Nej men självklart så vaknade Max sekunden...

mms_img915087276 (MMS)

Nej men självklart så vaknade Max sekunden efter jag beslöt mig för att luta mig bakåt i soffan och vila ögonen.. Alltså jag lovar, sekunden efter! Jag hann bara tänka, åh vad skönt det här var. Sen vaknade han med ett hungerskrik.. Så var det med min chans till att vila. Men nu sitter jag i alla fall och känner lugnet i väntan på maten. Theo har piggnat till så pass att han sitter och bygger lego här bredvid mig, Max sover och jag har förberett all mat. Köttfärslimpan är i ugnen och potatisen och tillbehören är på spisen :)


Nu ligger båda pojkarna och sover. Theo ha...

mms_img881920384 (MMS)

Nu ligger båda pojkarna och sover. Theo har ju slutat att sova på dagen för ett bra tag sen, men är man sjuk så vill man ju sova mest hela tiden. Jag hade en rosslandes kamin bredvid mig i natt, så jag sov inte så mycket. (kaminen i fråga sov däremot hela natten) Jag borde väl sova nu när båda gör det, men jag tänker bara att nån kommer ju ändå vakna snart så det är ingen idé.. Ikväll ska jag träna! Yey! Core i skolans gympasal, det ser jag framemot!


Han fick feber idag min lilla/stora stacka...

mms_img-13591015 (MMS)

Han fick feber idag min lilla/stora stackare.. 39 grader som mest. Hoppas han har gjort bort det värsta nu, så att det bara blir bättre! Så imorn blir ännu en dag att ta det lugnt och krya på sig. Jag har varit hemma och tagit det lugnt så många dagar nu så jag har tvättat så jag kommit till botten på tvättkorgen! Japp, så fort Theo blir frisk så ska vi göra något roligare än att vara hemma och tvätta :-) Max är fortfarande lite förkyld också, men inte värre än att han är lite hostig och snorig. Förutom det så är han pigg. Vi vuxna är också lite småförkylda, men inget allvarligt. God natt!


Ligger just nu bredvid en hostandes Theo s...

Ligger just nu bredvid en hostandes Theo som är vaken. Han vaknade eftersom han hostade så mycket! Han får ju alltid så jobbig hosta när han är förkyld :-( Så vi har nog en natt med lite sömn och mycket hosta att vänta.. Imorn blir det alltså att vara hemma från förskolan. Hoppas det inte håller i sig så länge nu bara, jag tycker ju så synd om den lille pojken :-(


Han sa- Jag behövde ta på mig min löven-mö...

mms_img148764384 (MMS)

Han sa- Jag behövde ta på mig min löven-mössa och halsduk (tröjan tog han på sig imorse) Ja det är ju sånna saker man kan känna att man behöver ibland.. (?)


Nu ska vi se.. Fredag och lördag, vad har ...

Nu ska vi se.. Fredag och lördag, vad har vi gjort? I fredags var jag en sväng till Vännäs, gick en promenad, hade middagsgäster och så spelades det sällskapsspel. Idag har jag varit ute en sväng. Theo åkte bob och vi gick till återvinningen. Vi har lekt med playdoh och bara slappat. Nu ska jag sova och jag hoppas på en lång och skön nattssömn :-) God natt!


SMS-inlägg

mms_img-18096365 (MMS)


Dagen då jag hann med allt jag skulle göra (plus lite till)

Idag var en sån dag då jag fick mycket gjort. Sånt som man aldrig hinner/orkar ta tag i annars. Max verkar nämligen vara som sin bror, och sova extra mycket då han är sjuk. Han är lite förkyld plutten, snorar och hostar. Så på förmiddagen medan Theo var på förskolan sov Max 3 timmar, sen var han vaken en stund och sen när jag hämtade Theo somnade han igen och sov i 4 timmar :)
Så jag hann som sagt med massor och ändå att känna lugnet en stund :)
Jag och Theo skottade när han kom hem från förskolan. Dock så är det ännu mer att skotta plus en jobbig plogkant som jag måste ta imorgon.

Gunvor och Max.

Theos spelar Cars-memory i Långed.

