Lång dag lider mot sitt slut

Nu är jag knäckt och trött efter en låång dag! 
Dagen började med att jag öppnade på jobbet och var där 6.20. Sen var jag upptagen nästan hela öppningen med att fixa vikarier då det var så mycket sjuk personal och så få tillgängliga vikarier (tur att vi är två som öppnar så en kunde ta emot barnen som kom!). Sen var det fullt upp hela dagen tills jag slutade kl.16. Sen skyndade jag mig hem eftersom det skulle komma massa folk kl.18 i och med meandi-visningen jag skulle ha här hemma. 
11 gäster hade jag här, plus hon som höll i visningen, plus 6 barn, plus mina egna barn. Så ett helt häng av familj, vänner och bekanta var här och shoppade, fikade och surrade. Så trevligt så trevligt!
Men nu är jag trött! 

Det här köpte jag till barnen. (Gissa vem som fick vad..) Till mig själv köpte jag en kjol, den blev dock nästan gratis eftersom jag var värdinna.  
Jag har nog sagt det förut men det tåls att upprepas.. Jag gillar att meandi har ett bra tänk runt tillverkningen av sina kläder. Både det att kläderna inte innehåller några skadliga ämnen och baby kollektionen är gjord på ekologisk bomull (läs mer här -"trygga kläder" http://www.meandi.se/sv/sidor/397/1819/889/trygga-klader.aspx )
Och att dom prioriterar bra arbetsförhållanden (läs mer här "-pris är viktigt men inte allt" http://www.meandi.se/sv/sidor/1140/1819/1820/default.aspx )
Så det är värt att lägga lite mer pengar för kvalitén, bra arbetsförhållanden för dom som tillverkar produkten och Öko-tex certifierade kläder. Tycker jag iaf!
(Sen kan man ju tillägga att jag köper sällan nya kläder till våra barn annars. De har mest ärvda kläder eller köpta på typ Tradera eller sånt dom fått i tex present. Jag köper några enstaka helt nya plagg i varje storlek bara. Känns onödigt både för vår plånbok att köpa helt nytt jämt och för miljön och överkonsumeringen i dagens samhälle. Hållbar utveckling ftw!)

Äntligen!

Äntligen kom den dagen.. När han fick köpa lego Batmobilen som han hade sparat ihop pengar till!
Stolta pojken Karlsson :) 
Vi höll dock inte på att få ut paketet då jag (dumt nog!) skrivit det i Theos namn! Och eftersom Theo inte har något leg eller ett pass så höll vi inte på att få hämta ut det!
Men tillslut så ordnade det sig iaf och vi fick med oss paketet hem! :) 

Nöjd! 



Tog ett tag att bygga ihop allt, men tillslut så blev han klar :)


Batmobilen och Gåtans bil. 

När han hade byggt färdigt bilarna så byggde han en bana till dom :)

Sen sist...

Vad som hänt/ vad vi gjort sen sist..:

Jag har fixat förvaring i garaget till skidor, klubbor m.m. 


Det har varit vatten på vår uppfart...


Det har varit is...


...och en fin solnedgång. 



Jag har gjort mitt headset trasselfritt. 


Jag, Lina och Emma har varit och sett "En skam för Sverige" med Soran Ismail och Magnus Betnér. 

Vi har varit på Vinteryran i Långviksmon:









Theo har varit på Novas födelsedagskalas. 

Theo har sett ut så här...


Men ser numera ut så här :)

Så här ser jag ut (som vanligt alltså). 


Och så här ser Max ut :)


Mormor och morfar har hälsat på. 

