Sommarfest

Idag efter jag slutade (slutade tidigt) åkte jag och hälsade på pappa på NUS, plockade sen upp Jonas och sen åkte vi till Strömpilen för att handla mat på Maxi. Systergrannen hämtade mina barn från förskolan så jag skulle slippa åka hem och hämta dom och sen åka tillbaka till stan igen.. Det är ju sån tur att jag har henne! Vad skulle jag gjort utan henne som granne..? Tänk så bäst hon är! :) Och vad roligt vi har tillsammans.
 
Det här roade jag mig med för några helger sen.. Klippte ner en stor och risig buske alltså, Skulle haft en efter bild.. Så man ser så fint det är där nu :)
 
Något nöjd pojke som äntligen fått en gunga! :)
 
På lördag ska jag och Lina vara med på cykelfesten här i Gräsmyr. Ska bli.. spännande! :) Kul att träffa massa nytt folk och förhoppningsvis få äta lite gott och så kanske se lite mer av byn :)
Jobbigt med dom där kuverten man inte får öppna förrän vissa klockslag på lördag bara..! 
 
Det gick då bara bra att gå Blodomloppet igår! Lite drygt med så mycket folk bara.. Det var drygt 10 500 personer som startade (!) Trevligt med picknicken efteråt (som vanligt) Kul att träffa jobbarkompisarna på andra roligheter än jobbet och så var det kul att jag fick gå med systergrannen också :)
 
Imorgon har vi sommarfest på jobbet. Då alla familjer som går där ska äta tillsammans ute på gården och sen lyssna på våran fina barnkör :) Nästa vecka är det grillkväll på mina barns förskola. Måste kommer ihåg att byta schematid med någon så jag hinner vara med på det också.. Note to self alltså..
 
Natteligott!

Ledigtisdag

Idag är min lediga dag (är ju fortfarande ledig en dag i veckan- varannan tisdag och varannan fredag) Så vi började dagen (ja förutom frukost och smörja in solkräm och sånt) med att måla stenar ute i solen. Jag tog ut lite vattenfärg och barnen samlade stenar som dom ville måla. Kräver lagom mycket engagemang och så kunde jag sitta i solen en stund medan dom var nöjda och sysselsatta :)
Nu har vi gått in en stund för att vila från solen, äta lite lunch och samla nya krafter! 
 
Ikväll ska jag gå Blodomloppet med jobbet (Och syster) Blir trevligt! Bra att komma ut och röra på sig lite då det blir alldeles för lite av sånt nuförtiden... Och så brukar det vara mysigt med picknicken som brukar vara efteråt.
 

Helgen

Ja nu när svärfar påtalat den låga uppdateringen av bloggen så får jag väl ta mig i kragen och göra ändring på det :)
 
Blir dock inte så mycket skrivande, då jag inte vet var jag ska börja riktigt.. Så det blir massa bilder från helgen istället:
 
Jag gjorde glass på Brämhults apelsin och jordgubbsjuice, krossad annanas och la i bitar av kiwi, körsbär och melon. Vi åt dom idag när vi kom hem. Max gav dom klart godkänt, men Theo tyckte det var för mycket frukt i..
 
I lördags hade vi städdag på kvarteret. Äntligen är grillringen på plats! Nu saknas bara kåpan :D
 

 
Tage har varit på besök. Här spelar far och son ett parti boule.
 
Vi åt goo´mat´n! :)
 
 
Jag läste dom här fyra klassikerna för Theo och hans övernattningskompis Tyr och sen däckade dom innan det hade gått 10 min :)
 
Kusinmys i vagnen.
 
Bröderna leker i kvarterslekparkens lekstuga.
 
Jag njuter av den fin fina vädret.
 
Kusinerna är på besök hos morfar på NUS.
 
 

Fest

Nu har vi just lämnat 2 glada pojkar hos deras farmor och så ska vi göra oss i ordning för att åka på 30-årsfest i Umeå sen. Roligt värre!
Det är Jossan och Sara som slagit ihop och har en gemensam 30-årsfest. Det blir middag och trevligheter och sen får vi se om det blir utgång sen.
Nu kommer bara det svåra.. Att bestämma mig för vad jag ska ha på mig ikväll!


Valborgslov

Den här veckan har varit en lagomt jobbig jobbvecka.. I måndags vabade jag med Max som var förkyld, i tisdags hade jag min lediga dag, onsdag var ju en röd dag, så idag torsdag och imorn fredag är dom enda dagarna jag jobbar/jobbade :) Men då blev istället idag en extra lång dag då jag jobbade 8-19. Men nu är jag helt färdig med PIMandet!
Jag har gjort, lämnat in och fått godkänt på den sista- PIM 3 och ikväll hade vi eximination och redovisade filmerna (i PIM 1 skulle man göra ett textdokument, PIM 2 en power point presentation och nu sist trean var en film med ett pedagogiskt minne. Såklart skulle ju dom olika nivåerna innehålla vissa specifika grejer och göra på ett visst sätt..) Men nu är jag äntligen helt färdig och nu väntar jag bara på diplomet! :)
Jonas har varit ledig idag och ska vara det imorn, så barnen har inte varit på förskolan sen förra torsdagen. Dom fick Valborgslov :) Och nästa vecka jobbar jag bara mån-ons, då torsdag är en röd dag och jag har min lediga dag på fredag. Blev som bra det där :)

På lördag ska vi lämna bort barnen till bästa svärmor och sen bege oss till stan på 30-års fest. Det ser jag framemot!

Så här kan det se ut när barnen tar kort på sig själv :)


Utedag

Det här är vad vi pysslat med idag :)

Och har ni sett.. Vi har ju fått en grillring på gården! :)


Valborg

Gårdagen spenderade vi först med att storstäda huset. Sen kom Anna, Marcus och Elsa hit och grillade till middagen. När vi var mätta och glada gick vi upp till bygdegården där dom redan hade tänt brasan (dom tände den tidigare än vad dom hade sagt att dom skulle göra..) Där tittade vi på brasan (och regnbågen), hängde med Josefin och Vilgot (och massa andra människor) och fikade innan vi begav oss hemåt igen. Här hemma hann jag träffas syster och två kusiner en sväng och så stannade våra middagsgäster tills alla barnen hade somnat. Sammanfattningsvis en lugn och trevlig Valborg!

Nu ska vi ut och jobba i trädgården!


RSS 2.0