Nyfiken lillebror vill se vad storebror spelar på datorn :)

Just nu njuter jag av en lugn stund för mi...

mms_img208563623 (MMS)

Just nu njuter jag av en lugn stund för mig själv. Bara jag, mitt goda kaffe och lite choklad. Jag ska läsa Amelias tidning, träning och pepp och se om jag kan bli lite inspirerad :-)


Maxbilder

Så många fingrar som möjligt i munnen.. :)

Ser något roligt på tv :)

Han lyckades sätta fast sig själv i ringen, bra gjort av Max måste jag säga.

Dagens sysselsättning, vi tillverkar bilar...

mms_img-19906839 (MMS)

Dagens sysselsättning, vi tillverkar bilar :-) Jag vilar och leker med Theo en stund mellan tvättandet och plockandet. Vi har också haft besök av Gunvor och så har jag följt med Theo när han har grillat och åkt skoter i vardagsrummet. Han hade med sig tekakor, rostat, bullar, kakor, godis, deg, te och saft på utflykten, som han bjöd mig på. Bra blandning där tycker jag :-)


Efter 3 år så blommar äntligen min orkidé!...

mms_img154062917 (MMS)

Efter 3 år så blommar äntligen min orkidé! Jag lyckades! Yey :-)


Tisdag

3-års besiktningen gick bara bra, han gick igenom utan anmärkning :)
Han ligger på medelstrecket för längden för 3-åringar och ligger strax under den kurvan för vikten.
Såklart så sa han inte allt bvc-sköterskan ville ha honom till att säga, han var alldeles för blyg i början. Men hon fick ändå ur honom tillräckligt för att hon skulle vara nöjd :)

Efter besiktningen och lite shopping på Sjöbergs så åkte vi förbi Långed (eller Långben, som Theo sa till bvc-sköterskan att vi skulle till) där Gunvor bjöd på go´fika.

Imorgon blir en sån skön ta-dagen-som-den-kommer-dag :) Som vanligt hoppas jag på att få ligga kvar länge i sängen. Mest hoppas jag på att få sova bra och mycket, har varit så otroligt trött dom senaste dagarna..

3 år

Imorgon ska Theo på 3-års kontroll (han fyller snart 3år, kan ni förstå?!). Då ska dom kolla hur hans tal fungerar. Ska bli spännande att se om han kommer att säga nånting.. Han är ju inte känd för att vara den som så gärna pratar med nytt folk :) Jag är ju inte orolig för hans tal, så säger han inget så spelar det ju ingen roll.
Men åh vilken jobbig tid vi skulle vara där, kl. 9.10 ska vi vara där! Det är i Nordmaling alltså. Vi måste åka 8.40. Drygt! Nu händer det ju väldigt sällan att vi måste kliva upp före kl. 8.00, och när theo inte har förskola kliver vi sällan upp före 8.30-9, så en dag ska vi väl klara av att gå upp tidigt :)


Trött pojke powernappar på kistan :)

Max blir attackerad av en gigantisk nalle! Fast vem det är som äter på vem, låter vi vara osagt..

Bilder från dagen


En trött och lite frusen pojke vilar/värmer sig efter en lång dag ute med massor av roligheter :)

Idag hänger jag och Max med Anna och Elsa....

mms_img-91660974 (MMS)

Idag hänger jag och Max med Anna och Elsa. Just nu är vi på Jysk, sen ska vi på Rusta och barnens hus innan vi ska äta lunch. Sen blir det att handla på Maxi och kanske gå på affärerna på Strömpilen innan vi åker hemåt. Ja just, jag ska ju se om jag hittar några skidor till Theo också!


Sönerna

Så här sitter stora sonen om dagarna :) Spelandes på surfplattan. Han spelar mest memory och har faktiskt blivit riktigt duktig på det! Ibland spelar han angry birds ibland ett spel där man kan spela musik och så tar han kort med den :)

Och så här sitter den yngre sonen om dagarna.. med handen eller fingrarna i munnen :)

Sådan far sådan son :-)

mms_img130368659 (MMS)

Sådan far sådan son :-)


Nu har vi besök av fina Tilli. Vi fick lån...

mms_img192983062 (MMS)

Nu har vi besök av fina Tilli. Vi fick låna henne medans hennes föräldrar skulle åka och handla :-) Vi var utan ström ett tag, igen.. Jag börjar bli less på att strömmen alltid försvinner bara för att det snöar mycket! Jag skulle just göra lunch och vi var alla väldigt hungriga, så den försvann vid ett dåligt tillfälle. Men nu är den tillbaka och vi har ätit, så nu känns det bättre! :-) Det framgick inte i gårdagens inlägg.. Men Jonas stannade kvar i stan efter jobbet och åt med en kompis, så han behövde ju faktiskt inte äta ensam :-) Snart måste jag gå ut och skotta, får se om jag kan få med mig barnen också. Tilli myser ju så härligt med katten bara, så man vill ju inte störa :-)


