Björnar

Nu är vi på väg till Orsa björnpark för att spana in dom lurviga kramdjuren. Får se vilka mer djur som finns där. Vi återkommer om det senare :) Anna och Marcus ska också dit och vandra runt med oss. Nu är vi snart framme!

Det blir en dag på stranden

Ja men precis som rubriken lyder!!

Benvärk

  Grejen med Rättvik är att här är allt så nära, så man går överallt. Centrum, badstranden, mataffären osv. Så då blir det ju att man går, typ hela dagen. Vilket vi gjort idag. Jag har gått så mycket att jag har ont i benen! Inte sådär träningsvärk ont i musklerna.. Utan ont I benen! Det här var ju alltså första dagen här. Det borde väl bli bättre sen tänker jag :) På bilden ser ni min familj och Anna, Marcus och Elsa som sitter och tittar på alla fina bilar. En vanlig kväll i Rättvik under Classic Car Week med andra ord :) Nu har vi gått in till Tages och lagt barnen, så nu ska vi kanske se nån serie som Jonas tagit med på datorn. Myspys!

Söndag i Rättvik

Idag har vi gått runt i centrum och spanat (och äntligen köpt en cross till Theo!) ätit gott på Södergårdens café, lekt i en rolig lekpark, badat 2 ggr (den andra gången blåste det dock kallt så när vi gick upp då så frös vi allihopa) träffat Anna och Marcus en sväng och vilat en stund hos Tage. Nu inväntar vi Anna och Marcus sen ska vi bege oss en sväng på byn igen och spana på bilar. Thats it for now!

framme!

Nu är vi framme i Rättvik. Vi har hunnit äta middag här och så har vi varit ute och spatserat, handlat och tittat på fina bilar. Resan gick bara fint! Barnen höll sig lugna och glada. Eller nån gång blev Max ledsen, men det var för att han var trött, så då somnade han sen. Theo började klaga på att han fick ont i ryggen mot slutet av färden. Det känns ju inget bra.. Ska han få min dåliga rygg?! När jag var liten (inte så liten som han dock) så hade jag en ryggkudde som stöd när vi skulle åka långt kommer jag ihåg. Nuförtiden är det i och för sig inte min rygg som stör mig mest, det är nacken och axlarna.. Hoppas i alla fall det var nåt tillfälligt och att han inte ska få så ofta!

På väg

Nu har vi passerat Ö-vik och är på väg ner för att hälsa på Tage i Rättvik.
Vi har just löst färdigt melodikrysset och skickat in det (tänk så enkelt att det fanns en mobilapp till det! Bara att fylla i och sen trycka på skicka) :) Första gången vi löste melodikrysset förresten, trevligt värre :)
Hitintills går bilresan bara bra, men vi har ju inte ens kommit halvvägs än, så mycket kan ju hända! Nu sitter barnen och pratar och leker med varandra, hoppas dom kan fortsätta så ett tag till innan bråk och skrik bryter ut..! :)

Kattisavanbilder

Idag har jag packat mest hela dagen. Tvättat, packat, samlat kraft och sen tvättat och packat lite mer. Imorgon åker vi nämligen iväg på vår årliga resa till Rättvik. Tror det är tionde året vi är där när det är Classic Car Week.. Tokigt tokigt :) 
 
När vi kommer hem därifrån (på onsdag eller torsdag) så kommer jag ju att lägga upp bilder från den resan, så nu är det väl bäst jag lägger upp bilder från Kattisavanresan, så dom kommer före :)
 
Våran stuga
 
Omgivningen runt våra stugor
 
Ljummarstenen (eller vad den nu hette Lina..?)
 
