Julledigheten kan börja!

Nu har vi firat in den kommande julledigheten genom att efter jobbet först äta ute och sen se bio (Anchorman 2) Tänk så kul :) Nu är vi redo, nu kan ledigheten komma! 

Nu ska jag inte jobba förrän 8 januari. Visst låter det typ jätte långt bort?! Det är ju inte förrän nästa år liksom! 

Vi tänkte som så att vi gör bort sjukdomarna nu innan jul då barnen har varit hemma hela veckan med hosta, tjockt i halsen och ont i halsen (och Max hade feber en kväll) Vi har turats om att vabba (eller jag vabbade en dag och var ledig en dag och Jonas vabbade 3 dagar). Så nu får vi se om det räcker med det här eller om det blir nåt mer sen. 

En dag när dom var hemma och sjuka så passade vi på att julpyssla. 

Theo, jag och Max gjorde varsin julgran.  


Jag försökte att göra en tredimensionell gran, men jag får se hur det blir i slutändan. Den är inte riktigt färdig. 

Så här nöjd kan man vara trots hög feber och en kamerablixt i ögonen :)

God jul på er alla!!

Tredje advent

Nu är helgen snart över och förbi. Nu är det bara 9 dagar kvar tills jul! Tänk så tiden går snabbt när man.. lever och går på som vanligt.. :) Som vanligt svårt att hinna med livet ibland. Skulle bara vilja vara.. Inte behöva tänka på om man köpt alla julklappar, hunnit med allt man ska hemma, träffat alla människor man vill träffa osv. Men snart, snart så är vi lediga i två hela veckor! Då, då ska vi bara vara! (Nästan iaf) yey! En sista mysig vecka på jobbet och sen ska vi slappa! Ligga och dra oss läänge på mornarna, träffa härliga människor och som sagt.. Bara vara!

I helgen som varit har vi shoppat julklappar, haft glöggmys hos bästa systergrannen, lyssnat massor på Musikhjälpen, städat i tvättstugan, varit på kalas hos grannen på andra sidan granhäcken, haft Innebandyträning och tagit fram och klätt granen!



 


 

Natteligott!

Påminnelse

Måste bara göra en påminnelse så här när det är drygt ett dygn tills Musikhjälpen är slut..
Ni har väl önskat en låt? Tänk så mycket vi kan hjälpa med att bara skicka in ett sms och önska en låt.. Istället för att köpa det där extra godiset/chipset/tidningen/drickorna osv när vi handlar.. Så lägg den summan på att hjälpa till med kampen för alla tjejers rätt att överleva sin graviditet! Varannan minut dör en tjej pga komplikationer i graviditeten eller förlossningen!
Jag hade inte haft min allra bästa käraste syster vid liv om hon inte bott här i Sverige och haft sån bra sjukvård när hon födde sina barn! Bara en sån sak!! 
Ni som inte gjort det, gör så här...

"Numret du skickar till är72 999. Inled meddelandet med hur mycket du vill skänka: 50, 100 eller 200. Skriv sen artist, låt och motivering."

Do it!

Onsdagskul

Jag är nyss hemkommen från den trevliga bowlingkvällen med Johanna och Linda. Kul att lyxa till med en rolig aktivitet så här mitt i veckan! Och alltid lika roligt att träffa dom gamla goda vännerna! Det märks att vi inte träffas så ofta då vi alltid har lika mycket att prata om och uppdatera oss med om varandra :) Men samtidigt är det den här sorts vänskapen då det ändå känns som att det bara var nyss som vi träffades sist :) Men åtminstone 3 ggr /år ser vi ju till att styra upp träffar iaf. 

Innan bowlingen åt jag buffé på Eastern Palace med Hanna och Milla. Då jag både hade en proppfull tallrik med kinamat och en med sushi så utbrast Milla -Hur mycket ska du äta egentligen Inga-Maj?! Jag försökte kontra med ett -har din mamma inte lärt dig att man inte kommenterar vad folk äter?! Men sen insåg jag att, det gör ju hennes mamma också hela tiden.. Kommenterar hur mycket jag äter alltså :) Men stolt kunde jag visa sen att jag hade faktiskt ätit upp allt som jag tagit för mig :)

Åhh det är så tråkigt nu att all snö försvinner! Regn och plusgrader.. Hur kul är det liksom. Ishalkigt och stora vattenpölar.. Skit tråkigt! Nu är det sådär tråkigt för barnen igen att vara ute.. Kan inte åka pulka pga ingen snö. Kan inte gå omkring på gården pga is och sjöar.. Och så blir det så mycket mörkare när man ska köra bil och ingen snö lyser upp på sidorna. Och regnet som gör att man inte ser nåt när man får möte i mörkret utan blir bara ännu mer bländad.
Vi som ska ha luciafirande ute imorn. Nu får föräldrarna ha stövlar och hjälm på sig. Brukar ju vara så effektfullt med att fira lucia ute i den vita snön med stora dalande snöflingor som sakta faller ner.. Nej nu måste vi fram mer paraplyna.. Hörde att det skulle vara plusgrader i flera dagar.. Skit tråkigt I tell you!


