Fotboll



Igår innan jag och Theo åkte hem från Mjösjöby så gick vi ner ett gäng och spelade en fotbollsmatch på skolan. 

Det blev ett riktigt träningspass att springa och jaga bollen i det höga gräset mot barnen (som verkar ha lite bättre kondition än vi vuxna..?), samtidigt som vi lekte med och aktiverade barnen. Win win liksom!
Sen när vi kom tillbaka till Gräsmyr igen gick jag och Lina och körde guld, silver, brons med barnen i fotbollsmålet i kvarterslekparken. 

I eftermiddags var jag på det första av fem kurstillfällen med "Tecken som stöd" som jag ska gå. Jätte roligt och mycket användbart att arbeta med i mitt yrke! 
Imorgon har vi massor med möten på eftermiddagen. Bl.a. avdelningsmöte och föräldramöte. Så det blir en sen kväll! Men på onsdag slutar jag tidigt och på torsdag är jag ledig, så det kommer nog bra! (Jag försöker ignorera det faktum att jag slutar sent på fredag, så jag skjuter upp den tanken ett litet tag till)



Natteligott på er!

Helg i Mjösjöby

Det är som en härlig torsdags aktivitet vi har börjat med. Nu för tredje torsdagen i rad var vi och badade i Nordmaling. Den här gången var också Jonas med och Theo var så stolt över att få visa att han klarade sig själv i vattnet (med flytdynor förstås) och hoppar och dyker från kanten. Vi hade tagit med pyjamas till barnen som vi tog på dom efter vi hade duschat och kvällsfika som dom fick äta i bilen. Sen var det bara att lägga i säng dom när vi kom hem. Mycket mysig, rolig, enkel och billig aktivitet! :)

Så här såg det ut förra söndagen när jag  kapade grenar från vår stora mandelpil



Igår (lördag) röjde jag bland det. Sågade upp och la grenar och pinnar i en hög (som man kan elda med sen) och kvistar och blad i en hög: 



Efter jag röjt och ätit lunch så tog jag med mig Theo till Mjösjöby där vi har sovit i natt. Lina och barnen är också här. Igår så var vi allihop och röjde i farfars hus (det är ju faktiskt mamma och pappas hus nu, men det är ju svårt att vänja om sig att kalla det nåt annat!) 

Nu har vi druckit morgonkaffet här och snart ska vi sticka till "farfars" hus och fortsätta röja (+köra minicross och fyrhjuling..) :)

Fredag


Max sötnosen!

Sköna söndag

Igår var vi ute på gården och fixade i det fina vädret. Sågade ner lite grenar och sånt där annat roligt (ja alltså jag tycker sånt är roligt. Måste ibland förtydliga när jag inte är ironisk)

 
På kvällen var Lars och Norre här och spelade spel med Jonas. (Theo hade svårt att förstå att det inte var tv-spel dom skulle spela. Utan det var ju faktiskt brädspel..) :) Jag och barnen hade då lördagsmys med film och gotta. 

Idag medan Jonas golfade och Max låg och sov så passade jag och Theo på med att baka. 



När kladdkakemuffinsen var i ugnen så tog Theo fram några kuddar och satte sig på dom framför ugnen, så han skulle kunna berätta för mig när dom var färdiga :) 

Medan vi väntade på att kakorna skulle svalna så gick vi ut och cyklade lite. (Nej nu ljög jag.. Vi cyklade inte.. Theo cyklade och jag satt bara och kollade på) :)




Älg och bad

Imorse gick jag och Max och lämnade Theo på förskolan så att han kunde vara med på älgjakten. Väl på förskolan träffade jag Anna och Anna-Greta som båda två är mammalediga och bjöd med dom hem för lite kaffesällskap. 
Sen innan lunch gick jag och lillebror tillbaka för att hämta storebror och så tog vi med oss kusinen hem. 
När jag frågade hur jakten hade gått så verkade Theo och Tyr så nöjda, för att dom fick bullarna som var i älgens mage trots att dom inte var med och sköt den. Dom hade nämligen en egen lek när dom andra sköt älgen.. Dom satt och sköt träden istället :) 

Pojkarna cyklade lite när vi kom hem, medan jag gjorde i ordning lunchen. 


