Kaffepaus

Idag på väg hem, efter att jag hämtade Theo på förskolan, så mötte jag Anna efter vägen. Hon var ute på barnvagnspromenad, så jag föreslog att hon skulle komma till mig och dricka lite kaffe på min bro, vilket hon snabbt gick med på. Sen när vi just nästan satt oss på bron med kopparna i händerna, så gick Josefin och Vilgot förbi. Så då kom dom också hit för en kaffe-/surrpaus. Tänk så trevlig eftermiddag det blev! :)

Sen efter middagen kom mamma hit och hälsade på, och hon är fortfarande här :) Jonas är och ser hockey och kommer hem sent. Så är läget just nu.

Blandade bilder:

Elias spelar och Theo försöker att hålla sig vaken..

Utelek

Gjorde det här inlägget igår, men det vägrade att bli publicerat..! Så nu gör vi ett nytt försök..

Idag har Theo varit piggare. Så vi var in en sväng till Nordmaling med min kära mor och gjorde lite ärenden. Sen efter att hon åkte till jobbet så gick vi ut. Elias höll oss sällskap och vi var ute i drygt en timme! Theo blev bara på bättre och bättre humör ju längre vi var ute :) Så nu får vi se om han kan hålla sig frisk åtminstone resten av den här veckan.

Här kommer massor med bilder från idag:

Super Mario

Imorgon är det min tur att vara hemma. Han har inte haft feber idag, men varit slö och inte orkat med nånting. Så vi hoppas att det vänder imorn!

Här kommer fler bilder från när Theo träffade Super Mario :)

I lördags, efter hockeyn var vi som sagt bjudna på middag hos systergrannen. God mat som vanligt och trevligt sällskap som vanligt! På bilden hade vi släckt ner alla ljus och all elektronik, och myste vid köksbordet med levande ljus (ja under Earth Hour som ni säkert förstod..)

God natt

Äsch.. det känns som bara onödigt att skriva det.. Ni kan ju ändå gissa att Theo inte kommer att gå en hel vecka på förskolan nästa vecka heller. Han fick nämligen feber idag. Varför inte liksom? Det var ju faktiskt drygt 4 veckor sen han hade just feber sist. Sen har han ju haft allting annat där emellan.. Så det var väl liksom dags för feber igen helt enkelt!

Bilder:

När man är i Mjösjöby får man kakor till kvällsfika :)

En dag hade vi en trött Loke här på besök

Men sen piggnade han till (tillräckligt för att orka sätta sig upp iaf) :)

Så här såg det ut igårmorse när vi hade morgonmys framför tvn :)

Och nu är vi och ser hockey. Sen blev vi v...

20110326582 (MMS)

Och nu är vi och ser hockey. Sen blev vi visst bjudna på middag hos Lina och David! Vilken trevlig lördag det här blev! :)


Theo har just fått en ballong av Super Mar...

20110326577 (MMS)

Theo har just fått en ballong av Super Mario :)


Nu sitter jag och Theo och fikar med Anna ...

20110325557 (MMS)

Nu sitter jag och Theo och fikar med Anna och Elsa på fiket i Vännäs. Trevligt trevligt :)


Sjuk och slö/bus-bilder

Ja alltså, jag skulle ju ha ätit middag på Lottas efter jobbet idag. Vi som brukar äta middag tillsammans när någon av oss fyller år, jag, Linda och Johanna alltså.. Ja men då fick jag ett sms idag "-Jag kommer tyvärr inte på middagen idag. Jag har fött barn!" Okej, så stod det väl inte exakt, men typ! :) Haha lite chockad man blev då! Hon fick drygt 2 veckor för tidigt ju. Tihi, så tokigt :)

Bilder på sjuk och slö Theo (ja han har ju varit det mest hela tiden nu dom senaste veckorna..) :

Så här låg han och såg på tv en dag..

Pappa kom hit och hälsade på en snabbis en dag, då satt han så här i hans famn jätte länge..

Mina trötta pojkar

Bilder på en piggare Theo:

Bus i Mjösjöby


Jo men visst är det så :)

Idag fick min älskade Johanna och hennes ä...

