Fredag och lördag

Igår var vi ute i det härliga vädret, ungefär mest hela dagen! :)

Jag tittade på det fina äppelträdet som står i blom. 




Jag (och lite Jonas) påbörjade projektet "ta bort lupin/ogräs-rabatten". Den ska alltså helt bort! Och lupinernas rötter är inte nådiga! Dom största är ju som ett mindre träd..!



Sen påbörjade jag projektet "tömma växthuset på skräp och ogräs eftersom vi inte rört växthuset på 6 år"! 
Allt det som är utanför är sånt som har staplats på hög och blivit äckligt och börjat växa ogräs på.. Som jag nu tagit ut för att se vad man kan använda och vad som ska slängas. 



Som det ser ut längst in, såg det ut överallt innan jag började. Plus att det var glassplitter överallt pga alla trasiga glasrutor. 


Men jag är förstås inte färdig än utan jag ska ta det sista nu. 



Jag var tvungen att avbryta det projektet igår då vi skulle fara till kvarterslekparken för att grilla och umgås med trevliga människor. 
Jimmy och hans barn hade kommit hit för att hälsa på, så dom hakade på till lekparken för att grilla också. 
Totalt var vi 9 vuxna och 10 barn som åt tillsammans. Dock så kom det ju några barn och vuxna till ibland och så sprang många barn iväg och lekte på andra ställen (eller som dom större som gick hem) så det märktes inte alltid att det var så många barn :)
Där var vi tills det var dags att gå hem och lägga barnen. Då var det skönt sen att slänga sig i soffan och kolla på tv efter en låång dag ute i solen!

Idag har vi:
tvättat bilen, in och utvändigt. (Mest Jonas dock, så jag ska inte ta åt mig så mycket ära i det..)

Ätit glass och hoppat studsmatta hos Lina. 

Och så ska loke sova här i natt då hans föräldrar ska på bröllop. Både Theo och loke verkar taggade för det :) Vi ska snart gå till affären för att köpa lite lördagsgodis :)

Härliga dagar!

Här kommer lite bilder från denna soliga och sköna dag!
  
Vi började dagen med att cykla till kvarterslekparken. 


Sen gick vi hem för att äta lunch och vissa behövde sova en stund. 


Sen gick vi tillbaka till lekparken där vi hängde med Anna, Josse, Sofie (och Lina kom dit mot slutet) och alla barn!
Vi blåste såpbubblor, fikade, lekte och surrade. 



Sen medan jag lagade mat så var barnen ute på olika håll (Theo cyklade med kompisar och Max hängde med Otto hos hans farföräldrar). 
Efter maten gick vi och köpte glass och fortsatte hänga ute, ända tills det började åska och blixtra och då fortsatte vi hänga ute på bron för att se på åskovädret. 


Har det gått fram att jag älskar mina lediga dagar med barnen?! Och denna tid när man kan vara ute typ hela tiden! Inget bök med att ta på sig massa ytterkläder hela tiden och dom tillslut skulle bli antingen för kalla eller blöta om dom skulle vara ute så mycket som dom är nu! Alla barnen runt omkring kommer fram från sina gömställen dom har under vintertiden och det myllrar av barn så det finns alltid nån kompis som vill leka!
I love it!

Klippning

Ikväll har vi klippt barnen. Eller klippt och klippt.. Använt hårtrimmern då. 
Vi hade som inget val med Max nu.. Han har fortsatt slita bort hårstrån, det har blivit en dålig vana. Så vi var tvungen att ta bort det mesta nu, både pga hur det såg ut (!) och för att han inte ska kunna slita mer..!

Max med mycket hår:



Så här såg han ut nu när han slitit bort hår (på första bilden har jag kammat fram året. På andra bilden har jag gjort så man ser hur mycket hår han slitit bort mitt på håret!)



Och så här ser han ut nu! :)

 
Theo var ute när vi klippte Max och när han kom in och såg Max så kom han på att han också ville klippa sig med hårtrimmern. Så vi tog tillfället i akt och skyndade oss att klippa honom! Han brukar ju oftast vilja ha långt hår och verkligen inte vilja använda hårtrimmern utan då måste jag hålla på att krångla med saxen. 

Före: 


Efter:

Så nu är dom sommarfina och redo för varma dagar! :)



RSS 2.0