Läänge sen sist

Nu har jag fått klagomål att det var för länge sen jag uppdaterade här. Så jag får väl göra en ändring :)

Mycket har nog hänt sen sist.. Jag ska kolla på mina bilder och se om jag minns..:

En vacker höstdag när jag hade en ledigdag hängde jag med Anna, Josefin och alla barnen i kvarterslekparken. 



En helgdag var min familj med Linas familj vid Krangsjön och grillade och lekte. 
Sen när vi kom tillbaka från krangsjön så hämtade vi material för att göra oknyttskikare och så gick jag, Lina, Theo och Tyr till skogen för att leta oknytt -troll, tomtar och småknytt. 



Sen kom Tage hit. Han har hjälpt oss att bygga med rummet på övervåningen, det som är (var) helt oinrett. Det ska bli mitt och Jonas sovrum och så ska Max (äntligen!) få ett eget rum, alltså vårt nuvarande. Han kom hit för två veckor sedan. Vi har stängt in honom i rummet han jobbat med och bara låtit han komma ut när han har ätit eller när han har fått gå och sova i gäststugan. Haha, nej vi är så otroligt tacksamma för all hjälp! Vi hade aldrig vetat vad vi skulle gjort eller hur vi skulle startat eller kommit igång alls! utan hans hjälp. Det har verkligen varit guld värt att få hans hjälp. 
Så här har det sett ut i hallen uppe eftersom vi var tvungna att tömma rummet på allt som var i det: 

Det har faktiskt varit mycket mer grejer än så här i hallen, tog nog det här kortet innan vi flyttat ut allt. 
Även om Jonas och Tage gjort väldigt mycket under dessa två veckor, så är det fortfarande mycket kvar. Rörmokare och elektriker ska hit, väggar, golv och tak ska upp och tillsist tapeter och sånt. Vi räknar med att vara färdig tidigast i december. 


Barnen har tagit kort på förskolan :)




Vi har cyklat, slängt återvinning och hängt på skateboardrampen på en annan av mina ledig dagar. 


Jag har bytt till vinterdäck på 2 av 4 däck, för jag hann inte mer än så eftersom förra helgen var den mest intensiva på länge.. (Ja alltså Jonas fick byta färdigt dom 2 sista, inte så att jag kör omkring med 2 sommar- och 2 vinterdäck..) 
Förra helgen alltså.. Lördag på dagen var jag och Theo på kalas på Leos för mina brorsbarn. På kvällen var jag på 40-års fest. Dagen efter var jag och barnen på Ellies 2-års kalas. Var som bara att köra fram och tillbaka och ta med barn och lämna barn och duscha och byta kläder. Men det var en rolig helg! Träffade många trevliga människor,  åt mycket gott och hade mycket roligt :) 


Hade fin himmel på väg till jobbet en morgon. 


Har börjat med sprutorna inför äggdonationen. (Visst har jag skrivit om att jag ska göra en sån?) Har tagit hormoner med nässpray i ca 2 veckor, så det här är nästa steg. Lite stolt ändå över mig själv att jag fixar att ta sprutorna själv :) 

I fredags kom Maritha också hit och bodde i vår gäststuga. Var ett trevligt men alldeles för kort besök..! För idag så åkte både Tage och Maritha hem till Mora igen. 

Efter dom hade åkt så var vi ute. Vi handlade, plockande undan på gården, eldade i grillningen, cyklade och fixade och grejade och njöt av det jätte fina och varma vädret! 
 
Nu är helgen slut och en ny vecka väntar. Jag öppnar imorn på jobbet, så det är väl bäst jag börjar dra mig mot sängen. 
Natteligott


Mathjälp

Idag fick jag hjälp när jag skulle göra lunchen. Det är ju perfekt med sån mat där barnen kan hjälpa till med allt! 
Dom skar korven helt själva

(Vissa åt dock upp allt som han skar..)


Och Theo stack i spagettin själv




Allt jag behövde göra var att ta fram det som skulle användas (och såklart hälla ur vattnet ur grytan i durkslaget) 
Theo åt mycket mer än vanligt! Det blir väl så när man hjälper till och gör maten, då blir man mer sugen på att äta den (som barn tänker jag då alltså)

Mina föräldrar var här idag och uppvaktade Max. Och så passade jag och mamma på med att spela Angry Birds med barnen :)


Ikväll var jag och Lina ute och spelade innebandy med barnen och sen gick vi på en minipromenad så barnen fick cykla en sväng. 
När vi kom in så knåpade jag och Theo (mest jag om jag ska vara ärlig..) ihop den här av självlysande pärlor:

Imorgon väntar en ny härlig höstvecka. Nu väntar sängen.. Natteligott! 




