Lördag och bilder

Nu är vi på väg till Mjösjöby där vi ska äta kräftor med hela min familj och sen ska vi sova där i natt. Gott och trevligt ska det bli!

Här kommet lite bilder:

Orkidén fick jag av bästa svärmor när jag fyllde år. Den är så himla fin! Särskilt nu när alla blommor har slagit ut.

Jag har nog sagt det förut, men säger det igen.. Jag älskar små barns sovställningar :) Spelar liksom ingen roll hur man somnar.. Med fötterna på kudden, nacken böjd i ett hörn, på täcket, helt under täcket osv. Dom sover så himla gott ändå! :)

Max bogserar sin bobby car på trehjulingen :)

Den andra bilden på Max på trehjuling och där Theo gungar var när vi hälsade på Elsa och Ebbe.

Fin ett fel.. Nån har nästlat sig in bland Star Wars figurerna.. :)
Dom där figurerna sitter Theo och Max och leker med vid bordet för jämnan nu. Dom bor på vårt köksbord kan man väl säga.


Mycket

Jag har dragit mig för att skriva nu ett tag, eftersom det hänt så mycket. Vet liksom inte var jag ska börja..
Eller mycket och mycket.. Nu ska vi inte överdriva. Men ändå. Lite mycket i alla fall :)

Veckan som var (förra veckan alltså) flöt på som vanligt. På min lediga dag storstädade jag och gjorde sånna tråkigheter. Ja just, vi var ju hos lina och firade loke och åt en Super Mario tårta, det var ju inte alls tråkigt :) På torsdagen var Anna och Josefin med barn här på kvällen och åt go'fika.
På fredagen blev det lite dramatiskt.. Då slutade jag sent och Jonas var och spelade golf, så barnen var en stund hos lina tills jag skulle komma hem. När jag satte mig i bilen när jag skulle hem tittade jag på telefonen och såg att lina desperat försökt få tag på mig. Då hade Theo kräkts och hans ögon svullnat igen (typ.. under ögat var det alldeles svullet). Så han hade fått nån slags allergisk reaktion. Vi vet fortfarande inte av vad, men vi har fått en läkartid så vi ska kolla. Ja just, till saken hör ju att han fick likadant på tisdagen fast inte lika mycket. Nu gick det bra. Det satte sig inte på luftrören, hans andning var som vanligt och han blev inte tjock i halsen. Och så blev det bättre av ögondropparna vi köpte i somras då han också fick problem. Annars hade jag varit tvungen att åka in till akuten med honom. Så det var ju tur att det inte blev värre! S
Men sen på lördagen var det en alldeles speciell dag. Men den dagen förtjänar ett eget inlägg :) så det kommer senare :P

Tisdag den här veckan fick Theo följa med mig på jobbet. Han skulle nämligen vara på ögonmottagningen på NUS kl.13. Så det skulle bli så mycket körandes med att först lämna han på förskolan, åka till jobbet, hämta honom, köra tillbaka till Umeå och sen hem igen., ja ni hör ju bara :) Enkelväg tar det ca 40min..
Han behöver i alla fall inga glasögon än. Han ser lite sämre på ett öga, så han har fått en ny tid senare så ska vi se om det blivit bättre.
Samtidigt som Jonas var där med honom på ögon så var jag på IVF-kliniken. Jag ska nämligen göra en äggdonation här i höst. Det är ju inte alla som har det så lätt och som kämpar hårt för att få barn. Och varför skulle jag inte hjälpa till när jag nu faktiskt kan det. Det är det minsta jag kan göra för att hjälpa till att förändra någons liv så drastiskt.
Igår var jag ledig. Då hängde jag först lite med Lina och sen åkte jag och barnen till Anna, Elsa och Ebbe och hängde med dom.
Idag är det fredag. Nu är det helg!


Kalas och höst



Theo gjorde som han brukar göra när han är sjuk.. Sova tills han blir frisk :) Han har nästan alltid, sen han var bebis, sovit sig igenom förkylningar och sånt. I onsdags (den dagen jag hämtade honom när han hade feber) så somnade han 18.30 och sov sen till närmare 8 dagen efter. Sen när han vaknade hade han ingen feber längre :)

Sen på torsdagen när jag var ledig så passade jag på att fylla år :) Lina kom hit och lagade en önskelunch åt mig, tortillagratäng. Super gott! Sen kom Gunvor hit med en blomma till mig och fikade kalasfika. En mycket trevlig dag hade jag!

Igår (lördag) så fick jag min present av Jonas, att han hade fixat barnvakt och så fick jag bestämma vad jag ville göra. Så då blev det sushibuffé på Sagami och sen bio (Kick ass 2) Sen han vi med en film hemma också. Och eftersom barnen sov borta (Theo hos Lina och Max hos mina föräldrar) så fick vi sova hela natten och vakna när vi ville, lyxigt värre!

Idag (söndag) så åkte jag och Theo på Lokes kalas på Busplaneten. Theo sprang omkring och busade tills han var genomsvettig och jag drack kaffe och pratade med dom andra mammorna som var med. Perfekt för oss båda med andra ord :)

Imorgon har jag en lång dag, 7.45-19.30. Men det tar jag igen genom att vara ledig på tisdag :)

På bilden med Theo vid löven så sa Theo "Mamma, titta vad mycket löv som trillat ner. Det är som att det är höst" Men där tycker jag att han har fel, inte är det höst än på ett tag va?! Nån vecka till är det nog kvar? Inte för att jag har nåt emot hösten. Det blir som så fräscht i luften då. Och det är fortfarande ganska ljust ute. Fina färger överallt. Äsch, låt hösten få komma!

Bilden på Max skickade mamma imorse. Så såg han ut då han vaknade vid 9 efter att han sovit hela natten i resesängen :) Go' och gla' kex chokla'

Natteligott!


