Stora pojken



Dessa tre böcker läste Theo själv ikväll. Själv! :D Han är så duktig!
Såklart flyter det ju inte på hur bra som helst. Men han läser ju alla orden och alla meningar. En gång pekade han på ett ord (köra) och sa -Mamma, jag läste det ordet som man ska, hör.. "Köra" (alltså med tj-ljudet. Inte med ett stumt K) Kan bara inte hjälpa att bli stolt :)

Idag fick den stora pojken följa med mig på jobbet, eftersom han skulle till ögonmottagningen efter lunchen och det skulle bli så mycket med körning fram och tillbaka. Och som av en slump fick han vara hos mig när vi hade "tvärtomdag" på mitt jobb :) Så det var ju roligt!
På ögon kunde man konstatera att han ska ha lapp för ena ögat för att träna det sämre ögat. Men han behöver bara ha det hemma på kvällen. Så efter doktorns rekommendation ska han ha den ca 5 dagar i veckan, 1-2 timmar/kväll när han tittar på surfplattan eller spelar tv-spel. Vilken tur för honom att hon uppmuntrade att han ska spela nästan varje kväll :D Vilken lycklig pojke :)




Tacksamhet

Vill bara förmedla att jag idag känner mig så tacksam. Självklart för min familj! Både min stora familj med mina föräldrar och syskon med familjer, men också min lilla älskade familj. Mina barn och min fästman!!

Och för att jag idag insåg vilken tur jag har som fått gå till sjukgymnast via jobbet nu i ett år (var där sista gången idag, han skrev ut mig men vi ska ha uppföljning om ett år). Vi pratade om hur det var innan och vad som hänt det här året. Jag hade ju glömt hur illa det var när jag började där..! Då hade jag nackbesvär och spänningshuvudvärk jämt! 1 eller  max 2 dagar i veckan kunde det vara som jag inte hade jätte jobbig huvudvärk. Nu kan det vara 1 eller max 2 dagar som jag har huvudvärk! Men jag kämpar på med övningarna jag fått av sjukgymnasten. Från början skulle jag göra dom varje dag, sen i somras blev det varannan dag. Nu ska jag testa att göra dem var tredje dag och se hur det går.

Jag läste ett citat idag som löd "Hälsa är de sjukdomar vi inte har" och så tänkte jag att jag är ju jätte frisk! Det är ju super många sjukdomar jag inte har!

Jag har ju självklart super mycket att vara tacksam för! Men det var det här jag ville ta upp just nu :)

Ni ska förresten veta hur tacksam jag är över mitt nya sovrum!! Åh vad glad jag är för det! Och för att barnen äntligen fått ett rum var :)

Nu tackar jag för mig och säger god natt!




Hockey

Vad roligt det var att vara kursledare i tre dagar! Sista dagen kändes det extra bra (då jag hade fått öva i två dagar..) :) Nåt jag gärna skulle vilja testa att göra igen :) 

Igår var vi som sagt på hockey. Max var taggad för två grejer innan vi skulle dit. 1. Han skulle få gå på hockey. 2. Han skulle få vara med Elsa på hockey :)



Annars i helgen så har det mest handlat om att röra på sig känns det som.. Jag har gått med lina två gånger och sprungit en gång. 

Gunvor var här och hälsade på idag och inspekterade vårt nya rum :) Max är så nöjd varje gång han får visa upp sitt nya rum också! Så stolt över att han äntligen också har ett eget rum :)
Theo han har hängt med Tyr

Imorn är vi några från jobbet som ska uppvakta Hanna och snusa bebis efter jobbet. Ser jag framemot! 

Natteligott!

RSS 2.0