Väder och besök

Vilket jobbigt väder som pågår just nu. Alltså just att vara ute i och leka i och så spelar det ingen roll, jag har kläder för dom flesta väderlekarna så det går ju bra. Men att köra i.. Ena dagen spårigt, halkigt och slaskigt. Andra bara blixthalka för att det har regnat och sen frusit på. Och sen så är det ju kolsvart efter 16.30, så när man kör i regnet och får möte hela tiden så ser man inget för att den mötande bilens lampor bländar i regndropparna. Osv osv. Jaja, är lite drygt bara. Det går ju bra och man anpassar ju hastigheten. Det är lite drygt bara..
 
Imorgon får vi nattgäster från Dalarna. Det ser vi framemot :) Trevligt värre!
 
Här kommer lite instagrambilder:
 
Mina hjärtan! <3
 
En vacker, frostig dag tog jag kort ut genom vårat altanfönster..
 
Kort från Linas instagram :) Hennes härliga pojkar!
 
Också Linas.. Från i lördags, när jag och barnen hängde hos henne och såg Så mycket bättre.
 
En vacker dag på väg hem från jobbet.. Det är helt faccinerande hur fint det oftast är (förutom dom här mörka och regniga dagarna) ute. 

Frisk och bio

 
Nu är det inte synd om mig längre :) Nu är jag frisk igen! Jag var (som ni såg..) jätte sjuk i fredags, lite mindre i lördags och frisk igår. Man kan säga att min förkylning var snabb men intensiv :) I lördags var Theo på sitt första biobesök! Tyvärr kunde inte jag följa med eftersom jag inte var helt pigg. Men världens snällaste moster tog med sig pojken så han fick gå på bio med kusinerna :) Dom såg filmen, Modig. Allt hade gått bara bra och jag ser framemot när jag får följa med honom på bio nån gång också!

Stackars mig!

Nope, det blev inget jobb idag! När jag vaknade imorse hade jag 39 graders feber :( Och så är jag helt tjock i halsen. Trodde ett tag att det började bli bättre, men så fort alvedonen började avta så hade jag närmare 39 grader igen..
Och det värsta är att Jonas åkte in och besiktade bilen vid två-tiden och sen ska han stanna i stan och se hockey. Det betyder att jag är själv hela dagen med barnen trots 39 graders feber! Mamma, kom hit och ta hand om mig!!

Näsblod och förkylningar

Det tar på krafterna att blöda näsblod en hel kväll (från och till förstås). Han somnade så där, medan han höll ett papper mot näsan :) Idag har jag inte varit helt pigg. Men det vore ju konstigt om jag skulle klara mig ifrån förkylningen som alla andra i min familj har drabbats av.. Så ikväll har jag legat i soffan under en filt och nu tänker jag gå och lägga mig (2 timmar tidigare än vanligt!) och se om jag kan kurera mig så pass att jag kan jobba imorn.

Spegel- och instabilder

Idag har Theo legat i soffan hela dagen. Halva dagen har han sovit i den också. Jag vet inte vad han hade som mest (känner inte att det finns nån anledning att kolla hela tiden, när vi en gång har konstaterat att han har feber. Vilket vi lätt kunde göra eftersom han var så varm) Men ganska mycket hade han i alla fall. Lät som han var lite tjock i halsen också så han hade kanske lite halsont också. Hoppas det blir bättre imorn! Jonas har piggat på sig lite så imorn får han klara sig själv! :)
 
Mera bilder kommer här:
 
Max hittade en kompis i spegeln som han inte kunde sluta pussa på! :) Sista bilden tog jag av kladdet som blev på spegeln :)
 
Instagrambilder:
 
Snö
 
Hanna och sushin
 
En rolig stubbe som vi såg på vår (min och Linas) fyrhjulingtur förra helgen. Trädet som stod där innan måste sett roligt ut..
 
På Leos
 
Kvällslek i mörkret

Bilder i massor

Idag är jag hemma och tar hand om min familj. Jonas har varit förkyld hela helgen och nu är Theo också det. Han fick feber i natt och idag har han legat på soffan hela dagen. Så jag vabar alltså med Theo, då Jonas inte är tillräckligt pigg för att ta hand om barnen.
Så nu när det är så lugnt i huset (Max sover just nu) så passar jag på att lägga upp en hel bunt med bilder:
 
Jag gillar Max nya nappar :)
 
Theo funderade, när han en kväll (därav den dåliga belysningen) sprang i en vattenpöl -"Undra vad som händer om jag sätter mig i pölen.. Om jag kommer att drunkna då, eller bara bli blöt.."  (deep thoughts by Theo Karlsson)
 
Loke är så snäll och kommer med presenter till oss (mest till Theo, men ibland till oss andra också) Han massproducerar visst pärlplattor på sin förskola :)
 
En dag lekte jag och barnen bockarna Bruse. Här ser ni bron och lilla bocken..
 
