Sen sist i bilder

Eftersom jag inte kommer ihåg allt som hänt sen sist så kör jag en sån "sedan sist i bilder". För i och med bilderna så kommer jag ju ihåg vad vi gjorde då iallafall och det som inte dokumenterades med bilder får helt enkelt vara osagt :P

Vad vi gjort sen sist:

Vi var barnvakt åt Magne en sväng. Och det gick så bra så! Han roade sig med kusinerna, han roade sig själv, han åt och han sov :)



Jonas tog bort pinnen/pålen/midsommarstången..!! :o Nu blev det såklart mycket bredare uppfart.. Men jag saknar ändå den detaljen!

Theo har haft olika kompisar som hälsat på/ följt med hem från föris. Men mest har dom här två kompisarna varit här efter maten (det är då Theo får spela tv-spel). Dom spelar då Minecraft som är ett kreativt spel, där man ska bygga och skapa grejer och hus och sånt. (försvarar hon tv-spelandet med..) :)

Theo Tage Sixten Karlsson lider utav järnbrist.. :/ Så nu får han järndroppar morgon och kväll så hoppas vi det ska bli bättre. Men tanke på vad han äter (inte äter) så är det ju inte alls konstigt.. Nu kanske han kan få hålla sig lite friskare också?! 

I lördags fixade vi lite ute på gården. Krattade och röjde. Här ser ni att jag fixat till en av buskarna (tagit bort det döda) och hur den såg ut innan. 

Den här token äter då istället allt!



Så här såg det ut när jag lämnade sängen imorse :) Trångt men mysigt! :D

Idag tog jag mig ut och sprang för första gången sen jag blev sjuk. Äntligen! Har inte vågat tidigare då jag inte känt mig helt pigg igen.. Men nu tänkte jag helt enkelt att jag blir väl inte piggare än så här :) Var skönt även om det märktes att jag varit sjuk och haft uppehåll. Känns som alla mina muskler och krafter tynat bort och jag får börja om lite.. Men det är ju bara på't igen!


Helgen

Igår var vi på lilla Ellas dop i fina Backenkyrkan i Umeå. Sedan fick vi go'fika i Grisbackakyrkan. Familjen Bohlin/Selberg hade ordnat allt så bra, bakat gott och var så fina! Barnen skötte sig exemplariskt (deras lilla som blev döpt och dom stora tvillingarna som hjälpte till med olika saker). 
Det var skönt att äntligen få vara så pigg och få komma sig ur huset! :)

Idag har vi haft meandi -visning här. Ett gäng kom och lyssnade /tittade på visningen, köpte lite kläder och fikade. Har sagt det förut men jag säger det igen.. Tycker om att kläderna är framtagna på bra sätt. Taget från deras hemsida: "Alla plagg i kollektionens babyprogram är tillverkade i ekologisk bomull."
"Merparten av våra kläder är OEKO-TEX certifierade. För att uppnå en OEKO-TEX certifiering ställs det också krav på tillverkningen och att kläderna kan tas om hand på ett miljövänligt sätt då de kasseras."
"vi har alltid prioriterat bra arbetsförhållanden för de som tillverkar våra produkter, framför något annat. För oss är det självklart att producera så nära som möjligt." 
Sedan att dom är färggranna och med roliga tryck (många i lite retro stuk), det är ju bara bonus :)

Mina pojkar i lekrummet på Grisbackakyrkan. 

Max och hans kompis hängde ute idag :)


Imorgon blir det förskola och jobb för hela slanten! Nu får vi se om det kan gå en hel vecka med att vi är på jobb /föris eller hur det blir.. Men vi satsar iallafall på det!

Natteligott!


Hopp om liv

Men då så.. Nu är det ju hopp om liv! Febern är borta sedan någon dag och idag är första dagen jag inte behövt vila i soffan största delen av dagen för att orka nåt. Jag har inte hängt någonting i soffan idag faktiskt! :) Första dagen jag varit sugen på kaffe (värsta kaffe detoxen det här.. Har typ inte druckit det på en vecka). 
Nu är det bara den här jobbiga hostan som sitter i. Men den kommer jag nog att få dras med länge :( Än blir det ingen träning eller löpning på ett tag i alla fall, tyvärr. 