Kusinerna äter gott och ser film
 
 
 
Mer bilder på omgivningen

Hemma igen

Nu är jag och Theo hemma i Gräsmyr med resten av familjen igen. Ordningen är återställd :)
Innan vi åkte hem från Mjösjöby så hann vi med ännu en fyrhjulingstur, ännu ett bad i sjön, äta stekt gädda till lunch, hälsa på kusin med familj och.. jaa det var väl det mesta :) Sen stannade vi i Bjurholm för att ha glassparty hos Emma och hälsa på mamma lite snabbt på hennes jobb.
Ikväll kom Lina och Marie förbi och hängde med mig (och åt jordgubbs- och rabarberpaj som jag hade gjort och drack cappuccino. Kan ha varit för fikat, kan ha varit för mitt sällskaps skull.. vilket som eller både och) :)
 
Så här graciös såg jag ut när jag sprang in till grillstugan för att skydda mig från tokregnet igår :)
 
Bröderna samtalar lite innan det är dags att släcka lampan och sova :)
 
Theo och Tyr mös (och sov) hos deras mormor och morfar i natt
 
Jag, klädd för en fyrhjulingstur..
 
 
 
Kvällsfika så som det ska va!
 
Kusinsnack i kvällssolen :)
 
Lillprinsen :)
 

Mer bilder från dagen

På väg ner till stranden så öppnade himlen sig och regnet verkligen störtade ner! Hon som körde fyrhjulingen två vändor blev blötast! Jag kunde vrida massvis med vatten ur mina jeans :D
 
 
 
Här är några av dom som var ute och fiskade ikväll (bara mamma som saknas på bilden) Kvällens fångst blev: 2 gäddor och 8 abborrar, bra kväll för fiske måste jag säga!

Bilder från kvällens fyrhjulingstur

Pojkarna som åkte med mig
 
 
Vi drev en ren framför oss en bra bit. Den vägrade nämligen att gå åt sidan.. :)
 
 

Hemma(?) i Mjösjöby

Jag och Lina har tagit med oss några barn (eller rättare sagt, alla Linas barn och Theo) och är nu i Mjösjöby och ska sova här i natt. Jag lämnade Max hemma med hans far, Första natten för mig utan honom sen han föddes. Jag älskar honom otroligt mycket, men jag måste få säga.. Skönt! :) 
Sen vi kom hit har vi hunnit med att åka fyrhjuling i störtregnet (ska låna en bild av Lina, så ska jag lägga upp hur jag såg ut efter den färden), badat, äta middag och nu är Lina, mamma, Eias och Loke ute och fiskar och jag, Theo och Tyr har nyss kommit hem från en fyrhjulingstur. 
 
Här kommer lite blandade gamla bilder (bilder från dagen kommer senare)
 
På väg ner till loppis hos Richard och Sara.
 
Elias är visst helt magisk och kan sväva!
 
Mei och Tilli sitter och myser med Max :)
 
Myspojken
 
Nu börjar grusgången snart vara färdigt. Lite finslipning på den bara så.
 
 
I år blir det super mycket äpplen från vårt äppelträd!
 
 
 

Filfingerfärg

 
 
 

Tisdag

Igår åkte våra besökare hem igen. Eller.. Nej inte hem, men en bit på vägen hem. Dom skulle stanna nånstans efter vägen först. Ni är så välkomna att bo här när ni vill igen! Både för det trevliga sällskapets skull och för all hjälp vi fått! Både barnpassning och städning och matlagning och sopsortering :) Tusen tack! Idag gick jag, lina och Marie på långpromenad på 1,5h. Skönt! Sen har jag målat finger (fil) färg med barnen ute på gräsmattan. Så det slutade med av jag fick tvätta av dom med vattenslangen när dom var färdiga:) Sen så plockade vi en hel skål full med jordgubbar och tryckte i oss! Mums! Nu ska jag gå ut i duggregnet och klippa färdig gräsmattan som jag påbörjade innan middagen. Vilken bra motion jag fått idag, först långpromenad sen gräsklippning. Härligt!

På väg hemåt

 
Nu är vi på väg bort från kattisavan, mot Mjösjöby. Vi har städat ur stugan och sagt hej då till campingen.Vi ska göra ett depå stopp i Mjösjöby, gå på loppis och äta middag, innan vi åker hem till Gräsmyr.

Regn, sol, regn, sol

Det blev inget skogsmuséum idag, då det var bilutställning i samband med motorveckan där just idag. Så vi sökte upp en rolig lekpark istället och hängde där tills det började regna. Sen åkte vi tillbaka till Kattisavan och badade tills det började regna och hagla. Sen sprang vi hem till stugan och väntade tills solen kom fram igen och nu är grillen tänd :) Så nu hoppas vi att regnandet är gjort bort för idag!