..och här är trollet som bor under bron :)
 
Max äter en god kycklinggryta med ris (första bilden) och sen en smaskig mango till efterrätt (andra bilden) 

 
Vårt nya fina vita kök! :) Nu saknas knoppar, en ny bänkskiva, att göra nåt åt kaklet och den där kanten runt fläkten. Inte mer :)
 
Theo bjussar på mat.
 
Så här kan det se ut när man haft roligt (antar jag att dom hade iaf) :) 
 
Max tar kort på sig själv :)
 
Katt mys :)
 
 
 
 

i korta drag..

Igår var jag, som jag skrev tidigare, först på kalas på dagen hos familjen Kårhed och sen var jag på Fridas 30-årstfest. Jag sov över hos Hanna och kom tillbaka idag. Ja.. det var i korta drag helgen :) 
 
När jag kom hem tog jag med mig barnen och gick till skolans lekpark där vi hängde i eftermiddagssolen :)


Jobb och för lite sömn

Nej  men hej!
Ett tag sen sist nu va?
Vad har hänt sen sist då? 
Inte mycket tror jag. Jag har mest jobbat och jobbat, sovit för lite och jobbat lite till. Igår jobbade jag 11 timmar med en halvtimmes lunchrast och en kvarts eftermiddagsrast. Lina verkar påstå att man inte får/ska jobba så utan en längre rast? Var det så du menade lina? I måndags jobbade jag 11,5 timma sammanlagt men då hade jag faktiskt en timmas ledigt emellan så jag hann åka ner med Hanna till stan och käka sushi :)  Sen har  jag jobbat över (inte mycket men minst 10min varje gång, bara det att aldrig gå lite tidigare nån gång..) Men men, det blir nog bättre sen, kanske redan nästa vecka? :)
 
Imorn ska vi först på dubbelkalas (Ellie och Jimmy) och sen stannar jag i stan när Jonas åker hem för att gå på 30-årsfest. En dag full med roligheter med andra ord!

Helgen

I lördags var jag först på Leos lekland med Lina, Hanna och barnen. Och medan vi var där så var Jonas och handlade bildelar i Umeå. Sen åkte vi allihopa (ja utom Hanna och hennes barn då förstås) till Mjösjöby. Där fick vi hjälp av pappa att fixa lite med bilen inför kommande besiktning och så sov vi där tills idag. Jag och Lina körde massa fyrhjuling, vi umgicks (läs spelade Song pop), fikade och hade trevligt! :)
Imorn jobbar jag först 8-18 (stänger på jobbet) och sen ska vi göra ett studiebesök på en annan förskola mellan 18.30-20.30. Lång dag med andra ord!
God natt!

Fredagkväll

Fredagkväll. Nu har jag kommit in i det här med att jobba heltid och vara helt trött och slut när det är fredagkväll. Man har ingen ork kvar. Den har man gjort av med under veckan. 
Jonas har varit (har inte kommit hem än) på hockey. Han hade åkt innan jag kom hem från jobbet, så barnen fick vara hos Lina där emellan. Får se om jag hinner träffa honom innan jag går och lägger mig, har väldigt svårt för att hålla mig vaken just nu.
 
Imorn ska jag på Leos med Hanna (och kanske Lina). Blir kul! Sen ska vi till Mjösjöby och sova där tills söndag.
 
Här kommer  några av bilderna jag förde över..
 
Hanna på kanelbullensdag, ätandes en.. Kanelbulle :O
 
Max sitter och kittlar sig själv på huvudet med blommbladet :)
 
Det finns inga dåliga kläder... :) Jag och Theo gick ut och lekte i regnet en dag.
 
 
Theo gör marshmallowblommor och på sista bilden bygger han lego
 
 

Kalasbilder

Här kommer då kalasbilderna:

 
Huvudpersonen bland några av hans presenter
 
Ettårs-tåget :)
 
Nöjd pojke som får saft och tårta för första gången :)
 
Skattjakt
 
När alla gästerna åkt och det blev tomt och öde...
...så varvade vi ner i soffan med en av Max nya böcker :)

ladda upp bilder

Nu har jag fört över kort från både mobilen och från digitalkameran, men eftersom det var så länge sen sist jag gjorde det så var det så mycket kort. Så jag orkar inte kolla igenom och sortera ikväll. Så nån annan kväll i veckan kommer jag att lägga upp massa kort. Troligtvis inte imorgon då jag ska hinna med både att gå på föräldramöte på Theos förskola (tycker alltid det är lika roligt att vara på andra sidan på ett föräldramöte. Alltså att jag för en gångs skull inte är den som håller i det..) :) och direkt efter det är så är det core. Om inte föräldramötet drar ut på tiden.. då hinner jag inte med coren..

God natt med er!

