Snart så..!

Nu är det bara en vecka kvar! Fast egentligen.. Jag är ju ledig på tisdag.. Så jag har bara 4 st jobbdagar kvar! Jag kanske ska vara ledig på fredag, om det fungerar utan att vi tar in en vikarie så får jag vara det. Men sen, hur som helst, på lördag (fast egentligen måndag om en vecka) då har jag semester!! Då har vi 5 efterlängtade semesterveckor tillsammans :D
Vi fick ju härligt väder på midsommarafton i fredags! Den dagen började vi med att hänga i Mjösjöby med hela min familj. T.o.m pappa! Han hade fått permis från sjukan över helgen. Jätte kul att han kunde vara med också! I Mjösjöby åt vi midsommarlunch hos mamma och papp och gick sen ner till firandet på skolan och dansade runt midsommarstången och fikade. Sen åkte vi tillbaka till Gräsmyr och åt middag med grannarna från kvarteret i kvarterslekparken. Kul att så många var där i år :) Barnen lekte och hade roligt med varandra hela kvällen och vi vuxna pratade och hade trevligt.

Efter en regnig dag igår så kom solen fram igen idag. Så då fyllde vi poolen och svalkade oss där :) Ja just, igår hade vi ju trevlig sällskap av Anna, Marcus och Elsa. Gubbarna spelade tv-spel, jag och Anna såg film och tv-serier och barnen lekte med varandra.

Sov gott allihopa! Nu är det sommar! :)


Mer sömn åt folket!

I fredags efter planeringsdagen på jobbet, så var vi bjudna till våran förskolechefs stuga vid havet. Där åt vi gott och hade trevligt, sen var vi några som gick ut på Bishops vilket var roligt! Både för att det händer så sällan att jag går ut så där och för att det var roligt att hänga med härliga människor från jobbet på något annat ställe än just.. jobbet :)
Sen sov jag över hos Hanna då det går så dåligt med nattbussar till Gräsmyr. Så då fick jag ju hänga lite med henne dagen efter också. Hon bjöd på go'frukost och trevligt sällskap :)
På väg från Hanna mötte jag upp med mamma och så köpte vi lunch och åt hos pappa innan jag körde hem till Gräsmyr igen.
Idag har jag hängt med Lina på fotbollsplanen i Hörnsjö där hennes två äldsta pojkar hade fotbollsskola. Sen har jag tvättat och tvättat och tvättat. Nu är redan helgen slut och jag ser framemot en ny och härlig vecka! Hoppas bara den veckan är fylld med mera sömn.. Man orkar inte hur länge som helst utan att få sova ordentlig :/ Få sova lite, kliva upp tidigt och åka på jobbet, jobba hela dagen och orka med allt.. Det känns i längden.. Känns inte bra alltså.
Natteligott!


Skolavslutning

Igår fick jag äntligen tillbaka min mobil!! Hade haft den på lagning (dom lagade den dock inte utan jag fick en helt ny) i över 2 veckor, men nu har jag den tillbaka i mina ägor :) Så ni som undrar varför jag inte har spelat nåt med er, så är det därför. Men nu är jag tillbaka igen :)

Idag hade jag ledigtisdag så då passade jag, barnen och mamma på att fara på Elias skolavslutning på bygdegården. Stora killen som ska börja andra klass efter sommaren!
Sen åkte vi in till stan en sväng. Åt lunch med pappa och sen handlade lite.

Nu borde jag försöka sova. Har blivit lite sömn dom senaste nätterna då Max vaknar till titt som tätt.. Och så borde jag sova bara för att jag ska upp så himla tidigt imorn. Ja ja. Natteligott!


Usch och fy!

I fredags åkte hela familjen till lekparken Sagotjärn på Tavleliden. Vi lekte, åt lunch och hade trevligt, sen åkte vi och hälsade på far min och tillsist handlade vi på Maxi innan vi åkte hem. Det blev tyvärr ingen garderob (ska ha en i tvättstugan för att få lite ordning där..) Men det får bli nästa gång istället.
 
 
Idag har vi (och 400-500 andra) gått i ett demonstrationståg i Nordmaling i protest mot den planerade nedläggningen av byaskolorna i kommunen. Bra uppsluppning tycker jag! Vi brinner ju alla för samma sak.. att få ha kvar byaskolorna! Barnen är ju det viktigaste och inget gott skulle komma med att slå ihop alla byaskolor och sen dela upp dom på andra skolor runt om i Nordmaling där inte syskonen kommer att få gå med varandra nånting och 5-6:an får gå på högstadiet där det inte ens finns en skolgård att leka på. Och sen hela det här med att åka buss ca 3mil redan när man går i förskoleklassen. Och det här med att det blir större klasser. Och hur allt det här har skötts av politikerna. Och att landsbyggden kommer att dö ut om det inte finns skolor i byarna. och och och.. Usch och fy för hela grejen!
Näe, suck och stön. Man blir ju bara så ledsen. Nu går jag ut och hänger med barnen i solen istället!

Bad!

Ja det här blev ju en lagom lång/kort arbetsvecka.. 3 dagar :) 
I måndags efter avdelningsmötet på jobbet hälsade jag på hos pappa, i tisdags efter jobbet var det grillkväll på barnens förskola, igår efter jobbet... åkte jag hem, helt enkelt! :) För ovanlighetens skull. Och så hängde jag med mamma som sov över här och gjorde rabarber och jordgubbspaj :) 
Och idag har dagen mest handlat om bad. Vi började dagen med att blåsa upp den nya poolen (äntligen har vi köpt en större pool så jag också kan bada) :) och så badade vi tills det var lunch, efter lunchen åkte jag, Lina och barnen och badade i Mullsjö tills  det var dags för middag och sen badade vi i poolen igen.
 
Imorgon ska vi nog ta en tur till Umeå, gå på nån rolig lekpark, hälsa på hos käre far och om jag får som jag vill.. så ska vi köpa en garderob :)
 
Bild från idag
 
Från i söndags då Theo vattnade farmors blommor, om och om igen. Gunvor fyllde på den stora vattenkannan och Theo fyllde sen över vatten i en mindre och sen i en ännu mindre och sen tillbaka till den mellanstora igen och sen vattnade han blommor och fyllde över vatten i kannan och vattnade blommor osv...
 
En glad skitunge :)

Helg

Ja men just.. Då var helgen över och förbi.
I fredags överraskade jag Jonas med att ha skaffat barnvakt så vi kunde äta ute och se bio tillsammans. Max sov hos mamma och Theo hos Lina. Och vi fick sova hela natten. Tills vi vaknade själva. Och klev upp när vi kände för det. Det behövdes!
Och igår, lördag, var det cykelfesten. Jag och Lina var med som ett par och höll till hos oss och våra män var hemma med barnen hos David. Det var första året vi var med så det var kul att se hur det gick till. Roligt att träffa nytt folk från byn och att äta gott också. Vi hade efterrätten, vilket var skönt. Var nog bäst/mest praktiskt att ha efterrätten tror jag. Sen var det gemensam fest på bygdegården tillsammans med Hörnsjö-gänget som också hade cykelfest. Det var allt som allt en trevlig kväll! (trots att det regnade när vi skulle cykla till varmrätten..)
Idag har vi hängt i Långed där vi byggde ihop en grill, slappade i solen och åt otroligt gott grillat!
Ny vecka väntar nu. En kort arbetsvecka.. Jag jobbar bara mån-ons. Härligt!
Natteligott mina vänner!

RSS 2.0