Söndag

Idag har vi bland annat: 

haft leksällskap i form av Tyr och lekt med modellera...
 
och fortsatt med sugrörspysslet.

Påbörjat renoveringen av skåpluckorna (inte så mycket "vi" utan mest Jonas). Dom ska bli vitbetsade..
...så då slipper vi äntligen dom fula träfärgade luckorna med dessa knoppar..
 
 
Jag har gått igenom massa kläder som ska bort på ett eller annat sätt (mest gravidkläder. Så är det någon som är i behov av det, så vet ni var det finns)
 
Och tillsist så tog jag med Theo och Tyr för lite lekparkslek på kvällskvisten.
 
Om nån missat det så börjar jag jobba heltid imorn. Japp. Så är det. Och så börjar jag med en lång dag (7.30-18) Men då slutar jag 14.00 både tisdag och torsdag så det känns helt ok! :) 
Natteligott! (Säger Loke fortfarande så Lina?)

Lördag

Igår var vi på Gräsmyrsdagen på bygdegården. Där kunde man klappa djur och så var det ponnyridning, ansiktsmålning, fika, lotteri, utställning m.m.
 
Barnen (inte min son dock) klappde ponnyn, kalven och kaninen :)
 
Man kunde få färglägga fina bilder som (vad var det hon hette..? Maria Lundström tror jag..) hade ritat.
 
Jag fick inte ens Theo att göra ett litet löv på kinden (till hockeymatchen han skulle på) men dom andra gjorde ett lejon, dinosaurie, Hello Kitty och dinosaurie :)
 
Haha mina fikabilder blev.. tjaa.. inte så lyckade..
 
 
Sen gick jag och Max till Anna där vi (och Jossan och Josefin) åt middag och såg på serie (Girls)
 
 

Trött

Är trött. Orkar inte skriva mycket. Bilder istället. Kommer här:

 
Pojken gjorde ett "löven"halsband av sugrör som han och hans pappa ska ha när dom går på hockey imorn.
 
En skön höstdag ute i solen idag.
 
Instagrambilder
Från idag
 
Gräsmyrs gladaste björn :)
 
Min jätte nyttiga och goda lunch
 
Imorn, Gräsmyrdagen på bygdegården med aktiviteter, fika, utsällningar m.m. på förmiddagen. Äta middag med tjejorna hos Anna (Jonas och Theo ska som sagt på hockey) 
Nu, god natt!

Morgonpyssel

 

1år ? !

Nu har jag bara 2 lediga dagar kvar (imorn och fredag) sen jobbar jag heltid igen.
Men det känns ganska lugnt eftersom Jonas är hemma då. Så då behöver jag ju inte hämta och lämna barn på förskolan eller laga mat då vi kommer hem och har hungriga och trötta barn. Utan den perioden kommer sen i januari då Max också ska börja på förskolan. Men då ska jag ju gå ner i tid, så det löser sig nog också :)
Har jag sagt att Max fyller 1 år nästa vecka?!? Han gör alltså det, 1år! Nästa vecka! Max! Jätte märkligt.. Min bebis.. Bebisar är ju under ett år tycker jag. Hur funkar det liksom? Näe, nu går jag och lägger mig, god natt!

Lång dag

Jag klarade visst av dagen ändå. Trots för lite sömn, en super lång arbetsdag, inte många långa lugna stunder på jobbet och leverbiffslunch. 
Imorse var jag tvungen att skrapa rutorna på bilen.. Nu börjas det (vet att man var tvungen att göra det redan för nån vecka sen, men jag har inte blivit drabbad förrän imorse..) Det hade ju också att göra med att jag åkte iväg så tidigt (åkte 05.40) kanske inte hade behövt det om jag startat senare. Drygt hur som..
 
Imorgon är jag ledig. Nu passar jag på att njuta denna sista vecka med halvtid. Ska bli skönt med en sista vecka med några lediga dagar. 

Här kommer lite blandade bilder:
 
På väg hem från förskolan nån dag förra veckan.
 
Så här ser min kofångare ut nu..
 
Kusinerna leker med lera.
 
