Sova sova sova säng säng säng

Nu har vi sovit 4 nätter i våra nya sängar i våra nya rum :) Så skönt och så roligt!
Max har ju i hela sitt liv aldrig sovit själv.. Eftersom han har delat rum med oss så har han ju alltid sovit i samma rum som någon annan och har han någon gång sovit borta så har han ju sovit i samma rum som den han varit hos. Men första natten i nya sängen i eget rum sov han så gott, hela natten! Stora killen!
Så länge han har sällskap av dessa så verkar det bara gå bra...:


I veckan har jag gått gått mycket promenader med lina och så har jag sprungit en gång. Förhoppningsvis kan jag springa en gång imorgon också, det skulle vara skönt. 
Annars i veckan har jag haft utbildning med pedagogerna på jobbet i den nya lärplattformen som Umeå kommuns förskolor och skolor håller på att byta till -LärUm. Eftersom vi är en stor förskola med sju avdelningar, så är det många pedagoger som alla ska lära sig LärUm. Så jag och en kollega har haft två utbildningsdagar och ska ha den sista imorgon. Kul att få testa på att vara kursledare :) 

På lördag ska hela familjen på hockey. Max är taggad! Han har verkligen fastnat för den där sporten! Han vill se hockey, leka hockey (han pratar ofta om hans "hockeykillar" eller "hockeykompisar") och spela hockey! Han vill åka skridskor och spela själv! :D 
Jonas ska ta med honom på nån ishall när det är sån allmänhetens åkning :)

Mina fina älskade stora goding!



Nytt!!

Jaa!! Nu! Äntligen! Vi bytte rummen idag! Vårt rum är färdigt! Vi har en ny säng! (Vår gamla var 15år och vi båda har fått mycket ryggproblem av den). Vi har en ny garderob! (Vi har lidit brist på det i det här huset.. Vi hade nog fler garderober när vi bodde i stan i lägenhet och då hade vi inte ens barn så vi behövde all utrymme som vi gör nu). Max har fått ett eget rum!! Han får ha sina egna grejer i ett eget rum, han behöver inte tränga in allt i Theos rum och det rymms helt plötsligt mer grejer. Max har fått Theos gamla säng! Han behöver inte sova i spjälsäng mer (stackars 3-åringen). Theo har fått en ny säng som han kan ha tills han flyttar ut (typ). Win win win!!
Barnens rum är inte färdiga än, då vi inte har hyllor och förvaringsplatser till båda nu, då vi bara hade en uppsättning av sånt.. Men alla kan sova i sina rum i natt i alla fall!

Max nya rum:


(Här ser ni lite av vad Max inte behöver få i julklapp. Och småbilar... Det har han så mycket av så vi måste ta bort typ en tredjedel eftersom dom knappt rymms nu) :)




Theos nya rum: (än så länge har vi lämnat kvar tv'n som vi hade där. Får se hur vi gör sen. Och "garderoben" som stod där är kvar också)



Vårt nya rum: (vi ska fixa en gavel och nya nattduksbord och så kommer dom förhoppningsvis nästa vecka och byter fönstrena) 




Sammanfattning

Ok, sammanfattning av veckan (mån-fre iaf. Lör och sön är ju fortfarande kvar..) :)

•Jag har haft föräldramöte på jobbet. 
•Myst med Magne när jag, Lina och Anna (med barn) fikade hos Anna-Greta. 

•Byggt garderob. 

•Varit på meandi-visning hos Lina och myst ännu mer med Magne. 

•Varit på LärUm-utbildning en förmiddag och Handledarutbildning en eftermiddag. 
•Äntligen fått träffa fina Ella! (Och hennes fina mamma Hanna såklart!) 


