Ledig dag med barnen

Åh vad jag uppskattar mina lediga dagar med barnen! Guld värt för själen att jobba 80%! Dock inte för plånboken. Den håller inte alls med mig om att det är så bra.. Men men. Nu var det ju inte den som bestämde det här upplägget. Det var ju faktiskt min sambo och jag som gjorde det och vi tyckte att det skulle bli bäst såhär :)

Det här är lite vad vi pysslat med idag:

Spelat Cars-memory i Theos om-möblerade rum. 

Klätt ut oss...

Klätt ut oss lite mer..


Och så lite till. 


Och tillsist somnat gott. 

Theo har också tjänat ihop lite pengar för att lägga till samlingen för Lego-Batman grejen som han ska köpa, då han hjälpte mig när jag städade. Han städade sitt rum, plockade upp allt från golvet på hela nedervåningen och städade handfatet. Allt på hans initiativ faktiskt. Då tyckte jag att han förtjänade ett litet bidrag. 

Barnen och deras farfar var också ut en sväng. Max brukar älska att gå ut. Jubla direkt man säger ordet, ut. Typ. Och aldrig vilja gå in när vi andra börjar gå in. Men idag blev han toksur när jag sa att han skulle gå ut. Märkligt tyckte jag. Tills jag insåg att det var ju för att hans farfar var ju kvar inne. Han vill ju bara vara med honom! Snäll som farfarn är så sa han att han kunde ju faktiskt gå ut och skotta lite och då ville Max såklart snabbt klä på sig! Sen när Tage skulle gå in blev Max toksur igen. Eftersom han ville ju stanna kvar ute, men ändå ha farfarn med sig! Han fick ligga och tjura på bron ett tag och sen kom han också in. Lilla Max som är så förtjust i farfar :) 

Fortbildning

I måndags hade jag andra utbildningspasset i Google Apps, som skolorna och förskolorna i Umeå har börjat eller ska börja jobba med. Kul med nya hjälpmedel för att underlätta dokumentations och bildhanteringen! 
Det kommer att vara mycket kompetens utveckling och kurser nu i vår, med grupp utvecklings träffar, utbildning i Google Apps, kurser- "barn sätter spår- mitt textila jag", "dokumentationsteknik med lärplatta", "pedagogisk dokumentation", studiebesök på annan förskola och kursdag med "integrerade elever med hörselnedsättning" Tänk så utbildad jag ska bli! :) Finns ju så mycket  att lära sig, man blir ju aldrig fullärd! 

Inte varje dag man får hjälp av Batman med matlagningen! 


 
Det var lite småkyligt när vi var i Agnäsbacken i söndags :) Men det blev bättre snabbt när loke hade åkt snowboard färdigt och kom och lekte med Theo, då höll dom sig varma ochvi rörelse :)

Jag såg inte ens när jag tog det här kortet att Max låg och höll handen med dockan i sömnen.. Det såg jag i efterhand :)



Kvällsfunderingar

Jag och Tage satt och pratade om hur det var under hans mamma (alltså Jonas farmor Alice) livstid. Hon gick tyvärr bort natten mot igår, men hon fick ett långt och innehållsrikt liv då hon fyllde 98år i höstas. 

Det vi diskuterade var hur mycket som hänt under tiden hon levt. Hon föddes 1915, så hon var med om dom första bilarna i Sverige, tv-apparaten, världskrig, första månlandningen, när kvinnor fick rösträtt, penicillinets upptäckt, kommersiella flyget, första offentliga radio utsändningen med mycket mera! Tänk så mycket som förändrade livet för många på olika sätt (inte bara bra grejer förstås) Men tänk under vår livstid.. Hur mycket livsomväldande uppfinningar/händelser har hänt? Det är ju så mycket som har förbättrats eller förenklat våra liv eller livsstilar men om man jämför vilka stora saker som hände för tex 40år sedan och bakåt.. 
En tanke som slog mig också var hur världen skulle se ut om vi levde liknande som dom gjorde, säg runt 40-50 talet.. Ingen galen konsumtion, man bara köper och köper trots att man redan har så mycket (det skulle dom aldrig göra då!), matvaror med förpackningar som man köper massvis av och bara slänger sen (tänkt tex mjölken som dom hade i mjölkkannor och fyllde på och återanvände hela tiden) och bara maten är ju en sak i sig! Då var det inte tokbesprutad mat som rest långt från andra länder och jag vet inte när halvfabrikaten slog igenom men det kanske var runt 1960 nån gång? 
Jag säger nu inte att allt skulle varit perfekt om vi levt som vi levde då. Absolut inte. Jag tänker bara att man kanske skulle haft lite av det tänket i vår tid också. Jag själv skulle ju inte alls vara beredd nu att byta den livsstil som jag är van vid nu. Och bara sånna saker som att jämställdheten har kommit så långt och även om vi har mycket kvar att jobba med det, så lever vi ju inte alls i samma rasskillnader som det var då. Så dom grejerna vill jag ju inte byta bort. 