20110324_015_ (MMS)

Idag fick min älskade Johanna och hennes älskade Tobias en liten bebis!! David ska han heta. Så Isabell är nu en stolt storasyster :) Och idag fyller ju min älskade Martinas äldsta dotter 3år! Så nu blir det ju lätt att hålla reda på födelsedagarna, när dom delar på dagen dvs :) Så, grattis både till familjen Säfström och till Eira! :)


SMS-inlägg

20110323552 (MMS)


Bli testpilot

Nu söker Smartson testpiloter för LG´s nya mobiltelefon LG Optimus 2X.
Gör som jag och ansök du med! Gå in här och anmäl dig.

Här kan ni se mer information om telefonen..

Åhh, den skulle jag verkligen vilja ha! Den verkar ju jätte bra!

Sångfågeln

Haha han är så söt min lilla älskling! En dag gick han omkring och sjöng:
(Melodi; Lille katt) Inge-Maj, Inge-Maj, söta fina Inge-Maj
Hihi :)

Och sen har han gjort många varianter på den. Tex,
Moorfar, moorfar, lille söta moorfar
och idag i duschen sjöng han;
Krokodil, krokodil, söta fina krokodil

Ja ni förstår, man kan sjunga så om det mesta och flesta :) Kul när han börjar hitta på egna sånger!

Stackars liten

Nej men nu fick han ju i alla fall gå en dag på dagis innan det var dags att vara hemma igen.. Lille stackars mannen.
Nu var det ingen sån smittogrej, typ förkylning eller magsjuka.. Nu hade han det jobbigt med magen. Typ förstoppning. Igår kväll hade han en jätte uppsvälld mage som var stenhård (vilket dom gjorde oss oroliga på sjukvårdsrådgivningen när vi berättade om, den första vi pratade med sa- oj oj, så ska det inte vara. Åk in på akuten direkt! Men den andra vi pratade med sa -Så länge han inte har ont så kan ni avvakta) Så vi avvaktade eftersom han inte verkade ha ont. Idag blev det bättre för honom, men hade det jobbigt på förmiddagen. Stackars liten, kan aldrig bara få vara frisk och pigg :(

Här lite blandade bilder från olika tillfällen:

Theo går bort med lite återvinning

Han visar hur stark han är, ser ni hur han tar i! :)

Nån av dagarna då han var sjuk och inte orkade mer än att ligga och vila på golvet

Min älskade sötnöt!

Rubrik

Ikväll har jag haft personalmöte, så jag kom hem sent. Snälla Gunvor hämtade Theo och fixade mat till honom och Jonas. Grabbarna hälsar, tack tack! :)

Theo provade min gamla hjälm när vi var i Mjösjöby :)

Elias med sitt nya NintendoDS och mamma

Dags för sömn nu! God natt

Dagen

Okej, några bilder från dagen:

Bilder från skoterturen

Bilder från Jonas promenad på sjön

Bilder från kalaset

Borta bra, men hemma bäst!
Och tyckte ni inte att det var nog med bilder, så kan ni kolla in ännu fler här hos systeryster God natt!

Nu är kalaset över och alla gäster har åkt...

20110320538 (MMS)

Nu är kalaset över och alla gäster har åkt hem. Nu är det bara min lilla familj kvar här och vi åker hem efter middagen. Då ska vi direkt på ett annat kalas :) Då är det till våra grannar på andra sidan granhäcken vi ska till. Vilken trevlig dag med skoteråkning med syster och barnen, kalas, middag med mamma och pappa och sen ett kalas till! :) Synd bara att helgen snart är slut.. Men nu är det ju bara en vecka kvar, sen är det ju helg igen! :)


Jag älskar verkligen det här! Snö, sol och...

20110320528 (MMS)

Jag älskar verkligen det här! Snö, sol och skoter! :)


Elias fick ett spel i födelsedagspresent. ...

20110319513 (MMS)

Elias fick ett spel i födelsedagspresent. Något som tydligen intresserade många :)


Fredagkväll, och dags för sömn. Imorn åker...

20110318510 (MMS)

Fredagkväll, och dags för sömn. Imorn åker vi till Mjösjöby och sover där tills söndag då det är kalas. Nu hoppas vi bara på att alla håller sig friska och krya under helgen. Vi är väl lite less på sjukdomarna nu.. Tänk positivt nu! Trevlig, frisk helg på er alla!