•Ätit sushi! Yey! Det var alldeles för länge sen sist!
•Sett film och myst tillsammans med min familj. 
•Gått en promenad med Loke (han gjorde ett stand-in när Lina var för sjuk för att gå själv..) :)

Veckan i siffror

I veckan har jag sprungit 2 ggr, Jonas varit på hockey 1 gång, 

barnen lekt med play doh 1 gång,


Jag gått med lina 0ggr (bilden är från förra söndagen då vi gick till Torrsjön),

jag hängt med Magne 1 gång, 


jag, Josefin och Anna klättrat 1 gång ( efter ett långt sommaruppehåll)
 
jag varit på 1 personalfest, haft besök av familjen Säfström 1 gång (närmare bestämt idag), vi jobbat/varit på förskolan 4 ggr och

varit till frisören 1 gång!



Allt jag behöver

Ja det var ju alltså att fixa färdigt i rummet som var dagens sysselsättning :)
Nu har vi sågat till och satt dit listerna, vilket var det sista innan elen dras nästa helg. Sen om ca 2 veckor ska vi byta fönstrena (inte vi som gör det dock. Det har vi förstås lejt bort). Sen blir det inflyttning!
Jag är nästan lika glad för det som jag är för att barnen äntligen ska få varsitt rum! Har varit lite trångt i Theos rum med alla leksaker där..  Och bara det att Max snart äntligen kan säga att han har ett rum också :) Som det är nu så sover han ju i vårt rum och leker i Theos. 

Det har varit trevligt idag att få hänga med min fästman. Jonas, kaffe och musik. Allt jag behöver för att jag kan ha trevligt nästan var som helst (och barnen förstås! Men dom var inte så mycket i rummet. Dom gjorde annat under tiden)







Lördag

Dagens sysselsättning :)
(Förutom långpromenaden jag tog med älskade syster efter frukosten på nya vägar runtom i Gräsmyr) 








Nytt

Nu är det en trött Inga-Maj som ligger i sängen. Åkte 6.45 hemifrån (inget ovanligt i det.. Det är oftast då jag åker) jobbade tills kl. 14 sedan skulle jag vara med på dagbarnvårdarnas P-möte för att fixa med datorer och lärplattor. Det var mellan 18-20. Så där emellan hann jag handla med Lina på Maxi och slänga i mig lite mat hos Hanna. Sen när jag kom hem ikväll (runt 20.45) var det bara att fixa i ordning för morgondagen och sen slänga sig i sängen. 
Imorgon jobbar jag 8-16.45. Är alltså hemma 17.30 då. Hoppas jag hinner gå en promenad med Lina trots att det blir lite sent efter jag har ätit och så..! :)

Igår, när jag var ledig, kom en leverans från Jysk som vi hade beställt. Så nu ska Theo få en ny säng och Max hans gamla. Vi ska äntligen få en ny säng! Den vi har nu är ca 15år och vi båda får mycket ryggont av den. Vi köpte också en garderob att ha i vårt nya sovrum. Så kul! Nu ska vi bara montera ihop allt :) 

God natter mina skatter!






Krangsjön

En helg, för några veckor sedan tog vi med oss Elias, Tage, Jimmy, Malin, Inara och Ellie och så gick vi upp till krangsjön för att hänga i den vackra naturen, fiska och grilla hamburgare. Trevligt värre! :)














Massa bilder från tiden som varit

Max utvecklade sina gubbar lite :) Han la till en mage :)

Bilder från en skogspromenad med lina och barnen. 




Max var på sin första riktiga hockeymatch (han var ju också när han var typ bebis)

Ännu en bild på Max som sover med överfullt med gosedjur :)


När Jonas och Tage höll på att hamra och såga i rummet som mest, fick Max feber och somnade mitt i oljudet.. (Nu får ni också en liten sneakpeak på tapet och golv) :)

Det är så vackert i våra omgivningar! Här är från 5km spåret. Gick inte att fånga den känslan man fick, men skönheten och lugnet av skogen är fantastiskt!


Vi var på 4-års kalas hos Elsa, där Pippi serverade glass och barnen fick godispåsar från ett silvrigt drakägg :)


Jag och Lina tog med oss några barn och besökte Anna och hennes barn en tisdag (jag är ledig alla tisdagar. Yey!)






