Stora killen

Vad är det för en dag..? Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag. För det är Theos födelsedag! Hurra hurra hurra!

Ja idag fyller pojken 4 år! Så vi väckte honom imorse med kladdkaka och presenter i sängen. När han kom hem efter förskolan fick han välja vilken middag han ville ha och då valde han plättar och glass. Sen fick han dom sista paketen av oss.
På förskolan hade dom firat honom genom att sjunga för honom, äta glass och så fick han ett paket innehållande playdoh :)

Nu är jag så trött att jag håller på att tappa telefonen.. Bäst att sluta nu då med andra ord!
God natt!


Kalas!

Idag hade Theo sitt 4-års kalas med kusinerna. Jag hade berättat om att vi haft tvärtomdag på jobbet förut och senare när jag frågade Theo vad han ville göra på sitt kalas så svarade han -Ha tvärtomdag!
Så idag kom kusinerna in genom fönstret istället för dörren, hade kläderna bakochfram (eller pyjamas) och satt på golvet eller i trappen och fikade istället för på en stol :)
Det var fullt hus med 10 kusiner i åldrarna 1-7år. En rolig men intensiv dag!
Efter kalaset gick jag och Lina ut med barnen och luftade oss i det fina vädret. Sen ikväll har Theo provat och lekt lite med det han fick i present. Vi har bl.a spelat Steka ägg, sett Pippi på de sju haven, spelat gitarr (yey, äntligen har pojken en gitarr! Nu slipper han gå omkring och spela på köksredskapen :)
Här kommer bilder från dagen:


Ledigt

Idag har vi haft en lugn och skön ledigdag. Vi låg i soffan och mös länge på morgonen. Har hängt med Lina (och mamma en stund) sen också med Tyr och Elias. Vi har varit på elljusspåret och åkt skidor och haft middagsällskap i form av Lina och barnen. Nu ska jag försöka slita mig från min nya fina telefon och sova.
God natt!


Lördag i stan

Idag tog jag med mig barnen och åkte in till Umeå och mötte upp Hanna på stan. Jag gjorde lite ärenden (fixade till glasögonen, fixade sim-kort till min nya mobil m.m) Jag och Hanna åt sushilunch och så fikade vi och lekte (mest Theo då) i snöborgen som står på Renmarkstorget. Toppen dag med andra ord :)

Jag måste lära mig hur man gör när man bloggar från den här telefonen.. Hur jag ska få en text till varje bild. Nu kan jag bara lägga till ett textinlägg och sen bilder efter det. Alltså inte en text till varje bild..
Men i alla fall.. dom två första bilderna är vad mina barn roade sig med när jag och Hanna åt sushi.
Den tredje bilden tog jag just efter Theo vaknade ikväll, kom ner till oss, la sig på soffan och sa - Mamma, visst är det konstigt att det inte finns ben-medicin.. (Han dricker ju hostmedicin mot hostan, halstabletter mot halsont osv) Klart han tycker det borde finnas benmedicin också! Såklart när han har jätte mycket växtvärk så får han ju Alvedon, men det är ju faktiskt inte benmedicin. Sen la han sig i alla fall på golvet och somnade om.. :)
Den sista bilden är från när han åkte stjärtlapp i snöborgen.


Presenter

Nej men vet ni vad..? Min man (ja ja, sambo då) överaskar som vanligt när det gäller presenter och att skämma bort mig! I alla hjärtansdags present så fick jag en.. Wait for it.. iPhone 5!! Kan ni förstå?! Helt oväntat faktiskt. Han är faktiskt bäst på det där! Nu var det ju en dyr grej (som jag verkligen ville ha, men skulle aldrig kunnat drömma att be om) men det måste inte kosta så mycket, han kan överraska så bra med små saker också! Just att det är så oväntat och en sån bra tanke bakom :) Jag däremot är sämst på det. Jag försöker, men lyckas sällan.

Nej nu ska jag fortsätta leka med min nya telefon! :)


