Att vara ute

Igårkväll hängde jag men Lina och Emma. Vi åt Tapas, sjöng singstar och hade trevligt!

Idag var jag, Lina och barnen ute mest hela dagen. Vi drack kaffe i solen på bron medan barnen lekte, vi spelade Wordfeud och Draw something medan barnen lekte, vi  gick till affären och köpte lunch som vi åt ute, vi fortsatte spela på telefonerna tills barnen gick in, vi tittade upp och insåg att vi också borde gå in och så gjorde vi det :)

En dag på Hälje gård


Gårdagen i Mjösjöby


Mamma och barnen gräver fram en soffa i snön.

Max var inte alls till nån hjälp! Han bara låg där i vagnen och latade sig.. Typiskt Max.

Snögubbebygge

Så här trött blir man av att bygga snögubbe!

Bajs

Idag har jag varit på 6-månaders koll med Max (6 månader.. var har tiden tagit vägen?!) Han blev vägd och mätt och så var det en läkare som tittade, klämde och kände på honom. Ett riktigt prakt exemplar sa han visst att det var (låter som han pratar om nåt annat än ett barn.. En häst, eller en bil eller nåt..) Han imponerade genom att visa hur duktig han var på att sitta själv :) Men han fick inga sprutor denna gång, eftersom han är förkyld. Så dom sköt upp vaccinationen en vecka istället.
Sen så var jag en sväng på bibliotketet och lånade bajsboken till Theo. Min lilla bajsunge.. Snacka om att vara i kiss- och bajsåldern.

Ikväll ska jag äta tapas med Lina och Emma. Ska bli gott/trevligt! :)

En kväll då jag och Max umgicks med Lina och David

En kväll då jag var ute på promenad med Lina

Nu har mamma och barnen grävt fram en sitt...

mms_img-10014774 (MMS)

Nu har mamma och barnen grävt fram en sittplats i snön. Så nu ska vi dricka kaffe/varm choklad och äta mackor i solen :) Theo, kusinerna, jag, mamma och Nadja.


Idag var jag med Lina och några barn och h...

mms_img596900408 (MMS)

Idag var jag med Lina och några barn och handlade på Strömpilen. Sånt kan ta så mycket längre tid än man kan tro.. :) Nu ska jag äta en jätte god mango (bilden) och se Greys! Imorn ska jag och snorpojkarna till Mjösjöby och hälsa på.


En dag förra helgen


Att ropa hej..

Jag ropade visst hej för tidigt, hade inte hoppat över bäcken.. Theo fick feber idag och blev hängigare igen. Jag som trodde han blivit piggare.. Ja ja, det blir bara helt enkelt ännu en vara hemma och mysa dag imorgon. Det har jag ju inte så mycket emot. Kanske vi kan ta oss upp ur sängen lite tidigare bara, dagen blir så mycket kortare när man ligger kvar där tills 10.40..

Blandade bilder:

Där kan han roa sig ett bra tag, i soffan med en låda leksaker :)

Jag och Hanna på personalfesten.

Min supersöta supersyster :)

Och så den tokglada bebisen.

Buskusinerna.

Slapparsystrar.

Idag hänger vi hemma. Theo och Max hostar,...

mms_img188908415 (MMS)

Idag hänger vi hemma. Theo och Max hostar, snorar och nyser ikapp. Igår hade Theo ont i halsen, men det verkar vara bättre idag. Han verkar också fått tillbaka lite av den energin som han saknade igår :) Vi sov till klockan 10 imorse jag och sönerna. Om vi inte hade vaknat av att jag fick ett sms så kanske vi hade sovit fortfarande :) Just nu sitter Theo och spelar spel på Bolibompas hemsida, jag dricker kaffe och tittar på dåliga serier på tv'n och Max ligger och sover. Eftersom vi åt en sån sen frukost, så är det väl snart dags för vår sena lunch. Får se vad jag kan gräva fram som vi kan äta.. Kanske pölsa. Beror på om vi har potatis..