Vi har haft jätte kallt några dagar. Men nu är det inte så jätte kallt utan snarare jätte snöigt :) 
Tänk så bra, nu blir inte bilen lika skitig längre! :D



Skidor

Nu har en helg varit och passerat. Nu har vi en ny jobbvecka att se framemot! 
I helgen som var så var jag på Blingo-visning (kläder) här i byn på lördagen och så var vi på Inaras fyraårs-kalas på söndagen. Annars gjorde vi inte så mycket. Vi testade förresten skidorna och skidspåret igår kväll:
Theo har åkt tidigare i vinter också. Men jag har inte haft skidorna framme på flera år. Men dom fungerade lika bra fortfarande i alla fall :) Det var bra glid i spåret nu! :)
Imorgon så har dom lilla Vasaloppet på förskolan. Får se om spåret blåst bort innan det eller om det är kvar.. :) 

Tack och god natt!



Semlor

Anna tyckte att vi skulle få i oss en semla idag och jag var ju ledig och hade ändå tänkt åka in på Maxi för att handla. Så jag, Anna och barnen åkte till Nybro konditoriet och fikade på teg, sen fick barnen leka/springa av sig på en rolig lekpark i närheten (gratis och underhållande. Sånt uppskattas!) Sist åkte vi till Maxi där vi åt lunch och handlade innan vi åkte hemåt. 
Här hemma väntade Josefin och barnen på oss så vi bjöd in dom och så var dom här ett tag. 
Det har varit en trevlig dag med mycket umgänge som nu har lidit mot sitt slut :)






God natt gott folk!


Återhämtning

Skönt att det är måndag imorgon så vi får en jobbvecka nu på oss att vila upp oss från den här intensiva helgen.. :) 
Haha nej så är det kanske inte riktigt.. Men typ. 
Torsdag- gäster i form av mina föräldrar som skulle gratta Theo och så städa och plocka inför kalaset eftersom fredagen skulle gå bort. 
Fredag- begravning med efterföljande fika och sen handla. 
Lördag- pynta och fixa. Kalas. Röja och återhämta sig. 
Söndag- åka skidor. Finfrämamde i form av Hanna med familj och Innebandyträning. 

Imorgon öppnar jag, så då blir det att kliva upp tiidigt. Men sen är jag ledig tisdag så då hinner jag återhämta mig igen :) 
Nu ska jag skynda mig att göra mina övningar som jag fått av sjukgymnasten som jag gör varje kväll, sen ska jag slänga mig i sängen!

Natteligott!





Kalasdag

Det har varit tvära kast i helgen. Två olika sammankomster där vi träffat släkt och vänner, men med helt olika innehåll. 
I fredags var det begravning av Jonas farmor Alice. Ett fint avslut av en fin kvinna som var så glad och vänlig då man träffade henne. Alltid ett leende på läpparna hade hon. Tråkigt att det måste till en sådan tillställning för att träffa alla på Jonas sida. Men ack så trevligt att träffa alla ändå!
Idag däremot var det inte alls så stillsamt och lågmält. Nej idag hade Theo sitt superhjältekalas. Så här var det fullt hus med barn ifrån åldrarna 2 (Max) till han som fyller 9 nu i mars (Elias) och där emellan var det mest fyra- och femåringar, två stycken treåringar, en sexåring och en sjuåring. 
Dom åt Batmankakor (kladdkakemuffins med ett Batmanmärke på) och spindelmannentårta. Lekte dans-stopp med superhjältelåtar, russinleken med Batmanbild, gick på skattjakt för att hitta godispåsen med sin egen logga på (alltså vad dom var utklädda till). Det hängde olika figurer i ett spindelnät vid bordet (hade inte så mycket superhjältefigurer hemma så det hängde turtles, Yoda och lite blandat där). 
Vi hade spindelmän, Batman, kattkvinnan, isprinsessan, Clark Kent, Trigger Happy, en pepparkaksman och ja vad sa han nu.. fantomen fast han inte hade någon mask, här på besök :) 
Det verkade som att dom hade haft roligt och jag som vuxen tyckte att det gick bra i alla fall. 
Mina pojkar somnade utan så mycket ansträngning ikväll :) 




RSS 2.0