Sjukdomar

Nu börjas det lite smått med sjukdomarna även här. Jag kan inte förstå hur länge vi har klarat oss..!
På jobbet har både barn och personal alla varit sjuka i omgångar (hos oss har det gått/går det svinkoppor, förkylning med feber och halsont, magsjuka, någon har dubbelsidig öroninflamation osv) På barnens förskola går det väl lite allt möjligt också, och bara det att Max har gått 1,5 månad på förskolan nu (det är ju inte ovanligt att man blir sjuk direkt då man får alla möjliga baciller och är nästan borta första månaden..) Men nu först så fick Max feber. Han hade lite feber idag när jag kom hem och fick väl lite mer under kvällen, men inte så jätte hög feber ändå.. Och Theo är också förkyld, dock ingen feber (än) med snorig, hes och som vanligt hosta. Han får ju alltid så jobbigt med hosta när han är förkyld. Är ju jobbigt för honom när han inte får återhämta sig ordentligt på natten utan han hostar då mest bara..
Jag har hittills klarat mig, väntar nu bara på att jag ska åka dit också. Jag kollade min sjukfrånvaro i höstas och jag tror att det var två dagar under hösten som jag var hemma. En gång var det pga nacken och den medföljande huvudvärken som alltid finns där, men ibland är outhärdlig.. Och den andra gången, eller vänta.. den andra gången var jag hemma med barnen då Jonas var för sjuk för att ta hand om dom själv (han var pappaledig). Men eftersom jag inte blir sådär toksjuk så det bara bryter ut och sen försvinner, så kan jag istället vara lite halvförkyld men inte så mycket att jag måste vara hemma, men istället är det kvar jätte länge. 
 
Blandade bilder:
 
Mina <3
 
På väg till Mjösjöby
 
Mys med mina föräldrars katt :)
 
Det jag och barnen roade oss med förra tisdagen..
 
Störst och minst :)

Klipp

Okej, här kommer några bilder på mig.. 
 
Innan klippning och nya glasögon. (sminkad inför tv-framträdandet) :)
 
Efter klippningen, samma dag som kusin Frida klippte mig. 
 
Tidigt tidigt en morgon.
 
När jag var i Mjösjöby och lekte kultur-tant :)
 
Bara jag, allmänt.
 
Och tillsist i min nya mössa :) (ja det är ju nu inte så att jag köpt den själv, utan jag fick den av mitt Löven-fan till sambo)
 
Det har visst blivit några kort på mig sen jag klippte mig.. :) Innan hittade jag nästan inga. Men efter klippningen hittade jag många.. Men jag har inte varit helt säker på min nya stil, så jag har tagit kort för att se och känna efter hur jag känner om den.. Glasögonen har jag vant mig helt vid nu och frisyren börjar jag nu också ha vant mig vid. Blev lite osäker efter det att jag klippte mig om jag verkligen ville ha lugg.. Men nu känns det helt ok! :)
 

Vill också ha!

Idag åkte vi in till Umeå (med hyrbilen som vi fortfarande har kvar) och gjorde lite ärenden. Bl.a köpte lite födelsedagspresenter till Theo, lämmnade in Jonas trasiga mobiltelefon, handlade lite på Maxi m.m. Och vet ni vad.. Jag är såå avundsjuk på Jonas! Han köpte nämligen en ny mobiltelefon.. En iPhone 5! Jag vill ju också ha! Det är så orättvist! Jag har ju velat ha en sån länge! (eller en ny iaf, jag har inte önskat specifikt den modellen kanske. Men jag tar ju gärna en sån!) Men min har ju tyvärr hållit.. :( Och så var det bara ett år sedan jag köpte den jag har nu. Jonas sa att jag kan ju också köpa en sån när jag har avbetalat mina nya glasögon (just, jag har ju inte ens visat hur dom ser ut.. Jag har ju skaffat helt ny look ju, med nya glasögon och ny frisyr. Får väl visa kort sen) Så jag får väl se till att avbetala dom snabbt, så jag också får en ny rolig mobil!
 
Här kommer ett gäng med blandade bilder:

Gladskiten :)
 
Men va..?! Han fyllde ju nyss ETT år.. Nu ska vi inte ha så bråttom :P
 
Dom är verkligen olika våra söner.. Theo äter ju knappt nåt (känns det som) och allra minst frukt och grönt. Max däremot, äter allt! Och allra helst frukt och grönt! :) 
När vi har fredags- eller lördagsmys och vi andra äter onyttigt så är det bästa Max vet att få en god blodapelsin eller mango! Chips är han inte så intresserad av. Jag har ärvt mina matvanor (smaklökar?) av min far och Theo av mig. Max är väl mer som sin far där :)
 
Theo testade skidorna förra helgen. Dom funkade bra men han blev ganska snabbt uttråkad. Vi måste nog ta med honom till elljusspåret, det brukar ju vara mycket roligare att åka på ett spår. Förra året tyckte han i alla fall det.
 
Theo-konstnären
 
Kanske blir bättre målningar om  man använder båda händerna..? :)
 
Vet inte om jag sagt det förut.. Men Theo är vänsterhänt. (intresseklubben antecknar..?)
 
