Torsdag

Idag har jag äntligen hängt massa med älskade syster. Det händer ju allt för sällan nu när båda jobbar igen.
Vi har sett film, fikat och varit ute och cyklat med barnen (Theo tränar på för fullt för att lära sig att cykla utan stödhjulen) :)
 
Nu har Tage kommit hit och ska stanna över helgen. Han har ikväll suttit och läst massor med böcker för Theo och sen roat en trött Max så han blev pigg :) Nu sover barnen och vi sitter och ser Breaking News (och tydligen så bloggar jag samtidigt) 
 
Jag har just fört över massor med bilder,  men orkar inte gå igenom dom nu.. Men jag bjussar istället på massa instagrambilder:
 
Är det kakbuffé, så är det det! (för 2 veckor sen så var det ju det på bygdegården)
 
När jag och Jonas spenderade kvalitetstid på Båten.
 
Haha, nu får jag ju Linas instagrambilder på min mobil också,, Så det här är egentligen hennes bild.
 
Även denna är hennes. 
 
Min lilla tuffing :)
 
Igår när jag åt skaldjurspaj med Linda och Johanna på café Göteborg.
 
Go´fika hos Lina idag :)







Stöttande hjul

Igår var jag i Nordmaling och gjorde lite ärenden. Hämtade paket, handlade och åt lunch. Och vi hade sån tur att vi fick sällskap av Gunvor också, tack för sällskapet! Sen när vi kom hem så avkalkade jag och bytte vattenfilter på Tassimon. Det tog ju en hel evighet sammanlagt! Men nu är den i alla fall fräschare än nånsin :)
 
Idag, efter jobbet, så mötte jag upp Johanna och Linda på café Göteborg för att äta min födelsedagsmiddag. Ja nu var det ju 2 veckor sen jag fyllde år.. Men det är ju som vanligt svårt att få ihop ett datum som passar alla. Men nu blev det i alla fall av! Alltid lika trevligt att (catching up, vad heter det på svenska?? Vi har inte träffats på ett tag, så vi hade lite catching up to do.. Vad säger man??) Ja men det i alla fall. Få höra vad som hänt alla sen sist. Och så äta den goda maten :) Jag åt skaldjurspaj med räkor, avocado, rödlök, aivar och creme fraich på sidan. Super gott! Och kladdkaka till efterrätt :)
 
Imorn är det min tur att vara ledig. Och på fredag. Och... jaa, nu jobbar jag inte förrän nästa onsdag! :)
 
Ja just.. Jonas skickade idag en bild på Theos stödhjul och skrev: Han ville ta bort dom. Så dom tog alltså bort stödhjulen idag! Nu har det ju bara gått en dag så han har väl inte hunnit lära sig såå mycket. Men vi får se hur det funkar sen..! Märkligt, min lilla (stora) kille! Vad han kan få för sig :) Hoppas han inte ger upp nu bara, utan att han verkligen vill lära sig cykla utan stödhjulen. Spännande fortsättning följer :)

Ekologisk bomull

Ja men visst Lina.. For you!
 
I helgen då.. På lördagen var jag på ett väldigt trevligt kräftkalas (en blandning av kräftskiva/födelsedagsfest/inflyttningsfest) hos Marie och Peter på gatan ovanför. Träffade trevligt nytt folk och hängde med gamla trevliga vänner, åt kräftor och annat gott och kom hem sent. 
På söndagen var jag lekledare, åt tårta och åt popcorn på Lokes 5-års kalas på dagen. Och på kvällen var jag på Blingo-visning i Umeå hos Hanna. Som vanligt vill man ju köpa massor! Men det kostar ju så mycket.. så jag köpte bara en t-shirt till Theo (som faktiskt behöver kläder. Max "behöver" ju nästan inget, så då tycker jag inte det finns nån anledning till att köpa så mycket till honom heller) Blingo har börjat med mera vuxenkläder nu, så det var flera grejer jag skulle vilja köpa till mig själv också. Men som sagt, det kostar alldeles för mycket för mig!
 
