Semla

Just nu är jag och klipper och färgar håret hos min kusin på Hårizont vid sjöbodarna vid Strömpilen. Skönt med lite Inga-Majtid :) Gunvor hämtar barnen på förskolan då jag egentligen skulle hämtat dom kl. 15 men jag passade på att boka en klipptid då jag väl slutade tidigt så då var det ju toppen att svärmor kunde ställa upp!

På fredag är jag ledig så då ska jag ta med mig barnen och åka till Mjösjöby och hänga där tills lördag. Det ser jag framemot! :)

Fredagen som var hängde Tyr med oss hem. Jag hade lyxat till det och köpt semlor så då kalasade vi på det! Tyr åt några tuggor och var sen nöjd (man fick en halv semla var) och då passade Theo på att äta upp hans rester. Max (som åt semla för första gången) hade inga problem att trycka i sig sin bit :) Det han hade lite problem med var däremot hur han skulle äta den.. Han provade först att äta den direkt från skålen men kom tillslut på att man kunde hålla i den:










Lego

Det här roade vi oss med en stor del utav dagen.
Theo kan ju sitta länge och bygga med lego och nu får han sällskap av sin bror också! Han kan också sitta jätte länge (han bygger såklart inte med legot) men han kan sitta och gräva i legolådan och det han oftast fastnar vid är att ta av och på hjälmar på gubbar, det kan han roa sig med ett bra tag :)
 



 
Jag roade mig med att sortera däck och gubbar... (av nån anledning var det inte många kompletta gubbar, många saknade armar, ben och huvud) Men nu finns det iaf några kompletta legogubbar och så finns det däck som matchar med varandra, dom var också isärplockade.. 

Bildbomb

Nu har jag fört över många bilder! Så det kommer först ett gäng gamla bilder från runt jul.. (bilderna får tala för sig själva)
 
 
 




Ledigt

Idag är vi lediga, jag och barnen, wohoo! :) Lyxigt värre. Får vara hemma med barnen, mitt i veckan, bara så där!
 
Igår var barnens första heldag på förskolan. Det kändes ju lite jobbigt eftersom Max inte varit så långa stunder där innan. Han hade inte ens sovit på inskolningen (dom gör inte så där) så jag undrade ju hur det skulle funka för honom. Alltså, jag var inte alls orolig, utan jag förstod ju att han skulle äta om han var hungrig och somna eftersom han klev upp så tidigt.. Men jag kände mig mer orolig för om han skulle sova för lite (dom skulle ju vara där så länge) och inte orka med eftermiddagen.
Meen det hade ju gått bara bra! Dom sa bara hur glad och kramig han hade varit (det kändes ju skönt då är han ju sig själv!), hur bra han hade ätit och att han sov 2 timmar :) Så det var ju skönt!
Och så visste jag ju att dom skulle få vara ledig idag, så det blev en dag att återhämta sig på innan det blir en lång dag imorgon också.
 
Jag måste ta och föra över lite bilder från mobilen snart, så jag kan tömma den lite. Den är så otroligt seg just nu och jag antar att det är för att jag har överdrivet mycket bilder på den.. Helst skulle jag vilja ha en ny, men tyvärr måste jag nog ha den här ett tag till, då jag bara haft den ett år..
 
Nej nu ska jag gå och hjälpa Theo att hitta en skelettlegoarm i legolådan.. Hejsan svejsan!

Låten som spelas mest just nu

 
Det var ett bra tag sen Theo slutade lyssna på Somebody that I used to know (som tur är, man hann ju bli lite lagom less på den..)
Nu är det den här låten han håller på att lyssna sönder (det var ju jag som visade den för honom för att jag tycker om den, men han har ju en förmåga att spela sönder dom låtarna jag tycker om så man inte längre vill höra dom..)
 