Idag var Gunvor här och hängde ett tag. Hon behövde lite hjälp med telefonen och jag fick lite sällskap :)

Imorgon ska vi på dop. Trevligt värre!

Vi tog en promenad runt kvarteret i solen nu innan middagen. Härligt väder!



Sjukdomarna fortsätter

Åh stackars mig.. Jag är inte frisk än! 
På lördagen hade jag 39,2 graders feber och var däckad halva dagen. Resten av dagen och söndagen kändes det mycket bättre, så jag trodde jag skulle vara frisk vid det här laget. Men icke sa Nicke.. Måndagen fick jag tillbaka febern och hostan blev värre. Idag har jag legat mest hela dagen. Max fick också feber i natt. Han har ju annars knappt varit sjuk denna termin, det är ju mest bara Theo som varit sjuk. Men nu åkte även han dit. Så jag och han har sovit på soffan idag medan Theo har fått roa sig själv. Tur han är så stor och duktig :)

Innan jag blev sjuk, när jag var hemma och vabbade så duschade jag mina blommor. Det var verkligen på tiden då dom var alldeles dammiga!

När Jonas var hemma och vabbade målade han om våra köksstolar. Dom fick vi från Jonas farmor och farfars hus. Vi klädde om tyget på dom och dom blev så gott som nya! (det hade vi tänkt göra sedan vi fick dom för några år sedan men inte riktigt tagit oss för det..) Kul att kunna återanvända något som funnits med i Jonas släkt så länge och förhoppningsvis kommer dom att finnas med ett bra tag till! Samma sak med kökssoffan. 


Köksbordet är också från Jonas familj. En ny vaxduk på det, så ser det nytt ut och så gör det inget om barnen nöter på  det. (tidigare hade vi en svart duk med vita små prickar. Men det började gå sönder och färgen var bortnött från största delen av den). 
Synd att jag inte tog en förebild med stolarna och bordet tillsammans.. Men ni kanske kommer ihåg hur det såg ut..


Jag håller på att göra mitt nya headset trasselfritt :) Tror det kommer bli bra att springa med det här, kommer sitta kvar mycket bättre!

Det här passade perfekt som lunch till en sjukling :)







Tillslut så

Ja men det blev vabbande hela veckan.. Jonas onsdag, jag torsdag och Jonas idag (med hjälp av snälla svärmor!) Idag var Jonas in med Theo till hälsocentralen i Nordmaling för att kolla dom där världs största halsmandlarna.. Det blev äntligen remiss till att få ta bort dom! Jippiey! Då (när det nu blir) hoppas vi att han kan slippa åka på alla sjukdomar som finns..! Han tog också blodprov idag. Han har ju tagit spruta i armen förut (5-års kontrollen) och stick för blodprov i fingret. Men nu fick han ta i båda armvecken. Han berättade stolt för mig och Tyr, när jag kommit hem från jobbet, att dom hade sagt att andra barn som brukar ta blodprov brukar gråta och vilja fara hem. "Men inte jag! Jag bara satt där och sa inget. Det gjorde inget." 
Jag och Jonas skämtade om att han kan starta en egen sån låda med saker man får från doktorn och så.. Typ studsbollar, tatueringar, gummiödlor och gummiskelett osv. Så mycket han har varit på såna ställen bara de senaste 3,5 månaderna.. (då fick han ju också på ögonmottagningen när han var där) Bara idag fick han 3 st (ett för varje stick dom tog på honom) :)

I natt åkte tillslut jag också på förkylning. Vi tycker det är märkligt att han haft så mycket och vi andra aldrig haft nåt. Men nu, som sagt, åkte jag också dit. Hade lite feber när jag kom hem från jobbet (oturligt nog stängde jag idag, så det var en lång dag) och så har jag varit hostig och så.. Jag som var så taggad att få springa imorgon bitti! När jag hörde att det skulle bli fint väder och så har jag köpt ett nytt headset som jag ville testa (mitt gamla har gått sönder). 
Men men.. Blir att ta det lugnt och kurera sig istället :/ 


Ledigtisdag

Här kommer två instagram-bilder från idag för er som inte har instagram.. :)

"Inga mera selfies, för vi ska ta en groupie"

Max kör lite kvällsyoga. Här i positionen  "trebenta hunden". 