En sak som jag tycker om med Blingo är att alla deras kläder är tillverkade av 100 % certifierad ekologisk bomull eller annan miljövänlig textil. Samma med Menadi deras kläder är också tillverkade i ekologisk bomull och så är deras kläder kvalitetscertifierade med Öko-Tex. "Öko-Tex är ett internationellt kontrollorgan som är världsledande för textilier. En certifiering hos Öko-Tex garanterar att kläderna inte innehåller några skadliga ämnen som kan vara farliga för huden och hälsa..." "För att uppnå en Öko-tex certifiering ställs det också krav på tillverkningen" (från meandi´s hemsida) Så det är ju därför dom har lite dyrare kläder. 
 
Idag jobbade jag ett 10 timmars arbetspass, men som vanligt jämnar det ut sig.. För imorn är jag ledig! :) Sen jobbar jag bara onsdag och sen är jag ledig tills nästa onsdag! Sweet :)
 
Funderar på att ha Theo hemma från förskolan imorgon. Så kan vi åka in till Nordmaling imorgon och gå på biblioteket, hämta paket och handla lite. 
Nu ska jag sova!

Låång dag

Det är ju inte helt ultimat det här med att jobba 11h på en dag. Åka 7.15 hemifrån och komma hem 21. Men men, det händer ju nästan aldrig och sen så jobbar jag bara 7.30-13 imorn så det jämnar ju ut sig! :) 
Nu har jag i alla fall hunnit sitta ner en liten stund och varvat ner (när jag kom var jag ju först tvungen att duscha och fixa lite grejer, så jag satte mig ju inte ner direkt jag kom hem) Så nu kan jag snart gå och lägga mig :)
 
Snart är det helg! Då händer det massa roligt, såsom kräftkalas, barnkalas och blingo-visning. Japp japp! 
 
Natteligott!

Loke

Nä men.. Ser att jag visst inte bloggat sen i helgen.. Då är det på tiden att göra det nu då! 
 
Inte för att jag hade så mycket att berätta egentligen.. Det har ju inte hänt så mycket.
 
Men den där hotell-helgen.. Den kan jag leva länge på! Först åt vi middag, sen såg vi bio, sen gick vi till båten och Bishops Arms uteservering innan vi gick till vårt hotellrum, där vi sov, hela natten, utan barn, i en skön hotellsäng, sen låg vi och drog oss länge på morgonen, sen åt vi hotellfrukost(!) och sen.. Ja sen checkade vi väl ut och åkte och hämtade Max.
Men förstår ni så fantastisk trevlig helg jag hade med min allra käraste Jonas!! <3
 
I veckan så ser det ut så här med jobb: Jonas jobbade mån-tis och jag jobbar ons-fre. Jag hade dock personalmöte i måndags som jag åkte in till så barnen fick vara hos Lina tills Jonas kom hem från jobbet. Och imorgon ska jag på första hjälpen-kurs. Så då jobbar jag 8-16 och sen är det kurs 17-20.30. 
 
 
Idag fyllde Loke 5 år! Stora killen. Verkligen, 5 år är stort! Så jag och sönerna var där och uppvaktade honom efter jag kommit hem från jobbet. Eller, Theo hade visst varit där mest hela dagen. T.o.m. ätit middag där :)
 
Näe om man skulle ta sig i säng nån gång.. Göra ett försök att inte gå och lägga sig allt för sent. Jupp, jag ska försöka!
 

