Grillat är godast

Nämen det blev visst inget septemberbarn av den här bebisen.. Det blir tydligen ett oktoberbarn :) För nu är det bara lite mindre än 2 timmar kvar av september och så snabbt kommer nog inget att hända, eftersom jag inte känner av några tecken nu så..

Vi fick grillat till middag hos Davidgrannen, kanske sista grillningen för denna grillsäsong..? Fast om man äter hos honom så kan man ju faktiskt få grillat mitt i vintern också, så det känns ju tryggt att det inte behövde vara sista gången nu :)
Vi hann med att spela lite Guitar Hero ikväll också, innan det var dags att för sonen att gå hem och lägga sig. (alltså det var jag och David som spelade, sonen lekte med sina kusiner) :)
Nu är det visst helg, säger dom som vet. Trevligt trevligt!


Bf + 4

Idag har jag och Theo sällskapat med min mor och Elias i Nordmaling. Vi har ätit lunch och shoppat lite (så som man shoppar i Nordmaling..) :) och haft det allmänt trevligt.
Nu ska jag strax gå över till Davidgrannen för att äta middag. Sen kommer även min man och joinar oss, han slutar bara så sent den mannen jämt.

Och så.... allt är fortfarande lugnt! Så då vet ni :)

Bf +3

Har inget mer att säga än att, allt är lungt!

:)


Magbilder

Ja men just. 2 dagar efter beräknat födelsedatum. Nu kan han få komma om han vill :)


Bf +2

Idag har jag mest tvättat och plockat på förmiddagen. Sen på eftermiddagen så fick vi besök av mina föräldrar och Elias. Mamma var snäll (som vanligt när hon är här) och fixade middag :) Jag uppskattar ju alltid det i och för sig då jag inte är ett stort fan av att laga mat.. Men det uppskattas extra mycket dom här dagarna, då jag inte har super mycket extra energi.. :)

Blandade bilder:

Dagens fråga: Vad föreställer bilden? (svaret kommer i slutet av inlägget)

Utebilder från dagen:

Jonas kom idag hem med en hockeyhjälm till Theo som han köpt på nån second hand affär nära hans jobb. En barnhjälm som ser likadan ut som Jonas hockeyhjälm :) Och så hade han köpt en spindelmannen tröja till honom. Ja, det var en nöjd pojke som sprang omkring med sina nya grejer ikväll :)

När man blir tillräckligt stor kan man ju ta "tempen" på sig själv :) Det är ju så lätt med en örontermometer.

Ja men svaret på frågan var ju.. Stralla som satt i Theos leksaks hundbur :)

Nu sitter jag på bron och dricker kaffe oc...

20110928666 (MMS)

Nu sitter jag på bron och dricker kaffe och läser tidningen i solen, medan Theo roar sig med allt och inget. Livet är härligt! :)


Syskonmys! :) Jag är just nu hos systergra...

20110927650 (MMS)

Syskonmys! :) Jag är just nu hos systergrannen och ser "Hur många lingon.." med Emma och Lucas. Filmen var bra, Theo är inte helt pigg än och allt är lugnt i magen (eller lugnt är det inte.. Han bökar på lika mycket som vanligt, men inga tecken på att han vill komma snart) Då är ni uppdaterade!


Allt går att köpa?!

Min son verkar visst tro att allt går att köpa..
En dag sa vi nåt om att Stralla (katten) inte kunde göra en grej, för han har ju inga händer. Theos självklara svar var då -Men då kan vi köpa händer till honom!
Idag pratade jag lite lätt med honom om hur det kommer att bli när bebisen ska äta, att han bara kan äta bröstmjölk, eftersom han har ju inga tänder. Theos självklara svar var -Men då kan vi köpa tänder till bebisen!
Och idag när han har lekt så har han gått omkring och köpt grejer överallt. -Här mamma, jag köpte en godispåse till dig! Jag petalade (betalade) den åt dig.

Nämen idag var dagen då inget hände..
Jag trodde ju inte att jag skulle få bebis idag, jag har ju räknat med att gå över tiden några dagar åtminstone. Men det hade ju varit ganska tufft att vara en av dom få som får på det beräknade datumet :)

Gästinlägg nr2

Jag ser på tv. Han heter Nasse (det han ser på tv´n alltså) Men Nasse är så konstig! Därför Speedway säger dumma dumma! Det får man ju inte säga.

Här leker vi! Där är Loke och jag och Elias (tänker efter en stund..) och Tyr!

Det är en liten Voffsen som sover i din säng! Och mamma och Theo.

Jag bakar kladdkaka! Jag tyck om smeten :)

Där är du! Jag ser ingenting i magen! Jag vill se! Lillebror ska heta Maxi!

