Härligt vinterväder

Åh, jag älskar att det har blivit så härligt väder nu! Solen skiner och det börjar bli ljusare ute!
Jag är bara lite ledsen över att det är så ljust när jag åker till och från jobbet, så jag inte får använda mina extraljus till bilen som pappa satte dit.. Jag har haft värdelösa helljus hela mörka vintern (pappa jämförde dom med stearinljus..) och nu när jag har bra lysen får jag knappt använda dom.. :)

Förra veckan var vi ner till stan med barnen på jobbet och lekte i den fina isborgen som är på kajen. Där fanns det en jätte stor isrutchkana, en labyrint med höga väggar och ja.. lite allt möjligt fanns det där..
Utanför borgen stod det en dinosaurie, var svans var en lång rutschkana

Theo visar hur stark han är :)

Söndag

Idag var jag och Theo ute en sväng och tittade på när Jonas, Niklas och Andreas spelade hockey. Sen skottade jag lite snö innan vi gick in. När killarna kom tillbaka så blev det kaffe och tårta.

Nu ligger Theo och sover bredvid mig i soffan och jag funderar på om det är dags att väcka honom snart..

I tisdags, när Jonas var och såg hockey i Örnsköldsvik, så passade jag och Theo på med att äta pizza till middag, framför tvn :)

Theo igår, ville helst leka med alla nya saker samtidigt :)

Här varvade han ner, med lite majskrokar, innan nästa kalasgäng skulle komma. (han behövde verkligen varva ner.. Det blev lite väl mycket kakor och sötsaker och så var det ju folk här mest hela tiden, så han var ganska speedad mest hela dagen..) :)

Kalasbilder

Så, nu är kalasandet över för denna gång. Det har varit full rulle hela dagen :)

Dagen började med att Theo fick presenter av oss. Och han blev så glad för varje liten grej han fick!

T.o.m. när han öppnade en present där jag hade lindat in en grej i hushållspapper, så utbrast han glatt, efter att han tagit bort presentpappret -Papper! (Han trodde att det var det som var presenten) :)

Tårtan som jag gjorde (klicka på den för att få en större bild)

Mera presentöppning, denna gång med mormor.

Theo och Tyr fikar

Mamma Malin med dotter Inara

Mamma Johanna med dotter Isabell

Mamma Anna med dotter Elsa

Så nu när allt är över, så tackar Theo så hjärtligt för alla som kom och ville dela denna dagen med honom och för alla fina presenter han fick! Han däckade fort efter att jag läst hans nya bok om Pulvret för honom :)

Vad är det för en dag..

..är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Theos födelsedag! Hurra Hurra Hurra!!

På väg hem från BB

6 månader

1 år

1,5 år

2 år!

Nu sitter jag hos Hanna och känner lugnet....

20110224385 (MMS)

Nu sitter jag hos Hanna och känner lugnet. Vi har just kommit hem från jobbet där vi har jobbat hårt och diskuterat hela dagen. Nu ska vi som sagt känna lugnet en stund innan vi sen ska ner på stan och äta middag med 300 andra på Norrlandsoperan. Sen taggar vi för kalas imorn! :)


Present-funderingar

Ikväll har jag slagit in paket till lilleman :) Det blir ju inte så jätte många från oss, men det känns verkligen som att det inte spelar någon roll. Skulle han få endast ett skulle han ju ändå bli jätte glad! Och det är ju inte så att det är massor av saker han egentligen "behöver". Han blir såklart jätte glad över allt han får, men han är ju också nöjd med det han har. Han vet ju som inte bättre. Han vet ju inte att man ska få presenter när man fyller år eller att man ska firas med kalas och att det kommer gäster som ska uppvakta honom. Men det kommer han att bli varse på lördag! :) Sen kommer han att önska att han fyller år varje dag :)

Idag efter att jag hämtat Theo så hämtade vi upp syster och barn och så åkte vi till Vännäs för lite shopping. Jag behövde ju som sagt köpa grejer till kalaset. Så jag hoppas att jag fick med allt nu..
Imorgon har vi en s.k. stängningsdag på jobbet. Hela vårat skolområde har stängt i verksamheten, och så ska vi jobba med den nya skollagen och läroplanen. Sen på kvällen så är vi bjudna på buffé på Norrlandsoperan! Det ser jag verkligen framemot! :)

