Passar på

Vi tänkte så här, att nu när vi är lediga i 5 dagar så passar vi på att göra bort lite sjukdomar.. Så Theo började med att få hög feber (han började klaga på huvudvärk, nackvärk och att han frös när han var på kalas hos en tjej ifrån hans förskola igår på dagen. Sen innan middagen hade han närmare 40 graders feber ) Så idag åkte jag och Max med Lina och barnen till Mjösjöby och lämnade Jonas med sjuklingen hemma. (Lämnade min mobil vid bensinpumparna när jag tankade innan vi åkte också, så jag var utan mobil hela dagen :o Men det är en helt annan historia..) I alla fall.. Där (i Mjösjöby) var vi nere på sjön på pimpeltävlingen och sen åt vi påsklunch hos mamma och pappa. När vi kom hem så hade Max 39,4 graders feber..
Nu har Theo nästan ingen feber, så jag hoppas det går över lika snabbt för Max också! (på ett dygn) Jag är också förkyld, har dock ingen feber, bara hostar, har ont i halsen, snorar och är hängig.
Så som sagt.. Vi passar på med att göra bort det här nu när vi ändå är lång lediga. Vem vill vara ute i det fina vår/vinter vädret ändå? Solen lyser ju så starkt och man.. Det blir.. Näe men barnen får.. Näe kan inte komma på nåt negativt om det fina vår/vinter-vädret!
God natt och glad påsk!


Glad påsk! :)


Fortet

Jag har lite träningsvärk och några blåmärken från måndagens aktivitet på Fortet på Megazone (ungefär som "fångarna på Fortet" med celler som man ska klara tillsammans. Vissa som kräver mer fysisk ansträngning och vissa lite mer kluriga som man måste tänka efter lite mer i). Jag hade en jätte rolig kväll med Lina och Hanna i mitt lag :
Imorgon är Jonas och barnen lediga. Skönt för dom! Jag stänger på jobbet, men det är nog inte så många sena barn så det gör inget. Sen är jag ledig och jobbar inget förrän nästa onsdag! Skönt!

God natt!


Ljus

Idag har jag och Max hängt med Hanna på stan. Vi har shoppat kläder, nytt mobilskal och ätit sushilunch. En mycket trevlig förmiddag hade vi!
Jonas och Theo hängde på hockeyplanen och hade trevligt där :)
Nu ska vi släcka ner här hemma och börja tända ljus inför Earth-hour. Mysigt värre!


Blandade bilder

 

 Theos nya väggdekorationer (heter det nåt annat? Jag har tappat ordet..) som han fick av mina föräldrar i present.

 

Theos nya lego som man kan bygga till en örn, bäver och skorpion (också en present)

 

Så här ser det oftast ut när jag är i tvättstugan.. Max går omkring och provar ytterkläder och Theo lyssnar på musik, sjunger eller spelar :)

 

Theo och Loke åker pulka och bob på gården.

 

Otröstlig Max.. :(

 

När jag, Anna och barnen var på Busplaneten för nån vecka sen.


VAB

Idag är jag och pojkarna hemma, men imorn får dom gå på föris. Då har dom varit hemma sen i torsdags. Max hade 40 graders feber till och från i 4 dagar och när den sen helt plötsligt försvann så fick han ont i öronen istället, så då gick han omkring och var ledsen för det. Theo hade aldrig så hög feber men har bara varit hängig, hostig och snorig. Igår kom dom äntligen tillbaka på banan och nu har Max ätit och sovit ikapp allt han missade när han var sjuk. (Alltså då han sov jätte dåligt och åt väldigt lite) Dom är fortfarande lite hostiga och snoriga, men sånt kan ju sitta i länge efteråt. Jag hade ju på känn att dom också skulle trilla dit, eftersom dom nästan inte varit sjuk under denna termin, men nu kan dom ju få hålla sig friska ett tag hoppas jag! :)


Helg

Ja men då har en vecka gått igen.. Snabbt som tusan går det! (Så här i efterhand.. När det är tisdag så känns ju helgen långt borta, men snabbt är man där igen)
Idag var jag, systergrannen och våra söner som börjar på T och hängde i Umeå. Först var jag hos tandläkaren på rutinkontroll och så lagade jag ett hål lite snabbt. Sen åkte vi ner till stan och åt lunch och gick i lite affärer. Sen åkte vi hem till Hanna där vi fick kaffe och surra lite. Barnen var så glada över att få leka med Liams bilar och Millas dockhus och vi var glada för fikat och sällskapet :) Sen, innan vi åkte hem, var vi på kvantum där vi köpte sushi som vi tog med hem.