 
Nu är det ju som tur var fler låtar av Walk off the earth som han gillar så det blir lite variation i alla fall :) 

En lång stadstur

Idag trotsade vi kylan jag och barnen. -27 var det när vi åkte 7.30 imorse. Jag skulle vara hos sjukgymnasten kl. 8 i Nordmaling, så det var bara att pallra sig iväg. Men kylan hindrade oss inte där utan vi passade på att åka in till Umeå när vi ändå var i farten. Bara för att det är lite kallt ute kan man ju inte ställa in roligheterna vi hade planerat..! Så vi var på stan i 5h! Helt otroligt så här i efterhand att barnen var med så länge utan gnäll eller bråk. Vi handlade lite behövliga fleecekläder till Max, lunchade med Jossan, Anna, Birgitta och Sara och sen gick vi runt med Anna på stan och shoppade bla en ny vaxduk som jag ska sätta fast på köksbordet och en ny köksklocka och tillsist handlade vi lite matgrejer på Ica gourmet innan Jonas slutade så vi kunde hämta upp honom och ta med honom hem :)

Ikväll ska jag gå över till systergrannen och se film, trevligt värre! Och imorn ska jag, hon och några barn in till Umeå och göra lite ärenden (hämta mina nya glasögon bla!)
Trevlig helg!

Kyla

-27 grader.. det räcker där, nu behöver det inte bli kallare! På dagen när solen lyser och det inte är ett moln på himmelen och det är gnistrande vitt överallt, då kan man bortse lite från kylan eftersom det är så fint då! Men så här på kvällen.. då är det bara kallt!

Imorgon ska jag vill sjukgymnasten för att kolla upp nacken lite (från krocken) och så det blir dokumenterat. Kl. 8 ska jag vara där. På min lediga dag.. :( Och så måste jag ha med barnen, då förskolan är stängd, så vi får se hur det går. Men jag är inte orolig, det går väl som det går :) Sen kanske jag hinner med att åka in till stan och luncha med Jossan mfl. Det vore ju jätte kul!

Bilen ska vi lämna in om drygt en vecka. Då hade dom första lediga tiden. Men det är ju ingen brådska, det är ju ingen skada som gör att man inte kan köra bilen och det är ju allt jag begär (att bilen fungerar lika bra, sen att den inte är lika snygg.. det kan jag leva med) :)


Ikväll är jag själv med barnen igen. Igår var Jonas och såg hockey med Norre i Ö-vik och ikväll ska han se bio med Lönnis. Den enda fördelen med att han är borta brukar vara att jag får ha tvn för mig själv, men nu vill jag ju att han ska vara här så jag kan få fortsätta se Breaking Bad! Ja ja, den som väntar på nåt gott...

Att klä ut sig

Eftersom Lina inte ville lyssna på mig, så berättar jag här istället..
Här har ni ju inget annat val liksom, har ni kommit så här långt i texten så läser ni ju tydligen vidare. Och här kan jag berätta om roliga stadier Max är i, sånt som småbarnsföräldrar gärna gör men som inte är så jätte roligt för andra att lyssna på :P

Han är i alla fall i ett roligt stadie där han vill klä ut sig (som jag sa till Lina, att när dom blir äldre och latare så tycker dom ju inte alls om att klä på sig utan skulle ju helst slippa det momentet..) Men nu kommer han med allt möjligt som han vill få hjälp med att ta på sig. Helst ska det vara sånt som är Theos av nån anledning. Då ger han en en vante och så sträcker han fram handen och vill ha på den, eller en mössa och så lutar han fram huvudet, skor och så lyfter han upp foten osv. Han är så otroligt söt där han går omkring med alldeles för stora kläder här hemma om dagarna :)






Förresten så är Max färdiginskolad nu. Allt har gått bara bra. Imorn är dom ledig (jag har ledig dag och så har förskolan stängningsdag) Sen börjar dom på riktigt på måndag! Så fort tiden går!


Skulle vilja skriva om..

Åh.. jag har ju så mycket att skriva om nu egentligen.. Men borde ju gå och lägga mig!
 
