Nu åker Theo och Tyr båt. Jag frågade var ...

20111031963 (MMS)

Nu åker Theo och Tyr båt. Jag frågade var dom skulle åka, Tyr skulle åka till Djungelboken och Theo till en byggplats, en gammal byggplats. Näe, nu enade dom sig visst om att dom skulle åka till mormor och morfar. -Ä du me då? Vi kör fort! säger Theo. Bäst att hålla sig ur vägen då :)


Nej det är klart den inte gick igenom. Ett...

20111031960 (MMS)

Nej det är klart den inte gick igenom. Ett enda fel var det, och det felet uppstod typ idag, vi började höra ljudet just innan vi var på Västerslätt.. Det var handbromsen som låg på och bromsade ett däck. Ett enda fel! Som kom till idag! Annars hade den gått igenom! Suck.. Nu ska jag åka hem och hämta stora sonen och hans kusin. Om jag nu tar mig hem dvs utan att däcket brinner upp typ. Besiktningsmannen tyckte inte vi skulle köra så långt med den, men vad ska man göra.. Jag måste ju ta mig hem.


Idag har varit en fullspäckad dag.. Först ...

20111031959 (MMS)

Idag har varit en fullspäckad dag.. Först lämnade jag Theo på förskolan, sen åkte jag till Vännäs bilverkstad där dom fixade det som behövdes inför besiktningen, sen åkte jag hem, slängde i mig lunch och fyllde min termosmugg full med kaffe och begav mig sen in till Umeå. Nu är vi på bilprovningen och väntar på bilen. Vilken jag är ganska säker på inte kommer gå igenom.. Fortsättning följer....


Idag har vi varit i Hörnefors hos Jonas mo...

20111030958 (MMS)

Idag har vi varit i Hörnefors hos Jonas mormor och hälsat på. Och just nu är vi i Långed hos hans mamma. Vi väntar på att maten ska bli färdig, köttfärslimpa ska vi få, smaskens! :)


Skön dag

Idag har vi gjort precis så mycket/lite som jag önskar av en sån här dag.. Vi har dammsugit nedervåningen, gått en promenad och sett en film. Jonas tyckte att jag har låga krav på hur en dag ska vara, men jag dom tycker dom var precis lagom (en dag med både nytta och nöje och mycket slappande) :)

Ännu flera sovbilder:


Disco

Idag har jag och Theo haft disco i köket :) Vi har poppat loss till skivan som hör till Trollsångboken . Han använder sin Philip (skruvmejseln från Händige Manny) som mikrofon och dansar sen sina bästa Elvis moves :) Det blir som ett litet gympapass för en själv.. Men roligt har vi :)

Jag skulle försöka få ett kort där båda barnen tittade mot kamerna. Det är ju lite lättare att få Theo att göra det än Max.. Så här gick det i alla fall:


Trött

Idag var jag & Max och Johanna & David och lunchade hos Linda i Umeå. Lyxlunch och trevligt sällskap :) Mycket trevligt!
Sen i eftermiddags kom mamma och pappa förbi (med semlor!) :) Vi bytte bilar. pappa tog hem våran bil, så han kan fixa färdigt den, min snälla duktiga bästa pappa!! :)

Natten som var så sov jag lite och inget (natten som var innan det så sov jag jätte bra och behövde inte byta en enda blöja, Max bajsade för första natten inget alls. Och så somnade han om direkt efter han ätit varje gång och det gick långt mellan gångerna att han ville äta) Men då denna natt så blev det väldigt lite sömn istället och det känner jag av nu.. Så jag ser framemot att göra lite och inget imorgon. Bara ta det lugnt och mysa med mina söner.
Synd att du är så sjuk Lina, annars skulle vi hängt tillsammans!