Ja.. Lite funderingar så här på kvällskvisten bara.. :)

Åh vad spännande, vad kommer ni på för fler fördelar eller nackdelar (förutom det jag skrivit) med att leva som dom gjorde förut? Svara gärna med en kommentar! :D

Sushi

Ni som orkar, gå in på den här länken och kolla hur roligt vi har på jobbet :) Det är en några sekunders kort film om vad som händer när man blåser jätte stora såpbubblor i 12 minusgrader. Vi pedagagoger var lika fascinerade som barnen :)

https://www.facebook.com/groups/233973476644364/permalink/653919464649761/

Idag har barnen varit ute en sväng och kusinerna har varit på besök. Annars har mest dagen handlat om legobygge. Theo har fått bygga ihop ett rymdskepp som han fick i julklapp, men som vi sparat eftersom han har så mycket lego framme redan och för att ha nånting att underhålla sig med en dag som denna där det annars inte har hänt så mycket. Det är första gången han byggt en sån stor grej från en ritning själv. Annars har man fått hjälpa honom med mycket. Det tog ett bra tag att bygga den, så en del av dagen gick åt till det och resten av dagen gick åt till att leka med den :) När han skulle gå och lägga sig blev han sur och sa -Men, jag har ju inte hunnit leka med skeppet nåt länge! (Förutom halva dagen då!) :)

Imorgon ska jag och Theo haka på Lina, Loke och Tyr till Agnäsbacken. Tyr ska gå sin andra och sista dag i slalomskolan och loke ska åka snowboard. Jag, Lina och Theo ska roa oss med att leka i snön medan vi väntar :)

Max ville äta upp min sushi som jag åt igår. -mamma, äta den? Äta den? Och den dära! Och den dära! Mamma, Max äta!
Han fick smaka en tugga av varje bit, men mer än så ville jag inte ge honom då jag helst ville ha allt själv! :)


Städat och klart!

Ikväll har vi varit duktiga och städat inför helgen. Alltså sådär så man slipper det på helgen när man bara vill vara ledig och tänka på annat. Riktigt skönt måste jag få säga! 

Imorgon kommer Lars från Uppsala och ska vara här i helgen. Så imorgon ska Jonas och Lars stanna i stan efter jobbet och sen ska dom se hockey. Så jag och barnen ska roa oss och ha myskväll själva :) 

Jag har varit så trött i veckan så det känns skönt att det snart är helg! Jag har haft 2 kvällsmöten, slutar sent dom andra dagarna och så har jag lagt mig alldeles för sent! Jag kan inte skylla på barnen den här gången.. Dom har sovit så gott så.. Så om jag bara lagt mig tidigare så skulle jag kanske få mycket mera sömn och vara mycket piggare.. Men men.. Vi börjar ikväll. Nu ska jag lägga bort mobilen och sova! 
God natt!



Önskelista

Idag i bilen på väg hem från Vännäs pratade jag med Theo om att han fyller ju snart år. Då sa han -det enda jag önskar mig när jag fyller år är att få fara på ett fik och fika vad jag vill! (Man kan tro att han är min son.. Och han sa faktiskt så. Ordagrant!) :)
Jag frågade då om tex mormor och morfar (hint hint) skulle säga eller komma med en lapp eller nåt, att han får åka med dom till ett fik och fika vad han vill, då vill han ha det istället för en sak i present. Och det tyckte han lät jätte bra!
Så då pratade vi om det att han har ju så mycket saker redan att man kan ju faktiskt önska sig att få göra nånting, inte bara en sak. Så vi kom fram till att det där med fiket var ju en bra grej att önska sig och tex att få fara med en kompis på bio (i så fall ville han fara med Tyr) var bra grejer att önska sig. Sen sa jag att det är ju helt ok att önska sig saker också, det finns ju vissa grejer han verkligen vill ha (nya figurer till Disney Infinity tex) Men sånt man redan har jätte mycket av behöver man ju kanske inte ÄNNU mer av.. Utan jag tycker det är bättre att man får uppskatta det man har och istället kanske byta ut det man har så blir det mer intressant igen om det varit borta ett tag osv. 

