Helg

Igår hade barnen framträdande och spelade och sjöng för oss :)

Sen var vi på Leos lekland och härjade. Theo och  Tyr var på ett kalas och vi andra hakade på :)







Igår på kvällen var det ju earth hour. Jag, syster och barnen släckte ner här i huset och tände ljus. Sedan spelade vi sällskaps spel och åt chips. Mysigt värre! 



Idag när Theo var på kalas i Mullsjö så passade Max och jag på med att gå ut och hämta påskris. 



Sen när Theo kom hem fick dom hjälpas åt med att pynta riset. 

Mina föräldrar var förbi här en sväng ikväll. Vi hann surra lite och så fick jag bjuda på kaffe innan dom skulle vidare. 

Nu är helgen slut. Nu väntar en ny vecka med nya möjligheter! En lite kortare arbetsvecka än vanligt dock, då fredag är en röd dag :)
Natteligott!

IT

Idag hade jag halvdag it-utbildning med dagbarnvårdarna som hör till oss. Jätte roligt med sånna uppdrag :) 
Jag är också jätte glad att jag ska få vara it-pedagog på vår förskola varje måndag och fredag i maj. Alltså då är det någon annan som går in på mina tider i barngruppen på min avdelning och så är jag utöver och får hjälpa pedagogerna och barnen med det dom vill ha hjälp med. Och så kan jag göra praktiska saker som jag inte hinner annars :D Som det är nu har jag 3 timmars it-tid på 3 veckor och då hinner jag inte allt som behövs göras. 

Här är från när vi hade picknick på bron och åt kladdkakemuffinsen som Theo hade bakat. Ja han gjorde faktiskt nästa allt själv t.o.m knäckte äggen. Jag hjälpte bara till med det praktiska och med att säga hur mycket det skulle vara av allt. Dom blev ju super goda förstås! :)




Ögon och tänder

I tisdags, på min lediga dag, var vi först och hälsade på Hanna och Ella (fast Ella sov tyvärr mest hela tiden) där fick vi kladdkaka, barnen lekte och jag surrade med Hanna. Sedan hade Theo tid på ögonmottagningen. Det var fjärde gången han var där och dom andra tre gångerna såg han bara till rad åtta, med höger öga, på den där tavlan med bokstäver. Men nu hade han ju tränat med sån lapp för ögat (ni kanske kommer ihåg att jag skrev att han blev ordinerad att spela tv -spel och  surfplatta nån timma per dag med lappen för ögat) och träningen verkar ha hjälpt! För nu kunde han se rad  tio (det är den raden man "ska" kunna se,,) Yey! Han ska dit en sista gång till höst och är det fortfarande bra då så skrivs han ut därifrån :)

Hon snabb kollade även den här gladskitens ögon eftersom han också varit där tidigare, men allt såg bara bra ut för honom. 

Ikväll hände det. Tillslut! Äntligen! Som han har väntat..! Vi trodde aldrig den skulle lossna eftersom den varit lös så länge.. Men nu har han tappat sin första tand!! :D




Fortsättning

Och så fortsätter vi uppdateringen.. 

Förra fredagen rockade vi sockarna. Jag trodde aldrig att jag skulle få med mig Theo (rätt-ska-vara-rätt-pojken..) men han överraskade mig genom att köpa min motivering med att vi ville uppmärksamma att alla är olika, att annorlunda är bra och roligt osv. Och att vi därför skulle ha olika sockor på oss. 

På jobbet tittade vi på solförmörkelsen genom ett svetsglas. Riktigt coolt hur man kunde se månen täcka över solen. Såg dock inte ut som på bilden.. Utan man såg själva solen och hur den täcktes. På bilden är det ju som bara reflektionen man ser täckas..


På lördagen var jag sällskap till min syster på Elias bowlingkalas. Han och tre kompisar åt lunch och bowlade för att fira att han fyllde 10år. 
Perfekt med bowlingkalas. Då behöver man inte bjuda så många, utan man måste bara vara minst 4 st där. På tex Leos måste det ju typ vara minst 8 st. Och då blir det ju genast mycket dyrare.. Perfekt också för 10-åringar, med hamburgare och bowling :)

Trött Lillprins Bus :) 


Mina fina pojkar!