Jag vill se Nasse! Pappa får starta det uppe när han kommer hem.
Jag tar på mig hörlurarna, så jag får inte ont i öronen. På hockeyn har jag det. Hockey har inte hörlurar på sig, dom har en hjälm. Dom måste ha en hjälm på sig och hockeytröjan när dom måste spela.
Se, en hund som kör bil! (tittar i en leksakstidning) Ser du ingenting?! Ser du dom nu? Ser du en kissekatt och en gummibjörn. Får jag se gummibjörnen på din dator?
Det är Mamma Mu´s trollskiva som vi har lånat (på biblioteket).
Du ska få en lakritsgodis! Så, du fick en sån lakritsgodis! (tänka sig att han vet vad hans mamma vill ha..) Så, nu har jag köpt en påse!
Nu ska du inte skriva mer!

"Du har 1 dag kvar till beräknad förlossning"

...men spännande att se hur många dagar det är till den riktiga förlossningen då :)
Nu har lille(store)mannen gått och blivit förkyld igen. Hostar, snorar och är hängig. Hoppas det går över fort för honom, det är ju så drygt att vara förkyld. Och så får han ju så jobbigt med hostan när han blir förkyld :(
Idag efter besöket hos syster, så kom Jimmy, Malin och Inara hit och hälsade på. Vi hängde ute i solen och barnen lekte på gården :) Det var ju super härligt väder idag!
Näe nu ska jag ta och kolla om det är nåt på tv, för en gångs skull.. annars sitter jag ju mest vid datorn på kvällen. Men nu bara för att jag tänkt se tv är det väl inget vettigt att titta på..

Nu sitter jag och slappar i syrrans "kökss...

20110925635 (MMS)

Nu sitter jag och slappar i syrrans "kökssoffa" :) Trevligt värre! Och så myser jag med sötaste Tyr :) Sköna söndag.


Husnummer

Ja men bäst jag skriver ett inlägg (även fast jag inte har något speciellt att skriva..) Bara för att visa på att allt är lugnt. Ingen bebis på G än! :)

Idag har vi städat och donat (jag har bytt gardiner i tv-rummet Lina, jag glömde ju visa det!) Sen efter min och sonens sovvila så kom syster med familj över för kaffe och kladdkakemuffins ute i solen hos oss. Sen följde dom med in och hängde här och hölls oss sällskap tills middagen.

Den enda planen för imorgon (förutom att tvätta och sånt..) är att sätta tillbaka siffrorna som ska sitta på huset, så man vet vilket nummer vi bor på. Vi tog ju ner dom när vi målade huset i sommras, och jag har märkt nu när jag varit hemma att dom kan ju inte sitta uppe.. Eftersom på 2 veckor så har 3 olika (2 olika brevbärare och en DHL-leverans) försökt ge oss paket som inte tillhör oss egentligen.. -"Ja men är det här inte nr 21?" Eller "var det inte ni som hade beställt från Ikea?" Jag hade ju gärna tagit emot det från Ikea! Fast det var Josefin som skulle ha det, och hon skulle nog märka om hennes aldrig kom, men jag just fått nya likadana möbler som hon just beställt.. :)
Så för att jag inte ska behöva få upp hoppet fler ggr och tro att NU kanske det är jag som ska få nåt..! Så är det väl bäst att sätta upp siffrorna igen.
Sist så hann jag säga till Theo, -Titta vi ska få paket! (jag trodde det kanske var det jag beställt från Blingo..) Men sen när vi gick ut och brevbäraren undrade om det inte var nr. 21 det här, och jag kunde konstatera att paketet inte alls var till oss, så sa Theo när vi kommit in -"Var är vårat paket då?" Och jag förklarade att det var inte vårat utan någon annans, så sa han med en suck -"Men åhh.. då måste vi köpa ett paket då!"

3 dagar kvar..

Ja men, nä men..
Allt är lugnt. Inga tecken på att bebisen skulle vilja komma än på ett tag.

Idag bakade jag och sonen kladdkakemuffins för att roa oss i det tråkiga vädret. Sen efter att vi (japp, vi.. jag försöker också sova på dagen när han gör det) sovit efter lunchen så gick vi över till grannarna på andra sidan granhäcken, som också är hemma och föräldraledig. Där hängde vi tills det var dags att gå hem och fixa middag.
Nu är det visst helg, säger dom som jobbar på veckorna. Det är ju kul, för då får jag sällskap av min älskling på dagen också :)

Det ser ut som jag har en alien, eller nåt, i magen när han bökar runt så mycket som han gör nu! Ser helt mysko ut.. Ska bli spännande att se om bebisen kommer vara stilla nånting alls när den kommer ut, eftersom det är väldigt få stunder den är det nu.. Kanske blir en vaken-dygnet-runt-bebis det här..