Playdate

Idag har jag knappt varit hemma nånting känns det som..
Efter jag lämnade Theo på förskolan så skottade jag ju massor med snö, sen var jag inne en stund och tvättade och sånt tråkigt innan jag skulle hämta honom igen. Sen gick vi direkt hem till grannarna på andra sidan granhäcken, där vi åt mellis och Theo lekte med Vilgot, Otto lekte lite med Max och jag drack kaffe och surrade med Josefin. Sen gick vi direkt hem till David där vi åt middag, Theo lekte med Tyr och jag och David spelade gitarr (alltså som vanligt var det Guitar Hero, inte riktig gitarr..) Sen var det bara för Theo att hoppa i säng när vi kom hem. Och han var tydligen trött efter allt lekande (på förskolan, hos Vilgot och hos Tyr). Han somnade (enligt Jonas) 15 sekunder efter att Jonas läst boken färdigt för honom :)

Mina fina pojkar!

Kan man börja dagen på ett bättre sätt än ...

mms_img163068621 (MMS)

Kan man börja dagen på ett bättre sätt än med ett träningspass snöskottning? (svaret är, ja. Ja det kan man! Många andra sätt är bättre..) Som vanligt hos oss är det ju plogkanten som är jobbigast. Alltid den högsta och bredaste kanten på gatan. Jag brukar snegla på grannarnas lilla fjuttiga kant med avund.. Eftersom det inte var plogat överallt imorse så kände jag redan innan jag provat att det skulle vara dömt att misslyckas att ta Max i vagnen när jag skulle lämna Theo på förskolan, men då kom jag ju på att jag har ju en bärsele! Så jag tog honom i den. Och helt plötsligt gick det ju hur lätt som helst att gå i snön! Med en pojke på magen och en på boben så var det ju inga problem :-)


Lekar

Ja idag var jag som sagt och hälsade på på mitt jobb. Det är alltid lika svårt att få med mig Theo hem, eftersom jag har ju ett sånt roligt jobb. Finns ju så mycket leksaker och grejer där! Han hinner ju inte utforska en hundradel av allt som finns där (det är sju avdelningar på min förskola, så ni kan ju bara tänka er hur mycket det finns där..!) Men eftersom vi skulle till Hanna sen, så gick det lite bättre att få med mig honom, han var ju så taggad på att leka med bilarna som finns hos henne :)

Han har så härliga lekar nuförtiden, mycket fantasi och innehåll i lekarna. Nu har han börjat med att han ska ha på sig sina nya armbågsskydd och mössa inomhus, så att han (enligt honom själv) inte ska slå sig när han springer. Sen springer han iväg en sväng, kommer tillbaka till mig och så kan han säga något av följande om man frågar vad han gjort:
-jag sprang loppet. Jag vann inte. Nu måste jag springa igen! Hej då!
-jag gick hem till Mjösjöby till mormor och morfar och lekte med leksakerna.
-jag var hos Anna och Marcus. Jag pratade med Marcus bara.
-jag köpte lakrits på den stora Maxi affären. Nu ska jag köpa pengar åt dig, hej då!

Här har han nån lek där han bor i avbytarbåset på hockeyplanen..

Tisdag

Skidåkarna :)


Dom här 2 korten har Theo tagit.. Han har liite svårt att få mig i centrum där.. Antingen är halva bilden golv, eller så är halva bilden tak :)
Imorgon ska jag och sönerna åka och hälsa på på mitt jobb. Sen ska vi följa med Hanna hem och hänga där tills Jonas slutar, så han får åka med oss hem.
Nu ska jag gå och se hur det går för pojken som vaknade och hade växtvärk. Han grät och gnydde och ville att jag skulle blåsa på hans ben.. Stackars liten, jag önskar att jag kunde blåsa bort smärtan för honom.

Nytt

Och här kommer då bilderna från den nya mobilen. Jag är som sagt inte helt nöjd med kameran, men min gamla var ju så bra att nästan alla är ju sämre i jämförelse.. Den gamla hade 12.1 megapixel och den nya har 8.1. Den gamla hade en jätte bra bilxt, den nya har  bara en lampa.. and so on, and so on..