Lite jobbigt ändå

Måste förresten göra en parantes.. Även hur underbart det är att vara här själv med Jonas nu och inte behöva tänka på nåt (förutom att komma i tid till bion) så tycker jag ändå att det är jobbigt att lämna bort Max. Theo känns inte alls lika jobbigt, han har ju varit borta själv många gånger förut. Men det har ju faktiskt inte Max. Han har aldrig varit borta över natten förut.. Jag tvivlar inte på att han inte har det bra nu hos Gunvor. Det är inte det. Men, jag vet inte.. Det är bara lite jobbigt. Ok?
Men men, nu släpper vi det och går och köper något gott till bion! :)

Vad det handlar om :)

Nu har vi hunnit med att vara på kakfrossa på bygdegården och så har vi lämnat barnen och nu är vi i Umeå.
Ska bli så trevligt det här! Som sagt, får jag sova är det bara bonus men det är inte det det handlar om. Utan att få vara med Jonas och spendera kvalitetstid. Äta ute, se bio, kanske sitta hela kvällen på en uteservering, sova i en skön säng på hotell, äta hotellfrukost, inte behöva tänka på nåt såsom städ, tvätt eller disk. Det är det det handlar om! :D

Fredag och sol!

Men alltså, ännu en underbar dag i solen. Vi har sånna härliga dagar denna vecka att jag kan nästan inte tro det är sant..! Alltså tex så känns det som jag skolkar från jobbet eller nåt, när jag jobbar halvtid och bara jobbat 2 dagar denna vecka.. Att jag får vara hemma med barnen och bara vara. Halva veckan!
Och att det är så soliga och ljusa dagar, bara det gör ju att man blir på bra humör! vare sig man är ute i solen eller inte, så gör ju ljuset att allt känns lättare i livet. Tänk när vintern kommer, vad vi kommer att sakna detta ljus då! Passa på att njut av det gott folk! :)
Och att jag fått fika kalasfika så mycket denna vecka :) Fjärde gången denna vecka körde vi idag. Denna gång var det, Josefin, Anna och Marcus som var här och fikade. Vad ska jag hitta på nästa vecka för att få fika så mycket.. Kom nån bra anledning Lina :) (jag jobbar dock onsdag-fredag, så kanske inte då)
 
Idag har vi:
 
hängt i poolen
 
gått en promenad med Freke
 
hängt mera i poolen (jag tog inga bilder från fikat.. Hade för mycket att göra med att plocka fram fika, umgås med folket, fika själv osv) :) 
 
Anna övervakade poolhänget :)

#viktigastedagenpååret-bilder

Ja alltså Lina, jag hade inte alls tagit så mycket kort igår.. Och tårtan var det ju Jonas som hade tagit kort på, så den bilden måste jag föra över senare. Men här kommer i alla fall dom få bilderna jag tog: 
Förresten så måste jag rätta mig själv.. skrev igår att jag inte sovit utan barn på över ett år. Men så var ju inte alls fallet, jag sov ju själv en natt i Mjösjöby för ett tag sen. När jag och Theo åkte dit själva så sov han ju i mammas och pappas säng :)
 
Dom hoppandes badtokarna
 
 
Kalasmaten :)

Smaskigt på gården

Idag har det varit ännu en skön dag i solen :) Vi har inte gjort nåt speciellt (jo, det var ju speciellt att hänga med syster! Det händer ju faktiskt inte så ofta nu när båda börjat jobba igen..!) Annars har det mest varit sol, poolbad och jordgubbslandsrensning (det var ett långt ord..) som hägrat. Och köttfärslimpa. Ett bra sätt att få i sonen som inte äter grönsaker både morötter och spenat :) (jag river ner morötter och lök i limpan och så blandar jag ner spenat i riset och helt plötsligt äter han mängder av det) :)
 
Tänk vad mycket gott vi har på gården som vi inte utnyttjar..
Äpplen
 
Rabarber
 
Jordgubbar
 
Krusbär
 
Röda- och..
 
..svartavinbär
 
Mycket av det äter vi ju förstås, men vi skulle kunna nyttja det mycket bättre än vad vi gör.
 