Gästinlägg

Här kommer ett gästinlägg av min son (och nej, han kan ju faktiskt inte skriva själv! Så jag skriver bara det han säger..) :)

-Där heter jag Theo!
Jag hade andra byxor på leksparken.

Jag klättrar upp där!

Man kan inte gunga på lådan!

Jag gungar där inne.

Du får skriva Theo.K! Du får skriva Mamma Mu som sågar. Vill du inte se där? När Mamma Mu bygger en koja, vill du se de? Då ska hon få sova i sin koja. Nu ska jag bräddra (bläddra) Nu håll dom på å fixa bräderna å målar. Se, nu ska hon sova där inne, i sin lagård där inne.
Vill du se igen när ja läser?
Du får skriva nå mera. Du får skriva han som stänger hjälmen (pekar på Jonas NHL spel)
Nu ha du skrivit färdigt.

4 dagar kvar..

Nu har jag kommit hem från min lunchdejt med Johanna på Strömpilen. Trodde det skulle bli en tidig förlossning på Maxi, men det lugnade ner sig efter jag tagit mig till kassorna. Och innan jag satt i bilen var det lugnt. Nån gång kanske jag ska lära mig att inte överanstränga mig.. men det är ju tråkigt att sitta stilla också!

Barnmorskan ringde idag. Hon sa att specialist mödravården sa samma sak, att så länge jag känner att bebisen rör sig så mycket som han gjort och att allt känns bra så behöver vi inte göra någon extra koll. Så nu känner vi lugnet tills bebisen kommer!

Här kommer bilderna från igår. Det var omöjligt att få ett bra kort med mobilen! Så här har ni alla värdelösa/rörliga kort:


Vad händer här liksom??

Så här svettig blir man efter en dag på Leos :)

5 dagar kvar..

Idag var jag först hos barnmorskan i Nordmaling en sväng. Där var alla värden bra som vanligt, och sf-måttet var på gränsen för litet som vanligt. Kurvan gick som vanligt inte så mycket uppåt, utan mera plant. Så nu tyckte barnmorskan att hon skulle ringa till specialist mödravården och höra vad dom tyckte om det hela, och sen skulle hon höra av sig till mig. Men hon ringde visst inte till dom idag, eftersom hon inte hörde av sig.. Så vi får väl se om hon gör det imorgon..?

Efter Nordmalings visiten så hämtade jag sonen på förskolan och så hakade vi på Lina och hennes söner till Leos lekland, där vi hängde tills det var dags att hämta hem Jonas från jobbet och åka hem och fixa middag.

Imorgon ska jag in till Umeå, jag ska till Strömpilen för att luncha med Johanna och handla på Maxi.

Nu är jag så trött, så trött. Ska försöka stänga ner här nu och leta mig mot sängen.

Ska bara...

Jag har just gjort samma misstag som jag oftast gör när jag är ensam..
Jag tänker att jag ska bara vila och ta det lungt, meen.. jag ska först bara sätta igång en tvätt, men då måste jag ju vika den torra tvätten så den nya får plats, men det var så fullt i tvättstugan så jag måste gå bort med all den rena tvätten först, men lika bra att dammsuga där när jag ändå röjt så mycket, men lika bra att dammsuga i dom andra rummen när jag ändå har dammsugaren framme, men då måste jag ju röja i dom andra rummen om jag ska dammsuga där, och köket var stökigt, där kan jag ju inte fixa lunch om det ser ut sådär, måste plocka i och ur diskmaskninen och göra rent på diskbänken.. sen känner jag, hmm.. det här börjar göra ont, borde inte fortsätta.. men jag gör bara färdigt det här när jag ändå håller på, det här kommer verkligen att göra ont sen, men jag är ju snart färdig, kan ju inte lämna det halvfärdigt.. And so on and so on!
Jag lär mig aldrig!!

Blandade bilder:

Ser visst nånting allvarligt på datorn..

Hatten, på väg hem från återvinningen.

På allmän begäran (eller bara av en person, men det räknas i alla fall!) kommer här en bild på grushögen med det tunga och blöta gruset som Jonas och Jimmy skottade ner från garagetaket.

Sonen klipper och klipper och klipper. Vilket han måste lärt sig på förskolan, för det är då ingen av oss som lärt honom hur man håller i en sax :)

Och så tillsist lite magbilder:
Den ser ju lite olika ut beronde på vilka kläder man har och hur man står såklart..
Här v. 39 (38+4)

Och här dagen efter, alltså v. 39 (38+5)

och här är den borta :)

Nu är jag och sonen och hänger i Långed. V...

