lika rörlig som han har varit, så jag är inte så orolig för att han inte mår bra. Det är inte många långa stunder som det är lugnt där inne! När jag sitter, när jag går, när jag ligger, när jag sover, vad jag än gör så är det livat där! Jag hoppas inte att det är som dom säger, att som dom är i magen så kommer dom att vara när dom kommer ut också. Om det är så, så kommer det här barnet aldrig att sova ju!!

Idag har vi haft finbesök av Lars och Lisbeth med barn. Jätte trevligt att träffas! Det händer ju bara max någon gång per år tyvärr. Men det är alltid lika trevligt när det väl händer! :)

Imorgon ska jag och Lina åka ut till Mjösjöby en sväng och träffa våra släktingar från söder, som är och semestrar i byn. Men nu är det snart dags att bege sig mot sängen.. God natt!

Dag 3

På den tredje dagen checkade vi ut från campingen och besökte först Frösö Zoo innan vi begav oss hemåt.

På väg in till djurparken.

Så glad kan man bli om man får se några gulliga apor :)

Mamma Lo...

...och bebis Lo :) Hur söt som helst! (på riktigt alltså, på kortet ser man ju knappt vad det är..)

Som barnen sa -Stora bocken Bruse!

Stoora spindlar!

Och stora ormar!

En paparazzi bild på mig och Theo, tagen från andra sidan ormburen.

En glad kille som fick köra bilen innan vi gick ut från djurparken :)
'

På vägen hem stannade vi och åt vid den Thailändska paviljongen i Bispgården.
Jonas har lärt Theo att göra eskimåpussar! :)

I den långa väntan på maten..

I bilen satt Theo och sjöng sånger från sina fina sångböcker :)

Tisdag? (har inte så stor koll på veckodagarna nu..)

Idag lånade vi 3 av Lina och Davids barn på förmiddagen (lr eftermiddagen för vissa kanske.. blir så konstigt när man sover så länge jämt..) när deras föräldrar var och gaddade sig.

Och så kom Gunvor över på lite kaffe på hennes rast.

Tokglada barn.. eller inte...

Sen så har Tage varit förbi en sväng, och tillsist så har vi varit och snusat på en en vecka gammal bebis!! Grannarna bakom granhäcken har ju nämligen fått bebis nu! Han var ju så liten, så liten! Och så söt, så söt! :)

Så här roligt sällskap var Theo när vi var där.. Man skulle ju kunna tro att han var jätte trött.. Men att döma av hur lång tid det tog att lägga honom ikväll, så var han inte alls någe trött!

Dag 2 (Och några till från Dag 1..)

Dom här bilderna skulle ju komma med från Dag 1 när vi var på Jamtli. Dom hade en utställning som hette "allt om paradiset" och där fanns det en labyrint med höga väggar. Loke gick igenom den utan problem flera ggr (man kunde bara gå åt ett håll, det var inte så att vägen delade på sig heller så..) Men Tyr och Theo hittade verkligen inte vägen ut! Tilllslut fick Lina gå in och hämta dom så dom skulle ta sig ut :)


DAG 2

Så här såg vår stugan ut:

I lekparken:

Trött liten älskling

Magen

Jag har ju glömt att lägga upp dom här bilderna som togs för några dagar sen.. Då var jag i vecka 30, idag har jag gått in i v. 31..

Legobygge

Det här är vad jag och Theo har roat oss med ikväll innan han skulle sova.. Vi byggde en polisstation med tillhörande bensinpumpar. Lite roar små (och stora..)


Äventyrslekparken


Vi är på äventyrslekparken på Tomtebo just...

20110718834 (MMS)

Vi är på äventyrslekparken på Tomtebo just nu. Nu har vi en liten fikapaus sen ska vi (Theo?) leka en stund till innan det är dags att bege sig hemåt igen. Idag har Theo haft besök av både sin mormor och morfar och av sin farmor. Han har tur han, pojken :)


Dag 1

Jamen vi börjar väl med bilder från dag 1 på semestertrippen till Östersund..

(Obligatorisk) Fikapaus på väg till Östersund

Barnen leker på rastplatsen. Jobbigt att sitta stilla i bilen så länge ju!

På väg in till Jamtli. Tyr lånade en plats i Theos vagn :)

Framme i stugan. Theo äter banan och tittar på Bumbibjörnarna.

Bilder från dom andra dagarna kommer sen.