Jag skulle vilja skriva om den trevliga 30-årsfesten vi var på i lördags, där Johan Parkén bjöd på mat och dryck på bygdegården och Gunvor var så snäll och barnvaktade barnen..
Jag skulle vilja skriva om hur otroligt jobbigt det är på jobbet nu med jätte mycket småbarn (7st 1åringar, 3st 2åringar och 8 barn mellan 3-5år, på 3 personal) och då det är inskolning på inskolning och när nån liten är ledsen så smittar det av sig på flera andra, så man ska hinna trösta, ge närhet och trygghet, leka med och hjälpa dom större barnen, hinna med att klä på och klä av ytterkläder, byta blöjor och söva ner alla små, hinna ta ut raster (vilket vi inte hinner alltid) och sen bara känna hur hopplöst det känns när man inte hinner med allt praktiskt man skulle gjort och alla aktiviteter man skulle vilja planera och dokumentationer man skulle vilja göra även om det ofta händer att man jobbar över.. (oj, jag skrev ju jätte mycket om det ändå!)
Jag skulle också vilja skriva om att nån körde in i mig idag på väg hem från jobbet..!! Jag stod stilla och väntade på min tur att få köra ut på Tegsbron på väg från Grubbe då hon bakom mig trodde att det var dags att börja tokgasa, så hon körde in i mig så hårt att kofångaren sprack sönder och det blev ett stort hål! På min nya bil! Så nu måste jag ha kontakt med försäkringsbolag igen! För att nån har förstört min kofångare igen! (Förra gången var det ju på Forden för bara några månader sen)
Jag skulle vilja skriva om hur bra det går på Max inskolning! Nu väntar vi bara på att det ska komma ett bakslag, när han inser att han faktiskt blir lämnad och vi går iväg.. Men som sagt, hittills har det gått bara bra och lämna.
 
Men nu skriver jag bara om att jag ska gå i säng istället :P

Mysmorgon

Om man nu ska måsta kliva upp så tidigt som strax efter kl 7 så ska mornarna helst spenderas som vi gjort idag.. Sittandes och mysa i soffan och titta på premiärprogrammet av morgonpasset i p3 på svt2, drickandes morgonkaffet med en trött pyjamaspojke som spelar DS bredvid medan lillebror går nöjt omkring och leker runt oss och kommer och ger en kram lite nu och då. Japp, precis så!
Men nu ska jag nog gå och ta tag i lite disk och tvätt! Slut på mysmorgonen!

Fredag i stan

Jag och Theo lämnade Max hos Lina (där det tydligen var så tråkigt att han somnade på golvet..) och åkte in till Umeå. Jag har nu gjort en synundersökning och provat nya glasögon och Theo var så duktig och väntade och höll mig sällskap under tiden. Nu har mitt fikasällskap (som hade lyckan att få sitta på en stol som snurrar)...


... tömt hela kakfatet som vi delade på. Jag hann få någon liten smakbit innan choklate chip cheesecaken tog slut..


Nu inväntar vi Jonas som slutar om en kvart och så ska vi äta middag tillsammans!


Äntligen över!

Ja men då så.. Då var det gjort. Nu är det över. Jag har gruvat mig, men det gick ju ganska bra ändå.
Ni som mot all förmodan missade det (vilket det inte verkade som nån gjorde, fastän jag försökte att inte fövarna så många för jag ville inte att så många skulle se det, så av dömma av alla sms och kommentarer på Facebook så såg alla det i alla fall..) Men här kommer länken till klippet i alla fall:
 
Vi är med i TV!

Lugnet





Idag gick det lika bra som i måndags för Max på förskolan! Han brydde sig inte ett dugg om att jag mest var på Theos avdelning och lekte med honom :) Jag, Theo och Tyr spelade spel och byggde med Duplo. Och Max hade ju sån tur att dom hade kalasfirande idag så han åt en glasstrut för första gången :) Något nöjd (och kladdig) pojke!
Nu är vi hemma och har ätit lunch. Max sover gott, jag dricker kaffe och Theo har just klarat ut Pippi Långstrump spelet han fick i julklapp. Lugnet före stormen kanske.. :P Nu ville Theo att jag skulle ta fram hans nya tuschpennor och Nicke Nyfiken pysselbok, så bäst jag lägger bort telefonen!