Förra helgen bjöd vi över syrran och barnen på Pizza Tortilla. Kan vara det nya tacos :)
 
Så här såg getingsticket ut efter nån timma. Sen försvann rodnaden och svullnaden la sig lite. Idag är han bara lite svullen, det är nästan helt borta. Men som sagt, hans allmäntillstånd var aldrig påverkat. Han var bara ledsen just när han blev stucken, sen var det bra nästan direkt :) Inga tecken på att han skulle vara allergisk. Skönt! Man blir ju lite orolig en sån gång.
 
 
 

E.f.i.t.

Inspirerad av Linda (en f.d. arbetskamrat) så tänkte jag också göra Ett Foto I Timmen. Alltså att man tar ett foto i timmen under en dag och lägger upp. Ganska kul att se vad man gjort under en dag faktisk, man hinner med så mycket mer än vad man tror :)
Jag kom inte på det direkt på morgonen så jag började just innan lunch. Så här kommer det: 
 
11.30 Jag satt vid tvätthögen och startade en av dagens många maskiner med tvätt.
 
12.30 Theo och Jonas spelar Wii med mig och Max som åskådare.
 
13.30 Jag började med PIM del 1.
 
14.30 Vi tog med lite meliisfika och gick upp till lekparken.
 
15.30 Dumma geting som ville stick mitt sovande barn! Det gick som tur var bra. Han var svullen under ögat (där han blev stucken) och var röd som på hela kinden men det försvann efter nån timma. Han var bara glad och nöjd hela tiden, var bara ledsen just när han blev stucken men sen inget mer. 
 
16.30 Systergrannen kom på kaffebesök (hittade jag på ett nytt ord nu? Nej men visst säger man/kan säga så?)
 
17.30 Jag och barnen gör oss redo för kalas hos Elsa som fyller 2 år. (Jonas var på möte med byaföreningen, då han ska hjälpa till att göra byahemsidan)
 
18.30 På kalaset bjöds det på godsaker, barnen lekte och hade roligt och vi vuxna surrade.
 
19.30 Tillbaka till tvättstugan.
 
20.30 Skulle kolla lite snabbt (på mitt kylskåpsschema Lina..) vilka tider jag jobbar i veckan (jobbar bara måndag och onsdag. Min sista halvtidsvecka, sen börjar jag jobba heltid!) Såg då att jag jobbar visst 6.30-18.00 imorn..! Vilken trevlig överraskning.. Verkar som jag ska vara på jobbet först och sist. Alltså jag öppnar och sen har vi avdelningsmöte direkt efter det.

Fredag

Denna dag blev lite bättre än gårdagen (nästan svårt att inte bli bättre..) Men vi var fortfarande kort om folk på jobbet, så det var lite stressigt, men inte alls som igår. Jag hann t.o.m. åka iväg på kurs i 2,5h på förmiddagen. (fortsättningskurs i Sitevision, det som vi gör hemsidan i)
Sen efter jag kommit hem har jag hunnit: mysleka med barnen (hade en hög med kuddar på golvet som jag låg på, barnen lekte och kom sen och tokmyste med mig, sen lekte dom bredvid mig och kom sen och mös osv), legat på spikmattan en liten stund, badat barnen (i det enda dom har att bada i, bebisbaljan. Dom ryms dock båda i den och leker glatt och plaskar ner varandra i den) ja och nu sitter jag här :)
 
Imorgon är det lördag, jippey! :) Det innebär att hela familjen är ledig! Då ska vi åka in till Umeå och shoppa lite. Har jag tur så köper vi en garderob som ska stå i tvättstugan imorn
 
 
Har jag berättat om dagen då Max vaknade upp och hade fått jätte långa ben och stora fötter?! Han var som ändå nöjd över sina nya långa ben, tyckte det var lite roligt t.o.m.. :)
 
Men neej.. jag skojade ju bara! Han har sina vanliga ben kvar! Nu blev ni allt lite lurad :P
Han storebror vet precis var han ska sätta klistermärkena efter han har skalat en banan..

Vilken dag..!

Idag var en sån där dag.. ni vet.. 
När jag kommer till jobbet visar det sig att det går inte att få tag på en enda vikarie i Umeå. Så vi jobbade en man (kvinna) kort idag. Vilket kan bli lite lätt stressigt.. (vi var alltså 2 personal på 15 barn) och så har vi några nya inskolningar (ettåringar) som inte är riktigt trygga än (vilket innebär dom är ledsna till och från) Meen, som tur var är vi ett stort hus (7 avdelningar) så vi fick lite hjälp och några av våra barn fick gå över till andra avdelningar och äta lunch hos dom.
 