Tyr och Theo hoppar


Dagen

Idag var jag och Lina först in till Nordmaling en sväng för att hämta ett paket (Meandi hade halva-priset på allt i webshoppen, vi var ju nästan tvungna att beställa då!) Sen så var Tyr och Loke här och lekte en stund och så kom Lina och David och bjöd på goda kycklingvingar! Jonas han har målat fönster mest hela dagen.


Efter att vi hade ätit tacos hos syster och när männen hade gått iväg, så startade jag och Lina en eld i deras murade eldstad.

Och som avslut på dagen så klippte jag och Theo gräsmattan. Han gick med mig i minst 30 minuter, fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Gårdagen

Bilder från gårdagen:

I kyrkan

Tummsugarpojken

När vi kom hem ville han som vanligt inte gå in, och eftersom det regnade/hade regnat så var det bara att ta på honom galonbyxorna och stövlarna sen så var han ute tills middagen.

Tacomiddag hos systergrannen, gott och tre...

20110717799 (MMS)

Tacomiddag hos systergrannen, gott och trevligt! :)


Dop

Idag har vi varit på dop i Tegs kyrkan i Umeå. Det var Johannas och Tobias son David som döptes. Ovanligt orutinerat och dumt så hade jag inte laddat digitalkameran efter trippen till Östersund, så kameran dog innan cermonin ens hann börja! Så det blev nästan inga kort tagna där. Bara några enstaka och sen nåt med mobilen på Theo på slutet..
Det var trevligt att träffa Johanna med familj och släkt! Och att det var gott fika gjorde ju inte saken sämre :) Tack för idag Johanna!

Det har dock varit en mycket jobbig dag för min man.. Han har haft världens ryggskott, lr nåt. Nån muskel i ryggen som blivit knäpp.. Han har inte kunnat sträcka på sig och stå rakt på hela dagen, hela hans rygg ser helt sned ut! Han har provat allt möjligt för att det ska bli bättre: värktabletter, massage, vetekudde t.o.m. att basta. Inget har väl riktigt hjälpt, kanske för stunden men sen blir det dåligt igen. Hade det inte varit söndag imorn så skulle han åkt till någon kunnig och kollat upp det.

Nåt som Theo gillade var att basta! Jag och Jonas tycker det är lite drygt att basta.. Det blir ju såå varmt och så blir man bara rastlös. Men Theo däremot, han skulle kunnat sitta där mycket längre än oss om han hade fått det :)

Idag har jag och Theo varit i Umeå och sho...

20110715772 (MMS)

Idag har jag och Theo varit i Umeå och shoppat med Hanna. Där träffade vi även min mor och far och hjälpte dom med lite bilproblem.. :) Nu är Anna och Marcus här. Dom har ätit middag här och nu spelar pojkarna NHL och jag och Anna busar med barnen på altanen och äter nyplockade jordgubbar! :)


Nån som är glad att vara hemma igen och kö...

20110714770 (MMS)

Nån som är glad att vara hemma igen och köra sin kära bil?! :)


Efter ett kortare middagsstopp vid Thailän...

20110714765 (MMS)

Efter ett kortare middagsstopp vid Thailändska paviljongen så är vi åter på vägen igen! Nu blir det nog inga fler stopp innan vi kommer fram tror jag.. Ska bli skönt att få komma hem sen! :)


Nu har vi påbörjat resan hemåt! Status jus...

20110714764 (MMS)

Nu har vi påbörjat resan hemåt! Status just nu är att min slush är snart slut, Theo sover och solen lyser. Det var verkligen en toppen dag att gå på djurparken, det har varit strålande väder här idag! Ett bra avslut på våran minisemester :)


Här på Frösö Zoo finns det bla lejon, tigr...

20110714759 (MMS)

Här på Frösö Zoo finns det bla lejon, tigrar och krokodiler. Barnen vet inte riktigt var dom ska titta, det är ju djur och roligheter överallt! :)


Minigolf för hela slanten :)

20110713758 (MMS)

Minigolf för hela slanten :)


Nu har pojkarna (männen?) tänt den lilla l...

20110713744-001 (MMS)

Nu har pojkarna (männen?) tänt den lilla lilla grillen och snart ska vi förhoppningsvis äta :) Så skönt det är med semester!


Nu har vi varit och badat på Storsjöbadet....

20110713731 (MMS)

Nu har vi varit och badat på Storsjöbadet. Theo trivdes som fisken i vattnet! :) Han simmade, hoppade från kanten och dök under vattnet! Ja alltså på den nivån en 2-åring kan sånt.. Just nu är jag och Lina med barnen i en lekpark här på campingområdet. Får se om det blir minigolf senare eller vad vi hittar på. Vi ska grilla till middag, så mycket vet jag iaf :)


Nu är det kortspel i Linas och Davids stug...