Så hittills det han har önskat sig är att fara på ett fik och fika vad han vill, Disney Infinity figurer och så pratade vi om nånting att ha ha ute (men vi kunde inte riktigt komma på vad. Han sa att han har ju spade, pulka, bobb och stjärtlapp) Får se om han kommer på nånting mer längre fram, men här är vi just nu iaf :)

Det är förresten en lego grej han verkligen vill ha med batmobilen m.m som kostar 400kr. Men den håller han på att spara ihop pengar till själv. Han får lite pengar när han städar rummet eller hjälper till med nåt specifikt osv. Han har typ 270kr eller nåt nu (han har också sparat julklappspengar) så ett litet bidrag till det är säkert välkommet :) 




En dag i Vännäs

Alltså det här med att jag är innebandytränare.. Märkligt hur det kan bli ändå. Av alla föräldrar (jag är det inte ens till nåt av mina barn..) som säkert är mycket mer kunnig om innebandy än mig och som vill att deras barn ska få spela.. Och så är det lilla jag som tagit på mig att träna sexåringarna (som fyller sju detta år). Men vad gör man inte för barnen?! Annars hade det inte blivit något för dem. Nu är det ju loke som ligger mig varmast om hjärtat, så man kan ju säga att det är mest för hans skull :) Jag antar att jag skrivit det förut, men lina är ju också med. Hon styr upp träffarna, fixar med nyckel och är assisterande tränare :) Jag behöver bara dyka upp och bossa över barnen :)

Nu ska vi iväg en sväng till Vännäs. Vi ska först fika med Anna och barnen. Sen ska vi hänga lite på bibblan tillsammans innan vi avslutar Vännäsrundan med att handla på Kvantum. 




Sköna söndag

Idag var först barnen och Jonas ute en sväng medan jag fixade med tvätt och andra tråkigheter (tror det blev nån fel fördelning där..) :) Sen åt vi lunch och passade på att gå ut en sväng till (medan det bara var -17 grader. Nu är det -20)
Då gjorde vi premiär på hockeyplanen för i år. För Max blev det t.o.m. första gången nånsin på ett par skridskor :) Som vanligt första gången för säsongen så vill dom inte åka så länge. Max åkte väl ca 5 min och Theo kanske 10 min, så nästa gång kanske vi siktar på en kvart :) 


Han var jätte peppad innan på att åka skridskor. Var så glad och exalterad. Men sen när han stått på dom ett tag kände han att det var nog inte så roligt som han hade trott, så då ville han ta på sig skorna igen. 
Men när han fick åka med Jonas (som också åkte skridskor) så blev det mycket roligare :) 



Theo tyckte däremot att det var roligare :)

Idag har vi Linas kattunge på besök, då dom är borta över dagen. En riktig liten sötnöt!


Dom var lite avvaktande mot varandra katterna :) 
Särskilt våran katt som satt så här en bra stund och tittade skärrat mot kattungen som nyfiket gick runt och kollade in vårt hus. 


Sötungen! 


Bilder från dagen




Lina är inte den enda som tagit kattunge från brorsan, här är mamma och pappas katt. Linas kattunge ser likadan ut, fast helsvart! Hur söt som helst!


Jag hängde lite med denna söta tös :)


Kattunge

Nu sitter jag, 4 barn och en kattunge på parkeringen utanför Ica i Nordmaling och väntar på systeryster. Hon är inne och köper kattsand och kattmat till deras nya kattunge :) 
Idag hakade jag och Theo på Lina och barnen till Mjösjöby för att hämta den söta lilla saken. Hon passade förresten också på med att hämta mitt paket med barnens vantar från Tornedalens textil också. Tänk så bra :) Nu ska barnen få nya vantar och slippa frysa i vinter!
Nu ska vi sen hem och äta go'middag. Vi lyxar till det med lövbiff idag hemma hos mig. Wohoo!

Så gick det..