Minisemester

Nu har vi då sovit en natt här i vår stuga i kattisavan. En fin och mysig stuga är det :) Lina och David har stugan bredvid oss och det är ett trevligt område här. Mycket gräs, vatten och skog runt stugorna. Idag ska vi ta oss en sväng till Lycksele och kolla läget. Handla lite och spana in skogsmuséet och gammplatsen.
Nu är ni uppdaterade! :)

Bilder från dagen

Det här är vad vi gjort idag:
 
Vi följde med Tage och Maritha och hälsade på Jonas Farmor på Tobiasgården.
4 generationer
 
Vi åt en god tacogratäng som våra gäster lagat, mycket gott var det! Och så åt vi glass (och jordgubbar) till efterrätt.
 
 
Och så har vi tvättat och packat idag, eftersom vi imorgon åker iväg på en minisemester med syster och familj. Vi har hyrt stuga (stugor) i Kattisavan, kommer hem på måndag. Medan vi är borta så ska Tage och Maritha vara hus- och kattvakt :)
 
Ja just, vi har ju stått ute och tittat/lyssnat på det facinerande åskovädret idag också! Det blixtrade och dundrade som bara den! Det var inte mer än nån kilometer bort ovädret. Alltid lika spännande/roligt att stå ute på bron och se det! :)

Bilder från veckan

Det här är vad vi gjort i veckan:
 
Theo hade en nattgäst hos sig
 
Vi var med Lina och barnen och lekte i lekparken. Nu har barnen fått en "säng" till lekstugan, 4 barn ryms att sova i den :)
 
Jag slappade på kökssoffan i hopp om att få lite ork (nån dag när jag höll på att röja och städa som mest)
 
Vi har hängt mycket ute på altanen
 
Jag tog kort på mig och Max för att skicka till Lina som var i det soliga Barcelona. 2 sekunder efter jag tog kortet kräktes Max på mig så det rann ner i min tröja, jag skrev det till Lina och frågade om hon inte ville byta med mig.. Men det ville hon inte, hon ville vara kvar där i Barcelona.. Typiskt.
 
Vi var hos Anna och Marcus där vi åt gott (till efterrät fick vi godisbuffé med godis från USA, bara en sån sak!)
 
Jag gick hem från Anna. Klockan var 23.00 och det var ljust och skönt ute!

Mjösjöbybilder

Det här är vad vi gjorde i Mjösjöby förra helgen:
 
Vi åkte/körde massa fyrhjuling
 
Vi sprang ut i spöregnet (jag och barnen)
 
Vi gick med brorsan och hans familj och mamma och hälsade på släktningarna i "stugan"
 
Vi åt det godaste kvällsfikat man kan äta
 
Lee bytte blöja på Max
 
Och vi sov så gott så gott!
 
 
 

Länge sen sist..

Jaha, nu har jag bloggat för lite har jag fått höra.. Då måste vi väl göra en ändring på det då!

Jag har ju faktiskt gjort så mycket annat roligt att jag inte haft så mycket tid över för att sitta vid datorn :)
I helgen var jag och min lilla familj och hälsade på min stora familj i Mjösjöby. Vi var där lördag till söndag. Där körde vi fyrhjuling, åt på sommarcafé i Bredträsk, gick på loppis, hälsade på släktingar som var där, tittade på ett hus med mycket bråte i (där det ska vara loppis på lördag och söndag, åk dit och spana in det vet jag!), sprang ut i det värsta ösregnet jag har varit med om på länge! :) tittade på en nykläckt kyckling och bara umgicks och kände lugnet! :)
När vi kom hem på söndagen så hade Theo sin första sleepover (säger man det fast han sov hemma, men han hade en kompis som sov här..?) Tyr sov över hos honom och det gick bara bra! Dom var så glada när dom skulle gå och lägga sig så jag trodde aldrig dom skulle somna :D

På måndagen var jag först till hälsocentralen i Nordmaling (har varit så yrslig på sistone. Det dom kunde konstatera där var att jag hade lågt blodtryck, sen skulle dom återkomma med andra provsvar såsom järn/blodvärde, sänka osv..) Sen så fick vi middagsgäster i form av Andreas och Anette, vilket var mycket trevligt!