20110712726 (MMS)

Nu är det kortspel i Linas och Davids stuga som gäller. Mysigt värre :)


Nu har vi varit och kollat in Jamtli, och ...

20110712697 (MMS)

Nu har vi varit och kollat in Jamtli, och har ganska nyss kommit till vår stuga som vi ska sova i 2 nätter. Snart ska vi gå och handla lite mat och sånt, vi ska bara packa upp och bädda sängarna och sånt först.


Nu har vi gjort ett litet fikastopp och är...

20110712686 (MMS)

Nu har vi gjort ett litet fikastopp och är nu på vägen igen. Det är bara ca 8mil kvar till Östersund nu! Vi ska börja med att gå en sväng på Jamtli, innan vi checkar in på campingen. Hoppas det inte regnar i Östersund nu bara!


Packa och ut och resa

Idag har vi varit in till Umeå en sväng. Vi gjorde lite ärenden, tankade och handlade inför vår lilla minisemester som vi ska på imorgon. Vi ska ju nämligen iväg med syster och familj till Östersund där vi ska sova i stuga i 2 nätter :) Så vi åker som sagt imorgon tisdag, och så kommer vi hem på torsdagkväll. Vi ska bl.a. gå på Frösö Zoo och bada i Storsjöbadet. Ska bli riktigt roligt att komma iväg en sväng, se nya platser och få umgås med Lina och David (för det gör vi ju aldrig när vi är hemma...) :)

Jag köpte ett nytt Guitar Hero spel idag, så när jag kom hem ville jag såklart prova det. Det ville även Theo :)


Ikväll har vi ju packat och fixat hela kvällen. Theo packade också en väska med leksaker, tog med sig sin nalle och var redo att gå! Han sa att vi skulle titta på djuren och sova i en annan gäststuga (vi har ju en gäststuga på gården, och jag sa att vi skulle sova i en stuga, så då tyckte han att det var en annan gäststuga vi skulle sova i..)
Det tog lång tid och mycket övertalning att få honom att förstå att vi skulle sova hemma först. Sen imorgon åka bil en lång stund innan vi kunde titta på djuren..

Han satte ner nallen på golvet, och sa -"Vill du följa med mig nallen?" Tittade sen glatt på mig, och sa -"Mamma, nallen ville följa med!" :)

Jag har aldrig funderat så mycket på saken.. Men tänkt att det där som är bredvid handbromsen i bilen (inte pennfacket alltså) är nån slags dekorativ utfyllnad, kanske nån slags utblås från fläkten eller nåt sånt..
Inte förrän idag har jag fått veta vad det egentligen är till för!
När jag läste bilens manual för att kolla upp en annan sak, så stod det där vad den fyllde för syfte.....

Det var ju ett myntfack!! Haha, det skulle jag inte ha trott. Men så är fallet! Varje dag lär man sig något nytt.. :)

Näe, nu måste jag gå och lägga mig. Vi ska ju iväg tidigt imorn! Tack och hej!!

Det tar tydligen på krafterna att spela tv...

20110711681 (MMS)

Det tar tydligen på krafterna att spela tv-spel.. :)


Varmt, varmare, söndag!

Vilken värme idag alltså! Jag klagar inte, har det hellre varmt än kallt. Men jag måste få säga att liite jobbigt var det idag ändå.. :)
Idag hade vi samma lunchgäster, som var middagsgäster igår. Vi åt ute i solen på trallen på framsidan. Och så kom Nadja förbi med barnen en sväng, så vi hade en hel drös med barn här, när alla var på gården samtidigt :) Som mest var det 8 barn här och lekte, så Theo hade ovanligt många lekkamrater att välja på :) Men ska jag vara ärlig, så lekte han mest bara med Tyr eller med sin morfar.
Efter lunchen åkte vi till Korptjärn och svalakde oss med ett bad. Lina med familj kom också dit strax efter. Riktigt skönt var det att bada! Tyvärr så börjar Theo frysa så mycket så fort, så man kan inte bada hur länge som helst.. Han skulle dock vilja fortsätta att bada mycket längre, men när hans läppar börjar bli blåa och hela han skakar och han stammar fram ett -Ja-a-g vi-i-ll-ll int-t-t-te slut-t-t-ta-ta ba-ba-ba-d-d-da! Så känner vi att han måste nog sluta bada i alla fall.. Att han får bada mer en annan gång, när han fått upp lite värme i kroppen igen :)

Bilder från idag:

Man kan tydligen aldrig vara tillräckligt säker när man kör runt med sin Bobycar.. Han tyckte att han behövde låna Lokes cykelhjälm :)

Glad i hatten?! :D

Stolt mormor/farmor

Här satt dom stora barnen och åt lunch :)

Och dom mindre fick sitta med dom vuxna..