Kalaslördag

Idag hade vi då kalas för den nyfyllda 2-åringen. 
Vi höll till i kvarterslekparken där 13 barn (3st var kompisar resten var kusiner) och 11 vuxna fikade, lekte lekar, åt varmkorv och hade skattjakt. Eftersom jag höll i allt hann jag inte fota så mycket, men det som fastnade på bild var lite fika och skattjakten..




Imorse bakade jag och barnen. Dom är så duktiga på att hjälpa till.. Mäta upp det som ska i, vispa och så slicka från visparna och ur skålen :)



Har ni träffat trollmor och trollbarnen..?



Min stora fina gröna kille



Loka och hår

Jag kom hem för en stund sen från avtackningsmiddagen. Det blev sent (känns särskilt som det eftersom jag vet att jag ska upp och fixa inför Max kalas imorn) Men det var ju så trevligt så jag ville inte köra hem allt för tidigt..!
Ikväll drack jag:
Säger samma sak som när jag smakade Loka choklad första gången.. Spännande! :)

Så här blev resultatet efter klippning och färgning: 
Jag blev jätte nöjd! Håret var så urblekt och nött så nu känns det mycket fräschare igen! Mitt mål är att spara ut håret och luggen igen (jag gör ju så hela tiden.. Sparar ut det till långt och sen klipper jag av allt igen, sparar ut det till långt osv) så nu får jag väl se hur länge jag orkar spara.. Men det ska bli skönt när luggen är så lång igen så jag inte behöver ha den i ögonen om jag inte sätter fast den med spännen..

Näe, hopp i säng!

Frisören

Nu sitter jag hos frisören (min kusin Frida) :) och väntar på att hårfärgen ska verka. Jag slänger väl upp ett kort när jag är färdig (ska klippa mig också) Har ju inte klippt eller färgat håret sen i februari, så det börjar vara på tiden! 
Sen när jag är färdig här ska jag träffa upp några arbetskamrater hos en annan arbetskamrat och sen ska vi ut och äta. En avtackning för en som har slutat jobba hos oss. Ska bli trevligt! 

Nu är det helg! Trevlig helg allihopa!

Härlig höstdag!

Nu är vi hemma i Gräsmyr igen. Barnen sover och jag har satt igång en tvätt. Åter till vardagen alltså. Känns som det har varit helg typ. Skönt med ett avbrott mitt i veckan så där! Och vilken tur vi fick sånt fint väder på våran lediga dag i Mjösjöby! Här kommer en bunt med bilder från min och barnens utflykt med fyrhjulingen:











Världsbästa syster

Vet ni vad..? Visste ni att jag har den bästa syster (granne) man kan tänka sig?! Av många anledningar förstås! Men en av dom är att hon är så omtänksam. I fredags, efter en låång och otroligt slitsam jobbarvecka, så ville hon överraska med middag. Så när jag kom hem, efter att ha slutat sent, så hade hon fixat lyxmiddag med tilltugg och bubbel. Bara jag och hon, inga barn eller män. Lyxigt och väl behövligt! Vet inte om du förstod hur mycket jag behövde det? Men tack och tack igen! 


Det var alltså i fredags.. Lördagen spenderade jag, Lina och några barn i Umeå. Shoppade lite nödvändigheter till barnen och så. 
Så här somnade kusinerna tillsammans:


Det här var våran lördagsunderhållning /lördagsmys:





söndagen var vi på Elsas kalas där vi åt denna goda tårta: 
Ebbe var också med
(Ja Anna, bilden är från när du var hos mig på torsdagen, men vi kan ju låtsas att det var från kalaset)

Sen efter kalaset så for Jonas och Theo direkt till Umeå för att se Björklöven spela hockey. 

Just nu (onsdag) så är jag och barnen i Mjösjöby. Vi åkte hit igår direkt efter jobb och förskola och åker hem ikväll. Imorgon ska jag på kurs ("integrerade elever med hörselnedsättning")  

Näe nu ska vi ut och köra fyrhjuling i solen! Ha det bra allesammans!

RSS 2.0