Lucia (med allt vad det innebär)

Idag har vi haft luciafirande på jobbet. Va?! Har ni andra också firat? Hmm, jag trodde jag var speciell :(
Nej men jag har ju såklart just läst massor med bloggar där alla firat på olika sätt.. På sina barns förskolor, med bilder i tidningen eller bara tittat på luciatåg på tvn osv..
För mig har det alltid (så länge jag jobbat) inneburit att den dagen vi firar lucia innebär en dag av stress. Barnen är uppjagade heela dagen eftersom dom vet att dom ska få ta på sig sina luciakläder senare och att deras föräldrar och släktingar  kommer och ska titta på när barnen ska gå i tåget och sjunga för en fullsatt lekhall. En stress att plocka fram fika och se till att det inte tar slut, koka koka kaffe. Ta fram och ställa i ordning stolar och bord så alla kan sitta och fika (i år var vi sammanlagt med barn, personal, föräldrar och andra släktingar närmare 50st på vår lilla avdelning). Byta kläder på alla barnen och se till så alla får på sig rätt luciakläder vare sig det är tomtar, lucior, pepparkaksgubbar eller stjärngossar. Se till så att barnen kommer med i luciatåget och att vi sjunger sångerna i rätt ordning (äsch, det var bara några verser vi blandade ihop, men det gick ju lika bra iaf!)
Meen sen, sen är det över lika fort som det börjat. Och så inser man att det var ju lika trevligt det här året också. Att barnen var så duktiga på att stå stilla inför alla föräldrarna och sjunga så fint! Att det var trevligt att sitta och fika och prata i lugn och ro med familjerna, på ett annat sätt än det blir när dom hämtar och lämnar under dagen bara. Att så många föräldrar ville ta ledigt några timmar från sina jobb för att komma och titta på sina barn i tåget och fika det som barnen bakade under förra veckan. Att se hur stolta barnen är efteråt, både för att dom får beröm för hur duktiga dom varit på att sjunga och gå i tåget men också för vilket gott fika dom har bakat.
Sen efter all uppståndelse var över och vi hade diskat och plockat undan så hade vi personalmöte. Och decembers p-möte innebär julmys. Med tomtegröt och glögg och julklappsbyte.
Så det blev en riktigt trevlig dag och kväll! :)

Kommentarer
Postat av: lina

Fint skrivet.

2010-12-14 @ 15:41:43
URL: http://dellt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0