Ja, Lina. Vi tog på honom hatten så han skulle få lite skugga i ansiktet :)

Badpojkarna:)

Gott med farmors bullar emellan baden!

SMS-inlägg


Marknad

Idag har jag och Theo varit med Lina, Loke & Angelina, och Anna & Elsa på marknad i Vännäs. Som vanligt så köpte jag mest ätbart :) Det blev lite jobbigt på slutet då solen kom fram (det var ju redan tokvarmt utan solen, typ 27 grader) och då varenda människa inom 6 mils radie kom dit. Men då var vi som tur var på väg hemåt, så det var bara att försöka överleva färden fram till bilen :)

Idag har vi haft massor med barn och min mamma & pappa till middagsgäster. Elias, Angelina, Loke och Tyr åt här. Jag, mamma, Loke, Tyr och Theo gick till affären och köpte en sommarplockmiddag :) Sen åt dom också efterrätt här innan Theo följde med över till kusingrannarna för att få lite lördagsgodis.

Blandade bilder:

Mys med magen (-"Ja vill krama lillebror! Få ja pussa på magen?")

Slappar i solen

Jonas i skuggan, hemma hos hans mor i Långed.

Theo krattar och gör fint på Gunvors gräsmatta.

Så här såg det ut idag på marknaden. Vet inte om fördelningen var helt rättvis.. Men både Theo och Loke verkade nöjda och jag slapp köra vagnen, så jag var nöjd :)

Dagens sommarplock middag :)

Idag har vi varit och badat i Korptjärn. D...

20110708644 (MMS)

Idag har vi varit och badat i Korptjärn. Det var riktigt skönt! I denna värme kan man inte göra så mycket annat.. :) Just nu är vi i Långed och ska snart äta grillat. Ikväll kommer Marcus och ska spela tv-spel, får se om Anna kommer och ska hänga med mig då :)


Kvällen


Dagen


Nu har jag varit på en skön kvällspromenad...

20110707619 (MMS)

Nu har jag varit på en skön kvällspromenad med syster och nu sitter vi på hennes altan i kvällssolen och tittar på när barnen leker. Trevligt trevligt!


Så här ser vår utsikt ut just nu :) Nu sit...

20110707607 (MMS)

Så här ser vår utsikt ut just nu :) Nu sitter vi på Skärgårdscafét i Järnäsklubb med Anna, Marcus och Elsa. Innan det så satt vi på några klippor och åt medhavd fikasäck. Dom (Anna och Theo) som hade med sig badkläder badade också. Vilken sommardag!


Jordgubbar

Oj vilken värme det har varit idag. Skön vecka, vädermässigt, att få semester på!

Vi har jätte många och stora jordgubbar i landet, men dom har inte fått riktigt fin färg än. Men det är på väg, snart så!

Ännu roligare fick Theo i poolen när han fick sällskap av Loke!

Ikväll har även jag målat lite (annars är det mest Jonas som gjort det) Imorn ska vi förhoppningsvis måla det sista, sen är det nog färdigt med det för iår! (tror/hoppas jag iaf)
'
Jag är i vecka 29 nu, syns det..?

Nu är hatten ute på en simtur :) Det blev ...

20110706582 (MMS)

Nu är hatten ute på en simtur :) Det blev ju roligare nu när jag fyllde på med ännu mer vatten! Han är helt galen där i poolen! Hoppar, lägger sig på rygg, simmar, snurrar runt osv.. Som att han aldrig fått bada förut! :)


Nu trivs hatten bra :) Dock så har han han...

20110706579 (MMS)

Nu trivs hatten bra :) Dock så har han han visst tömt ut nästan allt vatten, så det är typ inget kvar. Kanske ska gå och fylla på med lite vatten..


