Förberedelser

Idag har vi som mest städat, plockat och fixat.
Vi ska ju nämligen ha några gäster över till middag imorgon :) Japp, så är det. Så nu har vi burit in bordet från altanen och några stolar, så att dom ska bli lite varmare innan imorn. Vi ryms ju nämligen inte alla runt vårt vanliga bord. Det ska vara 11 vuxna och 5 barn på middagen. Eller jag vet inte om vi kan säga att Elsa 3(?)månader ska vara "med på middagen" men hon är ju där iaf :)
Nyårsfirandet blir ungefär som dom senaste åren. Med samma människor, och så turas vi om att göra för-, varm- och efterrätt. Den enda skillnaden detta år, är att det kommer att vara barn med :) Eftersom vi ska vara här i år, så är det vi som står för varmrätten. Allt är inhandlat till den, och jag hoppas den blir lyckad, vore ju väldigt tråkigt annars.. Annars får vi förlita oss på för-och efterrätten :)
Jag tror nog det kommer att bli en riktigt trevlig kväll imorn! Kommer det att vara som dom senaste åren så blir det iaf så :)

Ikväll när jag (och Theo) var över till Lina för att låna något att ha på mig till nyårsfirandet (ja jag är sämst på att planera sånt i förväg..) så skulle just Loke och Tyr bada i deras badkar, så då fick Theo också göra dom sällskap. Och feg (rädd/försiktig kalla det vad ni vill) som min son är så skulle han absolut inte hoppa i badet först, men sen när han väl gjorde det ville han inte aldrig kliva upp! Inte ens när dom andra barnen gått ur badet och allt vattnet var borta.. Så kanske Lina, kanske han vill bada där fler gånger om han får :)

God natt och GOTT NYTT ÅR!

Idag kom en av Theos julklappar väl till a...

20101228999 (MMS)

Idag kom en av Theos julklappar väl till användning, nämligen det varma understället han fick av sin mormor och morfar :) När vi skulle gå bort med lite återvinning så var det -17 grader och blåsigt, men med dom kläderna under så höll han sig allt varm! När vi kom tillbaka hem så hann vi bara nästan ta av oss ytterkläderna när Lina ringde och skulle höra om vi ville göra något. Så då klädde vi bara på oss igen, sen åkte vi med Lina till Anna och Elsa och hälsade på. Ja just, jag har ju hunnit med att jobba idag också. Så nu har jag jobbat mina 2 dagar för denna vecka. Känns så där lagomt :) Dumt att överanstränga sig liksom.. Imorn ska vi in till Umeå för att göra lite ärenden och för lite shopping. Nu dags att sova! God natt!


Blandade bilder

Pappa har tagit ner en chinchilla så barnen ska få hälsa på den
Theo hjälper Alice (Jonas farmor) att öppna ett paket
Ja, Theo bor typ i sin Elmo-tröja nu. Nu ligger den dock i tvättkorgen så nu får han klara sig ett tag utan den..

Bilder från julafton

Alla barnen ville titta på tomten som pratade med dom i Jonas mobil.
Loke, Tyr och Lina ser på Kalle Anka
Vi också :)
Christoffer underhåller barnen i köket
Sen kom tomten!
Bror med familj + Angelina
Lina med familj
Min lilla familj och Elias, pappa och Angie
Barnen och pappa leker med julklapparna
Jag
Theo bygger sitt nya pussel på juldagen i sin nya Elmo-tröja
Nu ska jag föra över resten av korten från digitalkameran och från mobilen, så kanske det kommer fler bilder sen.

Theo och stolen

På julaftonsmorgonen fick Theo öppna sitt första paket
Vad är det i paketet..?
En stol!
Måste testa den direkt :)

Jonas och katten känner lugnet och myser. ...

20101226984 (MMS)

Jonas och katten känner lugnet och myser. Theo springer runt och leker, lägger pussel och läser böcker. Jag tror att hans mål är att göra så mycket som möjligt under så kort tid som möjligt.. Nu gick dock Gunvor och hämtade nåt spel till honom, får se om han kan sitta stilla med det en stund då.


Nu är vi i Långed hos Gunvor och Sigge. Ju...

20101226992 (MMS)

Nu är vi i Långed hos Gunvor och Sigge. Just nu ser vi på film i väntan på maten. Vi var först till Nordmaling och hälsade på Jonas farmor där även hans faster var och hälsade på. Nu tror jag nog maten börjar vara färdig. Dags att gå!


