Mommo Moffa

Jag befinner mig nu i älskade Mjösjöby. Jag slutade tidigt idag och Jonas hade tagit föräldrapenning och var hemma med barnen idag. När jag kom hem så packade jag ihop mig och barnen, lämnade Jonas för ett sambo-/barnfritt dygn och åkte iväg. Först stannade vi i Nordmaling och hämtade paket (försöker köpa dom flesta julklapparna online) och sen åkte vi hem till mina föräldrar! 
Max var så taggad på att få åka till mormor och morfar, men blev så besviken när han vaknade upp på Ica-parkeringen i Nordmaling! "Mommo moffa?!" Och så tittade han sig besviket omkring.. Sen när vi tagit oss iväg därifrån så satt jag och Theo i bilen och pratade om vad vi ska göra imorgon (gå på mysig julmarknad i Olofsfors och sen äta julbord i Norrfors) så utbrast Max igen besviket (och lite argt) "Näe, Mommo Moffa!!" Han trodde förstås vi skulle skippa att åka till mormor och morfar.. :) Men tänk så glad han blev när vi kom fram! :)

Legomys

I torsdags när jag hade ledigdag hade vi en sån där otroligt skön förmiddag. Precis en sån förmiddag som man vill ha när man har en ledig dag från jobbet för att få vara hemma med barnen. 
Barnen sov länge och sen låg vi ännu längre kvar i sängen och drog oss och myste. Efter vi väl gått ner och ätit en lång frukost så satte vi oss vid legot. Där satt vi och byggde och byggde. Vi satt åtminstone över en timma. Medan vi byggde så lyssnade vi på Pippi Långstrump på Spotify. Pippi på dom sju haven och Här kommer Pippi Långstrump, alltså hela sagorna med både berättelserna och sångerna. 
Som sagt, en perfekt förmiddag! :)
(Såklart så är inte alla lediga dagar så där perfekta.. Den äldre sonen har mycket myror i brallan och spring, bus, slams i sig nu.. Så många andra dagar är det inte alls lika lugnt..!) 






Vad jag skulle vilja skriva om...

Nu är det sådär igen.. Massa grejer som jag skulle velat skriva om, men det är så mycket så jag orkar inte.. 
Jag skulle bl.a. vilja skriva om hur duktig jag var som storstädade huset i torsdags -dammsög och skurade golven, bytte i sängarna, plockade bort lekhörnan nere (så nu bor alla leksaker uppe och det är en plats att spela innebandy där lekhörnan var istället) osv. 
Skulle också vilja skriva om igår när jag gjorde egen fingerfärg och alla (utom Theo då) målade och kladdade. Så vi utsåg loke till kladdmästaren. 
Eller skriva om idag när det var filmvisning på bygdegården för barnen med gratis popcorn, godis och chokladbollar. 
Eller varför inte om det faktum att jag har blivit innebandytränare :o Jag och syrran har redan hållit i två tillfällen, det är för barnen födda -07 (alltså sexåringarna=Lokes klass). 
Åh jag skulle vilja berätta om att jag varit så duktig och tagit tag i mitt nack/axelproblem. Går hos sjukgymnast via jobbet nu. Har bara varit två gånger och han säger att eftersom det är ett problem som varit under en sån lång tid så är det mycket att göra och det kommer att ta tid, men nu har vi påbörjat arbetet iaf så nu kan det ju bara bli bättre!

Nej men.. Verkar ju som att jag berättade allt det ändå! :) Men eftersom jag ska jobba 6.30-18.30 imorn då ska jag väl sluta skriva nu och försöka sova istället.. 
Jag avslutar med lite bilder:

Innebandyhörnan





Theo har börjat intressera sig så mycket för att skriva och läsa. Han kan skriva nästan alla bokstäver, vet vilka dom är och hur dom låter. Sitter och ljudar bokstäver och ord osv. 