Ledig tisdag

Idag, på min lediga dag har vi:

Ätit frukost med lilltrollet


Gjort en låda till alla Theos Star Wars-figurer som han fått nu varje dag i hans lego Star Wars kalender. 

Somnat mitt i en tugga (precis som han gjorde när han var bebis) 


Skottat snö (yey! Äntligen. Det var ju första gången för mig i år) :)

Ätit olika  sorters mellis.. En drack hälsofil och den andre åt apelsin och frysta blåbär. 

Tittat på den brinnande himlen innan vi åkte iväg till Nordmaling för att handla och hämta paket. 

Sen har vi ätit tacos, spelat Lotto (sånt barnspel alltså) och lyssnat på Musikhjälpen heela dagen. Jag har försökt förklara det där med att skänka pengar till någon som behöver dom mer. Varför vi gör det, hur andra kan ha det och så där. Han fick vara med och önska en låt med pengarna vi skänkte (det blev en låt med Walk off The Earth) :)

Imorn efter jobbet ska jag äta middag med Hanna sen ska jag bowla med Johanna och Linda. Blir en trevlig kväll imorgonkväll!

Natteligott!


Julparken

I lördags var jag, mamma, Lina och barnen i Lycksele och shoppade på dollarstore.  
Ja alltså.. Det var ju faktiskt inte därför vi var i Lycksele! :) Vi var ju faktiskt och träffade jultomten! 
Vi var och besökte Lycksele julpark (djurparken alltså) Vi knåpade julpyssel i tomteverkstaden, tittade på "vinter" djuren och lämnade in önskelistorna till tomten. Som vanligt en mysig dag i julparken :) 



















 








Musikhjälpen 2013

Nu har det börjat igen! 
Nu är Musikhjälpen igång. Nu är det den veckan på året :) Yey!
Som vanligt har dom tagit fram ett bra tema som dom samlar in pengarna till. Årets tema är: att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. Och det vill vi ju alla bidra till, visst?! Det är ju självklart för oss här.. Men för alla är det ju inte det. Så för att önska en låt och samtidigt skänka pengar gå in på länken och klicka vidare för mer information hur nu går till väga: 
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

Advent

Åh vilken härlig/julig helg det var :) Jag och barnen var som sagt i Mjösjöby från fredag till lördag. Sen på lördag förmiddag åkte vi, mamma, pappa, lina och barnen till olofsforsbruk för den årliga julmarknaden. Lika mysig som vanligt, men tråkigt att det var lite mindre grejer än förra året. 






Sen åkte vi allihopa till Norrfors för att äta julbord. Det var jätte gott och trevligt. Fanns en lekhörna för barnen t.o.m vilket ju var perfekt :)  

Sen på söndagen kom Johanna, Tobias och barnen hit. Tobias skulle hjälpa till med elen till rummet uppe som vi håller på med. Och så fick jag hänga med Johanna och så lekte barnen med varandra. Men sen var jag tvungen att åka lite tidigare än dom eftersom jag och Theo skulle till Nordmaling med lina och lyssna på adventskonserten som mammas kör hade. Fin sång med fika efteråt och så hann vi prata lite med några släktingar :)

Imorgon är det adventsfika på barnens förskola. Då ska barnen sjunga och sen bjuds det på frukost, sen är det allmänt mingel.  



Äntligen snö!! Barnen ville gå ut innan frukosten för att få leka i snön, men dom fick snällt vänta tills dom hade ätit frukosten färdigt. Åh så härligt att slippa den där isen och det trista vädret som har varit. Nu känns det ju mycket roligare att vara ute igen. Hösten är härlig med fina färger och mer soltimmar och vintern med det fina vita, men det som varit nu.. Bara mörkt, is och svart, typ. Inga fina färger, inget ljus. I och för sig så har soluppgångarna när jag kört till jobbet varit väldigt fina.. Jag vill ju försöka se nåt positivt med det mesta, så det är väl det då. Men annars finns det inte så mycket positivt med den senaste periodens väder..

Igår tog vi fram det mesta julpyntet. Det är lite kvar att ta fram.. Men vi tar det lite pö om pö :)



RSS 2.0