Stackars Maxen har feber. 40 grader. Är inne på sin fjärde natt med det nu :( Det har varit bättre på dagarna då han knappt känts varm alls, men på kvällarna och nätterna har han haft hög feber. Det innebär ju också att vi knappt sovit i fyra nätter nu också, vilket känns..! Vi får se hur denna natt blir, men jag har inga förväntningar/förhoppningar.. God natt!


Finmiddag

Nu ska vi strax gå på finmiddag hos Lina och David. Åh så gott och trevligt det ska bli! 3-rätters och allt :D
Och så har vi lämnat bort Max för natten Han ska sova hos sin farmor i natt. Både för att Lina och David är barnlösa nu (blir ju så mycket lugnare utan en Max här på finmiddagen och när ändå dom andra barnen är borta så.. Theo roar sig ju på ett annat sätt. Än vad Max skulle gjort alltså) Och så är han där så vi äntligen ska få sova en hel natt! Oj vad jag sett fram emot det! Inte för att att han är vaken hela nätter men han vaknar till och gråter och sätter sig upp så måste man gå dit och stoppa i nappen och lägga ner honom så somnar han direkt igen. Men det är ju ändå drygt att kliva upp några gånger per natt.. Och så vaknar han ju så tidigt också! Det känns ju verkligen av, avsaknaden av sömn, när man jobbar heltid. Man är ju så beroende av sömnen för att orka. När jag var föräldraledig var det ju också jobbigt, men då var man ju hemma och behövde inte åka iväg någonstans. Nu när man ska upp och iväg och sen orka jobba hela dagen, då känns det ju av på ett annat sätt. Men en natts sömn har jag nu sett framemot i alla fall :)
Imorgon ska Gunvor ta med Max till Umeå till Inaras kalas så möts vi upp där :)


BVC-kontroller

Idag efter jobbet (måste få påpeka att jag var på jobbet kl.6 imorse! Åkte hemifrån 05.20! Tidigt!) så var jag till Nordmaling på BVC med barnen. Max på 18 månaders kontroll (han är ju dock bara 17 månader) :) och Theo kollade synen eftersom han inte gjorde det när han var på fyraårskontrollen. Han såg lite dåligt på ett öga, så vi fick en remiss till ögon, så får vi se om han behöver glasögon.. Inte otippat om han behöver det dock, nästan ingen i varken min eller Jonas släkt ser ju särskilt bra.. Han kan ju dock gärna vänta några år med glasögon, känns ju tidigt med det redan.

Jag har fortfarande inte hittat nåt sätt att skriva text till varje bild i den här appen, så det blir lite blandade bilder bara. Från bl.a. När vi fikade i Lycksele under marknaden, från kompiskalaset, från när Tage och Maritha var här, när Theo sjunger m.m. Och inte i den ordningen förstås.


Sen sist

Nej men nu blir det sådär igen, att jag inte skrivit på ett tag och så har det hänt massa och så vet jag inte var jag ska börja eller vad jag ska skriva..
Men några exempel på vad jag/vi gjort sen sist är:
Vara på fyraårskontroll.
Vara på Vintermarknad i Lycksele med kära mor.
Haft övernattningsgäster i form av Tage och Maritha från torsdags kväll till söndag förmiddag. (Mycket trevligt var det tycker vi alla!)
Skottat snö.
Tränat massa med min träningsapp (Nike training club) och fått massa träningsvärk! (Jätte bra app om man som jag inte tar sig iväg någonstans för att träna..!)
Haft ännu ett kalas för fyraåringen, då kompisarna Elsa, Vilgot och Otto med föräldrar var här.

Nu kommer jag inte på nåt mer, men har säkert glömt massor.. Lite bilder från några av aktiviteterna kommer senare.

Imorn ska jag och barnen (på vår ledigadag) med Anna och Elsa på Busplaneten och härja.
God natt!


RSS 2.0