Haha, strömmen gick just. Så då pratade ja...

Haha, strömmen gick just. Så då pratade jag med Theo om vad som inte fungerar när strömmen är borta.. Jag- då kan vi ju inte värma maten i micron (vi skulle just äta lunch) Theo- näe och då kan vi inte använda lillebror, när strömmen är borta. Jag- jo han behöver ju ingen ström.. Men (och så öppnade jag kylskåpet för att visa) kylskåpet behöver ström. Ser du, nu lyser inte lampan där inne, då fungerar inte kylskåpet. Theo- näe och skafferiet fungerar inte heller. Då lyser inte lampan så då ser vi inte var kanelen är. Jag- jaa fast det är ju ingen lampa i skafferiet.. Men tvn slutar att fungera (han frågade innan om han fick se på barntv) utan ström. Theo (tittar sig omkring för att komma på mer saker)- och då kan vi inte använda pepparkakshuset heller när strömmen är borta. Sen la jag ner den diskussionen :)


Sötisen Max :) Jag lämnade honom på rygg d...

20111229487 (MMS)

Sötisen Max :) Jag lämnade honom på rygg där i babygymet, sen efter ett tag hör jag ett fasligt bökande därifrån.. Då håller han på att försöka vända sig, och han kämpar och kämpar! Håller på i en eviget, sen mitt i allt kämpande så somnar han. Sen när han vaknar 30min senare fortsätter han bara att kämpa sekunden han vaknade :) Han lyckades inte denna gång, men det såg ut som han kommer att lyckas inom en snar framtid :)


Shopping

Idag klev vi upp i ottan (ja.. eller kl. 08.00) och åkte iväg i gryningen (ja.. eller kl. 09.15) för att åka in till Umeå och handla på Maxi och Strömpilen innan alla andra tusentals människor också skulle dit och titta  efter rea-fynd. Och jag hittade faktiskt 2 fynd, hör och häpna, båda var klänningar :O

Klänningarna (klicka på dom för större bild)

Blandade bilder:


Tyr fikar på Näslunds

Theo och Tyr ser något spännande :)

Handlar mat med Lina.

Max sover med sitt nya gosedjur :)

Theo på den första turen med nya boben.

Bilder från dagen


Det var visst inte bara barnen som hade roligt :)

Loke och Theo lagar mat.

Theo känner lugnet i Sigges fåtölj :)

Idag har vi varit ute och testat Theo nya ...

20111227463 (MMS)

Idag har vi varit ute och testat Theo nya Bob som han fick i julklapp :) Han och kusinerna var ute och åkte tillsammans och dom fick riktigt bra fart på skaren. På bilden är det Jonas som drar Loke och Theo. Barnen kunde inte gå själva på cykelvägen, det var bara en enda stor isbana, så då var det ju tur att man kunde dra dom väldigt lätt på boben :) Sen när vi gick in så följde Loke med oss för att inspektera och leka med Theos nya leksaker. Nu har vi ätit lunch och pojkarna ser Cars 2. Snart ska vi till Långed och äta middag.


Juldagsbilder

Igår (Juldagen) spenderades i Långviksmon med Jonas familj. Där det åts gott, delades ut julklappar och umgicks. En väldigt trevlig dag med andra ord!


Theo fick ett kök som han blev så glad över! :) Där har han stått och lagat mat idag för fulla muggar :)

Idag har vi gjort ingenting. Vilat upp oss från julfirandet helt enkelt. Theo har lekt med sina nya julklappar.
Vi alla är så tacksamma för allt fint vi fått, för den goda maten vi har fått äta, men mest för alla underbara människor vi fått umgåtts med dessa två dagar! Vi är så lyckligt lottade!

Julaftonsbilder

Ja men då kommer här första laddningen med kort. Från julafton som, som sagt, spenderades med min familj hos systergrannen.

Och sen så var den dagen över för denna gång. Nu ska jag ladda upp korten från gårdagen.

Bilden är från imorse, då en något nöjd po...

20111224432 (MMS)

Bilden är från imorse, då en något nöjd pojke öppnade en julklapp med en bil som pratade :) Nu sitter jag, Jonas, Tage och mina föräldrar och ser "Ett päron till farsa firar jul" Theo och Max sover efter en intensiv men mysig dag :) Vi har varit hos Lina och David idag, ätit julmat, haft julklappsutdelning och umgåtts. Imorgon ska vi till Långviksmon och göra samma sak med Jonas släkt också. Trevligheter i dagarna två alltså! :)


Ja men då så. Nu ska väl allting vara färd...