Och självklart har jag varit super trött idag. Känns som jag knappt orkat hålla uppe huvudet.. Knappt orkat med mig själv.. och då har det ju självklart varit massa extra saker, små och stora.
 
Sen när jag kom hem så kom jag på att jag var tvungen att hämta paket i Nordmaling (ja men visst får jag mycket paket nuförtiden :) Det som jag fick nu och det förra var från Buzzador. Visar vad det var en annan gång) Så jag tog med mig Theo för att få lite sällskap och åkte dit. Vi lyxade till det och åt middag på Frasses och gick sen och handlade på Ica (bilen stod då hela tiden på Icas parkering, då Frasses ligger så nära) När jag går där bland kylvarorna så kommer det en personal och frågar om det är min röda Ford och säger att en man vill prata med mig om den. Mycket förrvirad går jag och pratar med honom. Så här löd vårt samtal (tänk er att han snäste lite i det mesta han sa. Han hade en lite otrevlig ton och lät lite som att han var sur på mig)
Mannen- Du har varit och handlat länge du..!
Jag- Öh..? Näe jag var först och åt på Frasses.
M- Det verkar som du har otur med din bil..
Jag-??
M- (allt det här sa han i ett svep så jag hade inte en chans att säga nåt) Verkar som den blivit påbackad några gånger.. Och jag backade på den nu. Min kofångare stötte in i din. Jag har skrivit mitt namn och nummer här. Hur vill du göra, vill du ha kontant betalning nu?
Jag-?? va?? Men jag vet ju inte hur skadan är, jag kan ju inte säga nåt om det nu! Det måste jag ju se först.
M- Då går vi ut och tittar då.
Jag -Men nej det går ju inte just nu, jag håller ju på att handla, jag har matvarorna och mitt barn i vagnen.
 M- Nej precis. det går ju ändå inte att göra nåt åt det ikväll. Jag lämande mitt namn och nummer. Okej. Vi gör så.
Och sen gick han..!?!
 
Jag stod kvar där förvirrad och förstod inte riktigt vad som hade hänt..!
 
Det var i alla fall stora sprickor på sidan på kofångaren. Och nån liten bit hade fallit bort. Så det var skador som måste fixas. Alltså, alla kan göra misstag det säger jag inget om (att backa på en bil, som stod där det var jätte lite bilar, så hårt att det lossnade bitar och sprack rejält) Men han kunde ju ha varit lite trevligare! Inlett med nån ursäkt eller bara inte låtit så sur och otrevlig..!
(Fortsättningen följer på den historien när jag vet mer vad som händer och sker)
 
Sen när jag kom hem så var jag tvungen att baka en kaka som jag lovat bjuda på på jobbet imorn. Men den var ganska lös när jag tog ut den ur ugnen, så jag hoppas den inte bara är en smet nu..! Den står på avkylning i garaget nu, så spännande fortsättning på hu det gick med den kommer också en annan gång.
 
Näe nu är snart den här dagen slut, yey! :) Imorn är det fredag! Och den dagen kan ju bara bli bättre! :)

Fin trädgård :)

Ikväll följde jag och Theo med Lina och kusinerna på en kort promenad då Elias skulle gå till en kompis längre bort i byn. Alltid skönt att komma sig ut en sväng! Även om det var lite blåsigt och småkyligt och att det inte var sån effektiv promenad :)

Här kommer bilder från söndagen då jag och barnen och Anna och Elsa hälsade på hos Johanna:
 
Elsa, Isabell och Theo studsar.
 
Deras fina hus! 
 
 
Vi går runt och tittar på deras nya jätte fina trädgård :) Kommer att bli så fint nästa sommar när träd och buskar börjat växa mer! Och jag älskar den stora tomma ytan med bara gräsmatta också!  Dom har fått/gjort så otroligt bra! :)
 
Här har dom körsbärs- och äppelträd.
 