Rensa skräp

Eftersom jag har gått igenom lite av mina saker (kläder, barnkläder, smink) och rensat ut saker som numera har gått till någon som mycket bättre behöver det, så har jag insett att jag har ganska mycket skräp också.. Så dagen har mest bestått av att rensa, rensa och att rensa. Alltså med skräp menar jag verkligen skräp, sånt som inte går att använda (typ hygienartiklar och smink som hade bästföredatum för 3-5 år sen) och kläder som jag vet ingen skulle nånsin använda (typ urtvättat, helt tappat passform eller med målarfärg och fläckar som inte går bort).
Jonas dag har bestått av att skrapa gammal färg och måla ny färg. Han är så effektiv min man! Alla vi andra får så dåligt samvete för att vi inte jobbar lika hårt.. Men alltså, det är ju semester! Då ska vi bara jobba lagomt tycker jag :) (Fast när vi andra har kvar arbete så har Jonas redan gjort färdigt allt sitt..)

Loke, när han åt frukost här i söndags.

Och Tyr.

Jag och hatten planterade blommor idag :)

Nu håller Jonas och hatten på att måla fra...

20110705574 (MMS)

Nu håller Jonas och hatten på att måla framsidan av huset. Tur att han får proffshjälp, då kommer det ju att gå mycket snabbare! :)


Jag fick ett ryck tidigare ikväll och gjor...

20110704570 (MMS)

Jag fick ett ryck tidigare ikväll och gjorde en kladdkaka med vitchoklad ovan på :) Lilleman var nöjd över att få hjälpa till, men mest nöjd var han att få skrapa skålen sen! :)


Måndag

Idag har jag varit in till Nordmaling med syster och Loke, där jag bl.a. köpte blommor som jag ska plantera i 2 stora krukor ute. Sen blev vi bjudna på middag hos samma ovannämda syster (nä men precis, jag har ju bara en syster..) :)
Theo har blivit mycket piggare och har ingen feber längre.
Jonas har påbörjat att skrapa framsidan av huset, eftersom vi ska måla om den delen nu i sommar. Det är den sista delen att måla, allt annat målade vi förra sommaren. Så sen ska vi förhoppningsvis inte behöva måla om huset på några år framöver!
Och, ja.. det var väl allt för idag.
God natt!!

Natten som var, gästades vi av 2 sötnosar ...

20110703563 (MMS)

Natten som var, gästades vi av 2 sötnosar som sov i Theos säng. Tyr och Loke sov nämligen över här :) Dom sov så gott tillsammans i Theos säng hela natten! Och eftersom dom (och vi andra i huset) somnade sent, så vaknade vi sent imorse också. Jag, Jonas och Theo klev upp strax efter 10.30 och nattgästerna vaknade 11 :) Theos feber har gått ner mycket, men är inte helt borta. Men med tanke på att han hade nästan 40 grader igår, så är det ju otroligt hur fort man kan krya på sig! Idag har syster och hennes barn hängt här hela dagen. Mamma kom också hit och hängde och åt middag. Så mysigt att få umgås med mina nära och kära en hel dag! Imorgon är den första riktiga semesterdagen! (jag räknar inte helgen, den skulle jag ju varit ledig på ändå) Yey!


Jobbigt med feber

Så här har eftermiddagen/kvällen sett ut:


Nämen vi tänkte så här.. Om vi gör bort de...

20110702559 (MMS)

Nämen vi tänkte så här.. Om vi gör bort det här med sjukdomar nu, så är vi friska resten av semestern! :) Theo har 39 graders feber nu.. Det tar tydligen på att ha gäster, han somnade strax efter att Martina hade åkt och när han vaknade så hade han feber. Nu ligger han bara och stirrar in i soffan min lilla sjukling :( Men som sagt, vi gör bort det här nu va?!


Frukost ute i solen :)

20110702554 (MMS)

Frukost ute i solen :)


Ge mig ett S! Ge mig ett E! Ge mig ett M! Ge mig ett E! (Ja ni fattar...)

Jaa, nu 'r den h'r, SEMESTERN alltsa!! Oj, ser ni, nagra bokst'ver har slutat fungera.. Lr det har blivit konstigt iaf!

Och nu 'r dom h'r, Martina, Eira och Freja alltsa! :) Jag slutade tidigt idag, och m;tte upp med dom pa Str;mpilen. D'r shoppade vi, fikade och storhandlade. Sen akte vi till Gr'smyr tillsammans. Theo och Eira har lekt och lekt och lekt sen vi kom hem! :) J'tte kul att se hur bra dom leker tillsammans!
Ikv'll har vi varit i en lekpark tillsammans med systeryster och hennes barn. H'r kommer massor med bilder fran dagen\kv'llen:


Ser ni vad det star pa Tyrs tr;ja..? Jag <3 min moster :)

Barnen har roligt på skateboardrampen! :)

20110701551 (MMS)

Barnen har roligt på skateboardrampen! :)


RSS 2.0