20111222419 (MMS)

Ja men då så. Nu ska väl allting vara färdigt. Klapparna är inslagna, huset städat och julmaten är inköpt. Sönerna sover och förhoppningsvis jag med snart. Vi inväntar Tage som är på väg hit och ska sova här i helgen. Imorn är det julafton! Jippiey! :) Mys med familj, släkt och vänner, god mat och paket. Det är ju allt man kan önska sig! :) God jul och god natt!


Nu är det dags att sova. Att jag är trött,...

20111221416 (MMS)

Nu är det dags att sova. Att jag är trött, det kan jag lova! Imorn är det dan före dopparedan, en dag jag inte vill åka in till stan.. Och med alla andra trängas. Köa, svettas och hit och dit och flängas. Men stackar jonas ska efter jobbet fixa det sista, tur att det inte är såå mycket på hans lista. Jag ska stanna hemma för att städa och paketen slå in, och sen lägga dom under vår gran så fin. God natt och en mycket god jul! Hoppas den för er alla blir jätte kul! :)


Dan före dan före dopparedan

Idag har jag varit med Theo till vårdcentralen i Nordmaling. Han har ju fått tillbaka det där som han hade bakom örat för ett år sen.. typ som ett sår med utslag.. Då sa dom ju att det var antingen svinkoppor eller nåt slags virus. Nu trodde hon det var stafylokocker. Men hon tog en odling för att vara helt säker, så nu väntar vi på svar på vad det var och om han behöver antibiotika eller inte.
Vi har också hunnit med att fika med pappa, Lina och barnen på Näslunds och handla julmat på Sjöbergs.
Sen så har Gunvor varit här en sväng och hälsat på.
Jag borde städa och slå in dom sista paketen nu.. men jag tror nog jag skjuter upp det tills imorgon :)

Ser ni så fint barnen står samlade vid org...

20111221415 (MMS)

Ser ni så fint barnen står samlade vid orgeln och sjunger jullåtar :) Mycket trevligt! Idag har jag hängt med David och ikväll har jag hängt med Jossan. Imorn ska jag hänga med Lina i Nordmaling. Nu hänger jag med Max. Ska se om han vill sova nån gång, för det vill då jag i alla fall! :) God natt


Vet inte om jag har sagt det förut.. Men f...

20111220411 (MMS)

Vet inte om jag har sagt det förut.. Men för ett tag sedan så slutade Theo helt att sova på dagen (på slutet så sov han ibland och ibland inte, beroende på hur dagen såg ut) men som sagt, han slutade helt för ett tag sen. Men då en sån här dag när vi varit in till Umeå så kan han ju inte undvika att somna i bilen. Och en sån sak gör då att han inte kan somna i vanlig tid på kvällen (vilket är runt åtta-tiden)utan han somnade just precis här bredvid mig här i min säng.. Jorå se'att.. Nej men precis, jag och sönerna var och hälsade på Hanna och tvillingarna idag. Där hade vi lite tidig julklappsutdelning (tack igen för alla fina klappar!) och där hängde vi tills det var dags att hämta Jonas på jobbet. Idag hade Theo besök av tomten på förskolan, så han fick en julklapp även där :) Och så tog han jullov idag. Han skulle egentligen varit där på torsdag också, men jag tyckte att det var så lite barn där då, så han fick ett lite tidigare lov :) När jag ändå är hemma så spelar ju det ingen roll. Så nu ska han vara ledig i några veckor och nästa vecka är även Jonas ledig så då ska hela familjen mysa och känna lugnet! :) Det ser vi alla framemot! Näe nu sover båda barnen, bäst att passa på själv också! God natt


Måndag

Idag har jag gjort lite och inget. Har inte haft ork till så mycket p.g.a. lite sömn i natt.

Blandade bilder från blandade tillfällen:

Fikapaus med pepparkakor

Glad Max / Ledsen Max

Kusinerna ser film på datorn hos broder.

Morgonmys :)

Bilder från dagen

En uttråkad bebis..

Hej lillebror!

Efter middagen så roade vi oss med lite pepparkaksbak :)

Det blev bla.  giraffer, hus, fötter och krokodiler..

Så här gott somnar man efter ett skönt bad :)

Nu ligger några klappar under granen. Har några kvar att slå in innan allt är klart.