Linda och Johanna på restaurang Angelini förra veckan.

Mina kära föäldrar.

MItt och Theos stora nöje, han pekar på en bild på legokartongen och säger bygg den mamma! Och det gör jag ju så gärna :)

Han sitter och skär äppelbitar till kvällsfikat :)

Tydligen är inte våran soffa tillräckligt nära tvn?

Dagen

Idag har inte hänt så mycket.
Theo har haft besökt av Vilgot, Max besök av Otto och jag besök av Josefin :)
Jag har gått en promenad då jag fick smeknamnet "skvaller-tanten" eftersom jag tydligen skvallrar mer än andra? :)
Och sen så har jag väl mest bara gjort tråkiga saker som att tvätta och plocka.
Jo, just.. det blev ju en sån där morgon som jag hade hoppats på imorse! Vi låg kvar i sängen i 1,5h efter vi vaknat :) Först låg vi bara och myste och halvsov lite, sen när Theo började vakna till så satte jag på tvn åt honom, så fick jag fortsätta att halvsova lite. Sen när jag vaknade till så låg vi bara och myste alla 3! (Jonas var förstås på jobbet) En perfekt start på dagen med andra ord!

Nu ska jag se om jag ska lägga upp lite bilder från den nya mobilen också..

En random dag

Nu har jag fört över massor med bilder, så för att det inte ska bli för många på en gång, så delar jag upp dom i olika inlägg..
Här kommer bilder från en vanlig dag (nån dag förra veckan var det). Den dagen:

...åkte Elias skridskor.

...åkte också Loke skridskor.

...åkte Theo bob.

..,tog jag kort på snömängderna. Dom här buskarna står i vanliga fall rakt upp.

...satt Max och poserade så jag kunde ta ett kort till Lina.

...gjorde Theo en hinderbana i köket. Han höll på att böka med stolarna och styrde runt, så jag frågade (lite smått irriterat) -Vad ska du göra med stolarna? Då svarade han helt enkelt -Jag ska gå balansgång!

..köpte Jonas nya varma vantar, eftersom jag letat över en månad efter hans gamla varma vantar. Men dom har bara varit borta, så han har bara haft dåliga kalla vantar.

...kom hans gamla varma vantar fram från ingenstans (jo dom låg under några kläder som låg på skohyllan) Och vi borde ju veta att det är ju så det fungerar.. Har man gett upp hoppet om att hitta dom gamla och istället köpt nya, så kommer dom helt magiskt fram igen!

Killarna slappar i soffan :-) Varvar ner e...

mms_img520030913 (MMS)

Killarna slappar i soffan :-) Varvar ner efter en lång och innehållsrik dag. Själv ska jag försöka ta mig och fortsätta byta sängkläder, men det var det här med att slita sig från telefonen.. Imorgon är det planeringsdag på Theos förskola så då är det stängt. Då blir det (förhoppningsvis) en sån där ligga-kvar-i-sängen-och-mysa morgon. Nej nu har Jonas tagit ner Max för att byta blöja, så jag ska väl också gå och göra någon nytta.


Idag har Theo fått testa på att åka skidor...

mms_img-40398942 (MMS)

Idag har Theo fått testa på att åka skidor, vilket gick bara fint! Han åkte själv utan att ramla en enda gång. Just nu har han kusin Tyr på besök. Dom har just ätit lunch och nu leker dom med bilarna. Eller alltså alla deras lekar innehåller bilar.. Dom har alltid minst en bil var i handen vad dom än leker :-) Näe om man skulle gå och göra nånting nyttigt, vad det nu skulle vara..


Idag var jag med syster till returmarknade...

mms_img198287642 (MMS)

Idag var jag med syster till returmarknaden i Vännäsby och fixade skridskor till storpojken. Så ikväll hade han sitt premiär åk på isen :-) Han imponerade genom att hålla balansen direkt på första försöket! När han stod stilla alltså.. När han skulle ta sig framåt var vi såklart tvungna att hålla i honom. Han åkte kanske 5 minuter innan han ville ha på sig skorna igen :-) Annat nytt är att Max har hittat sina fötter :-) Han har just börjat bemästra konsten att få sina händer dit han vill och ta vad han vill ha, och så dyker dom där fötterna upp från ingenstans och ger honom ännu mer att jobba med och lära sig! Det är inte lätt att vara bebis..