Onsdag

Idag har jag och mina söner varit och hälsat på på mitt jobb. Alltid lika trevligt att träffa mina härliga arbetskamrater :) Och Theo tycker ju att det är så roligt att vara på mitt jobb, det finns ju så mycket leksaker där :)
Efter vi varit där åkte vi till Maxi och storhandlade och sen hämtade vi Jonas när han slutade och så åkte vi hem.

Nu har jag fört över lite bilder, så.. here you go:


Det var det här kortet jag försökte skicka till dig Lina..

Min stora gullunge!

En dag låg det ett par stora byxor på en kudde i soffan.. Nej vänta, det var visst en liten bebis i dom också..

Haha, jag tyckte han var så olik sig på det här kortet.. Är det bara jag?

Kusiner vitaminer

Perukparty

Igår på dagen så var jag en sväng med Lina till Nordmaling (och hämtade meandi-kläderna) :) Sen efter att jag hämtat Theo på förskolan så kom Gunvor hit och hälsde på. Hon hade med sig fika och paket till barnen :)

Igårkväll var jag, Lina och Max på perukparty/mingelkväll på Rapunzel. Det kändes jobbigt just innan vi skulle fara, då jag kände mig så trött o opeppad (eftersom jag var så trött alltså), men det var tur jag for i alla fall, för det var jätte kul! :) När man kom dit blev man tilldelad en peruk som man skulle ha hela kvällen, och sen fick vi veta att vi fick ta med oss perukerna hem sen också! Super snällt av Ida! Max han hängde med så bra i bärselen, han var så nöjd :)

Japp, jag snodde bilden av dig Lina! Mohahahah!

Idag är Theo hemma med mig och Max. Det blev så sent för mig igårkväll och sen så vaknade Theo och somnade inte om förrän lika sent, så då tyckte jag att vi kunde vara hemma och vila och mysa idag, så skulle vi inte behöva ställa väckaren för att kliva upp tidigt och gå till förskolan i kylan, utan ligga och mysa i värmen i sängen istället :)

Igår hade vi finbesök i form av Tage och M...

20111022891 (MMS)

Igår hade vi finbesök i form av Tage och Maritha. Förutom massa fina presenter till barnen (dalahästen följer med honom till Mjösjöby och han sitter nu bakom mig i bilen och sjunger -Dalahäst, dalahäst..), så hade dom köpt med sig mat som dom lagade åt oss! Och riktigt god mat var det, mmm kött! :) Och en efterrätt som föll mig i smaken :) Tack för sällskapet och maten! Just nu är vi som sagt på väg till Mjösjöby där vi, förutom att träffa mina föräldrar, ska få hjälp med att fixa bilen. Ja just, på bilden så hjälper Theo till med att skära bananer till efterrätten, han var så duktig så och fokuserad på uppgiften. Han var så stolt och nöjd över att få hjälpa till! :)


Idag har jag och pojkarna haft påhälsning ...

20111021888 (MMS)

Idag har jag och pojkarna haft påhälsning av Tage och Maritha, hälsat på Hanna i Umeå, hämtat Jonas på jobbet, köpt pizza och åkt hem och ätit pizza. Japp, det var vår dag det :) Nu ska jag gå och läsa en god natt-saga för storebror!


Jag är så trött, så trött just nu! Blev li...

20111020881 (MMS)

Jag är så trött, så trött just nu! Blev lite och ingen sömn natten som var. Så idag har jag gjort lite och inget, bara vilat och tagit det lugnt. Väldigt oproduktiv dag, men ack så skön. Imorgon ska jag och sönerna in till Umeå och hälsa på Hanna. Sen på kvällen så kommer Tage och Maritha och hit hälsar på. Jag måste ju få säga ett stort GRATTIS till Jimmy och Malin som imorse fick en liten flicka! Inara har alltså blivit storasyster och Theo har fått en ny liten kusin :) Så roligt! Grattis igen till er!