Mina sötnosar :)

#viktigastedagenpååret

Nu är den snart över.. #viktigastedagenpååret. Men vilken toppen dag det har varit!!
På jobbet fick jag vara ute och leka med barnen i solen, känna lugnet då vi inte har fått tillbaka så många barn än och sluta lite tidigare eftersom jag fyller år :D 
När jag kom hem badade Theo i poolen och Gunvor (som hade jobbat här i Gräsmyr) var redan här och väntade med en jätte fin orkidé till mig! Sen fikade vi tårtan som Jonas och Theo hade bakat och bullarna med vaniljkräm i som Gunvor gjort.
Till middag grillade Jonas kött och till det gjorde jag potatis, rödbetor och morötter i ugn (med olivolja och basilika på) och så gjorde jag tzatziki. Mums..! Vilken kalasmiddag!
Sen så kom Lina och Marie. Dom hade med sig presenter till mig :O Och som tack så fick dom också smaka tårtan och bullarna :)
 
Förstår ni vilken dag jag har haft alltså?! Kunde inte ha blivit så mycket bättre! :)
Jo men förresten.. Vet ni vad jag ska få av Jonas..? Han har fixat barnvakt till barnen och så ska vi sova på hotell i Umeå natten mot söndag!! Förstår ni??!! Så lyxigt! Bara jag och han. Jag har inte sovit utan barn på över ett år och nu ska jag och min älskling lyxa till och bo på hotell och bara vara! Äta middag i lugn och ro, somna och vakna när vi vill, äta hotellfrukost och kanske t.o.m. få lite sömn om jag kan sova bra fast jag sover borta.. Blir inte så mycket sömn nuförtiden då Max ofta vänder sig i sömnen på mage och sen sätter sig upp (fortfarande i sömnen) och har man otur så vaknar han till och så måste man ta honom till våran säng så han kan somna om. Men har man tur hinner man stoppa tillbaka tutten och lägga ner honom och så sover han vidare.. (men då har man ju redan vaknat själv vilket ändå är drygt) Om jag nu skulle få en hel natts sammanhängande sömn så är det bara bonus :) Men bara att få komma bort och bara vara vi två känns ju jätte skönt (och lyxigt) :) Tack igen älskling!
 
Bilder från dagen kommer en annan gång, orkade inte ladda upp bilderna nu. (självklart har jag ju dokumenterat jätte mycket från denna toppen dag) :)

Dan före.. födelsedan :)

Vilken tur jag hade att jag hade min lediga dag (en av mina lediga dagar) just idag! Riktigt skönt väder har det varit! Känns som det är en av sommarens sista soliga och varma vecka nu.. Men hoppas jag har fel! :)
 
Idag har Theo och Tyr badat i poolen, jag har rensat lite i jordgubbslandet (blir så rastlös av att bara sitta still i solen.. måste ha nåt att roa mig med), jag har fikat med mamma och pappa och massa barn, öppnat paket (nej men, jag har ju glömt att säga att jag fyller ju år imorn!) :D och tömt tvättmaskinen på vatten igen.. Jag lyckades alltså inte åtgärda problemet sist. Nu kollade mamma också på den och kunde inte hitta nåt annat heller. Så mest troligt så kommer den att göra så nästa gång också.. 
 
Imorn jobbar jag. Sen när jag kommer hem (slutar tidigt) så ska jag kalasfika med svärmor (och resten av min familj såklart, som har varit hemma under dagen och bakat tårta till mig!) :) och sen på kvällen ska jag kalasfika med Lina och Marie (och eventuellt deras män) Man gör helt rätt i att tro att jag gillar kalasfika! :D
 
Blandade bilder:
 
Nu för tiden är det ju helt fullt med barn i lekparken! :)
 
T & T fick en dag för sig att dom skulle skaka ner alla äpplen som var på dom nedersta grenarna på äppelträdet.. Som tur är så är det ju mycket äpplen kvar längre upp också, så det var ändå inte såå mycket som gick förlorat.
 
Det här med att lära sig att gå verkar ju vara hur kul som helst! :D
 
Och nästan lika roligt är det att åka i vagnen också :)
 
Trötta killar
 
Badtoken!
 