Matglade pojken. Palt var en ny favorit :)

Hyrbil

Ja men bilen då?!
Åhh, jag vill aldrig att min bil (som jag nyss blev förälskad i..) ska bli färdig!! Jag vill behålla hyrbilen! 
Det är en Toyota avensis 1,8 -12! Åhh, så ny och fin den är! Och vad mycket finesser :D En backkamera tex.. bara en sån sak :) och inbyggd parkeringsbroms, så när jag stannar bilen och stänger av den lägger den i handbromsen automatiskt och när jag startar och kör iväg så lägger den ur den automatiskt. Det är inte tänkt att man ska behöva tänka nånting själv med en ny bil verkar det som.. Den visar t.o.m. när den tycker att jag ska växla upp eller ner (med mina 6 växlar). Att det är touchscreen på radion/cdn, är väl bara en självklarhet :P
Hoppas vi får ha kvar den över helgen åtminstone, så vi hinner köra den lite mer! :)
a
 
 
 
 
 

Instabilder

Nu var det länge sen jag la upp Instagrambilder.. Ända sen innan jul var det t.o.m. Så här kommer ett axplock med sånna:
 
Det ska börjas i tid :P
 
Theo julpyntar (med en bulle, en älg, kakmonstret och Big bird bl.a.)
 
Theos dygn i stockholm
 
Stark är jag, men absolut inte tillräckligt för att skruva ihop den där lampan..
 
Fint träd på Tomteland i Lycksele
 
Förväntansfulla barn som ser Kalle på julafton
 
 
En lördag för nån helg sen..
 
Finaste syster på Sushibar i Umeå
 
En annan lördag för nån helg sen.. (fint väder på min och Theos sparktur, skidspåret som Elias gjort upp på vår bakgård, sonen, äppelträdet och den en gång så fina mandelpilen..)
 
På skotertur i Mjösjöby
 
Och här kommer några bilder från Linas Instagram..
 
Tillis födelsedagstårta
 
s
 

En dag i backen

Idag följde jag och Theo med Lina, Elias och Loke till Agnäsbacken då Lina ville att jag skulle lära den sist nämnde pojken att åka snowboard. Lina och störste pojken åkte slalom, min pojke åkte bob och mellanpojken tränade en stund på snowboard och åkte sen också bob. Han var jätte duktig för att vara första gången han åkte! Hade han haft lite mer tålamod hade han nog lärt sig att svänga och bromsa ordentligt också, men nu vet han i alla fall hur det känns att stå på en bräda och att han har balansen för det. Våran mor och far kom också till backen och tittade på dom som åkte och försedde oss med fika och kaffe :) Trots att dagen startade så kallt (-20 grader) så var det inte så farligt under dagen faktiskt.

Imorgon startar en ny vecka. Då är jag ledig på tisdag och då ska bilen in på verkstaden och jag ska få ha en hyrbil (pga den trasiga kofångaren av smällen när jag blev påkörd) Spännande att se vilken bil jag ska få köra medan min är på verkstaden :)
Dags för sömn så jag orkar med den kommande veckan :) Natteligott!








Tillbaka igen

Nu är vi hemma i Gräsmyr igen hos barnens far och min käre sambo. Det kunde ha gått illa på vägen hem.. Jag fick stå på bromsen för att inte köra på 3 älgar som sakta gick över vägen! Om den sista älgen hade stannat upp och tittat på oss hade jag kört på den, men nu fortsatte den som tur var att passera helt obekymrat så jag kunde undvika den! Med tre barn i bilen så blir man ju lite orolig att nåt ska hända..!

Idag var vi också på en skotertur. Max tyckte det var så skönt att sitta nerbäddad med mig bak i släden så han somnade innan vi ens hade åkt i 5min! :) Vi åkte till en annan stuga idag, där vi grillade älghamburgare och värmde oss vid kaminen. Theo och Elias var mest ute och lekte i snön och Max försökte haka på dom. Vissa delar av skoterleden var otroligt vacker! Tätt med skog och tjockt med snö! Det går ju som vanligt inte att fånga så bra på bild men jag gjorde ett försök i alla fall..






Skoter i finvädret

Nu ligger barnen och sover sött bredvid mig här i mitt gamla rum i Mjösjöby. Max i en resesäng och Theo i min säng. Jag kommer nog däcka direkt jag lägger ifrån mig mobilen då jag är så trött så trött.

Idag var det helt underbart väder! vi kom hit mitt på dagen och skyndade oss ut på en skotertur så vi skulle hinna medan solen var framme! Mamma, pappa, Elias, jag och mina barn åkte till en mysig stuga och grillade korv med bröd. Sen vi kom tillbaka har vi bara hängt. Så där som man gör som mest/bäst när man är hemma hos mamma och pappa :) Bror med familj var förbi och hängde lite med oss också.

Näe nu håller jag på att somna.. Natteligott!




RSS 2.0