Tisdag

Idag var jag och vägde Max på BVC i Nordmaling. Nu på 2 veckor så har han gått upp drygt 500g, så det såg ju bara bra ut! :)
Efter BVC så mötte vi upp med min käre fader på Näslunds, för en fika tillsammans innan jag och pojkarna åkte och handlade.


Från att Theo inte ritat något specifikt (jo självklart är det specifikt för honom, han vet ju precis vad han ritat!) Men för mig mest bara sett ut som streck och cirklar och sånt, så har han börjat göra armar, ben och hår om jag ritat ett huvud först :)
Theo och pappa på Näslunds idag.

Tack för kläderna Ann-Sofie! :) Han blev så söt i dom matchande byxorna och mössan! :)

2 veckor

Ja kan man tänka sig, nu har Max funnits här med oss i 2 hela veckor! :) Märkligt, denna lilla minimänniska.. Dom har gått fort dom här 2 veckorna, det måste jag säga. Jag vill inte att tiden ska gå så snabbt! Kan man inte bromsa den lite, sakta ner den liite i alla fall?!

Eftersom jag vet redan nu att jag kommer att glömma att ringa igen (mitt minne, det lilla som jag hade kvar, försvann så fort jag inte fick sova längre på nätterna, det började väl för ganska precis 2 veckor sen skulle jag tro..) :P Så nu säger jag det här istället:
GRATTIS MARTINA!!! Hoppas din stora dag har varit toppen! Tråkigt att inte kunna fira den med dig, men det blir ju bättre sen när ni flyttar hit :P ( I wish!!)


Igår på dagen och i natt så hade Theo 40 graders feber (när inte alvedonen verkade dvs) idag verkar febern ha avtagit lite. Men han är jätte tjock i halsen istället. Jag hoppas det inte gör så ont för honom som jag fruktar att det gör, som det gör för en själv när man är så svullen i halsen :(

Jag tycker det var roligt hur synkade dom var i sitt ätande på dom här 2 bilderna :)

På vägen hem från Lycksele så hade vi ett extra barn i framsätet, så då fick jag äran att sitta och mysa med mina pojkar i baksätet :)

Så, nu är bilden uppe Jonas. Nöjd nu?

Sköna söndag

Jag tycker ändå att det är fascinerande att när jag var gravid med Theo så gick jag över tiden precis en vecka och sen så föddes han kl. 22.32 på kvällen. Med Max gick jag över precis en vecka och sen så föddes han kl. 22.17 på kvällen. Det skilde bara 15 minuter annars hade det varit precis samma!! :)

Idag blir det som sagt en slappar-dag. Vi gör inget speciellt utan bara är. Theo har fortfarande feber och var super hängig imorse, men efter en alvedon har han piggnat till.

Theo när han trivs som bäst, med en bok i handen :)

Att sova

Eftersom liten bebis mest bara sover hela tiden (just nu har han snart sovit i 4 timmar!!) så blir det mest bara sov-bilder på honom.. (Även om han nu börjar ha längre vaken-perioder på dagarna)


Mina trötta pojkar! :) När vi kom hem från...

20111015873-001 (MMS)

Mina trötta pojkar! :) När vi kom hem från Umeå ikväll (Jonas hade varit på hockey och vi andra hälsade på Hanna) så tyckte vi att Theo var ovanligt grinig och hängig.. Och visst, han hade ju fått feber! Stackars liten. Nu får vi se om resten av familjen klarar sig ifrån febern eller inte.. Imorgon blir i alla fall en mys/vilo-dag, det ser jag framemot :)


Lycksele

Igår hade vi hembesök från BVC. Max blev då vägd och han gick upp i vikt som han skulle :)
Sen på kvällen fick vi besök av Håkan, Jossan, Anna och Marcus (och Elsa förstås) :) Då kände jag mig väldigt huslig (inget som jag brukar göra annars..) och slängde ihop en paj av sånt som vi hade hemma (äpple och rabarber dvs) Det funkade visst den kombinationen, hade nog aldrig provat den om det inte var så att det var det enda vi hade hemma :)

Idag har vi varit i Lycksele på min mormors begravning. Tråkigt och sorgligt, såklart.. Men uppskattat att få träffa släkten däremot!
Det känns tråkigt att vi inte har någon anknytning kvar till Lycksele längre. Ingen att hälsa på där, nu är det bara det vanliga (djuprparken och badet) som man åker dit för..


