Utebilder

 

Julpyssel och pepparkaksbak

Här kommer lite bilder från när vi hade bakat pepparkakor och julpysslat:
 
Barnen visar stolta upp pepparkakorna dom hade bakat själva :)

Juluppehåll

Så dåligt med uppdatering det har varit här på slutet.. Man skulle kanske kunna säga att jag har haft juluppehåll. 
Julafton spenderades med min familj i Mjösjöby. Där åt vi gott, umgicks, öppnade paket och hade det det allmänt julmysigt! Vi sov över där och åkte dagen efter till Långviksmon där åt vi gott, umgicks, öppnade paket och hade det allmänt julysigt med Jonas familj :)
Sen vet jag inte riktigt vad vi gjort.. Vi har varit in till Umeå en dag och handlat lite grejer till barnen. Theo, som behöver kläder i större storlek, fick lite på mellandagsrean och Max, som behöver lite ytterkläder till förskolestarten, fick lite också. En dag var jag med Lina och mamma till Vännäs. Anna, Marcus och Elsa har varit här och hängt. Jag har varit på sent glöggmys hos systergrannen. Vi har varit ute och lekt i snön. Och däremellan har vi bara varit. Varit hemma och tagit det lungt och njutit av ledigheten! 
Jag ska jobba ons-fre nästa vecka sen har jag ledigt en vecka då Max har inskolning på förskolan och sen ska Jonas ha den andra inskolningsveckan. Och sen ska jag gå ner i tid och jobba 80% så jag är ledig en dag i veckan! Varannan fredag och varannan tisdag ska jag vara ledig. Det blir perfekt så inte barnen får så dryga veckor på förskolan.
 
Här kommer lite blandade bilder från tiden som varit:
 
Det dansande och sjungandes tomteparet är altid lika roligt :)
 
Så här kan Max se ut ibland han också
 

 
Sånt här roligt kan jag få göra med jobbet ibland :)
Åka på brandstationen, träffa apan Flammy och åka brandbil.
 
 

God jul!

Nu sitter vi i Långviksmon hos familjen Svensson. Familjen Kårhed, Gunvor, Tobias, Erika och André har åkt hem. Kvar är min familj, Tage, Sofia och Markus. Några spelar biljard, några spelar på en iPad, någon plockar undan efter fikat och några hänger bara :) Vilka härliga 2 dagar det har varit! Familjemys, god mat, tomte och paket har dagarna innehållit. Precis som det ska vara på jul!






Fjärde advent!



Alla paket är inslagna och jag ligger i sängen före 23.30. Måste vara nåt slags rekord! Annas brukar jag, som jag tidigare skrev, alltid sitta uppe halva natten mot julafton och slå in paket.
Ikväll har Tage och Jonas sett 2 filmer med "ett päron till farsa" och jag har grejat på med paket och tvätt. Jag tittade också lite på filmerna medan jag betalade räkningar, men tycker inte dom är lika rolig som far och son som satt och tittade på dom tycker.. :) Jonas har inte så många traditioner som han måste fortsätta med varje år (inte som jag. Jag tycker man måste göra vissa grejer på julafton varje år. Kommer nog aldrig växa ifrån det) :) Men en sak måste han alltid göra runt jul.. och det är att se Ett päron till farsa firar jul. Så den ser vi. Varje år. En gång per år.

Idag var vi och hängde med tomtarna i Långed :) Dom sprattlandes-, sjungandes-, dansandes- och vissa helt enkelt stillaståendes tomtarna. Och så fikade vi go'fika.

Näe nu ska jag ta och lägga bort telefonen och sova gott i min renbäddade säng! Imorn är det julafton!

Dec. 23, 2012


Dan före dan före dopparedan

Idag fikade jag, Lina och Marie och hade julklappsöppning här hemma. Kul och trevligt! :)
Annars har jag mest hållit på att sortera med kläder till Max. Lagt bort sånt som är för litet och tagit fram nytt. Jag var över till Lina en sväng ikväll och hämtade en stor påse med kläder till Max också. Tack igen Lina!
En väldigt lugn och skön dag har det varit. Och för en gångs skull känner jag mig lite utvilad! Jag gick och la mig tidigt igår och så vaknade Max 07.34. Så det blev många timmars sömn! Och sen en dag utan en massa måsten på det var precis vad jag behövde! :)
Jonas och Theo var med Marcus på hockey i Nordmaling idag. Medan dom var där så lagade jag och Max mat..