Jag har ju liksom inte tid att blogga nufö...

mms_img242995317 (MMS)

Jag har ju liksom inte tid att blogga nuförtiden.. Det finns ju så mycket annat roligt att göra på min nya telefon :-) Med å andra sidan har det inte hänt så mycket att skriva om heller, så det gjorde ju inte så mycket. Idag tog jag bort dom sista julsakerna och så var jag hos David och såg färdigt Metallica dokumentären som vi hade börjat se. Nu sover barnen och jag borde väl det med.. Har bara så svårt att lägga ifrån mig mobilen :-P


Okej dålig bild jag vet, men tycker bara d...

mms_img-19990887 (MMS)

Okej dålig bild jag vet, men tycker bara det är roligt att han fixar det där med att byta spel själv :-) Vet ni vad jag gjorde idag?! (förutom att jag var med Johanna och Linda och åt lunch på Angelini i Umeå) jo.. Jag köpte en ny mobil!! En helt ny värld har öppnat sig! Yey! Det blev en Sony Ericsson Xperia Ray. Men hittills är jag inte alls så nöjd med kameran, den var inte alls så bra som jag hade hoppats och trott att den skulle vara :-( Men det kanske bara är jag som måste lära mig hur den fungerar, jag hoppas verkligen det är så..


Att gymma

Sitter och tittar på Maxen som ligger och gymmar (visst måste det vara det dom gör i babygymmet?) Han försöker ta tag i grejerna som hänger ovanför honom, ibland lyckas han och ibland inte. Dom gånger han inte lyckas gnäller han lite och visar sitt missnöje, men stoppar sen in handen i munnen istället, för det lyckas han i alla fall alltid med :) Och så låter det som att han ligger och säger mamma. Jag vet ju självklart att det inte är det han gör, men jag kan väl få låtsas det i alla fall! Ok?! Det första ordet Theo sa var pappa, så nu kan jag väl få sitta här och njuta av att Max ropar på mig ett tag.. Mammamamma mammamamma låter det :)

Spexaren Tyr :)


Min lilla björn!


Min största och min minsta favorit pojke :) (Pojke/man/gubbe kalla den äldre vad ni vill..)

Nu har jag och reflexerna varit ute och le...

20120111675 (MMS)

Nu har jag och reflexerna varit ute och lekt i kylan i 1,5h. På slutet var det jag som ville gå in för att jag frös, barnen hade så roligt så dom skulle kunnat stanna kvar länge. Trots snö i ansiktet och innanför overallerna (så att jag frös bara av att titta på dom) så ville dom stanna kvar ute :) Innan det så var jag till Nordmaling eftersom Max skulle få sin 3 månaders vaccination och så passade jag på att handla massa grejer som bara kostade 10kr styck på Ica, billigt värre blev det :) Imorgon ska jag till Umeå på lunchdejt med Johanna och Linda. Nu är det middag!


För trött

Äsch, nu har jag flera gånger börjat skriva nånting, men suddat det eftersom jag insåg att det skulle bli för långt och jag är alldeles för trött för att skriva nånting långt..
Jag skulle skriva om varför jag är så trött, om hur barnen sov i natt, om hur jag skulle behövt få sova när Theo var på förskolan men inte fick det, om hur det går med min bortplockning av julen och om hur tidigt Theo slutade äta på natten och om att jag hoppas att Max också kommer att göra det men att det är väldigt liten chans att det kommer bli så...
Nu kommer vi kanske aldrig att få veta om dom sakerna.. men ska jag vara ärlig så tror jag ingen är så ledsen över det.. :P

Max och mina föräldrars katt, Simba

Theo och Inara

Inara och Theo

Måndag

Det blev så att Theo fick vara hemma idag, varför chansa när jag ändå är hemma.. Han har dock vait pigg, bara lite snorig. Men imorgon ska han till förskolan. Då är det 3 veckor sen sist han var där, hoppas han tycker det är roligt att komma tillbaka :)

Har inte så mycket att skriva om, så det får bli lite bilder på pojkarna:

Han sitter och läser/sjunger tre gubbar (...tre gubbar från pepparkakeland) för lillebror :)

Morgonmys :)


Det gick bara bra att vara ute idag :) Han...