20110919551 (MMS)

Nu är jag och sonen och hänger i Långed. Vi var först en sväng till Nordmaling och lämnade/lånade böcker på biblioteket och sen handlade vi lite innan vi åkte hit. Nu har vi fikat go'fika och pojken leker nu med sin farmor :) Snart ska vi väl hem och börja med maten men än är det ju ett tag tills Jonas kommer hem och vill ha mat, så vi väntar lite :)


Kalas

Nu har vi kommit hem från kalasandet. Och Nadja hade bakat så mycket go´fika att jag fortfarande är mätt! :)

Bilder från dagen:

Dagen till ära hade jag mina fina smycken jag fick av syster när jag fyllde år. Ett halsband med ett Nintendo DS, örhängen med 1UP svamparna och så en ring med stjärnan från Super Mario, men den fastnade visst inte på bilden, den får ni se en annan gång..

Födelsedagsbarnet Mei som fyllde 1 år!

Söta Tilli

Stiliga Lee

Rädda Theo (han var rädd för deras 2 hundar, som vanligt..)

Mina fina föräldrar, med födelsedagsbarnet.

8 dagar kvar (mer eller mindre)

Idag ska vi till Mjösjöby en sväng. Vi ska först äta lunch hos mina föräldrar sen så ska vi på kalas och fira lilla Mei som blivit stor och fyllt 1 år :)

Blandade bilder:

Nu har det börjat lugna ner sig med sniglarna, men ett tag var dom överallt!
På garagedörren i lagom höjd där man sätter handen för att öppna den, tex..

Du och jag Kråkan..

Theo har byggt en ismaskin :) Jag undrar vem han får inspirationen ifrån.. :P

Idag har vi haft besök av Jimmy, Malin och...

20110917504 (MMS)

Idag har vi haft besök av Jimmy, Malin och Inara. Jimmy var så snäll och hjälpte Jonas att skotta bort grus från garagetaket och Malin och Inara hängde med mig och Theo :) Nu är jag och sonen i lekparken och roar oss. Vi behövde båda få lite frisk luft, vilket det verkligen var idag! Skönt höst väder med uppehåll och tidvis sol och frisk och fräsch luft :) Ikväll kommer Anna, Marcus och Elsa på besök. Sicken trevlig dag det blev! :)


10 dagar kvar

Idag har jag och Theo haft besök av min käre mor och far som var här och fikade och hängde ett tag.
Annars har det väl inte hänt så mycket.. Jag har mest gått och plockat och fixat. Gjort "vinter" på altanen, röjt där inför vintern alltså.
Sen har jag bara varit trött. Och haft ont efter allt plockande och fixande. Känner mig bara allmänt slut. Och har mindre tålamod och ork.
Näe, nu ska jag inte sitta här och klaga. Bättre att bege sig mot sängen istället, så jag orkar mig upp imorgon och möta en ny dag, då jag förhoppningsvis känner mig piggare :)

12 dagar kvar...

Idag har jag träffat Johanna (och lille David förstås) :) på Strömpilen där vi har lunchat, shoppat och strosat. Jag hann säga hej till min syster och min mor också innan jag skulle ge mig på storhandlingen på Maxi, vilken jag med nöd och näppe klarade mig ut från.. eller okej jag kanske överdriver :) Men jag hade ont på slutet och det var inte roligt när jag haltandes och grimarserandes gick mot bilen och regnet började ösa ner och jag hade tusen (ja minst tusen var det absolut) kassar som skulle in i bilen innan dom blev genomdränkta och sen att styra bort den tomma vagnen då min kropp redan hade gett upp för länge sen.. Meen, jag tog mig hem så jag kunde hämta Theo, packa upp alla tiotusen (ja hade jag tusen kassar, så var det väl minst tiotusen) varor innan jag kunde börja med maten.
Nej, men självklart överdriver jag lite, men då kändes i alla fall allt så jobbigt.. Men nxxu när jag sitter här med datorn i knäet, pojken sovanandes på övervåningen och en risifrutti smoothie (ja den heter så, jag har inte gjort nån egen konstig blandning) så känns allt så mycket bättre! :)

Mora Träsk på youtube är den nya favoriten :)

Så här kan det bli när pojkens mamma kommer på honom med att rita på handen (han ritade inte ens så mycket utan duttade bara med tuschpennan på nageln typ) och jag var inte ens arg, jag sa bara typ -Meen Theo, man får ju inte rita på handen.. Men vår son är inte så bra på att ta tillsägelser, särskilt inte när han vet direkt att det han gjort är fel..

Han blev mer ledsen än så här, men då var jag faktiskt inte så elak att jag bara satt och fotade honom utan då gick jag dit och gav honom en kram istället :)

Idag hade jag köpt nappar till bebisen, vilka Theo hittade. Han tyckte att han också skulle ha det (han har ju inte haft det sen han var typ 4 månader, sen har han ju bara sugit på tummen) Men jag hittade en gammal som jag tvättade upp och han sen gick och sög på hela eftermiddagen :)

Avslappnat :)

En bild som mamma tog på mig med sin mobil nu i helgen och som hon skickade sen :)

Idag har jag hängt med Lina och Emma, hemm...