Instagrambilder

Ja här kommer ett gäng instagrambilder igen då:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Helgen då..
Lördag -Jag promenerade med Lina och Marie, min familj åt middag i Långed (att låta köttet ligga i marinad i 4 dagar var en mycket bra idé Gunvor! Mycket gott blev det!) och på kvällen hade jag sällskap av syster, medan David hade sällskap av Jonas.
Söndag -Jag och Lina tog med oss några barn och åkte till Långed där vi fick fika och så fick vi en grävskopa att ta till lekparken. Lina hade också en grävskopa, så nu står det 2st där! Jätte roligt att det finns grejer där nu! Både barnen och dom vuxna vill vara där nu :) På kvällen fick jag lära mig något nytt.. Hur man tömmer en tvättmaskin som inte tömde sig själv på vatten. Roligare kvällsnöjen kan man ju ha.. Det tog mycket längre tid än vad jag trodde! Men för att se det positiva i det hela.. så har jag lärt mig nånting nytt i alla fall! :) 
 
Nu har jag jobbat 1 av 2 dagar denna vecka.. Är ju helt underbart att jobba 50%! Helt perfekt. Man får jobba lite.. träffa härliga arbetskamrater och underbara barn några dagar och sen vara hemma med mina älsklingar och bara göra vad vi vill dom andra dagarna! Life is good :D 
 
Blandade bilder:
 
Max sitter och trycker i sig potatisbitar :)
 
To cool for school :)
 
Altanhäng med mina älsklingar hos svärmor
 
 
Långhåret innan jag tog fram saxen igår.. :)
 

Fredagsnöje


Gung gung

Nu har jag jobbat färdigt för veckan. 2 dagar tycker jag är ganska lagom att jobba på en vecka :)
 
Ikväll har jag, Lina och Marie byggt ihop och grävt ner en vipp-gunga till kvarterets lekpark. Vi är ju bara såå duktiga! :) Barnen testade den och den fick klart godkänt! (bilder kommer senare)
 
Imorn ska vi till Långed och umgås och äta grillat. Det ser jag framemot! Förutom det vet jag inte vad vi ska göra..Ta de lugnt kanske? :) 
 
Nu är jag så trött så jag orkar inte längre hålla upp ögonen! Kanske dags att stänga ner här då?!
Hoppas ni alla får e trevlig helg! God natt

Första dagen avklarad!

Det gick ju bara fint att jobba idag! Fastän jag var tvungen att kliva upp tidigt och åka iväg hemifrån.. Och fast jag börjar jobba på en ny avdelning (igen, började på en ny när jag kom tillbaka från föräldraledigheten med Theo också) Det var många som frågade idag -Hur känns det nu att börja jobba igen?! Och mitt svar till alla var -Det känns jätte bra just att jobba, jag trvis ju så bra med mitt jobb! Men att kliva upp tidigt och åka iväg hemifrån känns inte alls lika bra.. :P
Den här veckan blir ju en jätte kort jobbvecka t.o.m. Bara torsdag och fredag, så bara en sån sak..! :)
 
Mera blandade bilder:
 
Max nya kompis :)
 
Barnen testar Vilgot och Ottos gungor
 
Mums med smörgåsrån!
 
Orkade inte zooma in, men ni ser kanske lyckan hos pojken ändå..? :)
 
Mums med blockljus :)
 
Kvällsdopp i Mullsjö i måndags
 

Tiiidigt!

Vet ni vad.. Vad som händer imorgon? Vad jag ska göra för första gången på 11 månader (nästan ett år sen sist!) 
Jag ska börja jobba igen!! Okej, det är bara 50%.. men ändå! Kliva upp tidigt på morgonen! Det är egentligen bara det som känns jobbigt. Att jobba i sig känns helt okej, men att kliva upp tiidigt.. Inte okej!
Jag och Jonas ska jobba halva veckan var och vara föräldraledig den andra, resten av augusti och  september. Sen oktober-december ska jag jobba heltid och Jonas vara hemma heltid. Sen ska Max börja förskolan i januari och då kommer jag gå ner i tid. Japp, så ser det ut.
 
