Överraskningsfrön del 2


Måndag

Nu ska vi se om jag kan komma igång med bloggandet igen.. Appen till mobilen har knasat och det är mest därifrån jag bloggar (plus att jag gör annat än att bloggar också.. Jobbar och sånt..) Men som sagt, nu ska vi se om jag kan komma igång igen :)

Nu är jag långt efter med bilderna.. Men här kommer ett gäng gamla bilder:

Theo åker skidor på Barnens lilla Vasalopp med förskolan.

 

Theo sa: "Max, vägen till Mjösjöby och mormor och morfar är guppig och lång. Men jag har mitt körkort, så nu kör vi!"

 

Theo hade picknick framför tv´n en lördagmorgon.

 

 

 

Kusinerna hade djupa funderingar om vem som hade kissat där :)

 

Theo och Tyr på besök hos Alice.


De mystiska fröna

I lördags planterade kusinerna överraskningsfrön som Theo fick från Barnens Bokklubb då han också fick boken "lilla Anna och de mystiska fröna". I boken blev fröna till jätte stora blad som fyllde upp hela hennes hus och blev som en djungel. Nu kommer det inte bli så stora blad av barnens frön, då det faktiskt stod på baksidan av fröpåsen att det skulle bli solrosor. Men det vet dom inte än eftersom dom heter överraskningsfrön så får det ju bli en överraskning :)
Nu, efter 5 dagar så har dom växt så mycket som ni kan se på bilden nedanför :) Väldigt spännande tycker Theo!


Regn

Alltså.. Det här regnet som pågår för fullt här ute nu..
Visst, det är bra för då tinar det snabbare. Det håller jag med om. Meen, i mitt yrke just denna årstid så gläds jag inte så mycket åt regnet! Med 18 barn mellan 1-5 år som ska ut minst en gång per dag (vi försöker helst vara ute 2 gånger per dag) och nu när det fortfarande är snö ute och med regnet så ska både overaller och galonbyxor bökas på med. Sen när man ska in.. Genomblöta barn, inte bara galonbyxorna som är blöta. Byta byxor och sockar på dom flesta, in i torkskåpet med allt. Ut med det som redan var där och försöka sortera ut allt på rätt hylla (därför är det ju en stor fördel när kläderna är märkta!) vända blöta äckliga galonvantar ut och in så dom torkar. Osv osv..
Meen.. Barnen har ju roligt med allt vatten i alla fall! Och det är ju det som är huvudsaken! :)

God natter mina skatter!


Bilder

Okej, nu verkar det fungera. Så här kommer ett gäng blandade bilder från dom senaste veckorna:

 

Våran fina pirat :)

 

Så här roligt kan man ha det när mammorna är tråkiga och shoppar kläder.. :)

 

Jag och Max när vi låg och hade feber och mös på soffan hela dagen.

 

Max pysslar med pärlor...

 

...och Theo pysslar med sugrör.

 

En såpbubbla som fastnade på en vattenpöl när Tyr och Theo blåste såpbubblor en dag :) Ganska läckert blev det om jag får säga det själv :)

 

Max och Elsa kikar ut från bron.

 

När jag och Hanna var med våra barn på NUS i torsdags.

 

Sötungen som tar på sig alla mössor och kepsar han kan hitta :)

 

Nyvaken (därav strecken vid ögat, märken från det han legat på) och inte helt nöjd Max.

 

Nöjd Theo :)

 

Barnen vid våran garageuppfartssjö (som nu är helt borta och det är helt upptorkat där. Det tinar så snabbt nu!)


Lördag

Skulle egentligen lägga upp massa bilder, men blogg.se appen till mobilen har hängt sig så jag skriver från datorn istället och där har jag inga nya bilder.. så jag får väl skriva istället.. :)
 
Nu har vi återhämtat oss från förkylningarna (för denna gång..) och är tillbaka på banan. Ja alltså hela den här veckan har vi alla varit på jobb och förskola. 
Idag har Theo haft sällskap av Tyr, vars föräldrar skulle på bröllop. Vi tog oss en promenad till Tobiasgården och hälsade på Jonas farmor Alice. Barnen fick glass av henne och lekte med medhavda bilar på hennes rum. Max var så duktig och gick hela vägen hem från henne! :)
Nu sover barnen gott (Tyr sover över) och vi ska se på Hunger games.
 
Imorgon ska vi först på Tyrs kalas och sen ska vi äta middag i Långed. Vi är också bjudna på kalas hos grannarna på andra sidan granhäcken, men det kommer nog bli svårt att klämma in det där emmellan.. Vi får se hur det blir med det.
 
Dags för filmtajm!

Efterklok

Så här i efterhand så inser jag att det var ju kanske onödigt (dumt?) att göra massa grejer efter förra helgen när vi varit sjuka (alla utom Jonas). Men ändå så på måndag for hela familjen till Leos där Elias hade sitt 8-års kalas. Vi var inte på själva kalaset, men vi hängde där med mina syskon och deras barn. På tisdagen, då jag hade ledig dag, åkte jag in till Umeå med barnen och handlade på Maxi innan lunch, sen när vi kom hem kom Anna och Elsa hit och lekte med oss i våran sjö på uppfarten och sen efter middagen åkte jag och Max och hängde hos Anna med Jossan. 
Och sen på natten mot onsdagen så fick jag och Max feber. Jag frossade och svettades hela natten. Hade drygt 39 graders feber på dagen och frossade och svettades sen en natt till. Sen igår var allt bra igen (förutom hosta, snor och tjock i halsen som inte försvinner så snabbt) 
Såå.. så här i efterhand skulle vi kanske tagit det lungt efter helgen..?
Men som vanligt är det ju alltid lätt att vara efterklok.
 
Ikväll har jag och Theo suttit och tittat på Björklöven på tv och tittat efter Jonas :) Vi såg ingen Jonas men en spännande match som slutade på bästa sätt! :) Så snart kommer det hem en väldigt glad Jonas!
 
I helgen har vi inga planer. Återhämta oss från sjukdommarna antar jag. Hoppas på fint väder så vi också kan få njuta lite av det. 
 
Trevlig helg allihop!
 
 

RSS 2.0