Julafton

Julafton spenderade vi hos bästa systergrannen. Vi, hennes familj och våra föräldrar. Vi gjorde det som hör julafton till.. Umgicks, såg Kalle, åt julmat och fick besök av tomten. Men glöggen drack jag med mina föräldrar hemma hos mig när vi gått hem. (Mamma och pappa sov i vår gäststuga) 

Barnen är så nöjda över sina julklappar och tyckte det var spännande när jultomten kom (även om Theo vill påstå att han såg vem det egentligen var..) :) 

Blev inte så mycket kort taget från själva julfirandet..
Men suddiga bilder på barnen efter dom tagit emot klappar av tomten fick jag i alla fall :)





Nöjd Max med Villavillekulla :) Så nu kan hans lilla Pippi, herr Nilsson och Lilla gubben bo där. Och så fick han en docksäng där hans större Pippi kan sova! Vilken lycka! Han fick också lego och ett lasersvärd som han tyckte mycket om :) 
När jag frågade Theo vilken julklapp som var bäst så räknade han upp typ alla :D Tacksamma barn :)

Idag lämnade jag och Jonas barnen hemma med deras mormor och morfar och gick ut på en promenad efter elljusspåret. Det var 16 minusgrader, men det märktes inte alls! Så skönt att få komma ut i friska luften och att få röra på sig :)










Sjukdomar

I tisdags efter att jag fått in Theo från skridskoplanen för att äta lunch och middag så begav sig hela vår familj ut på planen igen. Och den gången så åkte vi skridskor alla fyra :) Jag har typ inte åkt på kanske 6 år.. Men det gick bara bra i alla fall! Max stod en stund på skrillorna men var som jag skrev tidigare lite hängig så han och Jonas gick hem tidigare även denna gång. 
Sen på kvällen efter barnen somnat men jag och Jonas var vaken, så vaknade Max av att han hade jätte ont i örat. Och när vi också gått och lagt oss så vaknade Theo med lite feber och ont i halsen. 
Jag är inte helt förvånad då kusinerna varit sjuka tidigare (dock för ett bra tag sen) och att det går lite olika sjukdomar , så har jag bara väntat på att vi också ska drabbas. 
Och som vanligt drabbas min familj mest och jag inte så mycket. 
Det är väl samma virus dom haft men på olika sätt. Max har ju haft problem med öronen mycket förut, så det satte sig mest där nu. Theo har mest haft problem med halsen, så han fick det plus feber. Och Jonas har också varit dålig. Men nu är alla snart helt återhämtade!
Igår (julafton) åt Theo typ inget och låg mest i soffan förutom när det var julklappsutdelning. Han var tvungen att dricka alvedon för att han hade värk i kroppen, feber och ont i huvudet. Men idag har han inte behövt alvedon, utan han har orkat varit på benen och lekt med sina nya julklappar :) 
Max blev inte lika påverkad utan har det mest jobbigt med hosta på natten. 
Så nu har jag haft 3 nätter med minimalt med sömn. Max hostar konstant och Theo har feberyrat. Så nu när det har vänt för dom på dagtid så hoppas jag också att natten ska bli bättre! 

Snöigt värre :)

Ja men igår fick jag också jullov. Yey! 
Jag älskar verkligen vintern när det är så här.. Snöigt, lagom kallt och att man är ledig så man kan vara ute och hitta på saker :)
Idag hängde vi på skridskoplanen i drygt två timmar. Jonas och Max gick hem lite tidigare då Max är lite hostig och blev frusen. Men Theo ville helst aldrig gå hem! Tillslut tvingade jag hem honom så han skulle få i sig lite lunch :)





Tycker om min utsikt på mornarna från mitt nya sovrumsfönster :)


Kan inte få nog av dessa snöiga bilder :D






Jullov! (För vissa)

Ja men se där ja.. Nu fick min familj jullov. Yey! Jag väntar dock och jobbar måndagen också innan jag tar lov, någon måste ju jobba med barnen som inte har möjlighet att ta ledigt också :)
Sen har våra barn och Jonas ledigt till 8/1 och jag börjar jobba 7/1. 
Härligt härligt!

Och så härligt med snön som kom idag.. Äntligen! Så vackert! Och så roligt för barnen! Slippa isen och vattnet. Nu kan det bli jul! :D

Imorgon ska vi fortsätta måla. Nu har vi målat två varv. Får se om det räcker med tre eller om vi måste köra med fyra... 
Det är nåt tillfredsställande med att måla det andra varvet :) När man ser att det börjar täcka mer..
Ser ni vad stor skillnad det är på första varvet och det andra..?





Måla


I fredags var jag på afterwork med mitt arbetslag. Vi åt på Plectrum och sen gick vi på Bishops en sväng innan min buss gick till Gräsmyr kl 22. En trevlig kväll med fina arbetskamrater!