Nu har vi ätit mat och haft julklappsutdel...

20101224982 (MMS)

Nu har vi ätit mat och haft julklappsutdelning. Barnen leker nu med sina nya leksaker och vi andra jobbar med att röja undan (från maten och allt papper och skräp) Snart väntar kaffe och förhoppningsvis lite lugn och ro. Theo sitter mest och läser sin nya bok om bondgården, som gör olika djurläten när man bläddrar :)


Nu sitter Jonas och Theo och tittar på kli...

20101224968 (MMS)

Nu sitter Jonas och Theo och tittar på klipp på telefonen samtidigt som dom värmer sig framför kaminen. Snart börjar Kalle och sen är det julmiddag!


Dagens första paket är nu öppnat. (vi vald...

20101224963 (MMS)

Dagens första paket är nu öppnat. (vi valde att ge det största paketet så vi skulle slippa ta med det till Mjösjöby) Paketet innehöll en stol, som Theo helst skulle vilja ta med sig om han hade fått bestämma.. Gunvor, Theo hälsar tack! :) Nu sitter vi iaf i bilen och är på väg hem till skogen. Ja ni vet, skogen jag är uppvuxen i :) GOD JUL till er alla!


Nu har jag Jossan här på besök. Hon och Th...

20101223962 (MMS)

Nu har jag Jossan här på besök. Hon och Theo lägger pussel och läser böcker. Jag slår in dom sista julklapparna. Vi dricker kaffe äter pepparkakor och surrar. Japp, så är läget.


Theo bäddade ner sig i soffan, med favorit...

20101223959 (MMS)

Theo bäddade ner sig i soffan, med favorit hatten som vanligt långt nerdragen för ögonen :)


Våran lilla bokmal :) Han drar ner alla bö...

20101223953 (MMS)

Våran lilla bokmal :) Han drar ner alla böckerna från hyllan sen lägger han sig på golvet och läser dom. Undra hur länge han ska vara så intresserad av böcker.. Han var ju det väldigt tidigt. Den enda nackdelen är att man själv blir så less på att läsa samma böcker om och om igen.. :)


Rollfördelning..

Nu tyckte Loke att vi skulle leka mamma, pappa, barn. Han bestämde att han skulle vara mamma, jag - pappa, Theo - gammel farmor och Jonas - vanlig farmor. Spännande att se vad som händer sen i leken. Eller om leken bara gick ut på att bestämma vad vi skulle vara..

Vi har besök av en hund här idag :) Världe...

20101222950 (MMS)

Vi har besök av en hund här idag :) Världens sötaste dessutom! Theo leker och spexar i bakgrunden.


Så här kan det se ut när man heter Theo oc...

20101221945 (MMS)

Så här kan det se ut när man heter Theo och äter pizza till middag.. :) Imorgon är sista dagen att jobba innan min julledighet på 4 dagar infaller. Sen jobbar jag 2 dagar och är sen ledig 5 dagar! Jobbar 3 dagar och är tillsist ledig 4 dagar, innan allt är som vanligt igen. Nu ska jag duscha och sen kanske slå in lite julklappar. God kväll!


Mera bilder

När jag skulle rensa hatthyllan i helgen så hittade såklart Theo alla kläder och försökte ta på sig så många av dom som möjligt! (han förstörde inte alls mina högar som jag gjort med vad som skulle bort, tvättas eller sparas...)
Här har han tagit på sig en mössa, en tjocksocke, en vante på foten och snart en vante på handen
"Kanske att jag kan ha en keps också.."

En dag förra veckan (? eller var det längre sen än så..?) Så var jag på Frasses i Nordmaling med syster och barn. Här kan ni få se hur det besöket såg ut. Nej men just, det blir inte mer spännande än så.. :)

Återfunna bilder!

Alltså nånting konstigt hände med min mobil.. För några dagar sen när jag skulle föra över bilder från mobilen till datorn så blev det nåt knas och så försvann alla bilder jag hade i mobilen och dom var helt borta! Och nu när jag skulle försöka igen med att föra över nya bilder, så helt plötsligt efter att jag fört över dom och tagit bort sladden som går till datorn, så kom alla bilder tillbaka! Det bara rasslade till så var alla bilder där igen! (och det hände som sagt, efter jag tagit bort sladden, så den var inte kopplad till datorn när bilderna bara helt plötsligt kom tillbaka..)