Och här kommer bilderna från Tavelidens lekpark. En bra lekpark! Perfekt för Theo (inte bara han alltså, men för dom åldrarna. Då Tomtebolekparken är för dom lite större barnen, då är den här bra för dom lite mindre)

Träningsvärk

Idag har jag varit otroligt effektiv och duktig! Jag har städat och plockat och städat och plockat. Dammsugit och skurat och dammsugit och skurat.
Och sen ikväll körde vi igång med Core igen. Känns bra! Känns dock inte lika bra att jag kommer få så mycket träningsvärk av så lite.. Men man måste ju börja (komma igång igen) nån stans! :)

Nu jobbar jag ons-fre och sen nästa vecka mån och ons. Sen börjar jag jobba heltid igen! Usch så snabbt tiden har gått! :/

Bildregn

Okej, så här kommer en stor laddning kort från gårdagen:
 
 
Jonas lekte kurragömma med Loke och Theo bland buskar och högt gräs :)
 
När vi kom hem efter en heldag ute i naturen så satt det fint med en film och lördagsgodis! :)
 

Sen sist

Ja men sen sist.. Vad har hänt.. 
Vi har jobbat på med grillstugan i lekparken. Nu sitter taket där. Jag har skruvat ungefär 1000 skruvar hittills, men skruvarna tog slut, så jag kanske ska skruva i dom sista ikväll. 
Vi har varit i Nordmaling där vi hängde på biblioteket, hämtade paket, försökte att inte blåsa bort i regnstormen och så handlade vi.
Vi har varit på utflykt med älskade syster och hennes familj i Torrböle vid Öreälven. Superfin natur!! Jätte fina omgivningar som vi bor så nära vid! Jag tog super mycket kort igår, men orkar inte lägga upp så mycket nu.. Men här kommer iaf ett axplock (det som jag och Lina la upp på instagram igår) Så kommer det mera sen:
 
s

Nu ska vi äta lunch, sen ska jag och barnen åka och plocka upp Anna och Elsa. sen ska vi åka ill Johanna och spana in hennes nya trädgård (dom har anlagt helt nytt i år).

Ja just.. Theo hade en kompis/kusin som sov över igår. Loke sov i Theos säng och Theo sov på en madrass bredvid :) Dom hade pratat i veckan om att dom skulle vilja det och igår så passade det bra. Jätte kul för båda :) 
 

Instagrambilder

Nu var det länge sen jag bloggade ser jag.. 
Jag börjar med lite instagrambilder:
 
Min lilla bokmal

Utsikten från grillstugetaket i lekparken

Glada pojkarna Karlsson

Max på äventyr

Kul med sugrör

Inte ultimat

Inte helt ultimat det här.. Att jag på min lediga dag var tvungen att åka in och ha föräldramöte på jobbet. Komma hem sent så jag nästan bara duschade och nu ligger jag i sängen, eftersom jag ska upp super tidigt imorn då jag öppnar på jobbet. Ska åka hemifrån 5.45. Eftermiddagen kunde ha spenderats mer effektivt känner jag.. Men men. Sen är jag ju ledig fram tills nästa onsdag (efter jag jobbat färdigt imorn dvs) Så det känns ju jätte skönt! :) God natt på er alla!

Sköna söndag

Efter vi varit i lekparken så var vi ute en stund till i det fina vädret. Det var nog bästa vädret på mer än en vecka tror jag. Theo cyklade, Jonas trimmade häcken lite och jag och Max bara var :)
Nu går det riktigt bra för Theo att cykla! Han kan cykla från vårt hus till brevlådorna (ni som varit här vet ju ungefär avståndet) Han kanske skulle kunna cykla längre, men där vände vi och cyklade tillbaka. Eller rättare sagt, jag sprang tillbaka. Jag tävlade med honom :)
Jag vet inte om det är förkylningen som vägrar ge sig som gör mig så trött eller det kanske är allt hårt jobbande med stugan.. Men nåt är det i alla fall. Skulle lätt kunnat gå och lagt mig samtidigt som barnen ikväll.
Jag känner fortfarande av förkylningen (men snart är det nog helt borta). Hostan är i alla fall borta, vilket är skönt eftersom den var jobbigast. Nu är jag lite snorig och så bara. Men inte som förra veckan då det kändes som man skulle snyta bort näsan eftersom man snöt sig hela tiden.. Samma sak med barnen som var så snoriga förra veckan. Dom är snart helt snorfria (haha är barnen nånsin det?!)
 