Får se om vi ska gå och åka lite skridskor imorn. Sen efter lunchen imorn ska till Långed en sväng och spana in tomtesamlingen :)
Snart är det måndag! Alltså.. julafton!! :D

Julledigt

Vi klarade det! Vi har storhandlat i Nordmaling så här dan före dan före dan före dopparedan då dom flesta också just fått lön! Och så hämtade vi 2 paket och gjorde lite andra ärenden. Och är redan på väg hem!
Nu har jag julledigt i 1,5 vecka, wohoo! :) Ska bli så skönt att få vara hemma med familjen, mysa, sova och bara vara!
Jag inleder ledigheten med att vi ikväll ska till några vänner på glögg-/julmys. Trevligt värre! :)

Jag har slagit in dom flesta julklapparna nu för ovanlighetens skull. Annars brukar jag göra det natten mot julafton typ. Känns skönt att det inte blir så i år :)




Tredje advent

Idag gjorde vi först det här:

Sen var vi på kalas hos grannen på andra sidan granhäcken som fyllt 3år. Efter middagen så gjorde vi sen den här:

Jag satte dit kristyren (och byggde ihop den. Så svårt som det är för en själv.. hur stora ska barnen bli innan dom kan hjälpa till och bygga ihop den..?!) men resten är "designByTheo" :)
Sen håller jag på att tvätta, vilket tar en dag per tvätt då man fortfarande måste tömma maskinen manuellt hela tiden.. Nu ska jag förbereda färdig för utvecklingsamtalen jag ska ha imorn och sen ska jag göra färdigt min PIM2 uppgift. Kommer bli en lång kväll det här känns det som! (och så öppnar jag imorn, så det bästa vore om jag gick och la mig tidigt..)


Dagen i Lycksele

Vilken härlig dag vi har haft! :) Vi gjorde allt man ska göra i Lycksele.. Åt på Frasses, besökte djurparken/tomteland och handlade på Dollar Store :)
Besöket på Tomteland var uppskattat (av både barn och vuxna) Barnen lyssnade på en saga av tomten, dom pysslade, tittade på djuren och länmade in sina önskelistor till tomten. Och när det började skymma var det så fint med alla lampor överallt! Och det gick ju bara bra att köra, trots alla varningar dom hade gått ut med att det skulle vara dåligt före.. Det måste nog ha att göra med att jag har en sån ny bil! :)
Jag verkar inte kunna vrida på dom stående bilderna (klart jag kan om jag engagerar mig massa, men det orkar jag inte nu) så ni får helt enkelt luta huvudet lite för att se vad det är på dom bilderna :P Jag ingen bild på när Theo gick fram till tomten.. Men han pratade faktiskt t.o.m. med honom. Det hade jag inte väntat mig.. :)
 

Tomteland

Den här veckan har det handlat om luciafirande på jobbet, få dagarna att fungera bra trots att vi varit för lite personal, skotta snö (för Jonas) och sätta upp tapeterna färdigt.
Imorn ska jag och Theo, Lina och hennes pojkar, mamma, pappa, Lee och Tilli åka till Lycksele. Där ska vi gå på tomteland! (det är djurparken som blir tomteland under vintern, då man får träffa tomten och se hur han bor och se vinterdjuren ) och så ska vi kanske shoppa lite julklappar. Det ska bli kul! Hoppas det inte blir sån snöstorm som dom säger bara, då det är en bit att köra..

Så här söt ser ju Max ut i vanliga fall..

Men så här kan han se ut efter att jag lärt honom att göra grimaser :)


Natteligott!!


Musikhjälpen 2012

Nu har det äntligen dragit igång igen, årets Musikhjälpen. Och som vanligt har dom ett viktigt tema som dom insamlade pengarna går till. Årets tema är "Barnen i slummen har rätt till rent vatten".
Det är svårt att förstå en sån mening som "smutsigt vatten dödar mer än ett barn i minuten". Mer än ett barn i minuten! Förstå vad många barn det är bara när jag skrivit det här inlägget! Vi har det så bra här i Sverige. Vi förstår  oftast inte att uppskatta hur bra vi har det! Bara en sån sak som att vi har rent vatten, reningsverk, fungerande toaletter och avlopp. Och vi kan ju bidra med en summa som inte alls är så stor för oss, men som faktiskt kan rädda flera liv! Här har jag tagit från Musikhjälpens hemsida:

Exempel på vad pengarna kan räcka till:

  • 50 kronor kan räcka till att fem familjer får tillgång till toalett under ett helt år.
  • 50 kronor kan räcka till att en hel familj får vatten under en dag.
  • 50 kronor kan räcka till att rena vatten till över 5000 personer
  • 100 kronor  kan  räcka till ca 150 påsar vätskeersättning som snabbt och effektivt kan bota uttorkning och rädda barns liv.
  • 100 kr kan bekosta en dags utbildning i hygien och sanitet för 10 personer. 
  • 200 kr kan räcka till material för att bygga 25 meter vattenledning.
  • 200 kronor räcker till att en murare tränas upp i att bygga toaletter.
Man kan hjälpa till att bidra på ollika sätt: På den här sidan kan du se hur man går till väga
 
Och förutom att det är till ett sånt bra ändamål så tycker jag om Musikhjälpen för att det här härliga programledare, mycket och bra musik som önskas och ofta bra livemusik :)

 


Andra advent



Denna dagen har mest handlat om snö och tapeter. Snön har vi skottat och lekt i. Tapeterna håller vi på att sätta upp i köket. Ungefär så. Japp. God natt!

Julpyssel och pepparkaksbak

Idag har jag, Lina och barnen julpysslat. Vi har tillverkat smällkarameller, julkort och tomtar. Vissa var mer pysselsugna än andra :) Sen åt vi tomtegröt till lunch tillsammans innan det var dags för Lina att bege sig till jobbet.
När hon hade åkt satte vi andra igång och bakade pepparkakor. Vi bakade Mamma Mu, giraffer, Kråkan, dinosaurier, krokodiler m.m.


Sen hade jag så bra barnvakt när jag var själv med alla 5 barnen. Angelina tog så bra hand om Max :) Haha hon är så vis den 8-åringen! När vi sitter och bakar färdigt det sista efter att dom andra tröttnat på baket och sprungit iväg klagar jag lite för mig själv att dom andra levde om så mycket, säger hon -Ja ja, så kan det vara med barn. Och sen när hennes småbröder bråkar med varandra säger hon -Så brukar det vara. Först bråkar dom, sen blir dom vänner, sen bråkar dom igen. Det är inte så mycket att göra, sånt styrs bara av känslor!



Snart i Gräsmyr!

Yey! Nu är vi på väg hem till Gräsmyr!! Pappa stod och väntade med en varm bil när vi kom fram till Umeås flygplats :) Tur min pappa är världs bäst! Flyget blev en timma försenat, men förutom det så gick hemresan bara bra. Theo har varit så duktig på att vänta dom här dagarna! Vänta i studion, vänta i rummet, vänta på flyg. Väntan på flyget var längst. Vi var väl på Bromma i 4 timmar (nu sov han ju 1 timma av dom 4, men..) Men inget gnäll och slams från hans sida.
Undra hur det ska gå att kliva upp och åka till jobbet imorn.. Det är bara att bita ihop! :)

Väntan

Nu är vi på Bromma flygplats och väntar på flyget. Det ska gå 20.40 men kan kanske bli lite försenat då alla andra flyg verkar vara det pga snöröjning.


Dom här blommorna fick vi på inspelningen idag. Vi var dock tvungna att lämna dom på hotellet/vandrarhemet då vi redan hade så mycket grejer att bära runt på :(


Nu har Theo sovit i drygt 2 timmar. Han somnade i taxin (som vi inte heller behövde betala för) på väg in till flygplatsen och fortsatte sova så där i mitt knä när vi kom fram. Nu vaknade han just med en blödande näsa.. Får se hur resten av resan kommer att gå nu. Vi är ju inte hemma förrän sent, så kvällen kommer bli lång!

Nu är det gjort!



Nu har vi spelat in färdigt och är tillbaka på rummet med sjuklingen (Jonas alltså) Han ligger fortfarande i sängen och jag hoppas det kommer gå bra att flyga hem! Och att vi andra inte kommer bli drabbade innan vi kommer hem.. På vägen hem stannade vi och köpte lite mat som vi (läs jag och Theo) nu äter på rummet.
Det gick bra att spela in. Själva inspelningen tog ca 2 timmar och innan det var det en väntan på ca 1,5 timme. Intervjun tog typ 2 sekunder (kändes det som iaf) och jag vet inte alls vad jag svamlade fram för svar.. Men nu är det gjort i alla fall! :)

Nu är vi snart färdiga..