Att klä granen


Theo tyckte att så många kulor som möjligt skulle sitta på samma gren.. :)

När vi hade klätt granen färdigt så fick han öppna ett fjärdeadventspaket :)

Igår var vi och hälsade på Jonas farmor i ...

20111218389 (MMS)

Igår var vi och hälsade på Jonas farmor i Nordmaling och sen på kvällen så var vi på glöggmys hos Anna och Marcus. Idag har vi klätt granen och nu så sitter vi hela familjen ned bäddad i soffan och ser Ice Age - A Mamuth Cristmas. Mysigt värre så här på fjärde advent :)


Musikhjälpen

Nu har jag önskat en låt och skänkt pengar till Musikhjälpen.
Gör det ni också och stötta kampen för alla flickors rätt att gå i skolan!

Här kan ni se hur man kan gå till väga: Musikhjälpens hemsida

Det här är Christoffer och Nadjas fina tup...

20111214365 (MMS)

Det här är Christoffer och Nadjas fina tupp :) (jag kommer inte ihåg vad den heter just nu..) Idag var jag in till Umeå och lunchade med Johanna på NK och handlade på Maxi. Sen efter jag kört hem i regnet (snart har all den fina snön regnat bort..) :( och hämtat Theo på förskolan, så gick vi över till David och barnen. Där spelade vi GH, och sen när Jonas kom hem från jobbet så bjöd David oss på middag. Sen följde dom stora barnen med oss hem för att få spela lite Simpsons :) Imorn ska vi nog bara mest ta det lugnt tror jag. God natt!


Nu är jag och sönerna hos min bror i Mjösj...

20111214356 (MMS)

Nu är jag och sönerna hos min bror i Mjösjöby. Vi har just ätit en super god soppa och nu ska vi fika go'fika. Kan inte bli bättre! :) Nu ser barnen på film (hör och häpna dom har Bärgarnfilmen här också) och äter chips. Sen ska vi köra hem på den halkiga vägen igen.


Idag har jag mest bara varit trött, så jag...

20111206304 (MMS)

Idag har jag mest bara varit trött, så jag har gjort så lite som möjligt. Ikväll däremot har jag haft trevligt besök av trevliga tjejer. Imorn ska jag och sönerna åka till Mjösjöby och hänga hos bror med familj. Nu ska jag sova. God natt


Bilder

Den där handen som hela tiden ska vara inne i munnen.. Han suger på fingrarna tills dom blir röda. Får se om han kommer att hitta tummen snart.

Den snälla storebrodern hjälper så gärna till och gungar stolen när det behövs, så lillebrodern blir nöjd :)

Gammelmormor Marianne har ju så roliga leksaker. Direkt han kommer dit så vet han var leksakslådan ligger och vill ha ned den till golvet, där han sitter tills man ska åka hem igen :)

Samma sak hos farmor Gunvor :)

Huset fick tillslut snö runt sig. Och så tyckte Theo att hans smådjur och figurer skulle stå där runt :)

Måndag

Idag har jag hunnit med så mycket känns det som..  En sån dag då jag inte stannat upp och vilat nånting nästan.
Efter jag lämnade Theo på förskolan imorse i kylan (det var -16 grader när vi gick dit..!) så skottade jag snön som vi inte tog bort i helgen. (Då var det ju helt plötsligt -13 grader, så då var det ju riktigt varmt :P ) Och oj vad mycket lättare det gick att skotta nu när det var kallt, än den tunga blöta snön som var i lördags!
Sen fixade jag och plockade på här hemma tills jag skulle hämta Theo. Sen gick vi direkt på kalas hos Vilgot, som fyller 2 år idag.
Och efter det så gick jag och lämnade Theo hos Lina (där han fick baka pepparkakor med sina kusiner!) eftersom jag skulle in till jobbet på personalmöte och julmys. Vi åt paj (dom hade gjort 7st olika matpajer), goda efterräter och bytte julklappar. En mycket trevlig kväll var det! Kul att träffa alla arbetskamrater och att få äta gott :)

Imorn blir det nog att ta det lugnt tror jag.

Nu är vi på väg in till Umeå för att se på...