Klistermärken

Jag gick igenom några gamla lådor igår och hittade min gamla klistermärkssamling :) Så idag fick barnen gå loss på den! Loke, som först inte var så imponerad, är den som har suttit längst och klistrat :) Theo och Tyr klistrade 3-4st var, sen var dom nöjda (läs less)








Tvättmaskinen



Idag var det perfekt väder för att vara ute och skotta. Och just nu när min träning är obefintlig så är jag glad åt all liten vardagsmotion jag får! Jag och pojkarna (Linas två yngsta pojkar är också här) var ute i drygt 1,5h och det är precis lagomt!

Idag var vi aldrig till förskolan då Max knappt sov nåt från kl. 4 i natt och somnade sen om kl. 7. Då kändes det så onödigt att väcka honom direkt (vi skulle vara på förskolan 8.15) och då dom hade sagt att det inte skulle vara någon ordinarie personal där idag och sa att vi fick göra som vi ville om vi inte ville gå dit då. Tror att det är det faktum att han håller på att få minst 6 tänder nu som gjorde att han inte kunde sova, men man vet ju aldrig det kan ju bero på vad som helst..

Förutom att skotta så håller jag idag på att försöka tvätta ikapp när väl tvättmaskinen fungerar som det ska. Ibland tömmer den inget alls själv på jätte länge och ibland fungerar den helt magiskt igen. Vi har verkligen försökt allt! Tömmer där vid filtret gör vi varje gång den blir så där (alltså flera gånger vid varje tvätt då man måste tömma den manuellt minst 5 ggr/tvätt) och ibland tippar Jonas fram den och rensar under och försöker rensa slangarna och allt möjligt vad man nu kan göra där under. Men den har nåt slags eget liv den där maskinen. För varje gång vi verkligen bestämt att NU ska vi köpa en ny, så här kan vi inte ha det! Och kollar upp nån på nätet, då börjar den helt magiskt, utan att vi gjort nåt, att fungera igen. Så vi får väl fortsätta att hota den med att den ska skrotas tills den verkligen behöver skrotas. För så länge den fungerar så köper vi ju inte en ny. Den dagen vi vinner på lotto (eller triss eller vad vi nu måste börja med) så kommer vi att känna att vi har råd att köpa nya vitvaror medan vi har fungerande kvar. Men än så länge så har vi ju den ekonomin.

Inskolning



Nu har vi just kommit hem från Max första inskolningsdag på förskolan. Det gick ju bara bra det där! Han log lika mycket som vanligt och fröken fick bära på honom. Han brydde sig inte så mycket om var jag var utan ville hellre kolla in vad dom andra barnen gjorde. Theo var under tiden ute och lekte med sina kompisar och skottade snö.
Nu väntar vi på att lunchen ska bli färdig för nu är vi hungriga (och trötta!) Jag fick väcka båda barnen imorse. Max är ju så liten så han vet inte bättre än att vakna med ett leende när man väcker honom. Men Theo ville inte alls vakna utan blev jätte arg när jag skulle väcka honom! Sen gick han och surade när jag väl fått ner honom på nedervåningen.. Ända tills vi satte igång barntv och det var fåret Shaun, då log han för första gången :)

Läskojan



Jag har hjälpt Theo och Loke att göra en koja nere i hallen. Så nu har dom tagit med sig ficklampor och böcker dit in och kallar det för en läskoja :) Själv tog jag med mig en kopp kaffe och Max och gick upp på Theos rum så att han får vara här och leka eftersom han helst vill vara i kojan och förstöra den annars..