20110913477 (MMS)

Idag har jag hängt med Lina och Emma, hemma hos Lina över lunchen (tack igen för maten!). När det började närma sig middag var jag tvungen att gå till affären. Så jag och Theo trotsade regnet och gick dit. Theo tycker ju dock bara att det är roligt med regn och alla vattenpölarna som kommer av det, så det gjorde ju honom ingenting :) Och eftersom det inte går att undvika regnet nuförtiden så har man ju inte så mycket val heller.. Det ska ju tydligen inte sluta regna än på några dagar (var det nån som sa, Lina..) :) så det går ju som sagt inte att undvika. Imorn ska jag in till stan en sväng, men nu ska jag se Breaking news innan det är dags för sömn. God natt!


Sista bilderna från helgen

Och så dom sista bilderna, från söndagen:

Mamma blev ju så glad när hon fick ta fram sin porslins Mamma Mu och visa den för Theo och Kråkan. Så även där presenterade Theo Kråkan för Mamma Mu, -"titta där är din kompis!"

Sen gick mamma och hämtade fler kossor från sin "lilla" samling. Så Theo presenterade alla för varandra. (ser ni så fint dom sitter och pratar med varandra..?) :)

-"Så.. nu har ni pratat färdigt, nu får du prata med den kossan istället.." (alla skulle prata med varandra..) :)

Även en kråka blir ju faktiskt också törstig ibland..

Barnen ser något spännande ute på vägen.

Sen så åkte jag och Theo hem till Gräsmyr och så var den super mysiga helgen slut :) Tack igen mamma! Och så var det ju så roligt att Theo fick träffa alla sina kusiner (från min sida i alla fall)

Nu ska jag gå och dammsuga innan jag ska gå över till syster som skulle bjussa på lunch idag, sicken tur jag har va?! :)

Dumförklarad...

Jaha, så har man varit på biblioteket och blivit dumförklarad då..

Jaa men ikväll var vi med Theo till bilblioteket i Nordmaling. Han tyckte det var hur kul som helst med alla böckerna! Han ville låna med sig dom flesta hem, och det bästa av allt var ju att Mamma Mu var där :) Han presenterade glatt sin Kråkan för henne och sa -"Där är din kompis"
Men sen i alla fall när jag skulle låna böckerna, så är det ju faktiskt så att jag har inte lånat böcker sen.. ja typ sen jag gick i skolan. Så jag hade inget lånekort och inte riktigt koll på hur det funkar nu..
Såå jag la upp böckerna på disken, vilket gjorde att bibliotikarien gav mig en jätte konstig blick.
Jag -Öhh, jag skulle villja låna dom här..
Bilbliotikarien (efter en stunds tystnad) - Jaha.. Har du inte någon pin-kod??
Jag- Öhh va..? Alltså jag har inte lånat böcker på jätte länge.
Bibli -Ja men du har ett lånekort?
Jag -Näe, alltså jag har inte lånat böcker sen skolan..
Bibli -Ja men har du INGET kort?? Nån annanstans heller?
Jag (lite lätt nervös, eftersom hon fick det att låta som att jag inte skulle kunna låna böcker alls, eftersom jag inte hade varken ett kort eller den där pin-koden jag borde haft enligt henne) -Nej jag har inget kort ALLS, jag har inte lånat böcker på länge.
Bibli- Jaha.. Men då ska vi se vad vi kan göra.. (som att jag är den enda som inte har lånat böcker och som måste fixa ett kort..)

Tillslut fick jag i alla fall mitt kort och min kod och så visade hon grejen som man lånar böcker själv i. Och då förstod jag varför hon gav mig en sån konstig blick när jag la upp böckerna på "hennes" disk, för så gör man visst inte alls nuförtiden, nu lånar man visst böckerna själv utan inblandning av bibliotikarien :)


Han satte Kråkan på en stol bredvid sig och visade honom böckerna
-"Det här var en fin bok!"
-"Det var snällt av Mamma Mu att vi får låna hennes böcker!"

Sen när vi skulle gå ut på parkeringen så fastnade vi där en extra stund, eftersom det var fullt pådrag med brandbilar som skulle släcka en brand i skolan. Eller vi antar att det brann, det var i alla fall mycket rök som kom ut därifrån.. Det har inte stått nåt på nätet än om vad som hänt, får se om det kommer upp sen..
Det kom fram 2 killar till oss när vi stod där och tittade, och frågade oss vad som hade hänt. Vi sa att vi inte visste, sen tittade dom på varandra och en av dom konstaterade nöjt -Duu, då är vi lediga imorn!