Tandläkaren ja. Jo men i slutändan så gick det ändå bra. Theo var peppad på morgonen och berättade för Max hur det skulle gå till. Vad som skulle hända och i vilken ordning. (Var såklart mest för att han bearbetade själv, men fick det att låta som att det var Max som var lite nervös) Så när vi kom in i rummet kom jag på att jag inte sagt så mycket om stolen han skulle sitta (såklart dumt av mig! Det är väl ändå en viktig del i förberedandet..!) så han tyckte att den var lite skrämmande och ville sitta på en vanlig stol som var längre bort och slöt sig och ville inte göra nåt. 
Så det blev så att jag fick börja med Max i alla fall. Theo tyckte det var bra och jag tänkte att då får han se hur bra det går att sitta i mitt knä där i tandläkarstolen. Dock så blev Max blyg och ville inte öppna munnen, men tandläkaren kunde få räkna hans tänder ändå fast han grät.. 
Sen när det var Theos tur så gapade han lite grann, lite nu och då. Alltså inte mycket hela tiden. Men hon kunde räkna och titta på hans tänder tillslut ändå. Han har lite korsbett så dom kanske måste slipa nån tand nästa gång. Men det kunde vänta som tur är. Det var ett bra steg att han ens satt i stolen (i mitt knä men ändå i stolen) och att han gapade lite. 
Så eftersom det hade gått bra så åkte vi på biblioteket som jag hade lovat. Vi lånade några böcker och så fick han välja en film, han valde då en box med Alfons Åberg :) 
Vi var dock tvungna att vänta på att biblioteket skulle öppna och det finns ju inte allt för mycket att göra i Nordmaling för att för att fördriva tiden, så Theo kom på den bra idén att fara på fiket. Så det roade vi oss med medan vi väntade. Gott och trevligt :) 
Vi har med andra ord haft en trevlig ledig dag med biblioteks- och fikamys! Max somnade dock i matvagnen när jag skulle handla. Men det är ju en helt annan historia :)

Otur



Surt att få denna avin i brevlådan när jag just kommit hem från Nordmaling. Där jag handlade på Ica supermarket.. Är ju faktiskt så att jag inte åker dit dagligen. 
Otur helt enkelt. 

Tandis

Det blev så att jag var hemma idag med barnen. Då Max inte var helt pigg igår och åt fortfarande dåligt och dom ju ska vara hemma en dag extra då man ser att dom är pigga och orkar med. Men idag har han kommit tillbaka på banan. Idag har han varit pigg och ätit bra. 
Imorgon har jag ledigdag och då passar vi på att göra ett besök hos tandläkaren. Det är Max första besök och Theos tredje. Får se om han kommer att gapa för första gången nu då, min äldsta son.. Vi har bearbetat och pratat om det hemma och vi har kommit fram till att det är ju bra om han visar lillebror hur man ska göra eftersom han är ju så stor och duktig och vet ju hur man ska göra. Han låter hittills peppad på det så vi får se hur det går :) Jag har också sagt att om det går bra så ska vi på biblioteket och låna böcker och en film. 

Jag är så nöjd över den fräscha och goda maten jag gjorde idag :) Inte så att jag kom på den själv men just det att jag orkade göra den så ordentligt. Jag är ju annars för att göra mat med så många genvägar som möjligt. Jag är också känd för (ja jag är faktiskt känd för att inte orka laga mat ordentligt helst egentligen inte laga mat alls..) att inte äta så mycket grönsaker. Men här fick jag ju med lite grönt :) 
Jag gjorde lax i ugnen med en sås med rivet citronskal, pressad citron och färsk basilika. Färsk broccoli som jag kokade med purjolök och till det så serverade jag pressad potatis. 
Alldeles för många grejer att skära och greja med om jag skulle ha jobbat, komma hem sent och har hungriga barn runtomkring mig..  Och ni förstår ju att om jag tycker det här var på gränsen vad jag orkar med, så har jag inte så hög gräns på vad jag orkar med i matlagning :)



Feberpojke

Åh vad skönt att det blev vinter äntligen! 
I söndags gick jag och Lina ut med barnen direkt efter frukosten. Som det var då med 14 minusgrader, har jag så mycket hellre än som det har varit med några plusgrader, mörkt, slaskigt, regnigt och halkigt. Nu var det ljust, fräscht, friskt och uppiggande. Och för att inte tala om så kul för barnen med snö äntligen :) 





Idag har Jonas varit hemma med Max som har feber. Han kommer vara hemma med honom imorn också så får vi se om det släpper eller om jag ska vara hemma på onsdag också. Han har tydligen legat hela dagen och inte ätit så mycket alls. Hoppas han är piggare imorn stackarn!