Idag tog barnen fram cyklarna.. Jippiey! Det var taggade barn som utan problem kom ihåg hur man gjorde för att cykla! :)
Anna och barnen var här idag och hängde med oss ute en stund. Barnen lekte på gården och vi fikade på bron. 

Theo är fortfarande för förkyld för att vara på förskolan (nu är det mest hostan som sitter kvar och är värst). Han fick dock vara ute en stund idag då jag anser att lite frisk luft kan man behöva iallafall. Trots förkylning. Jonas är hemma och vabbar imorn så får vi se om jag behöver det på torsdag. 

Imorgon efter jobbet ska jag på Iksu och klättra. Yey!! 

Natteligott!


Vad vi gjorde i påsk

Ja i lördags åkte vi som sagt till mjösjöby. Jag och Lina tog med några barn och åkte före våra män så kunde vi gå en sväng på pimpeltävlingen, så kom  dom istället lagom till lunch med sjuklingen (Theo). 





Vi åt påsklunch hos mamma och pappa och umgicks. Sen begav sig syster med familj vidare medan jag och min familj stannade och sov över tills söndagen. 

Här är lite av vad vi gjorde när vi var där:
Jag och mamma spelade spel. 

Jag tog mig ut på en löptur. 

Vi körde skoter. 




Vi grillade korv vid "farfars hus". 





Hann träffa Nadja och barnen också. Plus några kusiner och fastrar, moster och farbror. Vi körde lite furhjuling. Och vi hade det allmänt trevligt! 

Sjuk... Igen!

I torsdags gick barnen påskkärring här på kvarteret. Theo och max hade gjort påskkort under dagen, som dom delade ut till grannarna med en hälsning om en glad påsk. Theo och Tyr gick och knackade på och pratade med grannarna medan Max stod tryggt kvar på vägen med jag och Lina :)





Dagen efter (igår alltså) fick Theo bihåleinflammation. Ja jag vet inte hur han tänkte där..? Slå till med nåt han inte haft förut kanske? Tyckte liksom inte att det räckte med två halsfluss och en öroninflammation bara från nyår. (förutom magsjuka och vanliga förkylningar då förstås som han också haft) och två penicillinkurer.. Stackars pojken! Vi var in och kollade upp det igår men det konstaterades bara bihåleinflammation och att blir det inte bättre inom visst många dagar eller blir det sämre då ska vi komma tillbaka. Ja just.. Läkaren sa också att Theo hade dom största halsmandlarna han hade sett.. (Men så länge dom inte gör ont gör man inget.) Så det kan ju vara nåt att skryta om :P

Nu ska vi strax till mjösjöby och fira påsk med familjen! Yey!

Se där ja

Gissa vad vi äntligen fixat?! :D Hörde att man skulle fixa ringarna inom ett år efter man förlovade sig, visst var det så ;) Vi gjorde det ju iallafall innan bröllopet! :)


Det finns ju faktiskt dom som uppskattar det här vädret också :) Inte alla som tycker det är tråkigt med snön som kom måndag och tisdag och sen förvandlades till vatten :)

I tisdags, på min lediga dag (förutom att skotta) så var vi inne i Umeå på lite ärenden. Då fick jag passa på att spana in de nya affärerna på Utopia. Så nu har jag varit där och vet hur dom ser ut och hur fikat smakade på Espresso house. Så då behöver jag ju inte åka dit fler gånger :) Done and done  :)

God natter skatter!


RSS 2.0