Skogspromenad

Idag gick jag och Lina en ny rutt på vår promenad och upptäckte en faktiskt vacker skog och stig! 
Som vanligt går det inte riktigt att fånga det vackra på bild, men jag försökte i alla fall..












Jag ser framemot att ta med barnen dit så dom också får uppleva det vackra vi har så nära runt om oss!

Pallkragar

Förutom att springa och promenera i helgen så har jag sysslat med det här :

Jag har grävt upp hela jordgubbslandet. Här hade jag grävt upp mindre än hälften..


Och istället ställt dit pallkragar. Jag har två stycken där nu som båda har två stycken på höjden så man inte behöver böja sig ner så mycket när man ska skörda det vi ska så :) 
Jag har förberett dom båda nu, så att jag och barnen kan så i dom på tisdag när vi är lediga. Jag fyllde först med gamla stenplattor och tegelstenar i botten för är inte behöva fylla i lika mycket jord, sen la jag tidningspapper och tillsist fyllde på med jord. 

Ska bli skönt att slippa ogräset! Jag gjorde ett stort arbete nu, för att det ska bli lättare för mig sen! :)


Fullspäckat!

Den här veckan har verkligen varit fullproppad med saker! Alla kvällar har varit uppbokade nästan. 
Måndagen trodde vi det skulle vara föräldramöte för förskoleklassen, men det hade blivit ett fel i utskicket som dom skickat och mötet skulle vara på tisdag (ingen informerade oss så vi fick inte veta förrän när vi var där på den utsatta tiden..)
Tisdag var jag ledig på dagen. Sen åkte jag in och åt middag i stan med Johanna och Linda då Linda har fyllt år (alltid lika trevligt att träffa dom och gå igenom vad som hänt sedan sist!) Sedan skyndade jag mig tillbaka så jag kunde gå på föräldramötet. 
Onsdag slutade jag tidigt, så då skyndade jag mig hem och hämtade barnen, fixade lite hemma och åt middag sedan körde jag in till stan och sprang Blodomloppet (jag sprang alla 5km! Jag gick inte ens lite en gång!) :) Vi hade ett lag från jobbet så efteråt hämtade vi picknick påsen man får och satt och åt tillsammans. Alltid lika trevligt!

Torsdag hade vi sommarfest på mitt jobb. Då var alla föräldrar och syskon med och hade picknick tillsammans och lyssnade på barnen som sjöng. Mycket trevligt! Men det innebar att vi slutade senare än vad vi skulle gott.. Sedan skyndade jag mig hem så jag kunde hjälpa till att skotta ut sandhögen som hade kommit till kvarterslekparken. 



Och igår, fredag, var Gunvor snäll och hämtade barnen från förskolan och barnvaktade sedan dem så jag och Jonas kunde stanna kvar i stan efter jobbet och äta middag tillsamman (på Vezzo) och se bio (The Avengers 2) och fira Jonas sin fyller år idag :) så trevligt så!

Men ni hör ju bara..! 
Veckan som kommer tror jag inte det  är nåt inbokat.. Förutom kvällsmöte på måndag. Då blir det att ta igen sig :)

Vinbärsbuskar

I helgen har det handlat mycket om det här..:







Jag har alltså gjort nya stag till vinbärsbuskarna, klippt bort döda och gamla grenar från vinbärsbuskarna och rensat bort pinnar och kvistar från gräsmattan. 

Igår var Jimmy och barnen här och hängde och Tage åkte tillbaka ner till Dalarna. 
På kvällen åt jag och Anna middag hos Josefin. Hon dukade fint och bjöd på go'mat (trerätters!). Lyxigt och trevligt värre.  

Idag var först Gunvor här och sedan mamma här en sväng, jag hängde med Marie lite i lekparken och så sprang jag. (förutom jobbet i trädgården) Det känns i kroppen att jag jobbat hårt i helgen..! På ett bra sätt dock :) 

Imorgon är det måndag. Det innebär digitalista dag! :) yey! 

Natteligott!


Tisdag

Idag: 

testade jag en ny app med mina barn (förut hette den colar mix, men den bytte namn igår, så jag kommer inte ihåg vad den heter nu..)
Man skriver ut bilder från deras hemsida och färglägger dom och sedan "scannar" man in dom med appen och ser hur dom kommer till liv!






...och så jobbade vi på ute.. Jag grävde upp komposten. Tog bort alla brännässlor och lupiner (båda dom har ju grymt jobbiga rötter..) och vände på jorden. 



Resultatet!
Det är ju nånting tillfredsställande med att både jobba fysiskt med något ganska tungt och att det blir nånting bra av det sen (tänker använda jorden sen till jordgubbsplantor osv). När jag såg vilken fin jord som var under allt ogräs och det som senast komposterats som inte hunnit brytas ner än, blev jag otippat glad.. :)

Sen har vi bytt mattan ute på altanen idag, vilket tog sin lilla tid.. Först bära ut allt, sedan skära till mattan så den passar överallt och sen tillbaka med allt. 
Fönstret som gick sönder i vintras har Jonas bytt ut också, så nu kan vi snart börja äta där ute igen. Men lite mer värme måste det faktisk bli först.. 


Helgen

I helgen gjorde vi det här:

Spelade Pippispelet som vi loppisfyndade på bygdegården förra helgen. 

Rensade i rabatterna 



Så här såg det ut på kvällen :
Och sen, någon timma efter jag tog kortet blev det minusgrader..!