Igår (tisdag) hängde jag mest med syster som just hade kommit hem från Barcelona.
Ja just det, jag var ju med i radion igår också :O (Får lägga upp länken till det sen) Ja nu har vi då varit med överallt! P4 Västerbottens morgonprogram ringde och intervjuade mig. Åh vad jobbigt det är att höra sig själv på radion..!
Sen igårkväll var vi och åt grillat och hängde hos Anna och Marcus. När alla andra åkt hem så gick jag och Anna och tittade på serien Girls. En bra serie! Ska nog fortsätta se den :)

Idag (onsdag) så har jag varit ute och jobbat med grusgången Nu är den snart färdig! Jonas har jobbat på så otroligt bra med den! Hade det bara varit jag som gjort den, skulle den aldrig bli färdig :) Jonas och Lina var in till stan och fixa lite ärenden medan jag grävde.
Sen får vi se om Tage och Maritha kommer ikväll. Då ska dom vara här i några dagar och hälsa på (inte bara oss, utan all annan släkt och vänner dom har här) Trevligt värre! :)
Nu har snart Jonas gjort maten färdigt! Grrreat!

Overkligt

Så märkligt det här blev..
Det som började med att min far tipsade lokaltidningen om den sjungande pojken.. Det var ju roligt att han var med i "våran" tidning och bara det var ju helt otippat. Men sen då.. Ja men att Expressen ringde och intervjuade mig. Dom ba -Hej det här är från Expressen. Och jag ba -Öh.. va?! Och sen fick jag mail från Aftonbladet och så gjorde dom ett klipp om det hela. Och då tänkte vi, nu har han varit med i allt, det var ju stort! Nej men då ringer en norsk tidning och intervjuar mig! Jätte märkligt!

 

Men alltså.. För att klargöra (eftersom folk kan kommentera med att vissa föräldrar gör ju vad som helst för att barnet ska bli känt, att han sjunger ju inte alls nå bra han skriker ju bara och att det är ju inte såå mycket med 200 000 visningar)

 

Först och främst, så är ju det hur mycket som helst med så många visningar, för oss alltså!! Det började ju med att jag inte hade tänkt lägg upp klippet alls, men eftersom det var så många som tyckte jag skulle det, så tänkte jag varför inte?! Det är ju så mycket lättare att visa släkt och vänner om det ligger på Youtube. Så jag hade ju tänkt några hundra, på sin höjd tusen men det trodde jag inte ens (för jag var ju inte ute efter att få mycket visningar, bara att få visa klippet för nära och kära), så för nån kändís el.dyl. så är det inte så mycket, men för oss är det en overklig siffra.

Så jag gjorde det inte på nåt sätt för att han skulle bli "känd".

 

Sen, så la jag inte upp det för att visa hur duktig min son, underbarnet, är på att sjunga! Utan jag la upp det för att min son sjunger (skriker om ni vill) låten med sådan härlig inlevelse. Han är 3år, han sjunger ju ändå med i låten bra för att vara 3. Och att han gör det på engelska. 

 

Sen att det blivit så uppmärksamat är inte jag på nåt sätt har valt själv. Det började med att en tysk (Holländsk) DJ länkade till klippet på facebook och sen var klippet visat jätte mycket i Nederländerna. And so on, and so on..

 

Men dom allra flesta kommentarerna är ju fortfarande jätte snälla, gulliga och stöttande. Men det är ju lätt att haka upp sig på dom negativa människorna där ute i cyberrymden som måste säga vad dom inte gillar och varför dom inte gillar det (dom människorna säger väl sällan bra saker om nåt..?) Men som sagt, det allra största delen är ju positiva ändå. Och det är väl dom jag borde fokusera på..

 

Japp, nu fokuserar vi på det och går och lägger oss (eller alltså, jag kan ju inte tala för er, men jag ska i alla fall gå och lägga mig!) 