Följden på bokstäverna är bara en slump..! Han skrev inte ordet utan bara lite random words :)

Familjehelg

Nu är det söndagkväll och helgen börjar lida mot sitt slut. Helgen som bl.a. har innehållit god middag ute med trevliga arbetskamrater. Vi åt på Kungsgatan 133, där vi firade två arbetskamrater som fyllt jämnt och avtackade en som slutat hos oss (men som tur var är och vickar hos oss ofta ändå) :). Maten där var jätte god men det var alldeles för lite mat för att jag skulle bli mätt :( Men med så trevligt sällskap så gör det ju inte lika mycket! :)
Helgen fortsatte med att vi hade två riktiga familjedagar.. Igår storhandlade hela familjen i Vännäs, sen hade vi en allmän mysdag med mysigt soffhäng och så slog vi på stort och startade bastun! Det händer väl sådär vart annat år.. Barnen satt längst ner i bastun och plaskade i en balja och hade roligt :) Och efter bastubadandet när vi var varma och mysiga så blev det ännu mera soffhäng! 
Idag hade vi en familjedag i stan. Vi såg filmen, Planes, på bio. Det var Max första bio besök Och hör och häpna så satt Max stilla hela bion! Ja alltså han kröp ju emellan mig och Jonas lite men han gjorde inget tecken på att vilja springa iväg eller så och så var han ändå relativt tyst. Han sa nåt nån gång så där, men Lina med familj som satt en rad framför oss fast helt på andra sidan hade inte hört honom nåt :) Sen gick vi och fikade på Waynes och tog tillsist en tur genom stan mest för att Theo skulle få åka lite rulltrappa och för att jag skulle få se Utopia. Men vi stannade inte i några affärer. 

Och nu är snart denna myshelg slut. Då har vi en ny härlig vecka att se framemot! Ny vecka, nya möjligheter!




 


Önskelista

Medan Max sover och jag äter lunch och dricker kaffe passar Theo på med att fixa en önskelista :) 








Läskig middag

Här kommer lite bilder från halloween-middagen som vi åt hos/med Lina med familj: 


Vi serverade flugsvampar


Tänder



Paprikapumpor

Fingrar


Och benknotor
Allt fastnade inte på bild.. Vi hade bl.a också en bål där det flöt omkring en hand i (lina hade frusit in en plasthandske fylld med färgat vatten) 
Och så lekte vi lite läskiga lekar.. Skelettet och benet (hunden och benet) och så hade jag fyllt fryspåsar med olika läskiga innehåll som jag täckte för så inte barnen såg vad som var i och så fick dom sticka in handen och känna efter och gissa vad som var i. Jag hade gjort monsterslem (kall havregrynsgröt), maskar (kall spagetti), skelett-tänder (okokta makaroner) och sista var det vetemjöl i men jag kom inte ihåg vad vi sa att det var.. :) t.o.m. Theo stack in handen i alla påsarna och gissade vad det egentligen var! Så det var en uppskattad lek :)








Loctite Power Flex

Jag är, som jag berättat tidigare, med i Buzzador och nu har jag fått hem ett lim som jag ska Buzza om. Limmet, som heter Loctite power flex, går att använda på nästan alla ytor och material och fäster på några sekunder. Den har en gummihaltig formula som ger superlimmet dess styrka, flexibilitet och mångsidighet.
Jag tänkte att jag skulle testa att limma ihop Theos bilgarage som går isär hela tiden. Våningarna lossnar från varandra hela tiden och vägarna som går emellan våningarna ramlade ner. Jag har provat limma med ett annat "superlim" som vi hade hemma, förut. Men det funkade bara i mindre än en vecka så var allt löst igen.. 
Jag håller med om att Loctite Power Flex fäster snabbt. Jag kunde snabbt gå vidare och limma del för del utan att vänta på långa torktider. Och det var några veckor sedan jag limmade garaget och det håller bra fortfarande. Trots många barn som leker "hårt" med det. Så jag måste säga att jag tycker att det höll vad det lovade :) Här kommer lite bilder från när jag limmade bilgaraget:








Barnfritt :)

Igår följde Theo med min mamma till Mjösjöby, där han ska sova tills imorn. 
Idag har jag och Max varit ute och lekt med Lina, Loke och Tyr. 


Sen efter Max ätit lunch och sovit så skjutsade Jonas honom till Gunvor, där han ska sova tills imorn. 
Nu har jag och Jonas gjort oss iordning och ska snart på tackmiddag på bygdegården. Alla som har hjälpt till med bygdegården i sommar har fått en inbjudan (Jonas har gjort hemsidan, så därför blev vi bjudna). Det ska bli trerätters middag och trubadur, så det blir nog trevligt! 




RSS 2.0