Jag skrev för en månad sedan att jag kunde springa 20min utan att stanna. Nu kan jag springa minst 30min! Tar mig fortfarande ut 3 ggr/vecka. Är fortfarande otroligt nöjd för varje vecka jag gör det! (Plus att jag nu ibland går med Lina 2 ggr/ vecka) Och så gör jag oftast yoga när jag kommer hem. 
Jag har också fortsatt göra mina nackövningar från sjukgymnasten och jag har faktist väldigt sällan sån huvudvärk nu, som jag hade flera gånger i veckan förut! Nu kommer jag aldrig våga sluta med all träning då jag vet hur illa det kan vara annars :/ 

Kalasande

Idag var det då Max 3-års kalas i kvarterslekparken. Kusiner och vänner samlades för att fira Maxibusen. Han själv var inte så jätte taggad på kalas och uppståndelsen, så det passade bra med att hänga i lekparken med kompisarna och få fika go'fika :) Sen att jag hade några lekar.. Men det var mest för att roa de andra, äldre barnen, då mina egna barn helst sitter bredvid och tittar på :)

Istället för en tårta :) Enkelt, billigt och Max var nöjd :D De där kladdkakemuffinsen och de rosabandet myrstackarna var det enda han åt. Så för hans skull behöver man inte överanstränga sig :)


Världens bästa syster hjälper som vanligt till med att ställa i ordning fikat :)

Jonas eldar som vanligt :)
Tack svärmor för bullar och hjälp med kaffe! Du är så snäll!


Jag var så nöjd över mitt fynd på Ikea. Kalas grejer för en billigare peng. Tycker om motiven (var sex olika färger med sex olika djur) på muggarna och tallrikarna. Inte bara rosa prinsessgrejer eller mörkblåa Batman/racerbilar osv. Utan mer neutrala och så med lite variation så barnen fick välja själva vad dom ville ha :)

Efter kalaset stack Jonas på hockey och jag och Lina gick ut på långpromenad (med Theo hos tyr och Max med mig i en vagn) Mycket skönt sådär efter allt kalasande :)


Sen när vi kom hem lekte Max nöjt läänge med sina nya leksaker. Jag hann både laga mat, plocka i och ur diskmaskinen, hänga/vika en tvätt och starta en ny :) Och han satt på samma ställe på golvet med sina nya grejer och lekte och lekte. 



Press!!

Ja men pressen!! Jag känner den. Jag ska blogga. Här kommer det. Ett inlägg. 

Idag fyller världens bästa Maxibus 3 år! Älskade goding! 


Ikväll har Anna, Marcus och barnen hängt här. Barnen såg Pippi, jag och Anna en annan film och männen spelar tv-spel. 
Imorgon har Max kalas ute i lekparken. Blir bra det!

Sen sista blogginlägget så har barnen (och vi för den delen) varit hos Gunvor och promenerat i den jätte fina och rofyllda skogen vid henne:

Dom postade brev (önskelistor) till tomten




Kolla vilka roliga svampar :)

Lycka är att få en egen kvist med blåbär :)





En dag tog vi alla trapporna upp till Bildmuséet. Mamma, jag, Lina och alla barnen :)


Där kunde man få prova skriva kinesiska tecken med en stor pensel och vatten. 

När vi satt och åt och hade picknick där utanför så kunde man få träffa på denna varelse

Och till slut så kom ju gosbollen Magne till världen! Åh så bra kämpat av min syster som hade värkar i flera flera dagar och inte alls hade det så lätt med foglossningar och sånt. De sista veckorna var det inte så jätte roligt för henne. Ganska lite roligt faktiskt. Men då kan man ju verkligen säga att hon fick lön för mödan då den där sötnöten kom in i deras liv :)


Nu är inte Tyr minst i familjen Jonsson längre :) helt plötsligt blev han ju så stor!







Tage var ju här och hjälpte till med vårt nya sovrum. Så nu kan vi snart sova i det! På tisdag kommer nya sängen! Så roligt! Och tack Tage, tusen tack! För all hjälp vi fått! Verkligen guld värt!

Nu ska jag sova. Men jag lovar att det inte ska dröja lika länge mellan gångerna igen. Ok?! Bra. God natt!



RSS 2.0