Nu är vi på väg hem från Hälje gård, där v...

mms_img-14089320 (MMS)

Nu är vi på väg hem från Hälje gård, där vi varit med Anna, Marcus, Johan, Josefin och alla barnen. Vi tittade på fåren, lammen (som dom yngsta var bara ett dygn), kossorna och så åt vi jätte goda hamburgare!


Nu har vi kalasat färdigt för idag. Vi har...

mms_img-12248969 (MMS)

Nu har vi kalasat färdigt för idag. Vi har firat 30-åringen på andra sidan granhäcken, varit lekledare på Elias barnkalas och varit på Elias släktkalas :-) Nu ligger en utslagen Max och sover på golvet och jag hänger med Lina. Trevligt avslut på en trevlig dag med andra ord!


Dagen i bilder

Jag har slagit in paket till alla kalas vi ska på i helgen. Vi ska på 3 kalas på 2 dagar. Yey, jag gillar kalas! :)

Jag, Elias och Theo doppade kiwi och jordgubbar i vit- och mörkchoklad och i chokladströssel. Det var nog godare än det såg ut :)

Vi gick till återvinningen.

Jag antog Linas klimatutmaning och köpte ekologiskt kaffe och ska bara köpa det i en månad och då ska hon återvinna allt som går i en månad :)

Och så har vi gjort grimarser :)

För dig Lina..!

(Jag tog bilderna genom fönstret.. därav det dåliga ljuset..)

Kolla Tyr..

Kolla Theo..
-
Då taggar vi backen! Klara, färdiga..

..framme!

Herr Blå och herr Grön jobbar på


Vilken tur (för barnen..) att vi har en gi...

mms_img-11115245 (MMS)

Vilken tur (för barnen..) att vi har en gigantisk vattenpöl på våran garageuppfart. Man måste ju försöka se det positiva med att ha en sjö på uppfarten som man måste vada sig igenom för att komma ut..


Brorsorna

Det är så roligt att se dom tillsammans :) Att ju äldre Max blir ju roligare tycker Theo det är att vara med honom (tills han kommer i den åldern då lillebror bara kommer förstöra hans grejer och vara jobbig och ivägen och sånt.. men nu iaf) :) Att först när han var så liten så han bara låg ner och gjorde inget, så tyckte han att allt var så facinerande med honom: Att han hade så liten näsa, mun, öron, fingrar m.m. Sen blev han större och gav Theo respons, skrattade när han såg honom och så. Och nu, nu när han kan sitta bredvid honom och leka och ge honom leksaker som han tar emot, hur kul är inte det?! :)

Även om man är så trött att man inte ens orkar stå upp och leka, så är det ju roligt att vara i närheten av brorsan..

Och dom här morgonstunderna.. Jag njuter verkligen varje morgon som vi ligger och myser en timma i sängen tillsammans! Vaknar till sakta men säkert. Hur ska jag kunna börja jobba?? Kliva upp tidigt, väcka dom sovande barnen och stressa iväg?!

Nu har jag kört ett träningspass här hemma...

dsc_1472-1 (MMS)

Nu har jag kört ett träningspass här hemma. Allt tack vare min syster som halvt tvingade mig :P Jag, Lina och pojkarna på bilden tränade ett pass i vårt vardagsrum. Tack Lina! Det är det jag behöver för att ta tag i träningen, att bli halvt tvingad :) Nu ska jag bara samla lite kraft så ska jag ta tag i matlagningen.. Ikväll ska jag och Josefin besöka Anna och planera lite festligheter. Jupp jupp.