20111210330 (MMS)

Nu är vi på väg in till Umeå för att se på hockey! Det är en typ familjedag på Umeå arena. Björklöven spelar mot Clemensnäs och så är det godisregn, ansiktsmålning, luciatåg på isen m.m. i pauserna. Max han ska vara hos Lina och David. Vi har sån tur som har världens bästa systergranne! Tänk så snäll dom är som vill ha honom i några timmar, så vi kan ta med äldsta sonen på hockey tillsammans! Ni är bäst!! Tänk så mycket vi har kunnat hjälpa varandra och vad roligt vi haft tillsammans för att vi bor så nära! Det är få förunnat :) Älskar dig syster! (och din familj också såklart) :)


Wohoo, kontakt med omvärlden! Idag har båd...

20111210328 (MMS)

Wohoo, kontakt med omvärlden! Idag har både telefonnätet och internet varit nere. Så vi har varken kunnat ringa eller surfa nåt idag. Men skottat, det har vi kunnat göra. Och oj, vad vi har skottat!! Nu har det snöat 4-5dm.. Buskarna på bilden brukar stå rakt upp, men som ni ser ligger dom ner av den jätte tunga blöta snön. Jag hade redan nack- och axel problem och Jonas hade ryggproblem och efter skottningen har problemen blivit mycket värre! Jag tycker om snö och ville att det skulle komma, men inte i dom här mängderna på en gång och inte sån tung blöt snö.. Nu har vi just varit och hälsat på hos IngaLill och Leif och nu är vi på väg in till Nordmaling. Imorgon ska Jonas och Theo fara och se på hockey, jag skulle vilja följa med men det beror på hur vi ska göra med liten bebis.. Vi får helt enkelt se hur det blir.


Idag har Theo sällskap av Loke. Han har ät...

20111209322 (MMS)

Idag har Theo sällskap av Loke. Han har ätit lunch med oss och nu sitter pojkarna och ser film. Jag hade ju en tanke om att vi skulle ta oss ut idag, men när jag tittade ut så ångrade jag mig.. Det blåser storm och snöar tung blötsnö. Ingen rolig kombination. Den kombinationen gör att strömmen går titt som tätt. Tur att det inte är så jätte mörkt ute, så man ser ju åtminstone lite varje gång strömmen försvinner..


Let it snow

Idag har jag skottat snö, Yey :) Nu börjas det.
Det hade kommit mycket snö i natt! Jag höll knappt på att ta mig och hämta Theo från förskolan idag! Det var inte plogat på cykelvägen så jag plogade den istället med vagnen.. Styrde all snö framför mig och däcken snurrade inte utan var typ stumma från alla snö..

Jag har också hunnit vara in till Umeå en sväng idag. Handlade på Maxi och åt lunch på nyöppnade BigBoy. Stället fick godkänt, men jag hade nog haft högre förväntningar.. Man kan nog jämföra det med Frasses skulle jag vilja säga.


Hektisk men trevlig Tisdag

Nu börjar den hektiska dagen lida mot sitt slut :) Nu varvar jag ner i soffan framför Desperate innan det är dags att bege sig mot sängen.
Efter jag skrev sist så har jag hunnit med att hämta Theo på föskolan, ett besök på BVC där Max vägdes och mättes, handla på Sjöbergs (visst heter Ica i Nordmaling så..? Vi träffs och trivs på Sjöbergs livs..), hem och ge Theo mellis, förbereda maten (tacos med lax) och tillsist ta emot mina trevliga arbetskamrater! (några av dom i alla fall, det jobbar ju närmare 30st på min förskola, men Gulans 3 personal och en tjej som slutat var det som var här ikväll)

Imorgon ska jag slappa, ta sovmorgon, mysa med pojkarna och bara känna lugnet!

Theo på Kafé Anno 1762 när vi var på julmarknaden i Olofsfors

Vår lille bokmal :) Jag räknade böckerna, 15st hade han där i sängen.. Satt och blädrade noga i varje en innan han la den åt sidan och tog en ny :)

Bilarna han bygger är alla olika bilar från Bärgarn-filmen. Han bygger upp olika scener från filmen och säger sen alla repliker.. Ja han har sett den lite för mycket, men som sagt så är den trasig nu.. syynd..

Nu har jag hunnit vara en sväng på Theos f...