Ja iaf så fick jag ju några av dom "försvunna" bilderna att visa här:

Mina panerade aborrfiléer, här hade jag redan stekt en tredjedel kanske.. Dom var många!
Jag vände dom i mjöl, ägg och ströbröd, så dom skulle bli riktigt knapriga och goda!
Ja man kan ju kanske tycka att det saknas grönsaker på min tallrik, men ni som känner mig vet.. Jag äter inte grönt i onödan :)

Så här kan det se ut när jag ska skotta plogkanten vid vårt hus.. Det var liksom ingen idé att ens försöka köra in bilen innan jag tagit bort kanten.
Men barnen hade ju roligt iaf!

En utslagen hjälte däckade i soffan i helgen

Oh no! Medan min son sov har någon bytt ut...

20101220942 (MMS)

Oh no! Medan min son sov har någon bytt ut hans huvud mot en nalle!


Oj, vad jag har hunnit med mycket sen jag ...

20101220933 (MMS)

Oj, vad jag har hunnit med mycket sen jag slutade jobbet idag.. Jag har handlat, hämtat Theo, skottat snö och panerat tusen aborrefiléer som vi åt till middag. Japp och nu ska jag och Theo gå och duscha!


Barn är inte till salu!!

Det är ju svårt att inte bli berörd av allt man hört nu under tiden dom sänt Musikhjälpen. Och särskilt om man lyssnat på det vid varje tillfälle man fått (typ hela tiden förutom när jag jobbat)

För er som har missat det har dom i år samlat in pengar till kampen mot människohandel och valt att fokusera på människohandel med barn.

 

Jag kopierade lite fakta från deras sida:

+ Människohandel är världens tredje största kriminella industri efter drog- och vapenhandel. (alltså att det finns så många människor i världen som vill köpa barn till att utnyttja sexuellt, använda till arbeten eller sälja vidare deras organ.. att det utgör den tredje största kriminella industrin)

+ Hälften av alla offer för människohandel är minderåriga, det vill säga under 18 år.

+ Varje år beräknas enligt FN minst 1,2 miljoner barn och ungdomar bli utnyttjade i den globala kommersiella handeln med barn – drygt hälften handlar om sexhandel.

+ Runt 300 000 barn rekryteras eller utnyttjas just nu i väpnade konflikter.

 

I år samlade dom in hela 12 236 417kr!! Helt otroligt bra!

 

Äsch nu ska jag inte gräva ner mig mer i det jag blir så deprimerad, det är bara svårt att sluta tänka på. Jag ska tänka på att jag uppskattar hur bra jag det, att jag har föräldrar som älskar och bryr sig om mig, att jag har en egen liten familj som jag älskar över allt annat. Att jag faktiskt kan hjälpa en familj som inte har det lika bra som oss genom att skänka en slant som kanske inte är så stor för mig, men för dom så gör den slanten skillnad på hela deras liv.

 

Det var ju väldigt många duktiga artister som kom och spelade i musikhjälpen, och ett uppträdande som jag fastnade för var The Naima Train. Hon spelade in ljud direkt som hon använde till låten och samplade sig själv, så hela hennes låt bestod alltså av ljud hon spelade in eftersom och sin egen röst. Jag förstår inte hur hon höll reda på allt! Men det gjorde hon och det gjorde hon bra.

Kolla in det här!

Söndag

Idag har vi varit duktiga. Vi har städat och fixat i hemmet. Jag städar nog lite för sällan hemma, men när jag väl gör det så gör jag det ordentligt (alltså jag plockar ju undan, städar vid diskbänken, städar toaletten och sånt lite mer regelbundet, men dammsuga bli inte lika ofta och särskilt inte dammtorkning och att skura golven). Och när jag har det där städrycket så händer det ofta att jag tar tag i massa andra saker som jag skjutit upp sen länge. Typ flytta på lådorna i trappen som bara står och samlar damm, sätter upp lampan vid Theos lekhörna så han inte behöver leka i mörkret längre, rensa på hatthyllan i tvättstugan så man nu faktiskt får plats med att lägga upp nånting dit utan att det ramlar ner för att det är för fullt osv.

Vi har också hunnit med att få besök av svärmor. Efter vi fikat lite (av lussebullarna som hon hade med sig) så följde jag och Theo med henne till affären en sväng, så vi skulle få komma ut i den friska luften lite (och posta mina julkort..)