Vinteraktiviteter och kalasande

Då gör vi som vanligt... 
Vad har hänt sen sist..?

Vi har varit i Norrskenshallen i Nordmaling och åkt skridskor (eftersom Theo var sjuk sista perioden man kunde åka skridskor ute och var ledsen att han missade den, så lovade vi att han skulle få åka i en ishall istället) Theo var nöjd och ville helst aldrig sluta åka. Max däremot.. Han var jätte taggad innan och ville åka där "hockey gubbarna" brukar åka. Men när han kom ut på isen stod han där i nån minut sen vägrade han att åka och ville gå av isen igen. 

Så han hängde med mormor och morfar istället, som också kom dit. 




Vi var på Vinteryran i Långviksmon. 
Där åkte vi bandvagn, lyssnade på Pistvakt, åt hamburgare och varmkorv, kollade på marknadsstånden, Max körde skoter och åkte hästvagn, Theo körde bob och vi träffade massa släktingar (mina föräldrar, mina syskon med familjer, Jimmy med barn, Gunvor, Robin och Sofia)










En lördagkväll var vi ett gäng tjejer som åt middag tillsamman i Umeå och var sen och såg Avig Maria (Mia Skäringer). Var jätte bra! Roligt och sorgligt och musikaliskt. 
Dagen efter var Theo på kalas i skolans gympa sal. Det var ett maskeradhinderbanekalas :) Theo har mycket kalasande nu. Han ska på två kalas helgen som kommer nu, ett på lördag och ett på söndag. Då får max lite extra tid att hänga med sina föräldrar i lugn och ro istället, hans tid för kalasande kommer tids nog :) (dock får han följa med på det på lördag eftersom det är på Leos lekland. Han får fika med mig medan Theo går in i kalasrummet och kalasar helt enkelt.)

Uppdatering

I fredags hade vi planeringsdag på jobbet. Vi höll till på Idéan och jobbade bla med vår verksamhetsplan och våra pedagogiska ställningstaganden. 
Efteråt gick vi på after work på Invito och åt buffé. Vi var 25 st som slöt upp på after worken, så vi var ett stort härligt gäng! :) Min buss gick hem kl 22.00 så det blev en lagom lång dag/kväll :)

På lördagen var vi på 5-årskalas hos Inara på Ålidhem. Efteråt så skulle Jonas och Tage på hockey och jag skulle visa barnen att det fanns nåt som hette Godishuset i Umeå och vad det var för något (tyckte det passade bra när det var lördag och allt). Men Max ville hellre följa med pappa och farfar på hockey och jag förklarade att då får han ju inte fara på Godishuset och köpa godis. Men det slutade ändå med att han valde hockey framför godis :D Så han följde med dom, men somnade mitt i matchen och trots livet runt omkring när Löven gjorde mål så sov han gott vidare :)
Eftersom jag och Theo då var själv och David också var borta så bjöd jag in oss på middag hos Lina, Loke och Tyr. Trevligt värre! :)

På söndagen var det Theos tur att ha kalas. Äntligen! Han fick ju skjuta upp det förra helgen då han hade öroninflammation. Men nu var han äntligen frisk! 
Det var 9 barn här och härjade :) (en 3-åring, en 7- och en 9-åring och resten blivande 6-åringar). Alla killar. Det var dock lugnare än vad jag förväntade mig. Trodde det skulle vara mer livat med den kombinationen :) 
Det var superhjälte-tema (igen) och Theo ville ha en Batman-kladdkaketårta. Så det fick det bli :) Jag gjorde två kladdkakor och så gjorde jag marsankräm emellan, grädde ovanpå och runtomkring och Batmanmärket av marsipan längst upp. 
(Ritade allt på fri hand och skar ut. Ganska nöjd ändå) :)

Sen innan middagen i söndags tog jag mig äntligen ut och sprang igen. Var två veckor sedan sist, men dom här två veckorna när vi varit hemma och vabbat  så har jag inte känt mig helt pigg själv heller. Men jag har ju ändå jobbat emellan, vi har delat vabbdagarna så vi varit hemma lika mycket. 
Men nu är som sagt Theo frisk och barnen var tillbaka på förskolan första dagen på två veckor igår, måndag. 