Puss på er!!

Stolta brorsan :) Han hjälper så gärna til...

20111012825 (MMS)

Stolta brorsan :) Han hjälper så gärna till när lillebror är ledsen då han tappat nappen och ger honom den igen och pussar så fint på honom och säger -Så, nu känns det bättre! :)


Zzznark

Idag har jag haft finbesök i form av Linda och Johanna (och lille David) som hängde här på förmiddagen. Alltid lika trevligt att träffa dom! Nu kommer det ju att bli oftare igen, när jag är hemma med bebis igen samtidigt som Johanna :)

Näe, nu är jag alldeles för trött för att skriva mer. För trött egentligen för att ens orka hålla upp ögonen.. Det har ju börjat nu, det här med att inte sova på nätterna. Bara att vänja sig, det är ju så det kommer att vara ett tag framöver nu. Zzznark.

Mina glada pojkar! :)

Fullt upp

Idag har det varit fullt upp hela dagen.
Direkt efter att jag lämnat Theo på förskolan (vilket gick över föväntan, det där med att ta sig iväg själv med båda barnen i tid) :) så kom mina föräldrar och Lina över på lite kaffe (men mest för lite bebismys tror jag) Sen ganska snart efter att dom gått, så kom Gunvor förbi. Hon följde sen med och hämtade Theo från förskolan och var sen kvar ett tag och lekte med Theo :) Sen hann jag greja lite i tvättstugan (bl.a. fixa med Max kläder i den nya byrån) innan det var dags för middag. Och sen så var det meandi-visning hos Lina efter det, där jag spenderade resten av kvällen. Med fina kläder, trevligt folk och gott fika :)
Så så har min dag sett ut. Fullt upp av trevligheter/roligheter :)


Bilder

Imorgon ska Theo på förskolan igen, för första gången på typ 2 veckor. Eller.. han var ju där i tisdags och så tror jag han var där en dag veckan före det också. Ska bli spännande att se hur jag tar mig iväg själv med båda barnen.. :) (Jonas ska jobba imorgon, första dagen efter Max föddes) Har ju inte fått nån rutin på att vara själv med båda pojkarna och fara iväg så där på morgonen. Men om nån dag så har jag väl vant mig med det också :) det blir väl jobbigast första dagen antar jag.
Idag har vi haft besök av barnens kusin Inara och hennes föräldrar Jimmy och Malin. Ska bli spännande att se när deras bebis behagar att titta ut. Jag tror Malin sa att det var 4 dagar till beräknat födelsedatum. Spännande :)

Nu har jag fört över massor med bilder från mobilen, så här kommer lite blandade bilder:

Vet inte om det syns.. Men Theo har också en spelkontroll och ett headset (som inte fungerar såklart) men han vill ju vara som pappa :)

Mina pojkar åker bil.

Theos nya möbler :) Han blev så glad att han fick nånstans att hålla till och bygga pussel på, att när han byggt färdigt sina vanliga pussel så gick han och hämtade alla sina gamla knopp-pussel som vi lagt undan för länge sen :) Han har också fått en ny bokhylla, men den har jag inte tagit kort på än. Kommer kanske bild på den sen.

När Elsa såg att Theo satt och läste en bok så skyndade hon sig att klättra upp i hans knä för att få lyssna på boken (som hon brukar göra med hennes föräldrar när dom ska läsa för henne) :)

Fina Milla och lille Max

Mina pojkar åker vagn. Igår när Hanna var här gick vi på en minipromenad med varsin vagn :) På andra bilden ligger det en liten Max bland filtar och snuttar, jag lovar :)

Sen sov dom så gott när vi kom hem igen :)

Ikväll gick hela familjen ut på en liten promenad i mörkret. Haha, det var inte så mörkt som det verkar på bilden.. Det är ju bara reflexerna som förstör bilden :)

Ikväll har jag och Theo byggt Ikea-möbler....