Veckan som kommer nu så jobbar jag måndag (plus att jag har avdelningsmöte då), jobbar inte på dagen på tisdag men har föräldramöte på kvällen, och så jobbar jag onsdag (jag tror jag öppnar på förskolan då. Det var länge sen jag gjorde det sist! Då blir det att kliva upp tiidigt!)
 
 



Grillstugan

Idag var vi i lekparken och jobbade på igen. Det har ju blivit lite extra arbete då vi inte fick med tillräckligt med virke och då bänkarna inte var så lätta och logiska som man skulle vilja. Men Larry skulle åka och köpa mer bräder imorn, så kan vi sen sätta fast dom och sen sätta fast taket och dom sista vindskivorna. Sen är det förstås kåpan som ska dit och grillringen.. Men sen, sen är den färdig!!
 







Härlig söndagmorgon

Sånna här helgmornar är dom bästa!
Barnen sitter och leker för sig själva, jag har en god cappucino i handen och så ser jag ett jätte bra avsnitt av Saturday Night Live! Theo måste ibland komma in och se vad jag tittar på som får mig att skratta så mycket :)
Jonas var uppe halva natten och spelade det nya NHL-spelet som kom igår, så han lär ju fortsätta sova gott ett bra tag till.
Får se om vi ska gå till lekparken och jobba sen idag. Beror på vad mina arbetskamrater säger.
Trevlig söndag på er alla!

Fredag

Idag slutade jag som sagt tidigt, riktigt skönt att sluta tidigt på fredag! Det borde man alltid få göra :)
När jag kom hem så gick jag ganska direkt upp till lekparken för att fortsätta jobba på grillstugan. Vi har gjort jätte mycket hittintills, men det är fortfarande mycket kvar innan den är helt färdig. Vi får helt enkelt satsa på att ha den färdig innan snön kommer :P
 
Imorn på förmiddagen ska jag vara där och jobba igen. Sen ska Jonas och Theo åka och se på hockey, så då passar jag och Max på att haka på in till Umeå för att hänga med Hanna medan dom är på hockeyn. 
 
Bilder från dagen:
 

Kvällspyssel

Ikväll när jag tyckte att barnen inte skulle spela mer tv-spel, så gick jag och Tyr och plockade in lite rönnbär som vi alla kunde pyssla lite med. Vi trädde dom på sytråd och på ståltråd. Vissa hade mer tålamod än andra, men alla satt en bra stund i alla fall :)
 







Sömn

Alltid så drygt det här med sömn. Eller det här med brist av sömn kanske.. 
Flera nätter veckan som varit har Max sovit jätte bra i sin säng hela natten, men då har jag knappt sovit ändå eftersom jag varit förkyld i nästan en vecka. Jag har hostat mig igenom många nätter (om det inte varit det att jag inte sovit för att det varit svårt att andas pga att jag varit täppt i näsan) Men nu har förkylningen nästan försvunnit (bara lite hosta kvar) Men då har (såklart) Max sovit dåligt istället. Det kan ju ha att göra med att han (äntligen) börjat få 2st tänder. Eller så är det nån fas. Eller så har hans förkylning inte gått över riktigt heller (båda barnen har varit lite förkylda också) Eller så är det nåt annat. Men visst är det så.. Alltid är det nåt.
 
Men men, sova får vi väl göra när barnen är större!
 
 
Idag plockade jag äpplen som jag ska ge till en kollega. Jag fick nästan en full påse och ändå tog jag bara in kanske en fjärdedel av äpplena :)
 
Theo vid sitt nya staffli


Imorn slutar jag kl, 13. yey! Och så är det fredag. Yey!