Sen så har vi ju skottat 2 ggr idag också (Jonas en gång och jag en) Träningsvärken från den jobbiga skottningen i fredags har just börja avta, så vi får se hur det bli nu efter denna gång.

Och nu väntar ju bara en 3 dagars jobbvecka! Sweet :) Jag har tagit ledigt på torsdag och sen, sen är det ju... wait for it... julafton!!

Musikhjälpen

En sak till förresten..
Har ni inte önskat en låt i Musikhjälpen än, och stöttat kampen mot människohandel med barn, så gör det!
Så här gör ni:

Inled med hur mycket du vill skänka
50, 100 eller 200 för om du vill skänka 50kr, 100kr eller 200kr

gör sen ett mellanslag

skriv sen låt, artist och motivering skicka sen till 72 999

Exempel: "50 Your song Elton John, Eftersom den är bäst/ Lisa"

Nu är vi hemma igen. Hos Anna och Marcus h...

20101218928 (MMS)

Nu är vi hemma igen. Hos Anna och Marcus hittade Theo en tomteluva (tror dock att den tillhörde Vilgot) och en Barbaflink. Vi andra hittade glögg, pepparkakor, bullar, skumtomtar m.m. Nu ligger Theo i sin säng och kommer förhoppningsvis att somna snabbt ikväll, efter en lång, innehållsrik och trevlig dag!


Så, nu har vi hunnit med ett kalas firande...

20101218920 (MMS)

Så, nu har vi hunnit med ett kalas firande i Umeå (Andreas a.k.a Lönnis har fyllt 30år och bjöd på smörgåstårta) och en hustitt i Yttersjö (alltså tittat på Niklas a.k.a. Eson och Emmas nya hus) Nu mellanlandar vi hemma för att slänga i oss lite mat, sen ska vi vidare igen. Theo har gjort själ för sin tröja och ätit kakor idag så han klarar sig fram till jul! Näe just, det blir nog massor med onyttigheter hos Anna och Marcus snart också :)


Bättre sent...

Igår var jag och julklappsshoppade med syster och barn. Var inte på så många ställen faktiskt (typ bara Barnens hus, Obs och H&M tror jag) men ändå tog det en hel evighet för oss! Men det gör det ju oftast i och för sig, när vi shoppar tillsammans.. Vare sig det är julklappar vi ska köpa eller bara handla mat på Maxi :)
Jag blev iaf ändå inte klar med julklapparna. Suck. Har några stycken kvar faktiskt. Hmm.. är visst ute i lika bra tid som alltid. Jag ska iaf skicka julkorten imorn, så då slipper jag då tänka på det sen. Vet att jag är sent ute, men Bättre sent än aldrig!

När jag kom hem idag så var jag ju inställd på att jag skulle behöva skotta uppfarten, jag var dock inte inställd på hur mycket snö det skulle vara!! Shiit alltså.. Plogkanten var inte nådig!! Typ lika hög som Theo och en meter djup. Lika lång tid som det tog för andra på gatan att skotta hela sin garageuppfart tog det för mig att skotta plogkanten bara. Men som tur är har jag ju en sån snäll granne som kom och hjälpte mig att skotta färdigt resten, det var ju snällaste David!
Morgondagen är visst fullbokad. Vi ska först och fira en nyfylld 30-åring, sen ska vi hälsa på Niklas och Emma i deras nya hus (alltså det är helt nybyggt, får ju egentligen bara ångest av att vara i såna hus. Vill göra om mer hemma!) och tillsist så avslutar vi dagen med julmys hos Anna och Marcus. Japp, fullbokat var ordet. Men trevligt!:)

Dags att sova efter ett bad och lite bastu...

20101214911 (MMS)

Dags att sova efter ett bad och lite bastu. Mys!


Okej, klockan är fel inställt på termomete...

20101214908 (MMS)

Okej, klockan är fel inställt på termometern och graderna inne är missvisande eftersom den står vid ett drag vid fönstret. Meen, graderna ute stämmer! Kallt idag med andra ord!