Imorn ska jag jobba. Yey :) Då är Jonas he...

20110316503 (MMS)

Imorn ska jag jobba. Yey :) Då är Jonas hemma med Theo. Förra veckan jobbade jag 3 dagar och likadant den här veckan. Ganska lagomt ändå :) Nu är det dags för sömn! God natt


Efter 3 timmars sovande i vagnen så vaknad...

20110316501 (MMS)

Efter 3 timmars sovande i vagnen så vaknade Theo tillslut. Nej, ska jag vara ärlig så var det ju faktiskt jag som väckte honom. Jag tyckte att det var en bra idé att han skulle kunna somna nån gång ikväll också! Näe om man skulle sätta igång med maten nu.. Tack för att du fixade så fint med designen kära syster! Du är bäst! :)


Sjuk sjuk sjuk

Haha ganska komiskt ändå..
I blogginlägget jag skrev innan det senaste, där jag skrev att Theo fick magsjuka..  löd dom avslutande raderna så här "och äntligen dags för Theo att gå på dagis igen. Nu är han frisk och pigg och längtar nog till sina kompisar och fröknar. God natt!"
Och så som sagt handlade nästa inlägg om att han var sjuk igen.

Idag har han i alla fall inte kräkts nåt mer. Han har dock inte ätit så mycket och mest bara vilat, men nu hoppas vi att det inte blir nåt mer.
Vi tog oss ut på en liten promenad (med Theo nerbäddad i vagnen såklart) vilket var skönt, att få lite frisk luft alltså.

Men om man ser det från den positiva sidan så var det länge sen hans rum var så välstädat och skurat. Hans säng var så ren. Och alla sängkläder (inte bara lakan och sånt utan själva täcket, spjälskyddet, kudden och gosedjuren) var tvättade! :)

Ja men visst, varför inte.. Ikväll hade ja...

20110315500 (MMS)

Ja men visst, varför inte.. Ikväll hade jag föräldramöte på mitt jobb, så jag kom hem sent. Hann bara snabbt hoppa in i duschen innan Desperate skulle börja. Sen tänkte jag gå och lägga mig direkt efter, men se det gick inte riktigt som planerat.. Nej Theo började nämligen att kräkas innan andra reklampausen, och det var mer än nånsin! Överallt i sängen, på gosedjuren, på leksakerna på golvet, på väggen, ja men som sagt- överallt! Så jag har torkat, tvättat och skurat ikväll. Nämen han hann ju iaf vara på dagis 2 dagar innan han blev sjuk igen. Nästa gång kanske det blir 3 dagar han hinner gå där! Nu ska jag sova och hoppas ingen kommer att kräkas på mig i natt.. God natt


Vilken härlig helg det har varit! Känns so...

20110313498 (MMS)

Vilken härlig helg det har varit! Känns som att vi har hunnit med ovanligt mycket. Jag har ju umgåtts och gjort så mycket roliga saker med min lilla familj som jag älskar så mycket! Är väl därför helgen känts så härlig :) Nu är det dags att sova, för imorgon väntar början på en ny jobbvecka. Och äntligen dags för Theo att gå på dagis igen. Nu är han frisk och pigg och längtar nog till sina kompisar och fröknar. God natt!


Se där, så var vi ute igen! :)

20110313494 (MMS)

Se där, så var vi ute igen! :)


Ville inte gå in!

Ja men nu när vi ändå har gått in för att äta lunch så kan jag ju passa på att lägga upp bilderna från våra lilla utflykt på förmiddagen.
Det är ju såå varmt ute, så helst hade jag velat vara ute hela dagen! Jag ville helst inte gå in. Men eftersom vi var tvungna att äta lunch och att Theo skulle sova, så blev det inte så. Men jag taggar istället för att gå ut igen när han har vaknat! :)
Till lunch äter vi förresten köttfärspiroger. Som jag för första gången gjort själv :) Måste säga att det blev riktigt lyckat! Gott gotti gott gott.

Sweet!

20110313490 (MMS)

Sweet!