Bus och kalas

Haha haha, tidigare idag så busade jag och Theo.. och så låtsades jag äta upp hans händer och det tyckte han var så roligt så han skulle då försöka trycka in ett finger i min mun (så jag skulle kunna äta på det ordentligt) men eftersom jag såg att han skulle göra det så flyttade jag lite på mig så han istället tryckte upp fingret så långt i min näsa att jag började blöda näsblod :D Haha jag skrattade så mycket åt det så jag kunde inte ens prata och berätta det för Jonas :)
Ja det kan ju bero på att jag var jätte trött och skrattade åt det mesta just då.. Men jag tyckte verkligen att det var superroligt :) Haha att han stoppade in fingret så långt i min näsa att jag började blöda näsblod :D

Annars då.. Annars så börjar jag inse att Theo fyller ju faktiskt 2 år på lördag och ska ha kalas. Kom på att jag måste nog handla inför kalaset imorn eftersom jag är borta hela fredagen! Ja ja, tur att jag kom på det iaf. Så det är vad jag gör imorn efter jobbet. Min snälla lilla långa syster skulle nog följa med också. Hon är ju liksom expert på ämnet kalas :) Haha det var inte en dålig titel.. Expert på ämnet kalas :) Japp, det är Lina det.

Söndagens skotertur

Och här kommer bilderna från söndagens skotertur, då vi stannade vid Nubbudden och grillade:

Dom första bilderna

Här kommer då som lovat bilderna från den första skoterturen där vid stannade på berget med den fina utsikten:

Även idag har vi varit iväg på en skotertu...

20110220363 (MMS)

Även idag har vi varit iväg på en skotertur. Jonas åkte dock hem till Gräsmyr igår så han följde ju inte med. Men däremot följde Nadja och barnen med oss. Vi åkte till Nubbudden och grillade korv. På bilden är det mamma, pappa och Theo. När jag kommer hem senare idag så ska jag försöka lägga upp bilder både från turen igår och från idag. Nu ligger Theo och sover gott i min famn, jag ser tv (när jag inte bloggar alltså) Elias spelar dator, pappa fixar med vår bil och mamma håller på med tvätt tror jag. That's it for now.


Nu har vi kommit hem från en skotertur i s...

20110219310 (MMS)

Nu har vi kommit hem från en skotertur i solen. Det var väldigt kallt imorse, men vi inväntade solen och värmen så vi skulle kunna åka överhuvudtaget. Och det gjorde vi rätt i, för när vi åkte så var det precis lagomt kallt (eller varmt, det beror på hur man ser det..) :) Vi åkte till ett berg med super fin utsikt, där vi stannade för att dricka kaffe och choklad. Alltid lika skönt att få komma sig ut! Nu sitter vi och slappar och tittar på när Jonas spelar Super Mario World. Theo och Elias sitter och bygger Lego bredvid mig och allt känns så lugnt och fridfullt :)


Lilla älsklingen sover nu sött i mormor oc...

20110218302 (MMS)

Lilla älsklingen sover nu sött i mormor och morfars säng :) På bilden ligger han dock på soffan där han somnade tidigare ikväll. Men att han sover inne hos dom betyder alltså att jag ska få sova hela natten! Själv! Och att pappa tar honom på morgonen! Åh, det är så guld värt att få sova en hel natt utan att vakna av en liten Theo som ska komma över till vår säng. Hur mysigt det än kan vara, behöver man få sova en hel natt nån gång nu och då också. Det är så skönt att få komma hit till Mjösjöby och bara vara. Få umgås med mamma och pappa, inte behöva laga mat, kanske få åka skoter om det inte är dyng kallt imorn, vila och återhämta sig och som sagt, bara vara! I like it!


Så här glad är Theo när hans kusiner är på...

20110217294 (MMS)

Så här glad är Theo när hans kusiner är på besök :) Nej men Lina, David hade ju köpt pizza. Då ville ju Loke följa med hem iaf, så han sover inte över :) Theo sover nu gott i sin säng, och kommer att bli så glad imorn när han får veta att mormor ska hämta honom på dagis och ta med honom till Mjösjöby sen! Jag och Jonas åker direkt från Umeå eftersom vi slutar sent båda två. Dags för sömn. God natt!


Idag följde Loke och Tyr med oss hem från ...

20110217301 (MMS)

Idag följde Loke och Tyr med oss hem från förskolan. Vi har ätit mellis och nu är vi uppe på Theos rum och leker. Loke säger att han inte ska gå hem när hans pappa kommer, han ska bara vara kvar och leka.. Så vi får väl se hur det blir med det :)


Så här trött var Theo i lördags på dagen.....