 

Först ska jag bara titta in till pojkarna (Theo har en nattgäst i sitt rum i form av sin bästis Tyr) Men mer om det en annan dag.


Fredag

Åh min allra käraste syster, det var till Barcelona överraskningsresan gick! Så nu är hon där med två barndomskompisar. Bor på Hilton och lyxar :D Jag är så glad för hennes skull! (och självklart avundsjuk, konstigt vore det ju annars!) :)

Snart ska jag och Theo ta på oss regnkläderna och gå till affären och köpa tidningen för att se om pojken är med i den idag :)
Sen idag ska vi på ettårs-kalas hos grannen på andra sidan granhäcken.
Nu ska jag dricka upp kaffet så vi tar oss iväg innan tidningarna säljs slut (här gör dom det innan kl. 11)

Massa

Nu har mannen och äldsta sonen åkt in till Umeå för att fixa massa ärenden. Jag och bebisen är kvar hemma och känner lugnet. Fast.. Lugnet vet jag inte.. Är massa grejer jag ska fixa här hemma också.
Och så får vi massa besök idag. Först kommer Gunvor och Inara hit och ska hälsa på. Sen så ska tyr och Loke vara här en stund, eftersom deras mamma ska få åka iväg på en hemlig resa! :o (otroligt spännande är det!) Så hon åker innan pappan kommer hem från jobbet. Och tillsist ikväll så ska det komma ett gäng hit och spela poker. Så det verkar ska bli fullt hus hela dagen :) Trevligt trevligt!

Näe, om man skulle ta och göra lite kaffe så man kommer igång!

vk

Nej men idag då.. Då var vk här och pratade med mig och Theo (Jonas gick och gömde sig när dom var här) Dom fick till och med nåt kort på Theo och surfplattan :) Han skulle vara med på nöjessidorna på fredag eller lördag. Tokigt!
Det var min käre far som hade tipsat dom om Internetkändisen :) Spännande att se hur mycket (eller lite) dom kommer att skriva om det hela :)

kändis

Nej men nu sitter jag och syster i mitt kök och väntar på att vk (tidningen) ska komma hit och prata lite om min sons Youtubeklipp. Japp, nån hade tipsat vk att min son är lite av en kändis så nu ville lokaltidningen skriva nåt om det hela.. Spännande vad det kan bli!

Massa bilder

Och här kommer resten av bilderna..:
 
Kusinkompisarna
 
Jonas farmor, Alice
 
Den här delen var helt täckt av ogräs och blommor som växte överallt. Men jag tog bort allt det och planterade några blommor (som jag ville rädda från rabatten vid sidan). 
 
Lek hos farmor i Långed
 
Nöjd pojke äter på Big boy :)
 
Så här glad blir man om man får ha en 30-års fest! :)
 
Freke
 
 

Shopping

Idag fick stora sonen följa med mostern och kusinerna till Bjurholm, där dom skulle hälsa på en kompis till Lina och hennes barn.
Jag, mannen och minsta sonen åkte till Ö-vik, där vi åt på Burger King och sen shoppade vi loss (mest på Cubus och lite på H&M)
 
Här är vad som inhandlades:
2 toppar från H&M
 
 
Massa färgglada plagg från Cubus
 
Och så en Chilled Chai från Waynes :)
 
Förresten, måste ju nämna att jag bara köpte kläder åt mig själv! Vet inte när det hände senast.. :D Annars blir det ju mycket åt barnen.. Men idag var det min tur!

En spelkväll hemma hos oss


Maxbilder



Fotbollsskola

Jag hittade massa bilder som jag inte visat. Så jag börjar med bilder från storkillens fotbollsskola:
 
 
 
 

Måndag

Idag har jag inte gjort så mycket. Eller jo det kanske jag har? Jag har tvättat, vikt och hängt massor med kläder, gått promenad med Lina och Marie (och tittat på när polisen satte upp en fartkamera, spänningen var oliidlig) :) druckit kaffe med tidigare nämda brudar, ätit gott grillat och.. näe men, det var nog allt.
 