Lucia (med allt vad det innebär)

Idag har vi haft luciafirande på jobbet. Va?! Har ni andra också firat? Hmm, jag trodde jag var speciell :(
Nej men jag har ju såklart just läst massor med bloggar där alla firat på olika sätt.. På sina barns förskolor, med bilder i tidningen eller bara tittat på luciatåg på tvn osv..
För mig har det alltid (så länge jag jobbat) inneburit att den dagen vi firar lucia innebär en dag av stress. Barnen är uppjagade heela dagen eftersom dom vet att dom ska få ta på sig sina luciakläder senare och att deras föräldrar och släktingar  kommer och ska titta på när barnen ska gå i tåget och sjunga för en fullsatt lekhall. En stress att plocka fram fika och se till att det inte tar slut, koka koka kaffe. Ta fram och ställa i ordning stolar och bord så alla kan sitta och fika (i år var vi sammanlagt med barn, personal, föräldrar och andra släktingar närmare 50st på vår lilla avdelning). Byta kläder på alla barnen och se till så alla får på sig rätt luciakläder vare sig det är tomtar, lucior, pepparkaksgubbar eller stjärngossar. Se till så att barnen kommer med i luciatåget och att vi sjunger sångerna i rätt ordning (äsch, det var bara några verser vi blandade ihop, men det gick ju lika bra iaf!)
Meen sen, sen är det över lika fort som det börjat. Och så inser man att det var ju lika trevligt det här året också. Att barnen var så duktiga på att stå stilla inför alla föräldrarna och sjunga så fint! Att det var trevligt att sitta och fika och prata i lugn och ro med familjerna, på ett annat sätt än det blir när dom hämtar och lämnar under dagen bara. Att så många föräldrar ville ta ledigt några timmar från sina jobb för att komma och titta på sina barn i tåget och fika det som barnen bakade under förra veckan. Att se hur stolta barnen är efteråt, både för att dom får beröm för hur duktiga dom varit på att sjunga och gå i tåget men också för vilket gott fika dom har bakat.
Sen efter all uppståndelse var över och vi hade diskat och plockat undan så hade vi personalmöte. Och decembers p-möte innebär julmys. Med tomtegröt och glögg och julklappsbyte.
Så det blev en riktigt trevlig dag och kväll! :)

Ännu mer bilder

Och här kommer bilderna från igår:
Den lilla stunden han satt med och bakade
Vad allvarliga vi såg ut att vara..
Vi bakade pepparkakskrokodiler, giraffer, dinosaurier, isbjörnar och kameler
Och en jätte stor gubbe
Sen på kvällen hade vi ju finbesök i form av Anna och Elsa (Marcus också men han fastnade visst inte på bild..)

Bilder

Här kommer bilder på vad vi gjorde i fredags:
Katten sov

Barnen åt chokladtomtar
Grabbarna lekte med Theos pussgroda
Lina luktade på blommorna
Jag drack glögg
David busade med barnen
Och så mystes det i soffan

Helg

God kväll.
Hmm.. orkar nog inte föra över bilder ikväll, så det blir nog bara text.

Igår var jag en sväng med syster till Nordmaling och hämtade paket. När vi kom hem gick jag och Theo över till henne så att hon kunde hjälpa mig med bloggdesignen (tack igen för hjälpen!) Sen var hon så snäll och bjöd oss på middag! När vi hade ätit färdigt så följde familjen Edström/Jonsson oss över hit för en glögg/se Idol-kväll. En mycket trevlig kväll var det :)

Idag så har jag och Theo (inte så mycket Theo dock) bakat pepparkakor. Sen ikväll så har Marcus, Anna och Elsa varit här och hälsat på. Grabbarna spelade som vanligt NHL och jag och Anna surrade som vanligt.

Nu ska jag försöka slita mig från datorn (och tvn, ser I love you man samtidigt) så jag kan ta mig till sängen.
God natt

NU är det torsdag

 


Hmm.. vet faktiskt inte vad jag ska skriva.. Jag öppnade ett nytt inlägg och tänkte börja skriva, men det var som bara tomt. Hade inget speciellt att säga.
Bara det vanliga då. Har jobbat idag, tankade, handlade på Maxi (läänge) och åkte sen hem. Och eftersom Theo hade feber så var ju Jonas och Theo hemma idag. Han han nog inte så mycket feber idag, men eftersom det nog var lite ändå så är jag hemma med honom imorn iaf.
Mamma, pappa och Elias var förbi här en sväng ikväll och hälsade på.

Ja men det var typ det. Så nu går jag väl och lägger mig då. Har inget mer att göra vid datorn och så ockuperar Jonas tvn som vanligt, så lika bra att komma sig i säng inte allt för sent då!