Nu är jag ledig i en vecka igen. Det var som lagom det där.. Ledig 1,5 vecka, jobba 3 dagar, ledig 1 vecka. Men sen är det väl en hel termin innan det blir långledigt igen.. Men när jag ska vara ledig en dag i veckan så känns det ju inte lika jobbigt :)

Trött!

Under ledigheten som var så sov jag, ja vad ska man säga.. ikapp kanske. Det hade ju blivit lite sömn där innan julen, men sen sov jag långa hela nätter och kände mig utvilad igen. Meen, nu direkt jag började jobba så kom avsaknaden av sömn tillbaka igen.. Natten mot igår så låg jag mest bara vaken. Jag och Theo låg och vred och vände på oss och kunde inte riktigt somna. Och igårmorse klev jag ju upp 04.40 och så jobbade jag över så jag jobbade 06.20-15.40, så när jag kom hem var jag lagom knäckt.. Men jag tänkte att det skulle ju gå bra eftersom jag skulle ju få sova bättre nästa natt. Men tji fick jag! Jag var vaken även den natten! I natt så sanerade jag. nämligen sängen eftersom Theo kräktes i vår säng! Vi vet fortfarande inte om det är magsjuka eftersom han kräktes bara en gång och ingen annan har gjort det (än) Så tiden får helt enkelt utvisa om det var magsjuka eller inte. Vi får se om vi andra får det eller inte. Så i natt har jag faktiskt inga förhoppningar på att få sova. Får se vad det ska vara den här natten..


Huvudsaken jag får några timmars sömn i alla fall! Det är ju bara så jobbigt att jobba annars..
Men snart är det helg igen! Den är jobbveckan gick fort :) God natt!


Blandade bilder

Alltså.. vet inte om jag skrivit så mycket om köksrenoveringen.. Jonas har ju nu målat skåpluckorna och bytt knoppar, bytt bänkskiva, målat lister och tapetserat om. Så nu har vi ett sånt snyggt, ljust och fräscht kök!!
Så här såg det ut under tiden han höll på..
 
Och så här fint blev det sen! (det sitter nu också en gardin där) Får visa bilder på skåpluckorna och bänkskivan sen..
 
Och när man håller på med köksrenovering så får man lyxa på och äta middag i tv-rummet :)
 
Max har bara ögon för ljusstaken (haha fattar ni?) :)
 
Jag var med i en tävling på nån hemsida där man skulle motivera varför jag skulle vinna dom här.. Och vet ni vad.. Jag vann! Så i julklapp fick Max en Pippi Långstrump väska och Theo fick ett Pippi Nintendo DS spel :D
 
Så man kan säga att det var dom här glada killarna som var vinnarna! :)

2013

Men så trevligt, nu har vi ett nytt år! Ett nytt år med nya möjligheter! :) Och jag tror att det nya året kommer bli precis lika bra som det förra året! 
Gårdagen spenderades med grannarna på andra sidan granhäcken. Dom åt middag här (vi hade gjort lövbiffsrullader med olika fyllningar och rotfrukter i ugn) och lite senare kom tvillingbröderna också hit. Det var ett lugnt och stilla nyårsfirande. Ett mycket trevligt sådant! Theo höll sig vaken till tolv-slaget så han var med och skålade i Pomac och följde med ut och tittade på fyrverkerierna. Och imorse fick vi sovmorgon då Jonas gick upp med Max kl. 9 och jag med Theo kl. 11 (då väckte jag Theo med förhoppning att vi skulle kunna vända tillbaka dygnet igen..) 
Imorgon jobbar jag. Öppnar t.o.m. Åker hemifrån 05.40. Känns lite motigt då jag har sovit länge på mornarna nu i en och en halv vecka. Men det var väl oundvikligt antar jag.. Att jag måste ställa väckaren och kliva upp tidigt igen alltså.
 
Här kommer lite bilder från gårdagen:
 
Min bordsdekration som jag hade gjort till middagen igår..
 
 
Efterrätten som grannarna hade gjort..
 
 

RSS 2.0