Innan dom där dumheterna igår (det var i K...

mms_img166046655 (MMS)

Innan dom där dumheterna igår (det var i Kasamark jag fick stanna och prata med farbror polisen, för er som undrar. En sån där by där det inte är några hus nära vägen, så det är lätt att köra lite för snabbt. Finns dock inga bortförklaringar för att köra för snabbt, man ska ju hålla hastighetsbegränsningen!) så var jag och Lina och handlade med dom här bustrollen :) Just nu sitter jag ute med syster, hennes man och barnen och dricker kaffe i solen! Nu börjar det härliga vårvädret! Glad att jag är föräldraledig just nu!! :)


Nej men alltså.. Bajs! Jäkla skit! Man får...

dsc_1416-1 (MMS)

Nej men alltså.. Bajs! Jäkla skit! Man får tydligen inte köra 77 på 70-väg.. Bajs!! Det är inte så att vi har 1500kr extra att lägga ut varje månad.. Nu får vi hoppas att jag får tillbaka på skatten! Grr.. Men Theo och Tyr tyckte iaf att det var roligt att få träffa polisen.. Kul för dom. Visst, det unnar jag dom. Suck.


En dag på isen förra helgen...

Förra helgen tog Jonas och Theo med sig, skridskorna, klubborna och kameran och gick till ishockeyplanen.

En dag i solen förra helgen..

Okej att det börjar försvinna snö från backen nu, men så fort kommer det nog inte gå att man får användning för den inom en snar framtid.. :)

Laleh

Nej men nu ska ni få höra.. Igår så kom världens bästa svärmor hit, åt middag här och var sen med våra hjärtan så att vi kunde åka tillsammans med Lina och David till Umeå för att titta på Laleh!
Det kändes ju lite tråkigt att lämna dom, men mest Theo måste jag säga.. Eftersom han inte var riktigt pigg. Han hade inte ätit ordentligt på hela dagen, hade lite feber och sa att han hade ont i magen, benen och pannan.. Men vi visste ju att han var i trygga händer, så vi var inte oroliga! :) Och tydligen så hade han piggat på sig under kvällen, så det hade gått bara bra! Tack igen Gunvor!!

Konserten då..? När vi skulle gå in på Idun så var det några (typ 6st som vi såg i alla fall) som vände i dörren och gick. Dom tyckte det var för fullt och hade inte räknat med att man kunde få stå, så dom blev sura/besvikna och gick hem. Men, tänkte vi, nu har man ju betalat och sett framemot det här så vi tränger oss in. Och när vi kom ner till ståplatserna nere framför scenen, så var det inte alls så trångt, vi hade ganska mycket plats runt oss! Och det stod ju på billjetterna att det var onumrerade sitt/stå-platser, så det visste vi ju.. Men dom hade tagit in för mycket folk var det ett rykte som sa, och att det hade varit fullsatt en halvtimma innan det skulle börja.. Men som sagt, det fanns ju plats!
Hon var såklart jätte duktig/charmig/härlig/rolig :) Jag kan inte rikigt beskriva, men här är vk´s recension Klicka här! Så var det.
Sen så är det ju alltid skönt att få komma bort lite, bara jag och Jonas (och Lina och David) :) och göra något annat. Vara Inga-Maj och Jonas, inte bara mamma och pappa.
Det var en mycket trevlig kväll igår!

Idag har Jonas och Theo skottat fram altan...

mms_img968737318 (MMS)

Idag har Jonas och Theo skottat fram altanen på framsidan :) Nu kan vi grilla!


Nu har Anna tagit med sig Max tillbaka til...

mms_img130207995 (MMS)

Nu har Anna tagit med sig Max tillbaka till Gräsmyr och jag är kvar hos Hanna. Just nu håller vi på att göra oss iordning och sen bär det av till jobbet för fest! Ikväll ska dom fira mig bland annat, för att jag fyllt 30 :) Det är också en annan arbetskamrat som fyllt 30 som ska firas och så ska våran f.d. chef avtackas. Trevligt värre!!