Dagen

Jo, som sagt så var vi i Umeå idag. Vi hittade både galonbyxor och stövlar till Theo, så nu kan snön fortsätta att smälta igen, utan att Theo behöver bli blöt när han är ute :)

Här kommer lite bilder från kalasandet på Ålidhem:

Nallen, Theo och Inara

Födelsedagsbarnet

Mys med katten :)

När vi skulle gå tillbaka till parkeringen där vi hade våran bil så såg vi en rolig grej..
Dom här bilarna var ju inskottade. Och okej att det är en kant bakom, dom kanske inte hade hunnit skotta överallt.. Meen, det är ju skottat runt bilarna! Det är bara lämnat en kant bakom dom! Det gick inte att köra framåt heller. Så som sagt.. det var skottat runt bilarna och på vägen bakom, men en hög kant som är omöjlig att köra över var lämnad.. Varför inte ta allt på en gång, när dom ändå skottat allt det andra??

Nu är vi på väg in till Umeå. Där ska vi f...

20110312468 (MMS)

Nu är vi på väg in till Umeå. Där ska vi fira Theos kusin Inara som fyllt 1 år. Sen är vi på jakt efter galonbyxor och stövlar till lilleman,eftersom han vuxit ur dom gamla. Igår blev vi bjudna på middag hos Lina och David. Mycket trevligt och mycket gott var det! Det bjöds nämligen på helstekt fläskfile fylld med örter och mozzarella/färskost. Mmm! Och vilket härligt väder det är idag! Solen lyser på en klarblå himmel och det är massor med vit snö! Synd att vi inte har en skoter nu.. Hoppas det är lika fint imorn, så vi kan vara ute och njuta av det fina vädret, eftersom det tyvärr inte blir så mycket av det idag. Se där, nu är vi visst redan framme i Umeå! Trevlig helg på er alla!


Jag är trött. Imorn är det fredag. Snart ä...

20110303395 (MMS)

Jag är trött. Imorn är det fredag. Snart är det helg. Då är jag ledig. Theo börjar bli friskare. Sova är skönt. Det är drygt att vara täppt i näsan och ha lock för ena örat. Choklad med chili och körsbär i är gott. Det var allt för ikväll. Nu ska jag sova. God natt


Olika Theo

"Krypa-upp-i-ett-hörn-och-försöka-se-sur-ut-Theo"

"Theo-bus"

"Sjuk-och-trött-Theo"

"Semlor-är-smarrigt-Theo"

Kusinbilder

Imorgon ska jag jobba. Theo har dock inte orken att gå till förskolan än, så Jonas är hemma imorgon. Ska bli skönt att få jobba faktiskt, började bli lite leds på att vara instängd hemma. Eller vi har väl varit ute små stunder varje dag.. Men det räknas liksom inte.

Här kommer några bilder på Theo och hans kusiner:

Jag och min lilla älskling

Tyr

Loke

Alltså, jag gillar verkligen Lokes lekar! Han har så härlig fantasi :) Han kan sitta jätte länge och leka roll-lekar med olika leksaker..
Här tex, har han ställt upp dinosaurierna och Theos gubbar från flygplatsen. Och det är gubbarna som är dom "elaka". Det var dom som (tog/åt upp/dödade, jag kommer inte riktigt ihåg hur det var) dom snälla dinosaurierna.. :)

Loke och Elias helt inne i tv´n

Mmm, grädde!

20110308451 (MMS)

Mmm, grädde!


På bättringsvägen

Näe men så att.. Det blir till att vara hemma imorgon också. Men förhoppningsvis så blir det sista dagen (för den här gången alltså) han har varit mycket piggare idag, och sov faktiskt bara en gång under dagen. Men han är fortfarande inte helt frisk. Och så har han inte riktigt fått tillbaka matlusten än :( Han har ätit så himla dåligt nu när han har varit förkyld.
Vi tog oss ut en liten stund idag i alla fall. Lina och barnen kom förbi efter att hon slutat jobbet och frågade om ville vara ute och leka med dom :) Skönt att få komma ut och andas lite frisk luft!

Får se om jag orkar ladda upp lite bilder från mobilen imorn.. Har varken ork eller lust till det just nu.