Sen pärlade, spelade dom lotto och ritade 

...tills det var dags att åka och bada. Det var lika roligt denna gång! Och det är ju så praktiskt att Theo klarar sig själv  :) Synd bara att Max blir så kall så fort annars skulle vi kunnat bada mycket längre.. Men han verkar vara som jag när jag var liten.. Även fast jag så gärna ville bada länge så blev jag så kall så jag kunde inte fortsätta bada :(

Ikväll har Jonas varit på hockey, på säsongens första hemma match för Björklöven. Jag och Theo försökte se honom på tv'n där matchen sändes men vi såg ingen Jonas. 

Näe, dags att sova! God natter mina skatter!

Cykla

Anledningen att Max sov så dåligt kanske var att han var på väg att bli sjuk (det kan ju varit nåt helt annat också. Sånt kan ju vara svårt att veta) Men han fick i alla fall feber natten mot tisdagen. Så igår var Jonas hemma med barnen och idag har jag varit det. Idag har dock Max varit helt frisk (han hade ingen feber igår på eftermiddagen heller, men dom fick vara hemma idag också så Max fick en feberfri dag). 
Det har varit en sån mysig dag idag. Vi har:
... Lagt pärlplatta. 
Och:

... Lagt pussel. Och så lite annat som att rita och läsa och sånt, men allt fastnar inte på kort :) 
Vi har tittat på dom oroligt äckliga och otroligt många bananflugorna som samlats i skålarna med dom äckliga brygderna jag gjort. I köket är det två skålar och båda ser ut så här:

Usch bara! Dom förökar sig typ lika snabbt som dom dör. Så det fylls bara på i skålarna men det är alltid några och flyger runt över skålarna. 

Jag och barnen sällskapade också med Anna och barnen i Nordmaling idag. Där var vi på biblioteket och lämnade tillbaka och lånade nya böcker, vi fikade på Näslunds och så handlade vi. 

Men det största som hände idag var ändå att Theo knäckte koden... Han lärde sig cykla!! 
Han kunde det lite i slutet av förra sommaren, men denna sommar har vi inte fått släppa honom när han har tränat. Även om han höll balansen och trampade själv så slutade han helt om man släppte handen från honom. Han bara vägrat att försöka själv. 
Men idag tog han bara sats själv och trampade iväg! Sen for han fram och tillbaka och fram och tillbaka längs gatan med grannflickan ivrigt hejandes på. Hon var så glad att få sällskap :)
Jag vet inte vem av oss som var mest stolt över att han cyklade iväg själv, jag eller han :D

Imorgon är min lediga dag, men Theo ska ändå få vara på förskolan på förmiddagen då dom ska på älgjakt :) Theo spekulerade i om det skulle vara muffins eller kakor i tyg-älgen det här året eftersom det var bullar förra året :) 

Ikväll lånade jag och Max Linas cykel och for på en kort sväng. Stackars pojken har ju aldrig åkt på en cykel förut.. Så nu var det dags tyckte jag :)



God natt



Så här trevligt hade vi det igår. Jag och lina med våra minsta hjärtan :)

Idag stängde jag på jobbet (jobbade 8-17.30) och imorgon har jag avdelningsmöte så då jobbar jag 7.45-18.30. Blir som en hård start på veckan.. Men då blir det istället lugnare den andra delen av veckan då jag slutar tidigt på onsdag och är ledig torsdag. På fredag slutar jag 16 så det känns helt ok. 
Känns bara extra tungt med dom här sena dagarna då man inte fått sova så bra eftersom Max sovit lite sämre nu några nätter. Så nu ska jag lägga bort telefonen och hoppas på mera sömn denna natt!
Natteligott!


Trevligt värre!