Jag och max duschade efter jag hade sprungit 



Sen fick vi söndagsmiddag hos bästa systergrannen, där jag bla hängde med den här sötnöten 


Efter maten gick jag och Lina på årsmöte för vägföreningen. 
Och sen avslutades helgen med mitt nya beronde som jag måste ha varje kväll.. Hemmagjord ingefära/citron/honungste. Jag brygger en kanna varje kväll som jag och Jonas delar på. 

Digitalista

Ja men se där.. En vecka har gått sen sist.. 
Förra helgen var Jonas och spelade golf  och jag tog med mig barnen och åt sushi hos systergrannen med Linas vän Emma. 
På söndagen var det loppis på bygdegården. Det var också företag från bygden som ställde ut och så kunde kunde man köpa fika. Barnen fick köpa några leksaker och jag köpte tunnbröd :) vi fikade och kikade på det som ställdes ut. 
 
Jag skrev ju förut om att jag skulle få jobba som it -pedagog varje måndag och fredag nu i maj. Vår förskolechef har gett mig titeln Digitalista. (vi har också en ateljerista. Vi jobbar Reggio  Emilia ispirerat). Det är jätte kul! Jag får ju få göra det jag tycker är roligt.. Jobba med it och jobba med barnen! :D
Här kan ni läsa om mitt jobb som digitalista.
Och här kan ni läsa om när jag nu senast lät barnen utforska och skapa med lärplattan.
 
Idag har vi varit lediga och imorn är min familj ledig, men jag åker och jobbar en sväng :)
God natt!
 
 

Theos dag

Jo men visst blev det så. Till hösten blir det operation för Theo. Då ska han få ta bort halsmandlarna. Skönt!
Jonas sa att han hade varit så duktig idag! Klagade inte alls när dom stoppade in en kamera i näsan på honom för att kunna se ner i halsen.. 
Sen så mutade Jonas honom så att han skulle gå till en frisör och klippa sig. Yey! Första gången han klippt sig hos en frisör :) Så slapp jag. Känns som att ju äldre han blir ju viktigare är det att det åtminstone ser lite bra ut.. Jag har ju måstat klippa honom jämt tidigare och med det långa håret och alla virvlar han har och med en dålig sax så det tagit tid och både han och jag tappat tålamodet så har det inte varit jätte roligt. Men nu är det gjort! Toppen!



Att andas

Vi är så duktiga jag och min syster som motionerar och har oss! Idag tex lät vi inte regnet hindra oss från att gå en promenad. Vi har ju alltid varit av den åsikten : "det finns inget dåligt väder.." ja fortsättningen vet ni ju. Bara fördelar med att ta sig ut i friska luften och röra på sig. Ni vet.. Man blir piggare, man orkar mer om man har bra kondition, tränar man lite styrka också så orkar man man ännu mer i det vardagliga livet, man får mindre ont i kroppen osv. Som sagt, bara fördelar! 
Igår sprang jag. Men jag vet inte om det är det att jag inte sprungit lika kontinuerligt nu eller det att jag slappat för mycket med mina andningsövningar.. Men det är jobbigt med andningen nu :( Jobbigt bara att jag måste kämpa så hårt med något som ska vara så lätt (andas liksom, vem kan inte göra det naturligt och av sig själv?!) Problemet är ju att jag inte får ner luften i lungorna. Tydligen så finns det en grej att man kan ha så och man kan öva så att det blir bättre (vilket jag ju försöker men tycker det blir så lite bättre). Blir ju också lite bättre med en medicin jag har, men jag har fått för mig att jag ska klara mig utan den.. Får kanske inse att jag behöver den ibland ändå..

Glada fina Maxen :)



Imorgon ska Jonas och Theo till NUS på öron -näsa -hals för att kolla läget, om han ska få ta bort dom där gigantiska halsmandlarna. Hoppas!

Natteligott!


Sopa

På min lediga dag i tisdags var jag först på utvecklingssamtal för Max på morgonen sedan när vi kom hem så hängde vi ute mest hela dagen. Jag sopade vägen utanför vårt hus (något som alla på kvarteret ska göra den här tiden på året när snön försvunnit och all sand som sandats med under vintern kommit fram). Sjukt jobbigt var det i år! Det har aldrig varit så här mycket sand under dessa snart 8 åren vi bor här! Jag har fortfarnade ont i händerna från sopningen men träningsvärken har iallafall försvunnit :)
Här är sandhögarna som jag sopade ihop.. Ser kanske inte ut att vara så mycket? Men som sagt, jobbigt var det!


På onsdagen efter jobbet var jag först ner på stan en sväng, gjorde ärenden och köpte sedan sushi och tog med och åt på Josefins jobb. Sedan åkte vi upp till Iksu för att klättra. Vi passade på att springa lite på löpbandet när vi ändå var där också :) 

Igår, torsdag, var det ju valborg. Då åt vi middag hos bästa systergrannen och sedan var vi upp på bygdegården en sväng för att spana på majbrasan lite. Sedan gick vi tillbaka till Lina och David och hängde där resten av kvällen. Barnen såg film och lekte och vi vuxna spelade sällskapsspel och pratade. En jätte trevlig kväll hade vi!

Idag har Gunvor varit här en sväng och hälsat på. Theo och Tyr har haft picknick ute..



Och så spelade jag ett frågespel med Tyr, Theo och Max. 

Imorgon har vi städdag här på kvarteret. Den börjar kl 10.. Då får vi inte ligga och dra oss allt för länge.. :)

Natteligott  

RSS 2.0