Här är några bilder som jag lekt fram på mobilen:
 
Så här såg bordsplaceringskorten till lördagens fest som jag hade gjort, ut. "Namnetiketterna" knöt vi fast på glasen
.
 
 
f
 
 

Tack tack

Bästa systern har lagt upp kort från gårdagen nu, här kan ni kolla in dom
 
Jag måste ju tacka alla inblandade i gårdagens fest (ni som läser här iaf) Dom som varit med och fixat med festen och alla gästerna som kom och förgyllde kvällen! Tack alla för en toppen dag/kväll!! Och tack till Gunvor som vaktade barnen så vi kunde åka iväg på festligheterna! Ett minne för livet :)
 
Idag var vi som sagt och åt middag (grillat är alltid godast!) hos Andreas (a.k.a. Lönnis) och Anette. Trevligt sällskap och god mat, perfekt avslut på denna vecka!

Festligt!

Igår hade jag, Anna, Johan och Josefin en gemensam 30-års fest (ja lite sent för min del eftersom jag snart fyller 31.. Men jag hade ju ingen fest då jag fyllde 30 eftersom jag var höggravid då)
Vi var ett sällskap på 34 personer och vi höll till på Häljegård. Där åt vi gott, sköt luftgevär, vallade fårhundar (som egentligen var bara var killar med förbundna ögon), umgicks och hade trevligt!
Och vet ni vem som vann hela luftgevärsskytte turneringen?! Kan ni gissa..? Jo men det var ju jag! :) Tokigt värre!

Nu ska vi strax börja bege oss mot Umeå där vi ska äta middag hos Andreas och Anette.

Sommarmat

Idag har jag, Jonas och Theo varit på Strömpilen och shoppat loss. Max fick hänga hos Lina och spendera kvalitetstid med henne :) (tack för barnvaktandet Lina!)
Sen när vi kom hem har vi fixat lite med grusgången, badat i poolen, ätit sommarmat, hängt lite med mina föräldrar och träffat Ann-Sofie och Marica en snabbis.
Jag har också fixat färdigt bordsplaceringskorten för morgondagens 30-års fest (mer om den en annan gång)
Dags att börja bege sig mot sängen! Natteligott!
 

Torsdag

Ja men grusgången då.. När vi dränerade runt huset (hösten -09 tror jag det var) så förstördes ju ganska mycket av grusgången på sidan av huset. Och så frågade dom som gjorde arbetet då om vi ville ha kvar rabatten på kortsidan. Mitt svar var absolut nej, ta bort vad ni vill, det som överlever det överlever. Så dom grävde bort allt, la i en hög och grävde sen bara ut allt från högen igen. Så därför ser det ut som det gör där just nu. Blommor har kommit upp lite överallt. Det är en blandning av grus, sand, blommor, stenar och ogräs. Så nu håller vi på att fixa till där. Vi gör ett jobbigt jobb nu, så det ska bli ett lättare jobb i framtiden (tänker inte ha nån stor jobbig rabatt där sen som man måste rensa och hålla efter när det är nåt jag inte vill lägga så mycket energi på)

Här har Jonas tagit bort, jämnat till och lagt ut nytt grus på en del av gången.

Pojken i ogräsrabatten.

Så här ser det alltså ut, blommorna/ogräset går ihop med grusgången.

Idag följde jag och pojken med pojkens moster till Bjurholm. Där hälsade vi på på hennes jobb, köpte blommor och en järnkratta (till att kratta ut gruset på gången)

Här planterar vi för fullt!

Så här vill jag ha alla blommor (i en kruka så det inte kommer ogräs och jag behöver göra så mycket med dom) :)

Kryparn

Kvällsbus :)

Onsdag

Här är dom vildvuxna lupinerna. Några fick Lina, några fick Anna, några ska jag spara och resten slänger jag!

Rosbusken blir nog fin i år. För första året har jag fixat lite med den :)

Jag och Theo rensade jordgubbslandet.

Bilderserie på hur det gick till när vi rensade.. Först igenvuxet land, sen rensat lite..

...och tillsist blev det så här fint! :)

Medan pappan fixade med grusgången satt bebisen så snällt och lekte på filten.

Och medan mamman kapade grenar satt pojken och bebisen så snällt och lekte med varandra :)

Instagrambilder


Idag (onsdag) har vi: rensat i jordgubbsla...