20120108648 (MMS)

Det gick bara bra att vara ute idag :) Han åkte bob och skottade med sin nya spade. Nu sitter han och målar med sina vattenfärger och jag ska gå och skala potatis till dagens middag. Får se hur vi gör om han ska gå på förskolan imorn. Han skulle egentligen börjat imorn efter julledigheten, men han verkar lite förkyld.. Vi ska avvakta nu på eftermiddagen så får vi se om han verkligen är det, lr bara lite trött från den sena kvällen igår. Jag har ju inget emot att han är hemma en dag till, det tycker jag ju bara är trevligt! :)


Söndag och syster

Äsch, nu ger jag upp.. Jag hade tänkt lägga upp massa bilder som jag äntligen har laddat upp från mobilen, men vårat internet är cp just nu och funkar inte alls som det ska, så det blev inget av det.

Igår hade jag en härlig heldag med min syster :) Först var vi i Umeå där vi shoppade på Strömpilen, åt lunch på NK och storhandlade på Maxi. Sen var vi på Primärvårdjouren på Ålidhem för att kolla upp Tyrs nässelutslag. Sen när vi kom hem så åt vi middag hos dom och där vi sen hängde resten av kvällen. En välbehövlig dag med systeryster då det sällan blir sånna nuförtiden (då hon jobbar mest hela tiden). Tack för igår!


Nu ska jag och Theo trotsa kylan och gå ut en sväng. Bl.a. gå till affären så får vi se sen om han vill vara ute och leka lite i snön eller om han tycker det är för kallt (just nu är det -14 grader) Jag personligen har inget emot att vara ute så länge det inte är mer än 15 minusgrader, bara man klär sig ordentligt så är det ju inga problem! :)

Fredag

Igår kom jag och pojkarna hem från Mjösjöby. Där vi hade haft det mycket trevligt! :) (så roligt att vi hann med allt vi hade tänkt mamma! Ta fram böckerna, spela spel, göra en "kall bål-skål" och dricka julkaffe) :)
Idag har vi haft besök av Jimmy, Malin, Inara och Eleonora. Vi var först ute en sväng i kylan. Dom stora barnen åkte bobb och pulka. Sen så åt dom middag och hängde här ett tag. (Tack för besöket fam. Kårhed! Hoppas det inte är lika kallt nästa gång, så kanske barnen vill vara ute lite längre) :)

Här kommer lite blandade bilder från olika tillfällen:

Den här bilden tog jag på pepparkakshuset efter vi smakat på det första gången. Men efter idag så var det inte lika mycket kvar av det, när Theo och Inara fick vara framme och äta på det också :)

Nu har jag lämnat Gräsmyr där det varken f...

20120104605 (MMS)

Nu har jag lämnat Gräsmyr där det varken fanns mobiltäckning eller internet men massor av snö, och befinner mig nu i Mjösjöby där det finns mobiltäckning, internet och lika mycket snö. Ni ser så trevligt jag och min mor har det :) Vi spelar spel och dricker kaffe, Max han sover på kökssoffan och Theo leker i data-/lekrummet. Det var inte roligt att köra hit i snöstorm och på oplogade vägar.. Men nu är jag här och det är ju huvudsaken! Vi ska sova här tills imorgon, då ska Theo få åka skoter :) Näe, åter till spelet!


Skotta skotta skotta

Oj vad jag har skottat idag! Det var väl inte så super mycket snö på garageuppfarten idag, men den var tung och blöt. Alltså ganska mycket var det ju, men ändå överkomligt eftersom vi höll efter så bra igår och skottade flera gånger.
Men plogkanten som kom idag var inte nådig!! Kortet här nedanför visar att den var minst ett huvud högre än Tyr!
Men när plogbilen kört en gång till så blev den lägre, men istället djupare (det var ju ändå samma mängd med snö)
Jag vet inte hur länge jag var ute och skottade, men drygt 1,5h iaf. Men det skulle väl ha tagit dubbelt så lång tid om inte David hade varit så snäll och hjälpt mig! Han tog det som var kvar inne på gården medan jag tog plogkanten. Jag är honom evigt tacksam!
Men barnen hade roligt ute i alla fall :)

Snö snö snö

Dagens träning har bestått av snöskottning..! Och av att dra Theo på bobben runt kvarteret på oplogad väg (ja alltså jag småsprang den större delen, annars hade det väl inte varit lika jobbigt)
Gunvor var här en sväng idag innan hon skulle jobba på Tobiasgården. Hon kollade in Theos nya kök, fikade (riktigt fika alltså, inte från Theos kök) :) och så myste hon med Max.