Nu har jag ätit golunch (tack att till och...

mms_img196273575 (MMS)

Nu har jag ätit golunch (tack att till och med jag kan uppskatta vegetarisk mat..) :) med Anna och Jossan på Rost. Snart ska vi upp till Hanna en sväng och sen ska Anna skjutsa hem Max till Jonas och så ska jag stanna kvar och gå på personalfest. Vilken fredag! :)


Medalj

Det blev ingen lunchdejt med Johanna idag.. Hennes dotter var sjuk, dom ringde från hennes förskola just som hon skulle gå ut genom dörren. Så då var det bara att hämta henne istället för att åka och träffa mig. Men jag fick annat lunchsällskap istället, så jag behövde iaf inte äta själv.
Det var en stolt kille som visade upp sin medalj när jag hämtade honom från förskolan :) Han berättade nöjt att han fått medalj för att han var så duktig och åkt hela vägen fram och tillbaka på lilla Vasaloppet (som att jag inte hade vait med och sett det..) Och att han hade druckit blåbärssoppa efteråt och ätit hamburgare med korv (parisare) Han verkade alltså haft en toppen dag!

Världens gladaste Max! :)

En dag kom min underbare man (nej men precis, vi är ju inte gifta, men han är ju min man ändå!) hem med en present till mig, den här tröjan:

Bara för att. För att han är så snäll :)

Tillslut kom vi på att vi kunde ge pojken hörlurar så vi slipper höra samma låt om och om och om och om igen...

Nu har han åkt lilla vasaloppet! Han drack...

mms_img968783642 (MMS)

Nu har han åkt lilla vasaloppet! Han drack till och med 2 glas med blåbärssoppa när han kom i mål (han som inte alls brukar vilja smaka på nya grejer..) :) Sen skulle dom visst grilla parisare till lunch. Vilken toppen dag för honom! Nu drar jag vill Umeå för att träffa Johanna!


Skidåkaren

Imorn ska jag följa med och titta på när Theo ska åka lilla Vasaloppet med förskolan :) Min stora lilla kille!
Sen ska jag in till stan och luncha med Johanna och handla på Maxi. Jajjemen, så ser min morgondag ut.

Som vanligt, blandade bilder:


David och Linas hund Freke myser

-Hur var det man skulle göra mamma...?

-Jaha, så här!

Denna dagen fortsatte ju mycket bra..! Vi ...

mms_img788130973 (MMS)

Denna dagen fortsatte ju mycket bra..! Vi somnade om alla 3 och sov en timma till. Sen när vi just kommit ner så ringde Lina och undrade om vi ville komma över och äta hamburgare ute hos dom som dom stekt på deras muurekka på deras egengjorda grillring. Klart vi ville det! Så då var det bara att klä på sig och gå ut :) Det var ju en perfekt frukost ju! (lunch?) Och nu är Tyr och Theo ute på vår gård och leker medan jag sitter här och dricker kaffe i solen! Nice :)


Åh vad jag älskar sånna här mornar! När Th...

mms_img243381167 (MMS)

Åh vad jag älskar sånna här mornar! När Theo ligger och ser barntv/halvsover, Max ligger och äter på sina fötter och jollrar och jag surfar på mobilen/halvsover :-) Så kan vi ligga länge länge. Ända tills våra magar tvingar oss att kliva upp för att äta frukost.. Och då kan vi sitta länge länge och äta den! :-) Sånna här dagar är vi alltså inte så snabba i starten..


Dagen har bjudit på: kaffesällskap i form ...

mms_img-48637904 (MMS)

Dagen har bjudit på: kaffesällskap i form av svärmor, god lunch från en granne, dagishämtning (ja dagen startade såklart med att jag lämnade pojken där..) kusinlek, panerade abborrefiléer och häng med vänner. En mycket bra dag kan väl sammanfatta det som!


Han har ju blivit så duktig på att sitta s...

mms_img179666664 (MMS)

Han har ju blivit så duktig på att sitta själv nu Max! Han kan sitta i flera minuter utan att ramla :-) Han slog sin bror med en hel månad på det där med sittandet. Theo var 6 månader när han lärde sig det, men Max är ju bara 5 månader. Det är så roligt att se redan nu att dom är så olika till sättet. Att det finns så mycket som skiljer deras personligheter. Alltså om man tänker när Theo var lika liten. Att dom så här tidigt börjar forma den personen som dom kommer att bli. Spännande att se vem Max ska bli :-D


Att duscha

Igårkväll var jag och såg Melodifestvalen hos syster. Ingen av oss  hade sett någon av deltävlingarna, så alla låtarna var nya för oss. Och vi var ju förstås nyfikna på Ranelid som alla har pratat om så mycket..  Och ja, jag förstår ju varför alla pratat om honnom :) Tack för en trevlig kväll Lina!