20110213287 (MMS)

Så här trött var Theo i lördags på dagen.. Han somnade sittandes! :) Sötnöten. 
Nu är det 30 minusgrader ute! Shiit vad kallt!
 Ikväll har jag och min älskling ätit lösviktsgodis och sett film. Myspys! :) Drygt bara att jag har så ont i nacken :/ Verkar visst aldrig gå över det här.. God natt


Ja jag måste säga att jag är lite orolig f...

20110214289 (MMS)

Ja jag måste säga att jag är lite orolig för att köra 4 mil till jobbet.. Det var minus 27grader när jag vaknade. Och nu är det snart 29! Hur länge kvar tror ni till att det är 30?! (ja som vanligt stämmer inte klockan på termometern, så ignorera den)


Idag

Idag så har jag:
  • och Jonas och Theo varit ute i solen med syster med familj.
  • varit med Theo och hälsat på hos Hanna och Daniel medan Jonas var på hockey.
  • sett Solsidan.
  • packat ihop lådan med julsaker som stått öppen i datarummet (och väntat på att nån ska packa ner allt ordentligt så allt ryms) sen.. ja sen jag tog bort julsakerna.
  • och.. ja men, näe men.. det var väl allt antar jag. Förutom att jag ätit och duschat och sånt som jag faktiskt brukar göra dagligen.
Så är det och så var det! God natt

Och så avslutar vi det hela med lite fika ...

20110212278 (MMS)

Och så avslutar vi det hela med lite fika på bron :)


Wohoo! Solen lyser och det är toppen väder...

20110212274 (MMS)

Wohoo! Solen lyser och det är toppen väder! Nu känns det bättre när jag får komma ut i den friska luften :)


Nu ligger jag i sängen och försöker hålla ...

20110210274 (MMS)

Nu ligger jag i sängen och försöker hålla mig vaken i väntan på att Modern family ska börja. Kan bli svårt det här.. Men jag ska göra mitt bästa! Nu är det helg, jippey! Hoppas på fint väder imorn så vi kan vara ute mycket. Dom här 2 jätte kalla dagarna har jag känt mig alldeles instängd då det varit för kallt att vara ute med barnen på jobbet. Men som sagt, hoppas på fint väder imorn! Oh, nu är det bara 10min kvar tills det börjar, jag kommer tydligen att klara av att hålla mig vaken! Bra jobbat! Tack tack.


Tacos med fisk

Som jag har skrivit förut så är jag Buzzador. Och denna gång har jag fått prova på Fish Taco Spice mix från Santa Maria.
Jag tänkte, innan jag smakade, att det borde vara gott. Kryddmixen innehåller lime, chili, vitlök, koriander och krispig quinoa. Och så är ju tacos allmänt gott, så det borde det ju vara med fisk också. Jonas däremot hade inte så höga förväntningar. Efter vi hade smakat kunde jag konstatera att det var gott. Inte sådär super duper jätte gott så jag skulle vilja äta det flera dagar i veckan. Men som jag trodde, gott. Jonas som inte trodde det skulle vara så bra ändrade snabbt uppfattning och tyckte att det var mycket godare än vad han hade trott! Och skulle gärna vilja äta det snart igen :)



Haha kul med en halväten taco :) Men jag glömde att fota den innan jag började äta på den.

Så nu vet ni, prova den gärna ni med! Tycker ni om tacos och tycker ni om fisk, så blir ni inte besvikna.

Det är visst inte bara jag som lagar mat h...

20110210269 (MMS)

Det är visst inte bara jag som lagar mat här.. Elias lagar sockerfria chips med bensin, disel och olja i. Ja han sa att bensin och disel var sockerfria så därför hade han i det i chipsen. Medan han väntar på att chipsen skulle bli färdiga så spelar han och Theo lite pausmusik med trummor och skönsång. Idag har Anna och Elsa varit här och fikat, surrat och hållit oss sällskap. Trevligt trevligt!