Idag är det ju tisdag och det innebär ledig dag för mig och barnen. Mysigt mysigt! Vi funderade på att gå upp på hockeyplanen eftersom Theo längtat hela tiden han varit sjuk att få åka skridskor. Men just nu är det typ snöstorm ute, så vi avvaktar nog lite. 

Tage åkte tillbaka till Mora idag. Nu har han hälsat på släktingar (alla utom en familj som han inte fick tag på), grattat barnbarn, sett hockey, läst en intressant bok och hjälpt oss med sovrumsfönsterna :) Tack för denna gång svärfar! 




Lillebror

Max hade show för oss ikväll :)



Efter han hade druckit en blåbärs/banan smoothie till kvällsfika så sprang han omkring och skrattade åt sig själv för att han gav farfar blåbärs pussar  :)





Klättring

Ja men äntligen blev det klättring! Var ju före jul nån gång sist vi tog oss iväg.. Nu får vi inte vänta lika länge nästa gång bara! Vi ska t.o.m  försöka komma oss iväg redan nästa vecka. Hoppas det går! :)

Ikväll kom Tage hit. Han ska stanna här några nätter och så ska han hjälpa oss med det som är kvar att göra med dom nya fönstren i vårt nya sovrum. Vilken tur vi har va? :)

Imorgon ska Jonas vabba och jag ska jobba. Så det är väl bäst att jag lägger bort telefonen och sover nu.. 
Natteligott!

Ont

Vi fortsätter väl med att blogga sjukdom och vab. Verkar ju vara det enda som händer just nu..

I natt sprack trumhinnan för Theo. Jag tyckte han hade en jobbig natt då han var ovanligt super ledsen (han har ju varit ledsen till och från nu under öroninflammations perioden) men då var han verkligen otröstlig och typ inte kontaktbar (också för att han inte var helt ute ur sin sömn). Men sen såg jag ju när han vaknade att det har runnit var ur örat. Så inte konstigt att han hade haft ont. 

Idag fick vi iallafall penicillin och det känns redan som det har vänt. Äntligen! Stackarn :(

Imorn är jag hemma med de små älsklingarna och vabbar och när den stora älsklingen kommer hem så sticker jag och klättrar :) Det blev inget förra veckan då vi också hade bokat in det. Nu var det ju en evigher sedan sist, så jag ser verkligen framemot det nu!

Hockeykillen :) Han hade ingen att spela med tidigare idag så jag gick ut och sköt lite med honom. Han är ju pigg och frisk trots allt :)


Sjuk pojke

Nej men gossen Karlsson piggade ju inte alls på sig tills barnkalaset.. Natten mot fredagen fick han öroninflammation. Och det höll i sig över hela helgen och den är fortfarande kvar. Så imorgon, tisdag, ska vi till hälsocentralen i Nordmaling (igen. Var där i fredags också). Men stackars lilla stora pojken som lever på Alvedon och har ändå så ont att han bara gråter till och från.. 
Nu hoppas vi istället att han är pigg tills på söndag då vi sköt upp kalaset till istället för den här lördagen. 

Ninjakusinerna. 

Men världens bästa svärmor kom, trots sjukt barn, och barnvaktade i lördags så jag och Jonas fick hänga på bygdegården med våra vänner då det var hockeykväll med pub och trubadur. Tack Gunvor! Vi är så glada att vi har dig! Och för att inte tala om barnen som fick våfflor och stora pojken som fick stanna uppe och se melodifestivalen, han var nöjd! :) 


Frisk mamma som fick fara ut på roligheter. 

Sjuk pojke som inte fick det. 


RSS 2.0