Idag (onsdag) har vi: rensat i jordgubbslandet, kapat lite grenar, börjat fixa med grusgången, gett bort blommor (lupiner, visst var det?) till Anna och Lina, druckit chai latte med bästa systern, gjort några bordsplaceringskort och fyllt poolen och badat. Imorn ska jag följa med Lina till Bjurholm. Nu ska jag sova. God natt!


Vi chansar väl och ser om det här kommer f...

mms_img-18943393 (MMS)

Vi chansar väl och ser om det här kommer fram direkt eller om det blev som sist och kommer över ett dygn senare.. Det är i alla fall lördag nu och klockan är 10.40. Idag blir det en inne mysar dag då vädret inte tillåter oss att vara ute och fixa på gården.. Igår var vi först i stan en sväng, handlade på maxi bla. Sen när vi kom hem kom Gunvor hit och så gick vi tillsammans till Tobiasgården för att hålla på Jonas farmor, Alice. Max (och Theo för den delen) har en kusin som är lika gammal som Max och hon har ganska nyligt tagit sina första steg! Där ligger Max långt i lä.. Han håller på som bäst att lära sig att dra sig upp och ställa sig upp mot saker och att krypa ordentligt :) Han har ju ålat ett tag, men nu försöker han bemästra det där med att krypa också. Myspojken :) Ja han är verkligen en myspojke! Sitter gärna och kramas, lägger händerna runt halsen på en och trycker huvudet mot ens kind och bara myser en lång stund :)


Vi chansar väl och ser om det här kommer f...

mms_img-18943393 (MMS)

Vi chansar väl och ser om det här kommer fram direkt eller om det blev som sist och kommer över ett dygn senare.. Det är i alla fall lördag nu och klockan är 10.40. Idag blir det en inne mysar dag då vädret inte tillåter oss att vara ute och fixa på gården.. Igår var vi först i stan en sväng, handlade på maxi bla. Sen när vi kom hem kom Gunvor hit och så gick vi tillsammans till Tobiasgården för att hålla på Jonas farmor, Alice. Max (och Theo för den delen) har en kusin som är lika gammal som Max och hon har ganska nyligt tagit sina första steg! Där ligger Max långt i lä.. Han håller på som bäst att lära sig att dra sig upp och ställa sig upp mot saker och att krypa ordentligt :) Han har ju ålat ett tag, men nu försöker han bemästra det där med att krypa också. Myspojken :) Ja han är verkligen en myspojke! Sitter gärna och kramas, lägger händerna runt halsen på en och trycker huvudet mot ens kind och bara myser en lång stund :)


Nu efter maten kände jag mig så lat, så ja...

Nu efter maten kände jag mig så lat, så jag sa till Theo -Kan inte du fixa tvätten åt mig? -Men jag är för liten för det! blev hans svar.. Jaha nu passar det.. Annars tycker han att han är så stor så han kan göra allt! Och så har han rivit ut massa lego som jag vill att han ska plocka ihop, -Men jag är inte så duktig, du är det! säger han då.. Annars berättar han gärna att han är så duktig på allt.. Men synd för mig att han inte är så duktig på att plocka ihop lego då.. Idag har jag varit med Anna, Josefin och Jossan och ätit lunch (och efterrätt) på café Göteborg. Gott som vanligt, men väldigt lång väntetid på både maten och fikat! Efter vi hängt färdigt där så gick vi på stan en sväng för lite shopping. Nu ska jag samla lite kraft till att ta itu med tvättberget.. Wish me good luck!


En dag på Norrbyskär

I väntan på att få gå ombord på färjan..

Vi som var med på dagens utflykt..

Rutchkana

Fullpackad vagn :)

Linbana
Och som vanligt.. Tyckte ni inte att det räckte med bilder (as if..?!) så finns det mer hos systerystergrannen-Lina

Nu är jag, Jonas, Lina och barnen på väg t...

Nu är jag, Jonas, Lina och barnen på väg till Norrbyn där vi ska parkera bilen och sen ta färjan över till Norrbyskär. Vi har packat med oss matsäck och är redo för en heldag på ön! :)