20111008805 (MMS)

Ikväll har jag och Theo byggt Ikea-möbler. Vet inte om jag skrivit att vi beställt grejer från Ikea.. Vi fick dom i veckan :) Så nu har Theo några nya möbler på sitt rum och så har vi snart en ny byrå (vi var tvungen att avbryta och inte göra den helt färdig eftersom theo skulle gå och sova) Igår hade vi besök av Anna och Marcus och idag har Hanna och barnen varit här. Nu ska jag gå och ge liten bebis en ny blöja, eftersom han bajsar typ konstant, så känns det som man inte gör annat.. :)


Nu är det officielt... Lillebror ska heta ...

20111007789 (MMS)

Nu är det officielt... Lillebror ska heta Max! :) Theo blev dock väldigt besviken och arg på oss när vi berättade det för honom nu.. -Nej, inte Max! Han ska heta Maxi! Vi håller dock fast vid Max, men Theo, och andra som brinner lika mycket för det namnet, får kalla honom Maxi så mycket dom vill :) Ser ni förresten att Max är blond :)


Puss på dig lillebror! :) Ikväll har vi ha...

20111006776 (MMS)

Puss på dig lillebror! :) Ikväll har vi haft besök av grannarna på andra sidan granhäcken. Deras 3 månaders bebis såg ju helt gigantisk ut jämfört med våran! :) Nu viker vi in årorna för idag. God natt!


Tihi :)

Theo 1 vecka och lillebror 3 dagar :) Dom är visst syskon ändå :)

Idag var vi på återbesöket på BB.
Barnsköterskan var helt imponerad av bebisens vikt.. Hon sa att dom ska ju max ha gått ner 300g från födelsevikten, men han hade knappt gått ner nåt alls! :) Hon sa flera ggr hur exeptionelt bra det var :) Så tydligen har jag mjölk så det räcker och så äter han som han ska!
Dom funderade på om han var lite gul, men efter ett blodprov så kunde dom konstatera att det var inget vi behövde göra nånting åt, så det var ju skönt.
Allt annat som dom kollade såg också bra ut, så han fick (som dom så fint sa) OK-stämpeln i rumpan :)

Efter BB-besöket så var vi en sväng på Maxi för att handla lite. Så det här var alltså första dagen vi var iväg hela familjen nånstans, och det gick ju bara bra! :)

Hemma

Nu har vi varit hemma i ett dygn :) Allt känns bra och lillbror bara sover och äter och bajsar och sover och äter :) Storebror är så snäll och hjälper oss och lillebror med allt vi behöver hjälp med :)

Nykläckt bebis :)

Stolt pappa

Stolt storebror och kusin

Storkusinen

Stolt moster som var världens snällaste och tog hand om Theo när hans föräldrar var på BB och sen kom in till Umeå med honom så han fick se var vi hade hållit hus och för att få träffa lillebror :) Tack igen för hjälpen Lina!! (och David också såklart, men han läser nog inte här..) Vi har sån tur som har er!

Hittills har vi haft besök av hela min familj (i olika omgåmgar då såklart) På bilden är det min älskade mor med mina 2 söner :)
Näe nu ska jag fortsätta ge lillebror mat och så se Greys! :)

Nu har Theo varit och hämtat oss, så nu åk...

20111004739 (MMS)

Nu har Theo varit och hämtat oss, så nu åker vi hem! :)


Nu är han här! Theos lillebror föddes igår...