Synd att tiden gick så snabbt i fredags eftersom jag hade så väldigt trevligt! Kul att hinna umgås mer än bara på jobbet med Hanna, kul att se hur Charlott bor och trevligt att hänga med henne, gott att äta på Bishops och mysigt att hänga med jobbarkompisarna på after work! En toppen avslutning på en jobbvecka helt enkelt!

Igår var Johanna med familj här. Vi grillade, pratade och hängde lite i lekparken. Tack för igår vännen! Det var så trevligt!

Nu har Jonas åkt för att spela golf och jag kanske ska hitta på nåt med lina och barnen. Får se vad vi kan tänkas göra :)

Trevlig söndag på er alla!


Bad och a.w.

Idag efter middagen så följde jag och barnen med Lina och barnen för lite vattenlek på simhallen i Nordmaling. Det är tempererat bad där på torsdags eftermiddagar. Mysigt att spendera torsdag kväll på det sättet! Barnen hade så roligt och badade som galningar :)

Imorn ska jag stanna kvar i Umeå och följa med på after work med några arbetskamrater. Det ser jag fram emot! Det händer ju väldigt sällan! (Typ aldrig..) Jag slutar tidigt så jag ska först hänga med Hanna och springa en snabbis på stan och sen ska vi fixa till oss hos henne innan vi åker vidare till en annan jobbarkompis innan vi åker ner på Bishops. Sen åker jag bussen som går 22.00 hem, så blir det en lagom lång kväll :)

Natteligott


Gamla goda vänner

Igår var jag på dejt med gamla goda vänner. Jag fick nämligen min årliga födelsedagsmiddag av Johanna och Linda (ni vet, vi går ut och äter tillsammans när nån av oss fyllt år) Jag bestämde att vi skulle äta på Vezzo (det är ju så att den som fyllt år får bestämma var vi ska äta) eftersom jag aldrig hade ätit där. Det ligger i samma lokaler som puben Mucky Duck låg. Dom har specialiserat sig på pasta, pizza och sallad. Det är roligt att äta på ett ställe där man måste ha instruktioner på hur man ska göra när man ska beställa och betala osv.. :) När man kom in fick man ett kort och sen gick man och beställde vid disken. Det fanns tre ställen att beställa vid beroende på om man skulle ha pizza, pasta eller sallad. Sen registrerade man sitt kort och så gjorde dom maten framför en (alltså där bakom disken) sen om man beställde mer eller efterrätt och kaffe och sånt så registrerade man sitt kort varje gång. Och sen när man var färdig och skulle gå ut så tog dom kortet och så betalade man allt som var på det då. Ganska smidigt tycker jag ändå. Då behöver varken personalen eller vi som äter komma ihåg vad man beställt vid slutet när man ska gå hem. Eller att man ska betala för varje grej man köper. Utvecklingen går framåt :) Kanske är vanligt nu att det är så? Jag har bara själv aldrig ätit på ett ställe där det funkar så :)
Det var i alla fall jätte god mat och efterrätten (citron och vaniljpanacotta med jordgubbar och en caramell frappe med grädde) var utsökt! Men det som var bäst med kvällen var ju ändå sällskapet! Det är alltid lika roligt att träffa dom gamla goda vännerna :D

Nu ska jag och barnen snart iväg för att leka med Anna och hennes barn på Leos Lekland.
Hoppas ni alla får en fortsatt trevlig onsdag!


Samarbete

Förutom kräftätandet har vi idag ägnat oss åt att klippa ner häcken lite, som är på mina föräldrars tomt.
Några sågade häcken, några lastade grenarna på släpet till fyrhjulingen, några lastade av (det var samma som lastade på) och min uppgift var att köra fyrhjulingen (enligt mig så hade jag den roligaste uppgiften) :) Tänk så snabbt det går när alla hjälps åt! :D och så trevligt det blir. Alla barnen var så duktiga på att hjälpa till också! Utan dom skulle det tagit så mycket längre tid!

Nu sover alla i min lilla familj här inne i mitt gamla rum, så jag antar att det är dags för mig med att göra samma sak..
Natteligott med er!


RSS 2.0