Här kommer ett gäng jätte blandade bilder:
 
Det blir mycket äpplen i år (syns inte så mycket egentligen på bilden, men det är jätte mycket!)
 
Enligt Lina så får vi jätte fina mackor i våran mackgrill. Har aldrig tänkt tanken förut.. men visst är dom det :) (shellmackor som hon sa)
 
Ostbrickan från våran spelkväll förra veckan.
 
Mmmm.. melon!
 
Här var det inga glada miner..
 
Men här var det det! :)
 
Trött, tröttare...
Tröttast!

Rolig och lärorik dag :)

Nu ska jag länka till Umeå energicentrum där vi var idag, så kan ni se mer om vad man kan hitta på där. Lära sig om energi t.ex. :)
Och så ska jag länka till systers blogg där hon har lagt upp massor med jätte fina bilder från dagen!
Och tillsist så får ni se mina bilder från dagen:
 
 
 
Och så avslutade vi den roliga dagen på Leos lekland

Måndag och tisdag

Igår var vi och hälsade på på Theos förskola. Hade egentligen tänkt att han skulle fått börja den här veckan, men eftersom det var så lite barn där och allt hade inte kommit igång som vanligt tänkte jag att han kan lika gärna vänta ett tag till tills han börjar igen. Vi passar på att göra massa roliga saker den här veckan istället (haha inte för att det inte är roligt på förskolan, det tycker han ju också att det är). Hur som, igår var vi som sagt där och hälsade på och lekte, sen var vi hos Vilgot och Otto och lekte, efter maten så åkte vi till Mullsjö och tog ett kvällsdopp och när vi kom hem kom Anna och Elsa och hälsade på oss. Idag har vi varit i Umeå energicentrum i Klabböle (nej, regnet hindrade oss inte) :) Nu kan jag som vanligt inte länka från mobilen, men kolla gärna deras hemsida så kan ni se vad man kan göra där (ni får googla) :) Sen när vi skulle åka därifrån så ville vi leka av oss lite efter att vi tagit in så mycket kunskap, så då åkte vi till Leos lekland (där vi fortfarande är) :)

Theo-länkar

Jag googlade "Theo Gräsmyr" nu och fick upp flera artiklar som jag inte sett förut.. 
 
Några av dom var från Folkbladet, Aktuell teknik och så fanns det några sånns små notiser tex på den här nyhetssidan. En Facebooksida som heter Västerbotten hade visst länkat till klippet också. 
Jag missade att P4 västerbotten hade skrivit lite mer och länkat till själva intervjun som jag gjorde där. Här har ni den länken om ni vill höra hur min ljuva stämma låter i radion (usch vad jobbigt jag tyckte det var, var riktigt nervös innan!)

Dagens utflykt


Rättviksbilder del 3, (sista delen)

Orsa björnpark
 
 
 

Rättviksbilder del 2

Elsa och Theo chillar på Tages franska balkong
 
Om man blir för trött för att gå, kan man antingen få åka på pappas axlar...
... eller så får man låna brorsans vagn :)
 
 
En rolig grej den där franska balkongen :)
 
Det är ju många som lägger upp sånna kort: fot mot strand, fot mot pool osv. Vi körde istället, fot mot bilcruising :)
 
 
Vi hittade ett sånt bra marknadsstånd.. Gigantiska chokladbollar i olika former (88:anboll, pistageboll, vit chokladboll m.m.) Ja för er som inte vet, så under den veckan (classic car week) så är det marknadsstånd lite här och var alla dagar och sen så är det en större marknad på tisdagen.
 