Bilder bilder bilder

Och här är då bilderna från lördagen i Mjösjöby:

Lunch i Bjurholm med mamma, Lina och hennes pojkar

Lite trångt blev det nog i vagnen på slutet, men vid godiset så hoppade båda pojkarna ut ändå, så då gick det bättre :)

Theo visar lilla Mei hur skrivmaskinen fungerar -"Och sen trycker du här.."

Lee spexar :)

I väntan på att mormor ska dela upp lördagsgodiset...
Och tillslut så fick han sin del, och den försvann nog lika fort som han hade fått den :)

Min pojke, geniet. När han sitter och tryc...

20110912466 (MMS)

Min pojke, geniet. När han sitter och trycker på skrivmaskinen -"Vet du en sak, jag ska ba göla en glej.. Så, nu ha ja sklivi en bok!"


Hår

Alltså, jag hoppas att jag hinner klippa och färga håret innan bebisen behagar komma.. Jag ville ju faktiskt ha brunt hår nu, men det har jag ju inte längre..

Så här var det:

Innan jag klippte mig i maj så hade jag långt blondt hår:

Sen klippte jag det kort och färgade mörkt (jag tycker dom här korten är roliga, jag ser så paranoid ut, "hoppas ingen ser mig när jag tar kort på mig själv när jag sitter här i bilen". Jag hade just kommit ut från frisören och skulle ta kort som jag kunde skicka..)

Men nu efter drygt 3 månader, så ser jag ut så här.. Utan att ha gjort nåt med håret (färgat eller så) Det var ju inte det jag ville!

Hemma igen

Nu är vi hemma igen, jag och min son. Hemma i Gräsmyr hos Jonas och den skadade katten (Jonas tror att han har blivit biten/riven av nåt. Han har ett stort sår på huvudet)

Här kommer lite bilder från den otroligt mysiga helgen i Mjösjöby. Men som vanligt är det mycket bilder, så jag börjar med bilderna från fredagen:

Den här hjälmen gick han omkring med mest hela helgen. Tog av sig och på sig den, hela tiden :)

Fredagsmys

Och så magen v. 38 (37+3)
Ett kort med blixt...
...och ett kort utan blixt.

Nu ligger jag på kökssoffan hos mamma och ...

20110910423 (MMS)

Nu ligger jag på kökssoffan hos mamma och pappa och jäser efter maten. Nadja och barnen är också här, och barnen leker för fullt i huset. Idag var jag, mamma och Theo i Bjurholm och åt lunch med Lina och pojkarna. Sen handlade vi, var på en klädaffär, fikade och körde runt lite i Bjurholm innan vi åkte tillbaka till Mjösjöby igen. På bilden är brorsans alla tjejer :)


Nu ligger jag i mitt gamla rum i Mjösjöby ...

20110909382 (MMS)

Nu ligger jag i mitt gamla rum i Mjösjöby med Theo bredvid mig och ska sova. Han somnade nu, han har kämpat emot sen kl. 21 och skulle bara inte sova! Fast han var så trött så trött! (precis som idag Lina) ibland försökte han leka och blev arg och ledsen när jag tvingade honom att ligga stilla och ibland låg han stilla och var tyst så länge att jag var övertygad om att han hade somnat, men han var lika vaken för det.. Vet inte vad hans problem har varit, men drygt har det i alla fall varit! Och jag har ju inte riktigt orken att kämpa med sånt så bra som jag skulle gjort annars, vilket han säkert känner av.. Ser ni vilken fin skrivmaskin Theo fick när vi var och kollade in läget i Alice gamla hus, där Tage, IngaLill och Anders var. Theo tyckte mycket om den :) Nu ska jag också sova (hoppas jag) God natt!


Kråkan

Igår var jag hos barnmorskan. Där konstaterades det att allt såg bra ut, alla värden var fina :) Nu får vi se om jag hinner gå på nästa inbokade träff också, eller om bebisen hunnit ut innan dess. Jag personligen tror att jag hinner nog det. Att bebisen antingen kommer runt beräknat datum eller strax efter. Jag gick ju över en vecka med Theo, så jag räknar med nåt likande nu också.

Idag var jag till Umeå och blev bjuden på lunch och fika av Johanna och Linda. Vi åt på restaurang Angelini för första gången, och där var det god mat och fin miljö. Skulle vara kul att äta middag där någon gång också.
Glada killen David var också med :)

David och Linda

Theo fick ett paket med posten idag (från en bokklubb han är med i), innehållandes en bok om Mamma Mu och ett gosedjur (Kråkan) Så när jag var och tvättade bort sminket så kom han i badrummet, satte kråkan i pottan och läste boken för honom. Han visade glatt kråkan varje bild som han var med på -Titta där kråkan, där är du!

Pappa har sovit här i 2 nätter nu, vilket dom här pojkarna har uppskattat väldigt mycket :) Han får inte gå många meter utan att dom är i närheten.