1års-kalas

Så. Nu är det färdig kalasat för i år!
Ja, alltså att vi har haft färdigt med kalas. Några till kalas att gå på har vi kvar innan året är slut :)

 

På förmiddagen var det fullt ös med kusiner och släktingar här. Med våra barn och jag och Jonas inräknat var det 10st barn och 9st vuxna. Åldrarna på barnen var 1, 1, 2, 2, 3, 3, 5, 5, 6 och 7 :) Typ.. Alla har inte fyllt riktig än, men har en dag (Lee) nån vecka (Ellie) eller nån månad (Tilli) kvar.. Men trots många barn så gick det bara bra! :) Det är ju så kul för alla barn att träffas! Och sen att få äta tårta och godis och ha skattjakt gör väl inte saken sämre :) Dagens huvudperson däckade innan gästerna åkt hem. Han somnade i vagnen mitt i allt stök och bök :)

 

Sen på eftermiddagen var våra kompisar med barn här. Med oss inräknat blev det då 5 barn och 5 vuxna. Där var åldrarna på barnen 1, 1, 2, (snart) 3 och 3. Lite lugnare men lika trevligt :) Den gången var det Theos tur att bli trött innan gästerna gick. Han kom till mig och sa att han ville sova, hela natten. Så han gick och hämtade pyjamas och tog på sig, vi borstade tänderna sen sa han god natt till gästerna som var på väg att gå så gick Jonas och nattade honom :)

 

En mycket intensiv, trevlig, smaskig, fartig, högljudd och social dag! Kul att få träffa så många människor som vi har kär på en dag :)

 

Imorn blir det att bara ta det lugnt. I alla fall för mig och barnen. Jonas ska på hockey på dagen så då tar vi oss ingenstans så vi har inget annat val än att ta det lugnt :)

Jag ska i alla fall ladda över korten från dagens kalasande imogon. Tills dess bjuder jag på ett kort som jag snodde från Nadja. Det är kön till godisjakten där hon lyckades få med alla barn (som stod i kön alltså. Max var den enda som saknades men han var nog och lekte någon annastan..) Ser ni så fint dom står i storleksordning :)

 

Snart börjar SNL. Nya avsnitt vet ni va? Vi får dom samma vecka som dom sänds i USA. Japp. Man kan tjuvtitta på dom redan på tisdagen på kanalnioplay. Dit kommer dom då dagen efter dom visats i USA. Japp. Men då är det inga musikframträdanden eftersom dom inte hunnit få musikrättigheterna. Tyvärr. Men japp, nu vet ni också allt det. Tack och hej!

 

Uppdatering: Nej men självklart, bara för att jag taggar för det så var det ett gammalt avsnitt..! Det var för bra med nya avsnitt 2 veckor i rad. Ett tredje vore väl för bra..


Ett år!!

Ja men om nån har missat det så fyller Maxen taxen 1 år idag! :) 
Stora killen. Eller alltså, han är ju liten. Min bebis. 
Och ni vet.. tiden går så fort, var har det här året tagit vägen, vi hinner inte riktigt med osv osv.

Theo fick välja en present till Max igår när vi var på affären och han ville helst köpa en bil (mest för att han ville ha den själv) men då jag sa att vi har ju redan så många bilar hemma så valde han en docka istället. Och det var ju perfekt för det är ju nåt som vi inte alls har så mycket hemma. Vi har nog bara en tror jag. Max blev hur som jätte glad för sin present och väldigt faccinerad över hur liten den var. Nån som är mindre än honom liksom :)
Han fick bara en present idag. Vi har inte köpt nånting mer till honom faktiskt.. Är som inget jag kan komma på att han behöver egentligen och han kommer ändå få massa paket på lördag då det är kalas :) (jag ska dock handla inför kalaset imorgon så det kanske slinker med nån extra grej till honom då, man vet aldrig)

 
Istället för massa paket så firade han med att äta gott. Hans farmor var här under dagen och stekte pannkaka till lunch och sen så fick han potatis och en jätte god köttgryta  till middag :) (vi andra fick såklart samma kalas mat)
 
Våran världens gladaste Max!

I säng med dig!

Idag slutade jag 14.00, åkte direkt hem och hämtade upp min familj och åkte sen till Nordmaling. Där köpte vi skor, hämtade paket, handlade och åt middag.
 
Ikväll har jag varit så trött och slut! Har egentligen inte orkat med nånting. Tråkigt när det blir sådär.. Att jag inte har nåt tålamod med barnen och blir irriterad för minsta lilla.. när det egentligen sitter i mig. Skulle jag ha orken att ta tag i situationerna som uppstår och orka svara på alla frågor och ge uppmärksamhet när det behövs så skulle det inte bli lika mycket gnäll och gråt och tjat och bråk. Men ibland så finns helt enkelt inte orken för det där..
För lite sömn är oftast den största boven då.. Jag är såå dålig på att komma mig i säng i tid. I tid till att sova så många timmar som behövs för att vara en glad och pigg människa.. Dryga 6 timmar räcker inte! 
Såå.. i säng med dig männska! Okej. Will do!

RSS 2.0