Nu har jag hunnit vara en sväng på Theos förskola och ätit gröt. Var lite jobbigt att kliva upp så tidigt (vi var där en timma tidigare än vad vi brukar) men vi tog oss upp och iväg :) Sen har jag hunnit plocka och fixa lite, men har fortfarande mycket städning kvar. Men nu ville Max ha en liten matpaus, så nu sitter jag och ser tv en stund och samlar lite kraft :) Sen ska jag till Nordmaling en sväng innan jag ska hämta Theo, fixa maten och få middagsgäster! :) Och äntligen kom ju snön också! Det snöar för fullt här, snart får jag kanske ta från snöskyffeln och börja skotta också, nu är det vinter! :)


Husbygge

Huset blev färdigt tillslut. Även fast Theo råkade riva ner flera delar så dom gick sönder.. Men vi lagade så gott det gick och fick ihop allt tillslut :)
Nu måste jag bara köpa bomull eller nåt så det inte ser så kalt ut runtomkring huset..

Imorn är det en fullspäckad dag.. Först (tiidigt på morgonen) så är det grötfrukost på Theos förskola som vi ska gå på. Sen måste jag in till Nordmaling och handla lite, och då tänkte jag även passa på att väga Max, eftersom det var typ en månad sen sist.. Han var 5 veckor då har jag för mig. (Han är 9 veckor nu om man räknar hur många veckor han har funnits, men han fyllde 2 månader i lördags om man räknar efter datumet..) :) Sen ska jag förbereda mat eftersom jag får middagsgäster i form av några arbetskollegor, så då vill jag ha det mesta färdigt när dom kommer. Såå, jag kommer inte att gå sysslolös imorgon i alla fall :)


Nu ska här byggas!

20111205292 (MMS)

Nu ska här byggas!


Andra advent

Idag har jag haft en ritkig slapparsöndag. Har inte gjort så mycket vettigt alls :) Mamma var här och slappade med mig, vet inte hur länge vi satt vid köksbordet och gjorde ingenting.. :)
Jo jag gjorde ju en mycket vettig sak, jag var ju med Lina till Nordmaling ikväll och lyssnade på adventkosterten i pingstkyrkan. Vår kära duktige mor var ju med och sjöng och sen bjöds det på fika efteråt. En trevligt avslut på helgen!

Theo spelar sitt djur-memory.

Han ser på bilar-filmen (Cars) på Jonas dator (Nu när Jonas förstört hans Bärgarn-film, så är det här ett substitut tills Jonas fixar en ny film) Jag kan dock klara mig utan den filmen ett tag.. Tycker pojken kan behöva lite variation :)

Så här glad blir man när man får ha glöggm...

20111203291 (MMS)

Så här glad blir man när man får ha glöggmys hemma hos sig :)


Nu är jag och Max och hälsar på hos Hanna....

20111203284 (MMS)

Nu är jag och Max och hälsar på hos Hanna. Vi har haft en liten fotosession på Max :) Men nu har han däckat av utmattning tror jag, för nu sover han gott på fällen :) Sen ska jag hem och äta middag hos Lina och David och ikväll ska vi ha glöggmys med dom. Vilken trevlig lördag!


Det blev lite girlanger och grejer som man...

20111202275 (MMS)

Det blev lite girlanger och grejer som man kan hänga i granen. Theo gjorde några julkort som han ville posta, så vi måste kanske göra det då. Nu ska vi äta en sen lunch.. Ja men så blir det när man kliver upp så sent :)


Jag och Theo roar oss med lite julpyssel :)

20111202271 (MMS)

Jag och Theo roar oss med lite julpyssel :)


Klappar

Idag har jag och Maxen varit in till Umeå och lunchat med Johanna. Jag passade då också på att köpa några julklappar. Har inte så jätte många kvar nu faktiskt, känns skönt. Meen känner jag mig själv, så kommer jag som vanligt att köpa dom sista klapparna i sista minuten dumt nog..

Här kommer lite blandade bilder:

Halvglad Max

Halvledsen Max

Helglad Loke i Mjösjöby

Myspys!

Stormen härjar så hårt här ute, så den har...

20111201263 (MMS)

Stormen härjar så hårt här ute, så den har blåst ut strömmen.. Snacka om att det blev bäcksvart överallt! Lika svart ute och inne.. Så nu sitter vi och bygger lego i köket med tända ljus överallt. Mysigt värre! :) Dock inte lika roligt med en mörkrädd son.. Stackarn. "-Det finns inga monster i vårat hus?!" Det som han tyckte var jobbigast var dock att Bärgarn filmen stängdes.. "-Kanske Lina kan laga så vi kan starta Bärgarn igen!" Jag vet inte vad hon har gjort för att han ska tro att hon skulle kunna fixa det.. Men hon gjorde kanske något magiskt från Stockholm (där hon befinner sig just nu) för nu kom strömmen igång igen :)


RSS 2.0