Och ikväll har Tage varit och hälsat på. Theo busade som en tok med honom! Han blev helt svettig min son :)

Imorgon flyr jag och Theo fälten och åker till Mjösjöby över helgen, så Jonas får spela sitt nya NHL-12 i lugn och ro utan några störningsmoment från oss :P

Ikväll var jag med Anna och Elsa på cafékv...

20110906346 (MMS)

Ikväll var jag med Anna och Elsa på cafékväll på bygdegården här i Gräsmyr. Det var mycket folk och billigt gott fika :) Kul att träffa lite nytt folk från byn. Fast vi har bott här i 4 år nu så har man sån liten koll på vilka det är som bor här, och få har tydligen koll på vilka vi är.. Efter fikat så var det historieberättande på hembygdsområdet. Vi stannade och lyssnade en stund men åkte hem innan det var slut. Vi kände att det räckte för kvällen :) Nu ska jag se om det blir någon sömn denna natt. Jag har ju inte sovit bra dom senaste 3-4 månaderna, och det blir inte bättre av att Theo har fått sin vanliga jobbiga hosta, och hostar sig genom nätterna.. Om jag väl lyckas slumra till någon gång så vaknar jag av honom istället :(


Städhjälp

Oj vad vi har hunnit med saker idag! :)
Efter min och Theos långa sovmorgon och sena frukost så började vi med en storstädning av nedervåningen. Jag fick ju så bra hjälp så det gick bara fint!



Han var så nöjd så nöjd över att få en egen dammsugare och få hjälpa till :)

Sen efter lunchen och lite vila på soffan så kom syster förbi med alla pojkarna och underhöll oss en stund. Sen gick vi allihop iväg till återvinningen och affären.
När vi kom hem igen var Theo så trött (eftersom han inte sovit något under dagen. Vilket jag tänkte var bra, så han kanske skulle somna lite tidigare ikväll så vi inte skulle sova så länge imorgon också..) Men när han såg ut så här så sa jag att han kunde ju gå och vila lite framför tvn..

...vilket inte var så smart av mig, eftersom det slutade så här:

Men det verkade gå bra att han sov mellan 16.30-17.30, eftersom han somnade nu när han skulle i alla fall! :)

Nu ska jag hugga in i mitt kvällssnacks, bestående av en supergod, smakrik och saftig mango och kiwi :)

Dagen

Ja, idag började jag dagen med att gå på utflykt i skogen med syster och pojkarna. Vi hittade inga bär, men dom verkade vara nöjda i alla fall :)
Sen fick vi finbesök i form av Robin, Carola och Gunvor som var förbi en snabbis.
Och tillsist efter middagen så åkte jag in till stan för att gå på Blingo-visning hos Hanna. (ett klädesmärke alltså http://www.blingo.se/) Där bjöds det på trevligt sällskap och super gott fika! Hanna hade bakat massa gott och så hade hon gjort en kladdkaka endast för att jag skulle komma, hur gulligt var inte det då?? (ja alltså för att hon vet att jag älskar kladdkaka, och särskilt hennes som är extra god) :) Jag köpte i alla fall 2 plagg, en tröja till Theo och en matchande jumpsuit till bebisen! :)

Bilder från skogspromenaden (försök att bortse från att jag inte orkade stänga av blixten på mobilkameran så alla kort med Tyr och Loke bländar det ifrån deras reflexer.. och att jag bara hade mobilkamerna så dom inte är så bra kvalité på överhuvudtaget..)

Och som vanligt finns det fler bilder att se på Linas blogg!

Och så avlsutades kvällen med kvällsfika i Theos favoritpyjamas med Mario på! :)

Theo sitter och pratar med Stralla (katten...

Theo sitter och pratar med Stralla (katten) som ligger på kökssoffan -Hej kompis, hur är det? Vill du bara ligga på soffan och vila? Hej kisse, är du trött? Titta mamma, han har också en näsa! Och kinder. (Sedan visar han katten sitt tomma mjölkglas) Titta, jag har druckit upp all mjölk, ser du? Vill du se mina tuschpennor? Hur mår du idag kisse? Mår du bra? Sen ger han honom en kram och säger -Nu blev han glad! Han tycker om mig :) Nu serverar Theo soppa till katten och säger så snällt han bara kan till honom -Så, nu känns det bättre.


Nu ska vi gå till skogen och plocka bär :)...

20110904290 (MMS)

Nu ska vi gå till skogen och plocka bär :) Hoppas vi hittar nånting! Lina och Loke är också med och ska plocka.