Hahaha är det ingen som reagerat eller bara ingen som orkar säga.. Nu när jag kollade på inlägget före, så står det ju "Torsdag och sjuk lilleman" Torsdag?!?! Det skrev jag ju igår! Haha är visst lika snurrig som vanligt :)

(Lina, vi kanske kan fixa designen lite imorn, så det inte ser så tråkigt ut här på bloggen..?)

Natteligott! (Som sötaste Loke brukar säga)

 


Torsdag och sjuk lilleman

Ja idag hade jag alltså föreläsning efter jobbet. Eller jag jobbade 8-13 sen var det föreläsning/konferens kl.14-19 på aula Nordica. Det handlade om lärande för hållbar utveckling. Alla i förskolan i Umeå har varit på den konferansen nu (det var 3 tillfällen under 2 dagar så alla skulle ha en möjlighet att gå) Skolorna gick före sommaren tror jag? Det är ju ett viktigt och intressant innehåll, men har man sovit dåligt några nätter och har man jobbat under dagen, så är 5 timmar av vilken föreläsning som helst lite lätt tröttsamt. Jo det var lite svårt att hålla sig vaken där ett tag.. Men jag klarade det! :)

När Jonas hämtade Theo hos systergrannen idag (tack igen för att ni hämtade honom!) så var han gnällig och varm (hade tydligen inte varit så gnällig hos dom, men han släppte visst fasaden när Jonas kom och visade hur han egentligen kände..), och under kvällen blev han varmare, så Ja han hade feber.. Stackars lilleman, är sjuk så ofta tycker jag! Så imorn är Jonas hemma med honom och så antar jag att det blir för mig att vara hemma med honom på fredag.

Nu dags för sängen! God natt

Nu är det äntligen här... Mitt kära julkaf...

20101207892 (MMS)

Nu är det äntligen här... Mitt kära julkaffe alltså! Yey! Idag hade jag avdelningsmöte så jag slutade sent, så då hämtade snälla svärmor Theo från dagis. Imorn ska jag på föreläsning så då slutar jag ännu senare, så då ska snälla syster hämta honom. Theo tackar dom snälla släktingarna som hämtar honom från dagis så han slipper vara kvar tills dagiset stänger! :) Nu ska jag göra en kraftansträngning och se om jag kan få lillemannen att somna om.. Han sov drygt en timma innan han vaknade och sen har han varit vaken sen dess. Suck..


Sömnlöst och bilder

Alltså jag orkar inte några fler sömnlösa nätter nu..! Jag fattar inte ens att jag orkade kliva upp imorse och att jag tog mig till jobbet. Att jag jobbade hela dagen, tog mig hem, hämtade Theo, handlade och lagade mat. Men sen, där efter maten, där tog mina krafter helt slut. Som tur var kom Jonas hem då så han kunde ta över det som behövdes göras.
Nej men såklart kommer jag visst att orka flera sömnlösa nätter. Man gör det ju bara. Man har ju inget val liksom. Oftast är det ju så att vi får sova bra i några nätter och sen kommer några sånna här jätte jobbiga nätter. Så jag får ju faktiskt sova däremellan.
Vi har ju funderat på vad det kan vara som gör att han är vaken och gnällig. Har ju trott typ magknip, ont i öronen, ont i halsen eller nåt sånt. Men det har ju gått över på morgonen och så är det ju inte varje natt som han vaknar. Men det var nån som föreslog det faktum att han kanske växer. Han kanske har växtvärk?! Och det lät ju inte alls ologiskt, varför har inte den tanken slagit mig?? Mest troligt så är det väl så.

Jaja, nu kommer massor med bilder från blandade tillfällen:

När Loke var hos oss en dag så började han blöda näsblod. Då sa Jonas till honom -Sätt dig i soffan med pappret på näsan en stund så blir det bättre. Man kan inte säga sånt till Loke, han tar det på orden, pappret näsan.. (Typ när man säger -Hoppa i overallen nu. Så hoppar han verkligen i overallen.. Ni fattar) Så här satt han iaf i en kvart innan jag fick säga att det hade nog gått över nu..


Dom rödögda pojkarna


Det Tage får göra allra mest när han är med Theo...


...läsa för honom alltså.


Söta Inara i sin fina vinteroutfit

Tomtar på loftet??