Endast Maja är vaken..

Det var en hård start på veckan då jag jobbade 8-17.30 på måndagen och 7.45-18.30 på tisdagen (jag var hemma 18.30 på måndagen och 19.30 på tisdagen).. Men då tar jag igen det nu, då jag slutade tidigt idag och är ledig imorn :)

När jag hämtade barnen idag så satt Theo stilla i frökens knä och kom inte springande mot mig och då förstod jag att nåt inte var som det skulle.. Och visst var det så. Han hade 38,4 graders feber när vi kom hem och febern steg under kvällen. Så han har sovit till och från ända från middagstid. Han vaknar bara till ibland och yrar något och gnyr till, sen somnar han om. Stackarn :(

Jonas är på hockey just nu och barnen sover. Ovanligt att vara ensam vaken :) Vet inte vad jag ska se på när jag får tv'n helt för mig själv.. :D

När storebror, som inte är så förtjust i blåbär, sover passar jag och lillebror på att dricka blåbärssmothie till Kvällsfika :)


Vi älskar Löven.. TjaLaLaLaLa

Idag har vi varit på hockey i Örnsköldsvik. Björklöven mötte Modo. Så jag, Jonas, Theo, Tage, Lina och barnen åkte till Fjällräven arena för att heja fram Löven (det fanns dock några barn som hejade på Modo märkligt nog) :) Och det måste ha varit något tursamt med vår närvaro och vårt hejande, eftersom Löven vann! :)

Max, som skulle fått vara med om sin första hockeymatch, han passade på att få feber natten mot idag.. Så han får se en match längre fram istället. Sån tur är bor barnens världs bästa farmor (nästan) efter vägen och hon var så snäll och ville barnvakta honom, så vi lämnade honom på vägen till matchen och hämtade upp honom på vägen hem.
Han hade 38 graders feber under dagen, vilket knappt märktes då han var lika glad och (nästan) lika pigg som vanligt. Med sen fick han 39 grader och blev spak och hängig :( Stackars liten. Hoppas att det vänder nu så han piggar på sig istället!


Hoppa!

I söndags när barnen skulle bada i poolen så ställde vi dit ruchkanan så barnen skulle få åka ner i vattnet med den. Men det hade barnen inte en tanke på att använda den till.. Dom tyckte det var en perfekt trampolin!
 
 

Bilder

Så har jag äntligen tömt mobilen på bilder! Och när jag ändå har igång datorn för en gångs skull (använder mest bara mobilen annars) så passar jag på att lägga upp bilder så att jag kan skriva texten till rätt bild :)
 
Lite saker vi ätit nu på slutet..: (äpplet är från vårt äppelträd)
 
Bilder från stranden i fredags där vi hängde med bror med familj:
 
Och så har jag varit framme med saxen nu igen.. Den här gången var det Max tur. Faktiskt så är det första gången jag klipper honom. När Theo var lika gammal hade jag nog klippt honom 3-4ggr.. :)
Får se nu om det växer ut med likadana lockar eller om det var "bebis"-håret det satt i..
 
 
 

I blåbärssnåret

Ja men så där, då har vi startat igång det här med jobbandet (japp, det är ett ord, jobbandet. Ifrågasätt mig inte) 2 dagar har vi avverkat nu och det har bara gått bra! För mig i alla fall, lite jobbigt att kliva upp bara men när jag väl är på jobbet har det gått bra. Men barnen har varit trötta. Särskilt Theo. Men den här veckan får dom en mjukstart då jag är ledig med dom imorn och Jonas är det på fredag och så slutade jag tidigt idag.

Ikväll var jag, Jonas, Lina och barnen och gick runt elljusspåret. Vi plockade blåbär, åt lite lingon och hallon och tittade på myror. Barnen var så duktiga på att gå runt trots den svåra terrängen :)


En dag vid havet

Jaha, nu har vi snart varit hemma i en vecka.. Det innebär då också att vår sista semestervecka snart är slut. Men vi har ju en hel helg att njuta av innan vi måste börja ställa klockorna på morgonen igen.
Jag tycker inte det känns jobbigt just att börja jobba igen. Det jobbiga är som vanligt att kliva upp så tidigt på morgonen. Får se hur det går att vända på dygnet och att komma sig i säng i tid..

I veckan har vi: varit in till stan och storhandlat, rensat i "kall-förrådet" och sen kört bort och slängt skräp, varit på biblioteket och lånat böcker, haft besök av Hanna och tvillingarna som hängde här och passade på att plocka med sig massor med röda- och svarta vinbär och rabarber. Och däremellan har vi bara känt lugnet :)

Idag fick vi en fråga om att haka på bror med familj för att hänga vid havet. Och det tackade vi ju inte nej till! Så snart ska vi bege oss iväg för att sola, bada och umgås!
Hoppas ni alla får en härlig dag i solen!

(Bilderna..
I vanlig ordning så kommer bilderna i oordning och så går det inte att skriva text till..
Men nån bild visar på hur duktig Theo blivit på att skriva Max.
Några är på när vi slängde återvinning här i Gräsmyr och en är när vi satt i kön för att få slänga i Levar på återvinnings centralen.
En är på traktorn där Max tyckte att ett Ken-huvud skulle åka.
En bild är där Max har dukat upp mat till bilarna.
Och en bild tog jag för att visa min syster vad jag tyckte det kändes vuxet med vin, mörk choklad och vindruvor. Sen insåg jag.. Jag kanske är vuxen? Men eftersom det var rose (hittar inte att göra en apostrof på e'et.. Dumma iPhone) så kändes det mindre vuxet :)
Resten av bilderna ser ni själva vad det föreställer)


RSS 2.0