Filmmys

Ja idag var vi ju in till Umeå en sväng. Vi var först på Strömpilen och gjorde lite ärenden och sen var vi på hockeyn. Hela första perioden så satt han som förstenad och bara tog in alla intryck, tittade och lyssnade och blev skrämd av alla som jublade och skrek.. :) Sen gick vi en sväng i första periodpausen och när andra perioden började så fikade vi lite och sen så vaknade han till. Då skrattade och busade han och var nöjd. Men när den perioden var slut så åkte vi hem, det var ju inte en sån spännande match (det var ju en träningsmatch) och så kändes det helt lagomt med bara 2 perioder :)
Ikväll har vi tittat på film, hela familjen tillsammans. Vi såg filmen, Up. Theo satt med och såg hela filmen! Trodde han skulle tappa intresset eller bli rastlös nån gång, men det blev han inte. Han satt och frågade saker och berättade vad som hände. Kul kul! :) Han har ju inte varit den som fastnat framför tvn så länge förut. Han kan ju se ett tag, men brukar tappa intresset och gå och göra nånting annat efter en stund. Till filmen så hade jag och Theo gjort smoothie som vi drack.

Så här pigg var Theo efter lunchen idag :) Ja han somnade ganska snabbt och sov gott tills vi skulle åka till Umeå :)

Godispaus på hockeyn.

Vecka 37 (36+4)

Nu är vi och ser på hockey :) Björklöven h...

20110903273 (MMS)

Nu är vi och ser på hockey :) Björklöven har träningsmatch och ska spela mot Vaasa sport. Theo är helt facinerad av allt som händer! Han ser väldigt sammanbiten ut, och då har dom inte ens börjat spela än, dom har bara värmt upp och nu kör ismaskinen på isen :) Men det var ju typ ett halvår sen han var på hockey sist, så han har väl hunnit glömma bort hur det fungerade :)


Fredagsutflykt

Ja här kommer då bilderna från dagens utflykt:


Ja som svar på frågan vad vi skulle hitta på efter resecentret, så var det att vi åkte till Norrbyn där färjan till Norrbyskär går ifrån. Vi åt lite medhavd fika/lunch innan vi åkte hemåt igen.

När vi kom hem så sov jag och Theo en stund på soffan innan vi skulle barnvakta Loke och Tyr.
Här är meandi-killarna :)
Och tycker man inte att det var tillräckligt med bilder så kan man kolla in Linas blogg också, Klicka här!

Vi klev upp tidigt imorse för att åka till...

20110902261 (MMS)

Vi klev upp tidigt imorse för att åka till Öppna förskolan i Nordmaling (alltså vi åkte 8.30, jag kan ju tycka det är tidigt..) :) Men när vi väl kom dit så hade dom stängt för dagen! Det stod det inget om på hemsidan som jag faktiskt kollade på igår! Så när vi hämtat oss från besvikelsen så beslöt vi oss för att åka till Resecentrum (tåg/buss stationen) istället för att checka in hur det såg ut. Så nu har pojkarna lekt i lekhörnan, vi har fikat och nu har vi kollat in tågspåren också. Frågan är bara, vad ska vi hitta på nu?


Ensam...

Idag hade jag den första helt lediga dagen!
Igår var jag ju som sagt in till jobbet och fixade lite och sen så var jag och hämtade babyskyddet/bilbarnstolen till bebisen och så lunchade jag med Johanna och David :)
Men idag var första dagen som jag lämnade Theo på dagis och sen gick jag hem, själv. Bara jag i huset. Vet inte om det har hänt sen vi fick Theo. Seriöst alltså. Jag tror att jag hade honom på dagis en dag när jag var sjuk från jobbet en gång. Då jag var riktigt sjuk och bara låg och sov hela dagen.. Men annars har jag knappt haft några sjukdagar från jobbet, och dom få jag haft så har han fått vara hemma med mig.
Alltså klart jag varit själv när Jonas och Theo varit ute på gården eller bara åkt iväg en snabbis till hans faster lr så. Men aldrig längre än max en timme typ.
Så det kändes ju jätte märkligt när jag gick hem. Typ, vad ska jag göra nu?? :) Men eftersom systergrannen började senare idag så kunde hon komma över och äta lunch med mig. Och sen kom mamma och pappa och drack kaffe här innan vi hämtade Theo. Sen så gick vi till affären och köpte lite mellis. Så jag behövde aldrig oroa mig för att vara sysslolös :) (alltså jag var såklart aldrig orolig för det, det var bara en slump att jag kunde äta med Lina och att mamma och pappa skulle komma och hämta Elias samtidigt som jag skulle hämta Theo) Men det var trevliga slumpar :)

Nu har jag köpt det första klädesplagget till bebisen! :) Han behlver ju egentligen inget just nu, men jag tyckte att han kan ju få nått som är bara hans också, inte bara ärvda kläder :)

Jonas och Theo tittar på Youtube-klipp. Skulle väl gissa att det var We will rock you för sjuttielfte gången..

RSS 2.0