Grilla

Igår så fick Tyr följa med mig och Theo hem från förskolan. Han var sen här hela eftermiddagen och kvällen. Jätte roligt att få ha honom här också, annars är det ju mest hans bröder (som får gå hit själva) som är här. Inte för att det är tråkigt när dom är här :P Men roligt för både Theo och Tyr att dom fick vara själva här en gång.
Theo var så glad och taggad när Tyr var här. Tyr satt i tv-rummet och lekte med nåt, så kom Theo ut därifrån (och såg riktigt exalterad ut) och sa -Mamma, Theo visa rummet uppe! (hans rum. Nog för att Tyr har sett det rummet flera ggr förut..) Men ja visst tänkte jag och gick till Tyr och frågade om han ville följa med Theo upp. Men han var så inne i det han höll på med så han hade inte riktigt tid att följa med. Då sa Theo -Mamma bära! (att jag skulle bära Tyr upp. Som att han inte hade en egen vilja eller som att han var så liten..?) Sen tänkte han efter sen stund och sa -Inte kisse visa rummet. Kisse ä för liten.. Vilka funderingar han har :)

Dom här 2 korten är från 2 olika kvällar. Men så roligt att se att han också tycker om Voffsen, liksom hans mamma som fick honom när hon var 1 år :)

Idag så grillade vi lunch ute på jobbet. Riktigt härligt och gott var det, solen lyste och det var vindstilla där vi var :) Och så fick man bra motion av att skotta fram grillringen och sen plumsa runt och leka med barnen i djupsnön. Nu luktar mina ytterkläder gott av grillrök, yes I like!

Idag så var det Elias som följde mig och Theo hem. Efter att vi hade ätit mellis så åkte vi bort med massor av återvinning. Var ju tvungen att passa på när jag fick en sån bra hjälpreda :) Sen till middag så gjorde jag Fish Tacos. Men det skriver jag mer om imorgon.
God natt!

Umevatoriet

Åh vilket roligt personalmöte vi har haft ikväll! :) Vi har varit på Umevatoriet, som ligger på Umestans företagspark.

Jag var så peppad och exalterad när jag kom hem så Jonas frågade -Hur mycket kostar det om jag också vill dit då??
Nu är det ju svårt att berätta om allt så här bara.. Men gå in på deras hemsida och kolla vet ja: Umevatoriets hemsida

Det som var mest facinerande var nog planetariumet. Citat från hemsidan "I Umevatoriets högteknologiska digitala planetarium färdas du genom rymden i ett fantastiskt 3D-äventyr"
Man fick ligga i en skön fåtölj och titta på rymden uppe i taket. När han (guiden) zoomade ut från jorden och vårt lilla solsystem med våra planeter och månar, och sen vidare ut i rymden, sen ut ur vår galax, och vidare ut i rymden bland alla andra galaxer och sånt och sen zoomade in igen.. Då kände man sig inte så stor på vår lilla jord längre (inte för att jag vet om jag brukar känna mig så stor annars eller men..) Väldigt facinerande var det!
Sen så fanns det några andra rum med massor av annat roligt man kunde göra. Men som sagt, läs själva. Det är svårt att förklara.
Som dom skriver "Vi vill främja intresset för naturvetenskap, teknik och matematik." Och det tycker jag att dom lyckas väldigt bra med! :)

Succé!

Okej måste skriva snabbt nu innan Solsidan börjar! Vilken succé ikväll.. Theo somnade själv i sin säng för första gången sedan "boken"! Yey! Innan somnade han som sagt själv på 10 minuter ungefär. Direkt efter så kunde han inte ens ligga i sin säng, för att han var så rädd. Efter ett tag kunde han ligga där och somna om någon av oss satt hos honom. Men ikväll, äntligen, så somnade han själv igen :)

Idag har jag och Theo (och flera andra) varit och firat Jossan som fyllde år igår. Gott fika och trevligt sällskap. Roligt att det var så mycket barn där, så var det inte för några år sedan :)

Dagens projekt har annars handlat om Lego. Jag har tagit fram Jonas gamla Lego. Och eftersom det har stått och samlat damm under en väldigt lång tid nu så diskade jag upp allt, och sorterade det sen (alltså gick igenom det och slängde sånt som var trasigt och tog bort det som inte hörde dit)

Oj, nu börjar det! Skriver mer en annan gång!

Testpilot för kladdkaka, Ja tack!

Åhh, den här vill jag gärna bli testpilot för!


Smartson söker nu 1 000 Testpiloter som vill testa en ny variant på en svensk klassiker. Ekströms kladdkaka är en krämig och kladdig kladdkaka som är bakad med de finaste råvarorna och en ordentlig dos kärlek  i Ekströms bageri i Dalarna. Du hittar den i frysdisken och tinar på en timme, lika god som sina hembakade syskon är den ett självklart val till fikabordet. Inte nog med att den är otroligt god, den är även extra stor så att den räcker till 10 personer.