Och som varje år, så är det någon som roar sig med att göra den stora fontänen lite extra skummig.. :)
 
Tänk så glad man kan bli om man får en heliumballong! Han fick en av Tage och log och skrattade flera timmar efter! :)
Han tyckte så mycket om ballongen så när Marcus frågade (på skämt) om vad Marcus och Anna hellre skulle ta med sig därifrån, ballongen eller Max.. Så var hans svar, utan att tveka, Max! Ballongen ville han ha kvar. Men sen tänkte han efter lite och tyckte att dom skulle lämna både Max och ballongen där och bara ta med sig Elsa :)
Så här såg det ut när Theo skulle packa sina leksaker när vi skulle åka hem.. Han stoppade ner snöret till ballongen i väskan, så tyckte han att den också var packad :)
 
En sista sväng på långbryggan innan vi skulle åka hemåt.
 
 

Rättviksbilder del 1

Okej, första delen med bilder:
 
I bilen på väg ner
 
Lunchstopp i Hudiksvall
 
Framme i Rättvik! (cykeln följde också med ner)
 
Lunch på bästa Södergården där man får leka med sånt här roligt :)
 
Obligatoriska korten på Rättvikshästen :)
 
Lekparksbilder
 
Strandbilder
Max upptäckte den härliga sanden som fick hans händer att försvinna :)
 
 

Hemma igen

Nu tänkte jag göra ett försök att blogga ikapp.. det var väl några dagar sen sist..

Vi tog oss helskinnade hem från Rättvik. Eftersom vi åkte vi två-tiden därifrån, så var vi ju inte hemma förrän runt tio på kvällen. Men hemresan gick bara bra! Nöjda och glada barn (Max sov mest känns det som) hela vägen! Och huset stod kvar när vi kom hem, katten hade inte rymt och det svämmade över med jordgubbar i landet (det kollade jag inte förrän dagen efter dock). Vi kom hem på onsdagkväll. På torsdagen gjorde vi inget speciellt tror jag. Vilade upp oss efter resan (det är jobbigt att ha semester) :P På kvällen hängde vi hos systergrannen med fästman, där även kusin Marica befann sig, trevligt trevligt!
Igår gjorde vi nog inte heller nåt speciellt tror jag. På kvällen däremot så kom syster med familj hit. Vi vuxna åt ostbricka och spelade spel. (Barnen åt chips och såg på film) :)
Idag hade vi besök av Jimmy, Inara och Ellie. Vi (och Lina och barnen) besökte skolans lekpark, badade hos Theos kusiner på andra sidan gatan och sen så åt vi middag innan det var dags för gästerna att åka tillbaka till Umeå.
Just nu sitter Theo, Tyr och Loke och ser film i datarummet. Deras föräldrar är och ser bio, så vi barnvaktar.

Nu ska jag försöka lägga upp lite Rättviksbilder.. (blir nog inte så "lite")

På väg hemåt igen.

Nu är vi på väg hemåt till Gräsmyr. För ovanlighetens skull så åkte vi inte från Rättvik på morgonen, utan vi åkte strax efter kl. 14. Så det innebär alltså att vi är hemma sent ikväll. Men det känns bra, vi hann ju hänga extra länge.i Rättvik idag istället. Vi gick med Tage fram och tillbaka på långbryggan (Theo gick dock inte, han cyklade) och sen så åt vi lunch på Sjövillan. Nu är vi strax i Hudiksvall, så vi har inte åkt halva vägen än.. Bilresan har hittills gått bra, barn och vuxna är nöjda (förutom Jonas som nyss blev less på att åka, så vi bytte så han fick köra istället. Men nu är han också nöjd) :) Igår när vi var på Orsa björnpark så såg vi (förstås) olika sorters björnar (isbjörnar, brunbjörnar, kodiakbjörnar m.m) 2 olika leopardsorter, tigrar och lodjur. Vargen och järven valde att inte visa sig för oss. Vi åt lunch på Toppstugan som hade bästa utsikten och var en jätte fin restaurang! På kvällen igår var det den stora cruisingkvällen, så vi gjorde som alla andra där och gick omkring/satt och tittade på alla fina bilar. Vet inte om jag skrev det förut.. Men det här var tionde eller elfte året vi var i Rättvik under Classic Car Week. Crazy! :)

Utkast: Aug. 01, 2012


RSS 2.0