Idag har vi inte gjort så mycket.. Vi har varit ute och åkt bob, skottat och handlat. Sen kom mina föräldrar förbi en sväng och hälsade på. Och så har jag och Max duschat idag :) Det är ju såå mysigt att duscha med bebis! Och så tycker han ju det är så roligt nu också :) Första gången var han lite skeptiskt, andra gången lite mindre och sen efter det så har han bara skrattat och inte velat sluta duscha :) Theo har ju duschat med oss sen innan han var 1 år. Han badar ju väldigt sällan (både för att han bara har den där lilla baljan att bada i, men också för att det är ju så mycket lättare att han duschar med oss. Behöver ju inte göra nån extra ansträning, vi ska ju ändå duscha liksom..) men han myser ju inte på samma sätt, han håller ju på att leker för sig själv och dolar på (visst är det ett ord, dolar..) :P Så därför uppskattar jag ju duschen med bebis så mycket, är ju som sagt så mysigt!

Mera bilder från förra helgen:

(Här var ni Lina) :) Jonas och David med varsin bebis :)

Tapasmys
Theo fikar go´fika som vi hade fått av Lina

Theo fick middagssällskap idag (vi också s...

mms_img-54972375 (MMS)

Theo fick middagssällskap idag (vi också såklart, men jag tycker ändå att det är mest Theos sällskap. Tyr leker inte lika mycket med oss faktiskt) Vår stora kille var ju iväg med sin bästa kompis Tyr (han har faktiskt sagt att han är hans bästa kompis!) och hans föräldrar till Hörnefors en dag och badade! Han hade haft så roligt så! Så stor han har blivit, när han kan följa med en annan familj så där :-)


Pga sjukdom så blev det inget kalas idag, ...

mms_img23925789 (MMS)

Pga sjukdom så blev det inget kalas idag, så vi är ute och leker i solen istället.


Misslyckat..

Idag har det känts bättre. Inte haft lika ont. Smärtan har inte försvunnit helt men den har blivit mindre.

Jonas och Theo har åkt skridskor idag. Jag och Theo har bakat misslyckade kladdkakemuffins. Åhh vad besviken jag blev! Av alla 25000 kladdkakemuffins jag gjort var dom här dom första som blev misslyckade.. Vi råkade göra dubbelt så mycket socker som det skulle vara (som att det är så lite socker i dom innan...) Nu blev dom helt oätbara.. :( Och så fick vi slut på ägg så jag kunde inte slänga ihop några nya heller.

Imorn ska vi på 2-årskalas. Nu ska jag snart sova..

Bilder från förra helgen:


Oj, nu vet jag inte när jag skrev sist.. M...

dsc_1171-1 (MMS)

Oj, nu vet jag inte när jag skrev sist.. Men tror jag inte har skrivit på hela veckan. Jag har helt enkelt haft för fullt upp för att hinna/orka skriva. Jag har hängt med Anna och Josefin i 2 dagar, en dag hemma hos Anna och en dag i Nordmaling. Då var vi med barnen på biblioteket och sen fikade vi på Näslunds. Jag har hängt lite med syster. Handlat med henne i Vännäs och så har hon varit här på kaffepaus (från studierna). Jag har spelat plastgitarr med David. Och så har jag tränat core. Idag gör jag dock inget. Jag är inte helt pigg idag. Det började i natt, eller just när jag skulle gå och lägga mig om jag ska vara ärlig. Jag har så ont i nacken och axlar (pga många anledningar.. Dålig nacke till att börja med, inte få sova som man vill på natten för att en bebis ska äta titt som tätt, bära bebis och amma bebis..) så jag är helt illamående pga spänningshuvudvärken som uppkommer av smärtan. Så i natt var det så illa att jag lär tvungen att gå upp och kräkas. Idag mår jag inte lika illa, om jag hinner ta huvudvärkstabletterna i tid och äter mat med jämna mellanrum dvs. Just nu ligger jag i Theos säng och blir uppassad på. Han tar så väl hand om sin stackars mor, han lagar mat i sitt kök åt mig och läser för mig. Kommer med sina favorit gosedjur och ger mig :-) Tokglada killen på bilden ligger nere och sover nu. Hoppas dagen inte blir jobbigare än så här, då kommer jag nog att orka med den.