Gå in här om ni också vill få en chans att bli det.

Nu har vi fikat gofika och tårta. Nu kansk...

20110205195 (MMS)

Nu har vi fikat gofika och tårta. Nu kanske jag klarar mig fram till middagen :) Theo leker med alla leksaker och vi andra ser på tv. Jonas mormor och mostrar med respektive är också här och firar Gunvor. Så, då vet ni läget :)


Det blir bra!

Oj vad trött jag är. Som vanligt på fredagkväll så är man mer trött än vanligt. Bara för att man jobbat hela veckan. Sen så hinner man vila upp sig i 2 dagar innan det börjas igen.. Näe, nu ska vi inte vara negativa. Vi ska se det positiva istället, nu är vi lediga i 2 hela dagar!! Skönt att få vila upp sig lite, umgås med familjen och vänner! Det här blir bra det!

Imorn ska vi till Långed och fira Gunvor, äta middag och tårta. Det blir bra det!
På söndag ska vi till Nordmaling och fira Jossan, fika och träffa vänner. Det blir bra det!
Nu ska jag gå och lägga mig i sängen och vänta på att Modern family börjar, sen ska jag sova gott! Det blir bäst!

Trevlig helg på er och God natt!

Tappat 10 veckor

Haha, jag fick ett sms av Johanna idag. Så här löd det: "Hej vännen! Du har tappat bort 10 veckor av min graviditet! På bloggen står det att jag är i v. 22. Jag är ju faktiskt i v.32! Jag vill inte göra om 10 veckor bara sådär :) Ha ha"

Och det var ju helt rätt, jag hade skrivit att hon var i v.22. Det var ju liite skillnad :) Haha det visste jag ju egentligen, men tänkte helt enkelt inte på vad jag skrev :) Tänkte att det var 8 veckor kvar, då måste det vara nånting med 2 på slutet. Men man går ju inte bara 30 veckor förstås, det är ju 40 (mer eller mindre)

Idag var jag helt inställd på att jag inte skulle göra nåt när jag slutade. Bara hämta Theo och åka hem. Lite tråkigt tyckte jag, jag var ju sugen på att hitta på nåt. Sen strax innan jag slutade hörde Lina av sig och sa att hon skulle in på Busplaneten och sen handla på Maxi, så hon undrade om hon skulle hämta Theo så vi också kunde följa med. Öh, ja det ville jag ju såklart! Mamma och pappa var också med ett tag, men sen skulle dom vidare på andra ärenden, så dom åkte iväg lite tidigare.
Men från att jag trott att jag inte skulle få göra nåt, utan bara vara hemma och tvätta, så fick jag träffa mamma, pappa, Lina och barnen. Och så fick jag busa med min lilla älskling på Busplaneten. Han är så duktig och klättrar nästan överallt, behöver bara hjälp ibland. Han blev så ledsen när vi skulle åka därifrån. Men när jag berättade att vi skulle åka rulltrappa ner, då gick det lite bättre :)

Imorn är det fredag, Yey!

Vem tror han att han är egentligen, Pippi ...

20110202185 (MMS)

Vem tror han att han är egentligen, Pippi eller?! (sover med fötterna på huvudkudden..)


Vilket härligt jobb jag har!


En god middag

Jag hade en mycket trevlig kväll igår. Vi firade som sagt Johanna som fyllt år med en god middag på O´learys. Det var en mycket god middag och en otroligt god efterrätt, så det vägde upp för att vi fick maten efter alla som kom efter oss, att dom glömde att vi hade beställt kaffe och när vi väl fick det var mitt kaffe kallt. Men som sagt, maten var super god :)

Lite bilder:

Är det v.22 du är i nu Johanna..?

Theo verkar ha haft det toppen när han sov...

20110130135 (MMS)

Theo verkar ha haft det toppen när han sov över hos mamma och pappa i Mjösjöby! (inte för att jag på nåt sätt tvivlade på att han skulle ha det) Han berätta iaf glatt igår om skoter och traktor, sylt och grädde (han hade fått pannkakor), att han varit med morfar i källaren och skruvat i motorcykeln, att den tutade och att han stängde av den. Att få åka traktor var nog bäst enligt honom. Vilken tur han har! :) Och jag uppskattade jätte mycket att få sova ordentligt en natt, det behövdes verkligen! Jag och Theo tackar er mamma och pappa! Tack för att ni finns!


RSS 2.0