Var lite halv jobbigt att jobba idag då Max pga febern höll oss vakna natten som var. Jag jobbade 8-17.30 (stängde) så det var ju en lång dag också. Hoppas på mer sömn denna natt då jag jobbar längre imorgon (7.45-18.30 då vi har avdelningsmöte). 
Så min önskan just nu är, krya på pojken så han slipper vara sjuk! Och låt föräldrarna få mera sömn. Tack på förhand! 

Natteligott 

Julgranen kastas ut...

Nu är glada julen slut slut slut...
Julgranen kastas ut ut ut
(Ja, eller det ställs bort igen eftersom vi har ju plastgran)

Det blev inget bad idag då vi var för trötta eftersom Max vaknade flera grr i natt. Lät som mardrömmar, men det kan ju ha varit magen också.. Alltid lika svårt det där.. Och det blev inte heller att gå iväg och grilla, då det var -12 men pga blåsten kändes som närmare -20. Så vi åkte till Långed istället och hälsade på. Där bjöds det på kaffe och bullar och det var precis vad vi orkade med :)

Sen när vi kom hem, efter middagen, så dansade vi runt julgranen lite och sen "kastade" vi ut julen. Nu är det bara gardinerna kvar, men dom tar ju alltid lite tid för mig att få ner. Men före sommaren ska jag nog fått ner dom!

Natteligott!



Trött tjej

Nu går den här trötta tjejen och lägger sig!


Nu är första jobbveckan på året avklarad. Det gjorde vi bra hörrni! 

Får se vad vi hittar på imorn. Kanske åker och badar eller går och grillar. Eftersom vi tog det så lugnt på julledigheten och inte gjorde så mycket alls så kände vi att det var på tiden att vi aktiverade oss lite nu :)

Natteligott!


Decemberbilder

Ja men då så. Bara en dag kvar av denna jobbvecka. Det gick ju snabbt det här :) Det enda jobbiga med att börja jobba igen är ju det här med att kliva upp så tidigt på morgonen. Mitt jobb är ju bara roligt och jag trivs så bra med det, så det är ju helt ok just för det. Men samtidigt vill man ju bara vara hemma med barnen och ligga och dra sig och mysa i sängen halva dagen.. Skulle haft som vi hade i övergången från när Jonas tog över föräldraledigheten med Max, då vi jobbade 50% och var föräldralediga 50% så vi turades om att jobba mån, tis, ons en vecka och tor, fre nästa vecka.. Det vore ju det ultimata :) 

Här kommer lite blandade bilder från december:

Min storebror blev pappa igen! Yey! En liten Gideon blev det. Han föddes 18dec (tror jag, hoppas det blev rätt) och allt gick bra. Hans tre stora syskon är så stolta och glada över honom! :) Jag och systergrannen åkte till Mjösjöby för att gratulera och få snusa lite bebis :)



Max leker med elsas dockhus när vi var på glöggmys hos Anna och Marcus. 


Dom sitter gärna väldigt nära varandra när dom ser tv så där på morgonen innan dom vaknat till riktigt. (Sen vill dock Theo ha sitt space men Max vill gärna ändå sitta så nära det är möjligt, vilket inte alltid uppskattas)


Nånting måste man ju hitta på om man leker med barnen och dom sen börjar leka med varandra istället för med mig..


Jag har tyvärr klippt bort dom här guldlockarna då dom blev så långa att han fick dom i ögonen. Men lugn bara lugn, dom växer snabbt ut igen! :) Det är ju inte första gången jag klipper bort dom. 


Theo följde med Jonas och såg Björklöven-Mora. 
 

Fel dygnsrytm

Det var som svårt det här med att vända tilllbaka dygnet.. Vi har ju, liksom dom flesta som varit lediga så här länge, vänt på dygnet och varit uppe sent och sovit länge på mornarna. Barnen har vaknat runt 9 varje morgon och eftersom det oftast är Max som vaknat då så efter han har legat och myst ett tag så har han gått på Theos rum och lekt för sig själv i typ en halvtimma. Så då har vi ju fått lega kvar ännu längre. Vi har blivit riktigt förslappade under denna långa ledighet..! Vi har mest varit inne och gjort lite och inget och aldrig gått och lagt oss före midnatt.  I vanliga fall på jullov så har man ju åkt skidor och pulka och byggt snögubbar, men med vädret som varit så har vi inte alls varit ute och lekt så mycket. Barnen har varit ute i regnet och lekt lite men inte alls så mycket som jag skulle önskat. 
Så nu är det ju bara några dagar kvar tills jobb och förskola kommer igång igen med tidiga mornar och förhoppningsvis tidiga kvällar. Vi börjar igen på onsdag, så vi har en kväll till på oss att komma i säng i tid så vi kommer oss upp någon gång på morgonen, då vi misslyckades med det ikväll..