Nu är vi här



Nu sitter vi och äter godis och kakor och väntar på att få komma in i sminket. Vi har t.o.m en egen loge :P Men nu sa hon att vi (Theo) är den speciella gästen i dagens program. Vi är inte med och tävlar som det verkade först. Jag trodde kanske inte vi skulle vinna, men man hade väl ändå hoppats lite på dom där 50 000 kronorna.. Nyss var Martin Timell här och hälsade på oss :) Många har pratat med Theo och Theo har inte pratat med nån :)

Stackarn!



Nu sitter jag och Theo och äter frukostbuffé innan vi ska gå till studion. Japp, bara jag och Theo. Jonas har inte sovit nåt i natt eftersom han blev magsjuk. Så han ligger och skakar under två täcken på rummet nu :( Stackars honom! Och stackars oss som måste vara själva i studion idag och att jag måste hitta dit själv..! Wish me good luck!

God natt




Nu är vi på rummet och ska snart sova. Theo ligger och spelar DS i sängen. Det gick bara bra att flyga ner och taxichauffören stod och väntade med en skylt där det stod Edström :) När vi hade packat upp så gick vi och köpte kvällsfika och har sen hängt på rummet sen dess. Jag skulle beskriva stället som ett modernare vandrarhem med tv, toalett och dusch på rummet.
Får se om jag kan blogga från studiont imorn :) God natt!

Nu börjar resan



Nu sitter vi på flygplatsen och ska äta lite innan vi flyger ner till Stockholm. Där väntar en taxi på oss (ni vet en man som står och väntar med en skylt med våra namn) :) som ska ta oss till hotellet. Och inget av det har vi behövt betala (flyget, taxin och boendet) Imorn blir det inspelning. Spännande spännande!!

Ljuslyktor



den här bilden skulle med till förra inlägget.. :)

Juligt!

Nu har vi varit på julmarknad i Olofsforsbruk. Jätte mysigt med marknadsstånd, hantverk och härlig julstämning! Sen åkte vi in till Nordmaling får Elias lämnade en ljuslykta som han gjort, vi åt pizza med pappa, kollade i lite affärer, några barn pratade med tomten och nu ska vi strax lyssna på mamma när hennes kör (japp, det är fortfarande mammas kör) ska ha julkonsert i kyrkan. Ja just, vi julpyntade ju lite innan vi åkte iväg också (förutom att vi packade lite inför resan) Vilken julig och kulig dag! :)

Spännande!

Alltså.. det blir ofta så här. När jag har för mycket att skriva om, så skriver jag istället ingenting. Då känner jag att det blir så mycket att skriva och orkar inte ta mig tid till att skriva för det är för mycket helt enkelt.. Haha mycket för mycket :P

Det jag skulle ha skrivit om var då: *middagen med jobbet (god mat, om än för småa portioner, trevligt sällskap, åkte buss hem) *att vi var i Mjösjöby förra söndagen på Tillis kalas och att åt vi hos mamma och pappa, *gårdagens middag med bl.a. Johanna, Linda och Lina (som jag blev så glad att hon även var med på då vi umgås alldeles för sällan nuförtiden) där vi spelade sällskapsspel och hade trevligt, *att vi har börjat julpynta lite idag. Är nästan färdig (vi har inte så mycket grejer så det går ganska snabbt) *shoppingen av tapeter som vi gjorde idag. Dom ska sitta i köket, så snart är vi (läs Jonas) färdig med köket! *snön som Jonas och Theo var tvungna att skotta idag då det kom jätte mycket snö idag och den största grejen att skriva om..
På måndag åker jag, Jonas och Theo ner till Stockholm (Max är med mina föräldrar) där vi ska vara med i tv!! Sveriges roligaste klipp (som sänds till våren) med Martin Timell. Tv4 betalar flyget tur och retur, boendet och så hämtar dom oss på flyget och kör till hotellet :o Värsta grejen! Jag tänker att programmet är lite som Americas funniest homevideo. Dom ringde för ungefär en månad sen och frågade om vi ville vara med och om dom fick intervjua oss lite (alltså om Theos Youtubeklipp) Och så är vi med och tävlar om pengar. Dom som sitter i publiken röstar vilket dom tycker är det roligaste klippet. Kan ni förstå vilken upplevelse! Och Theo som aldrig flugit :) Så kul för honom. Han kommer förstås inte prata nåt i studion, men det har jag redan förvarnat dom om. spännande spännande!






RSS 2.0