I lördags hann vi med ett barnkalas, påbörja målning av taket på övervåningen och så var jag och tre andra tjejer på glöggmys hos min allra käraste syster. (Vet inte om jag sagt det.. Men tack syster för att du ordnat så trevligt! Och tack ni andra för en trevlig kväll!)
Eftersom Gunvor var så snäll och tog barnen från lördag till söndag så kunde vi fokusera på målningen stor del av söndagen också. Utan att behöva avbryta för att fixa lunch en viss tid eller söva Max som oftast sover efter lunch eller säga till barn att akta sig för öppna målarburkar och fläckar på väg in till deras rum osv. Stort tack världs bästa Gunvor!
Det är ju kvar att måla fortfarande då man måste köra flera varv, men vi har ju kommit en bra bit på vägen nu i alla fall! 

Imorgon är det tisdag= ledig dag. Yey!


Den vackra snön som barnen hann njuta av endast några dagar är redan borta :( Nu är det regn och is istället. Heja snö! Bu för regn och is!

Pepparkakshus/Morgonbus



Gårdagens utsikt från mitt strålande sovrumsfönster :)

Den där Magne att krypa upp på Max när han däckat på Linas kökssoffa (eller hur det nu gick till..)
Gäääsp!

I år flöt verkligen allt på som det skulle med pepparkakshuset..! Sockret smälte snabbt och som det skulle. Alla bitarna var hela i förpackningen. Allt fastnade som det skulle på första försöket. 
Nåt år måste ju vara det första! Så det var ju kul att allt slutade med glada miner :)
Jonas och barnen dekorerade huset. (Nej nu ljög jag.. Max dekorerade inte så mycket utan åt mest av godiset..)



Morgonmys!/morgonbus



En härlig helg

Vilken härlig helg jag haft. Hunnit med massor av det jag skulle vilja göra under en härlig helg.. Göra lite tråkiga praktiska grejer som inte alltid hinns med under jobbveckan (tex tvätt osv, känns bra när man hinner göra sånt i lugn och ro och inte sent på kvällen för att man inte hinner det annars), mysa med barnen, träna, gå på föreställning med min allra käraste syster, fara iväg på roligheter med min familj (och som bonus- med min syster och hennes familj). Ja och så har jag säkert gjort nåt mer som en härlig helg skulle kunna innehålla, men det är det som jag kommer på nu i alla fall. 

Föreställningen med syster det var Klungans "På rätt sida om OK". Och den var jätte rolig! Den var bättre än den förra föreställningen med Klungan som vi var på ("Se oss flyga över scenen...") Så det blev ju en jätte bra kväll! Fara iväg, bara vi, och så få se nåt så roligt!

Roligheterna med familjen var vi på idag. Det var Lycksele Julpark (på vintern förvandlas djurparken till en julpark). 



Där pysslade vi i tomtens verkstad. 



Jonas gjorde en tomte som han fick ta med sig hem :)

Theo gjorde också det. 


Och Max hjälpte till att pyssla fram en snögubbe. 

Vi träffade tomten och barnen fick lämna in sina önskelistor och berätta var dom bor så han vet var han ska på julafton. 


Sen åt vi middag på frasses innan vi begav oss hemåt. I barnboxen fick Max ett smyckesset som han blev så glad över :)


Imorgon är det måndag. Då väntar en ny vecka med nya möjligheter! Och så närmar vi oss julen med stormsteg! Härligt härligt! 
God natter på er skatter!

När man har annat för sig


Alltså... Har jag nånsin tyckt att 20:00 en fredagkväll var en bra tid för löpning?? 
Den där runkeeper att ge en dåligt samvete också :/ 
Men jag hade ju nåt mycket bättre för mig 20:00 denna fredagkväll..! Jag och barnen myste ner oss i soffan (Jonas är på hockey) och så såg vi Draktränaren 2 och åt gott.  Så jag fick ju faktiskt inte dåligt samvete! :D

Nu så

Ja men jag uppdaterar väl då! Sitter på rasten och bloggar. Nöjd nu Lina? :)

Slänger väl in en bild på sötklumpen här :)

Kolla, nya fönster! Och ett fönster är borta :O Märkligt märkligt :D

Nya teckningsväggen hemma vid "innebandyhörnan". Där får Theo hänga upp teckningar han tar med hem och då får han ta ner någon gammal bild istället. Han var stolt som en tupp när jag hängde upp dom där på väggen :)

Jag och Max var barnvakt en dag :)

Så är det! :D

I helgen var vi i Mjösjöby och hängde. Sen på söndagen hann vi hem till kakfrossan i Gräsmyr (yey!) och så var vi på julmarknaden i Olofsforsbruk. Så fint det är där!

Så. Nu är ni lite uppdaterade. 
Vi har också julpyntat lite förresten. Haft första advent (trots att jag inte tog nån bild på ljusstaken) och så försöker jag träna eller springa några gånger i veckan. 2-3 ggr i alla fall. (Jag tänker om jag skriver det här så känner jag lite press) :)


RSS 2.0