Igår tog jag och lina med oss mamma för att fira henne på hennes kommande födelsedag. Vi bjöd på middag och bio (och på trevligt sällskap förstås..) :) Vi såg "hundraåringen.." Den var riktigt rolig faktisk. 

Lite snö var det faktiskt två dagar. Den ena dagen hann Max åka lite bob.. 

Och andra dagen byggde vi en snögubbe (som smälte senare på kvällen av regnet..) men det var ju roligt så länge det varade! :)



Barnens farfar har varit här i några dagar nu och Max är så glad över det :) Han leker och leker med honom, har visat alla nya julklapparna och säger glatt -Hej! ungefär var femte minut eftersom han blir lika glad varje gång han ser honom :) Sen när Tage går ut i gäststugan säger han mindre glatt -"Nu farfar gå hem." Ja för han bor ju lite där :) 


Jag och Max gjorde blåbärssmothie en dag



Så här soligt och fint var det någon dag innan nyårsafton. 

Nyår

Nyår firade vi här hemma med Anna, Marcus, Elsa och Ebbe. Dom stod för för-och efterrätten och vi varmrätten. Förrätten var chiliräkröra på lantchips, varmrätten var porterälg-gryta med hasselbackspotatis och efterrätten var choklad/kolakaka (typ som kladdkaka men med mer choklad =mastigare) med glass och hallon. En mycket god 3-rätters middag!!
Efter efterrätten kom Håkan och Jossan också och hängde med oss.
En mycket trevlig, god och lugn nyårsafton!
Theo höll sig vaken till tolvslaget så han kunde titta på raketerna, Elsa och Max somnade ett tag innan av utmattning :)
 
 
 

Lego

Theo fick många olika lego i julklapp (bla. Star wars, Turtles, Superman och rymdlego)
Han, hans bror och kusinerna kan sitta och leka och leka och leka med det, vilket är jätte kul. Och bra.. eftersom den största sonen är väldigt slamsig nuförtiden så det är bra att han kan sitta stilla med nånting så både han och vi kan få känna lugnet lite..
 
 

Bilder från julen

Ja men just.. då ska jag väl passa på nu när jag för en gångs skull sitter vid datorn.. Jag håller på att tömma mobilen på kort (är typ enda gången jag sitter vid datorn nuförtiden, annars använder jag mobilen till allt) Och det är ju mycket lättare att blogga från datorn när man ska lägga upp massor med kort, vilket jag nu tänkte göra :)
 
Eftersom det var så länge sen jag skrev nåt här nu, så kommer jag att göra flera inlägg så inte alla bilder blir i ett enda långt.. 
 
Men jag börjar väl med julen då.
Vi var hos min syster på julafton tillsammans med min mor och far. Där åt vi gott, öppnade julklappar, hälsade på tomten och hade det bara bra! Precis som det ska vara! (förutom lite kallt då förstås, eftersom syrrans värmepanna la av dagen innan julafton.. Men vi allstrade så mycket kärlek och värme så det gick bara bra!) :)
 
På juldagen åkte vi till Mjösjöby och sov där en natt. Sen på annandagen så åkte vi till Långviksmon där vi firade jul med Jonas släkt. Samma sak där, god mat, paket och trevligt umgänge! :) Vi sov hos Robin och Carola en natt och sen åkte vi hem igen. 
 
Bildregn:
 
Mina fina busungar
 
Barnen fick i morgonpresent nya pyjamasar. Theo något nöjd över sin Batmanpyjamas med mantel :)
 
Morfarmys innan vi gick över till Lina.
 
Blev inte så mycket kort från paketutdelningen då det var fullt upp med att hjälpa till med paket osv.. Men fick med en nöjd Max med ett sort paket iaf :)
 
 
 
Den härliga stunden då barnen öppnat sina paket, leker med nya leksaker och tittar vad dom andra fått :)
 
Här kommer lite bilder på några av julklapparna (dom som fastnat på bild dvs, dom har fått andra grejer också..)
Max brandbil
 
Dockan som ska följa med överallt.. :)
 
Theo fick ett "Fem myror är fler än.." spel
 
Det uppskattade bowlingspelet.
 
Kulbanan
Theo instruerar kusinerna hur man leker/bygger med Geomag magneterna.
 

RSS 2.0