Kvällssvammel

Igår jobbade jag och Marie lite på grillstugan i lekparken. Vi sågade plankor och spikade fast 3 av 4 knutar. Sen började det regna så då var jag inne resten av dagen.
Innan middagen (igår) så sov Max inne i sin vagn (som han brukar göra alltså) medan jag och Theo myste framför tvn. Men sen somnade Theo också och då när jag kände att jag kunde slappna av, eftersom båda ändå sov så slockande jag också (jag slockande verkligen, kunde inte hålla ögonen öppna!) Så då låg vi alltså alla 3 och sov gott i tv-rummet :) Nästan ända tills Jonas kom hem. Stackarn. Jag hade ju inte gjort maten då alltså. Han kommer ju hem kl. 18 så då är det ju lite sent att påbörja matlagningen.. (kanske inte så jätte sent att påbörja den. Men jobbigt för stackarn som jobbat hela dagen, kommer hem så sent och får vänta länge på maten) Och sen så somnade inte Theo förrän 22.30 på kvällen.. Ja, med det ville jag kanske ha sagt..? Att det var onödigt att sova den tiden..? Bara Max som borde gjort det..? Eller så ville jag inte ha nånting sagt, utan bara svammlar eftersom jag är så trött nu? Mest troligt så, ja. 
 
Idag har jag jobbat. Efter jobbet så åt jag på Big boy med Hanna och Liam och sen så storhandlade jag och tankade bilen. Så jag var hemma sent. Blää för att vara hemma sent. Roligare och komma hem tidigt. Ju.
 
Imorn jobbar jag också. 8-16. Men då har jag tänkt åka hem direkt jag slutar. Då ska jag inte komma hem sent.
Så det så.
 
Här kommer lite bilder på Max:
 






Bilder från kräftskivan

 
 
Lina, kolla vad mycket vatten! Ser du pinnen där bryggan ska börja..?










Bygga grillstuga


Veckans sista dag

 
Imorse åkte Tage och hyrde ett släp, packade det med lite grejer och åkte hem till Dalarna igen. Vi andra gick då på affären och jag tror det måste varit nåt med den friska luften eller nåt.. För när vi kom hem igen så fick vi ett ryck och möblerade om i vardagsrummet (så gott det går), jag och Theo plockade upp ute på gården inför hösten, jag städade ute på altanen också det inför hösten (tror tyvärr inte det blir så mycket mer altanhäng nu..), Jonas satte upp några tavellister som vi har tänkt sätta upp i nästan ett år nu, jag gick igenom barnkläder och sorterade bort sånt som är för litet (sånt som jag bara lagt på en hög som blivit jätte hög) och tog fram lite nytt i olika storlekar som passar bättre nu och tillsist så var jag och Lina i lekparken med barnen.
 
På vägen till lekparken och tillbaka så cyklade Theo. På vägen dit så höll jag i honom mest hela vägen men på vägen tillbaka så cyklade han långa sträckor själv! Han har nog knäckt cykelkoden nu :) Dock, så belv han lite feg när han cyklat själv en bit och satte då hela tiden ner fötterna. Han var duktig på att hålla balansen och ramlade nästa aldrig (förutom en gång rakt i ett dike in i en buske. Måste faktiskt säga att det såg ganska roligt ut. Men det gick bara bra och han blev inte avskrämd från att cykla mer) :)
 
Imorgon är det en ny spännande vecka. Jag jobbar ons-fre. Förhoppningsvis ska jag, Lina och Marie bygga en grillstuga imorn. Men mer om det när vi bygger den! :) God natt!

Kalasande

Idag har vi både hunnit med att vara på ett 97-års kalas och en kräftskiva.
97-åringen, det var Jonas farmor Alice (hon fyller egntligen år om några dagar, men firades idag). Kalasandet hölls till hos Jonas faster Inga-Lill.
Och kräftskivan den var hos mina föräldrar i Mjösjöby. Som ni förstår har det varit en mycket trevlig dag! (inte lika trevligt att behöva tömma tvättmaskinen flera gånger per tvätt..! Kan vi inte fixa den snart så måste vi köpa en ny!!)
 
Har inte fört över bilder från idag, men massa andra bilder. Så här kommer en bunt:
 
Gullungen
 
Jag hade sällskap av Tyr i tvättstugan en dag (han var dock inte lika allvarlig som han såg ut på bilden..) :)
 
Max hade leksällskap i form av Emil förra helgen.



Kräftskiva hos Peter och Marie
 
På biblioteket i Nordmaling
 
Theo tränar att cykla utan stödhjulen.
 
 
Tyr tyckte det var fel, han sa att det bara var mat som skulle åka i cykelkorgen :)
 
Och slutligen.. Jag som skriver:






RSS 2.0