Alltså vi verkar ha fått magiska tomtar av Gunvor..
En dag när hon hade hämtat Theo från dagis så hade hon satt upp 2st magnet-tomtar på kylskåpet. Och dom här tomtarna verkar ha ett eget liv..

En dag så låg en tomte på golvet, så för att röja bland alla leksaker som låg på golvet så att jag skulle kunna ta mig fram,  så satte jag fast den på frysen (Inte på kylen, eftersom jag tänkte att det skulle bli för högt upp så då skulle inte Theo nå att leka med den, så jag är alltså säker på att jag satte den på frysen som är under kylen) Sen gick jag på toaletten och Theo följde med (så han kunde ju inte ha lekt med den, eftersom jag satte dit den just innan jag gick in på toaletten) När jag och Theo kom ut därifrån, så satt tomten uppe på kylskåpet så här:


Som att han var på väg att fortsätta klättra upp men frös till när vi kom dit.

En annan dag låg tomtarna på golvet så här:

Var var dom på väg egentligen??

Besök av Johanna och Isabell

Eftersom jag inte kunde lägga upp några bilder där i slutet på den gamla bloggen, så blev det ju lite bilder som sparades på hög.. Så här kommer några (och fler kommer sen)

Dom här var från när Johanna och Isabell var här och hälsade på i veckan.

Theo hjälpte Isabell med nappen. (hon ville egentligen inte ha den utan spottade ut den varje gång han stoppade in den, men han fortsatte att ge henne den iaf)



Kraam


Sötaste Isabell!


Kökssoffan

Så här blev det altså när vi (läs Jonas) målade om soffan och vi (läs Inga-Maj) bytte tyget på den:




Det känns jätte bra med en soffa i köket, nu fick vi mer platser att sitta på (vi som alltid haft för lite stolar när det kommer folk och hälsar på) och så är det ju så skönt att lägga sig och vila en stund efter man ätit middag :)
Nu ska vi bara göra något åt stolarna också. Troligtvis köpa nya, annars måla dom befintliga vita.


Nu sitter jag i bilen utanför ica i nordma...

20101205887 (MMS)

Nu sitter jag i bilen utanför ica i nordmaling med en sovandes Theo och väntar på Jonas som är inne och hämtar ett paket. Sen ska vi åka till Långed där vi (och Jimmy med familj) ska få äta middag. Trevligt trevligt!


Pepparkaksbak


Vilken härlig dag!

Vilken härlig dag det har varit!
Vi började dagen med att bara ta det allmänt lugnt, surfa på datorn, se på tv osv. Sen efter luch när Theo hade sovit färdigt gick vi ut i det sköna vädret! Theo fick åka pulka till hockeyplanen, Jonas åkte skridskor och jag och Theo lekte på planen och i snön bredvid.
Sen när vi kom hem så var det vinterns premiärbastning. Jag vet inte om vi har bastat något sen förra vintern.. Kanske någon enstaka gång. Jag passade då på att köra hela spa grejen.. Ni vet, ansiktsskrubb, fila fötterna, hårinpackning, ansiktsmask, smörja in fötterma och avslutninsvis smörja in kroppen med dyr lotion :) Ja ja ni får väl veta vilka produkter jag använde mig av:


Japp, så är det. Och här kommer bilder från dagen:


Nu sitter vi och väntar på att Idol ska bö...

20101203879 (MMS)

Nu sitter vi och väntar på att Idol ska börja. Jag har sån tur att jag har världens bästa syster med fästman! Jag fick jobba över på jobbet och var allmänt trött (vilket jag nu vet att jag inte alls var ensam om att vara) Men iaf så hämtade min snälla lilla långa syster min son från dagis och så lagade hon och David (kanske mest David?) mat. Så när jag kom hem så var alltså sonen hämtad och så fick jag mat! Lyx! Jag uppskattar verkligen systeryster med familj. Jag tar dom inte för givet utan förstår att alla inte har sån tur som jag med en syster som är så generös och som står en så nära. Tack för att du finns Lina! Nu har vi förresten bakat pepparkakor för i år också :)


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Theo och Loke läser Nalle Puh

Theo och Loke läser Nalle Puh  

Okej, då testar vi om det fungerar med att...

20101117819 (MMS)

Okej, då testar vi om det fungerar med att mobilblogga. Och är det här på bloggen så gör det visst det! :) 
Välkomna till min nya blogg!!
Nu syrran måste du hjälpa mig med designen! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0