Åhh vad Jonas skrämde mig imorse..!
Theo gick ner före oss och satte sig vid köksbordet och byggde med lego. Sen så började  han gråta och sa att han slog huvudet (när han skulle gå ner under bordet och hämta upp en legobit som han tappade) Så då gick Jonas ner för att kolla hur det hade gått.
Då hör jag hur han säger -Aj aj aj, det där ser inte bra ut!
(Va?! tänker jag, det lät ju inte så allvarligt, han slog väl bara huvudet lite på väg upp från under bordet?)
Han fortsätter -Det där ser inte alls bra ut! Oj oj oj!
(Men, tänker jag, vad har hänt då?! Har han slagit upp ett hål i huvudet eller? Säg nåt om vad som har hänt då!)
Så säger han tillsist -Det där var mycket snö! Den plogkanten kommer bli riktigt jobbig!
Alltså var det ju bara snömängden han pratade om!! Jag hann ju bli orolig ju!

Du och jag brorsan! Jaa, du och jag.

Det är dock inte alltid uppskattat att storebror vill mysa..

Å-åka sparklåda..

Theo leker nöjt med sitt nya lego :)

Imorgon ska Jonas jobba för första gången efter julledigheten. Tråkigt tycker vi alla! Men men, vi får försöka roa oss utan honom. Det går ju bra det också, det är ju bara inte lika roligt.

Nu äts huset upp :)

20120102549 (MMS)

Nu äts huset upp :)


Framsteg

Ikväll har Max gjort 2 saker för första gången.. Det ena var att han skrattade så det lät :) Alltså han är ju ofta glad och "pratar" typ gurgelljud, men inte skratt. Men nu  skrattade han när vi busade :)
Och det andra var att han vände sig från rygg till mage! Alltså på riktigt denna gång.. Igår vände han sig i Anna och Marcus mjuka soffa, så det blev lite fusk att den var så mjuk och lutade kanske lite. Men ikväll gjorde han det på riktigt :)

Varje gång jag lägger honom på rygg någonstans, så slutar det med att han bökar på och lägger sig på sidan och somnar :)

Nyårsbilder

Findukningen:

Välkomstbålen

Förrätten: Morots-/räksoppa

Varmrätten tog jag ingen bild på, men det var marinerad kyckling med någon god sås (jag vet inte vad det var..) och ris. Jätte gott var det i alla fall!

Efterrätten: Pannacotta med bär

Theo roade sig med att se film på datorn.

Anna häller upp skumpa vid tolvslaget.

Theo höll sig fortfarande vaken, men hade fått byta till pyjamas så det skulle vara klart när vi kom hem :)

Min älskade älskling :)


Nytt år!!

Ja men, nytt år då.. Så tokigt. Det känns ju helt likadant. Men men, nytt år nya möjligheter! spännande spännande.

Jag har ju inte skrivit på några dagar nu.. I fredags var vi ju och firade världens bästa Johanna!! Hon har ju nu kommit in i 30-års gänget :) Hos henne fick vi massa go´fika och smörgåstårta (Jag fick den största biten ever! Men den gick ner hur lätt som helst.. Smörgåstårta.. Mumms!) Och så fick jag ju användning av en av mina nya klänningar :) (egentligen bara för att Johanna tvingade mig att ha den, bara för att jag aldrig har klänning annars..)

Ja sen igår så var det ju (om nån lyckades missa det) nyårsafton! Vi firade hos Anna, Marcus och Elsa med Anders, Håkan och Jossan. Där vi åt gott och umgicks och hade trevligt. Ett mycket trevligt avslut på året! Jag var chauffören så jag mår väl bäst idag :) Theo höll sig vaken ända tills vi åkte hem 00.30. Sen däckade han i bilen, så det var bara att bära i säng honom när vi kom hem. Sen så vaknade han 10.15 imorse och så låg vi och myste och drog oss i sängen tills 10.45, när Jonas och Theo gick ner. Max han sov tills 11, så vi låg kvar längre :)
Jag ska föra över bilderna från gårdagen lite senare, men nu ska jag ta tag i tvätt och andra tråkigheter.

God fortsättning på er alla!!

RSS 2.0