Hosta hosta hosta

Han är fortfarande inte frisk min lilla älskling.. Han har inte så mycket feber nu, men han är slö, hostig, snorig o.s.v. Han sover mest om dagarna (i vanliga fall sover han max 1,5h per dag, men nu sover han flera timmar flera gånger om dagen) När han inte sover sitter han i mitt knä och suger på tummen (när han inte bygger pussel då förstås) Och så hostar och hostar och hostar han.
Vi har i alla fall haft besök av mamma och Elias idag. Dom var här och hängde och höll mig och Theo sällskap medan Jonas var på hockey. Lagade middag gjorde hon också min allra käraste moder. Vilket var jätte skönt, eftersom jag inte heller känner mig helt pigg.. Men det vore ju konstigt om jag inte skulle bli smittad när lilla pojken ligger och hostar mig i ansikten på natten..

Liten söt bland sina gosedjur :)

Lite mer oseriöst och lite mer seriöst

Bilder och glass

Blandade bilder:

Theo, med sin ballong som han fick från förskolan när dom firade honom i måndags.

Han tyckte det var viktigt med en närbild av ballongen.. Jag tycker det är viktigt med en närbild av honom :)

Han fick också en kungakrona med sitt namn på :)
Näe, nu ska jag äta lite glass. Ben&Jerry´s närmare bestämt. Cookie Dough ännu mer närmare bestämt. Den enda smaken jag köper :) Mmmmm!

Lördag

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Det mest ansträngade vi gjort var (förutom att jag rensat bland leksaker och kläder) att gå ut i solen/blåsten. (okej, nu talar jag för mig själv.. jonas har ju faktiskt varit iväg och sett hockey också..) Ja ja, så är läget. Theo ligger och hostar i sin säng nu. Hoppas på inte allt för mycket hosta i natt, så barnet och barnets föräldrar får sova gott i natt.
Vi (läs Jonas) hjälper våren på vägen, genom att hacka bort lite snö från våran garageuppfart.

Så här ser det ut just nu :) Han har sovit...

20110303392 (MMS)

Så här ser det ut just nu :) Han har sovit i drygt 2 timmar nu. Sova sova sova..


Usch, jag sitter och ser på Oprah, där ett...

20110301388 (MMS)

Usch, jag sitter och ser på Oprah, där ett par förlorade sina 3 barn, pojke 5år, flicka 4år och flicka 2 år, i en bilolycka. Jag förstår inte hur man går vidare efter det, hur orkar man leva vidare? Jag vill sluta se egentligen, det är alldeles för jobbigt! Men jag kan inte.. Dom säger att något mirakel hände ett år senare, vill ju se vad det är! Åh vad jobbigt att fastna i sånna ledsama och tragiska program. Man blir ju bara så ledsen! Theo ligger iaf och sover bredvid mig nu. Han har inte så mycket feber idag men är hängig, snorig och allmänt förkyld. Han sov i drygt 12h i natt (hela natten alltså) När han inte sover bygger han mest på sitt pussel :) Han visade pappa (som har varit här och hälsat på idag) hur duktig han är på att bygga! Nu har jag fått veta vad som var miraklet i Oprah. Paret fick, nästan precis ett år efter olyckan, barn igen. Denna gång trillingar, 2 flickor och 1 pojke!


Liten sjukling

När jag kom hem från jobbet idag så tyckte jag att Theo kändes lite varm (Jonas hade redan hämtat Theo hos Lina, som hade tagit med honom hem när hon hämtade sina barn) :) och visst hade han lite feber. Lite senare på kvällen hade han närmare 39 grader :( Så imorn blir det till  att vara hemma och mysa med och kurera lilleman! Han somnade tidigt på soffan, så vi får se hur natten kommer att bli.. Om han kommer att vakna super tidigt imorn, elller om han var så utslut att han behöver extra många timmars sömn. Och om han kommer att sova djupt hela natten, eller om han mest kommer att vara vaken med hög feber..


Alltså, tror ni man blir lite stolt eller....

20110301391 (MMS)

Alltså, tror ni man blir lite stolt eller..?! Theo byggde just det här pusslet, själv! 12 bitar är det! Jag höll på att laga mat och han satt och byggde. Ibland satt han och gnällde lite -Mamma hjälpa bygga pussel! Och varje gång svarade jag -Jag kan hjälpa dig snart, jag håller på att laga mat nu. Och tillslut när jag äntligen kommer för att hjälpa honom, så har han redan fixat det själv! Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för oss! :)