Bordshäng..

Idag har jag hängt hos David och spelat plastgitarr. Sen efter jag hämtat Theo och vi gått förbi affären en sväng så gjorde vi inte mycket. Vi satt vid köksbordet i drygt en timme och bara hängde. Jag gick igenom reklam och post och surfade med mobilen och Theo tittde på Youtubeklipp på surfplattan. Riktigt mysigt hade vi :) Hade det inte varit att jag skulle börja med maten, så skulle vi kanske suttit där en timma till :)

Här kommer en salig blandning av bilder:

Buskusinerna :) (bilden har jag snott av Lina)

Synd på oskärpan.. men fin solnedgång vid Gunvors hus.

Vitt, vitt, vitt..

Milla och Max

Liam var inte så sugen på att vara med på kort.. :)

Milla, Elias och Theo ute i snön.

Max posar i sina nya mössor:

Nu har vi tagit en paus i städandet och är...

mms_img900107058 (MMS)

Nu har vi tagit en paus i städandet och är ute och leker istället. Innan Jonas for på hockey (där han är nu) så åt vi en god bär-paj som satt fint :-) Snart ska jag hem och göra middag till mig och städhjälpen och sen är helgen nästan slut..


Idag städar vi.

mms_img-70105228 (MMS)

Idag städar vi.


Blandade vinterbilder


Igår åt vi tapas hos systergrannen. Jag ha...

mms_img100679611 (MMS)

Igår åt vi tapas hos systergrannen. Jag har bara ätit det en gång förut och då var det inte så mycket som jag gillade, så jag har länge tänkt att tapas inte var nåt för mig.. Men nu när vi hade köpt maten själva och därmed bara köpt sånt som vi tycker om, så ändrade jag uppfattning om det :-) Det var ju jätte gott! Det blev en trevlig kväll med Alfapet-spelande och surrande. Just nu sitter jag och dricker kaffe i solen på bron och tittar på Jonas och Theo som hjälper våren på traven och skottar bort snö från uppfarten.


I skidspåret

Som jag skrev förut.. Pojkarna var så duktiga och åkte hela 400m spåret :) På första försöket liksom. Theo hade bara åkt skidor en gång förut och det var bara en liten sväng här på gatan. Jag frågade imorse om vi skulle ta med skidorna på förskolan så han kunde åka där också. Han svarade -Nej, jag vill bara åka där vi tävlade! Det var så han såg det hela alltså, som en tävling :)


Bilder från Leos


Just nu befinner vi oss på Allstar och har...

mms_img143803840 (MMS)

Just nu befinner vi oss på Allstar och har ätit go'middag! Maxen är med oss och storebror är hos min syster och äter middag med kusinerna. Vi har varit på bankmöte (nej vi ska inte ta ett nytt lån och köpa ett hus i Umeå mamma :-P bara prata lånevillkor och pensionssparande och sånt tråkigt ) sen fikade jag världens godaste chocolate chip cheesecake med grädde och drack en stor latte på barista (dumt nog!) Sen var jag ju inte alls lika hungrig och sugen på mat.. Utan snarare sådär äckelmätt som man kan bli när man ätit sådär mycket sliskigt.. Men det hindrade mig inte från att trycka i mig den goda middagen :-)


RSS 2.0