20111004735 (MMS)

Nu är han här! Theos lillebror föddes igår kl.22.17. Han vägde 3050g och var 50cm lång. Vi kom in på förlossningen runt 18-tiden igår, så jag tycker att det hela gick ganska snabbt :) Pappan och sonen har sovit gott hela natten, själv har jag haft svårt att komma till ro. Tvivlat på om han verkligen andas och så, eftersom han varit så lugn och nöjd hela natten :) Nu är det snart dags för frukost, jag är riktigt hungrig nu! Ska bara väcka pappan först :p


Kalas

Ikväll har vi varit på kalas hos Anna och Marcus, och firat lilla söta Elsa som fyllt 1 år. Skönt att komma sig iväg och tänka på annat för en stund. Träffa trevligt folk och äta gott fika :)

Jag blev faktiskt på lite bättre humör efter att jag skrivit det förra inlägget. För då gick jag och min familj ut en sväng och grejade på. Sen stog jag på crosstrainern medan Jonas och Theo röjde lite i garaget. Så då kändes allt lite bättre och jag var på godare humör.
Men det är väl så det kommer att vara nu fram tills bebisen behagar komma ut, att det kommer att variera hela tiden.. Ena stunden känns allt bra och problemfritt och nästa stund känns allt bara jobbigt och tungt.
Men det känns ju i alla fall bra att jag har klarat mig så här långt utan att känna så här :)

Bf +6

Idag är första dagen jag har känt mig less..
Less på att vänta, less på att inte få ha min vanliga kropp, less på att någon konstant sparkar och bökar där inne och nästan aldrig är lugn (och till råga på allt oftast har hicka också), less på att det gör ont, less på att vara trött och slö, less på att inte ha nåt tålamod till min son (vilket jag annars brukar ha ganska gott om, men inte längre, tyvärr), less på att varje liten grej man ska göra kräver en stor kraft ansträngning..
Jaa less helt enkelt.

Det tog mig alltså så här lång tid. 6 dagar efter det beräknade födelsedatumet. Att känna så här. Igår kändes allt ganska bra ändå. Jag gick gärna den där promenaden och gjorde dom andra aktiviteterna. Då var jag inte lika less, bara mer förväntansfull. "Ska bebisen komma i helgen? Hur ska han se ut? Hur kommer det att gå? Vad ska vi hitta på för namn åt den lilla krabaten?" Osv. Då kändes allt bara spännande och roligt. Nu känns det bara som att.. som att jag är less..

Meen, imorgon kanske jag har fått tillbaka lite kraft och tålamod och då känns allt bättre?!

Theo på väg hem från BB

Bf +5

Inga av dagens aktiviteter verkade göra skillnad för om bebisen ville komma ut eller inte.. Jag har gått promenad, varit ute med barnen, halv joggat på crosstrainern (ja, det var den som Jonas hämtade i Umeå idag) och stått på stegen och maskerat runt fönstren på framsidan, utan framgång. Den enda skillnaden är att jag fick mer ont i kroppen, foglossningar och sånt. Ja ja, imorgon = ny dag, nya tag :)

Här kommer bilder från vår utevistelse idag:


Så här trött blir man efter en dag ute i solen. Han somnade i vagnen under vår promenad :)

Nu kryllar det av barn här :) Jag borde vä...

20111001729 (MMS)

Nu kryllar det av barn här :) Jag borde väl egentligen gå in och fixa lunch, men först och främst så var det ju så skönt i solen! Och sen så orkar jag helt enkelt inte.. Jonas är och hämtar en grej i Umeå som han köpt på Blocket och jag väntar nog tills han kommer hem igen :) Jag är dock hungrig nu, hmm.. Kanske måste ta tag i det i alla fall. Suck.


Nu är vi ute och njuter av solen! Vilket h...

20111001688 (MMS)

Nu är vi ute och njuter av solen! Vilket härligt väder det är! Theo har fått sällskap av Tyr, Jonas grejar på i garaget och jag ska nog gå och fixa lite kaffe :)


RSS 2.0