Oj vilken utedag vi har haft idag!! Först ...

mms_img200362909 (MMS)

Oj vilken utedag vi har haft idag!! Först var jag och Theo ute själv i en timma, sen kom Lina och barnen och gjorde oss sällskap i drygt 2 timmar till. Sen gick vi in för att äta middag men var inte inne så länge utan sen gick jag och Lina ut på promenad med barnen och hängde ute i en timma innan det var dags för att bege sig in och fixa med kvällsbestyren. Tack för en riktigt skön utedag min älskade syster!!


Våren kom visst till oss också tillslut! :...

mms_img-17585403 (MMS)

Våren kom visst till oss också tillslut! :) Nu hänger jag och barnen ute i solen. Riktigt skönt är det! Igår efter vi kommit hem från Långed hängde jag och Theo med Lina och Loke. Vi dansade på dansmattan och åt snacks. Hade det allmänt trevligt med andra ord. Alltså det där med att hänga.. Det är visst nåt jag kan bra, för jag gör visst det mest hela tiden :)


Idag hänger vi i Långed. Just nu leker all...

mms_img-84497415 (MMS)

Idag hänger vi i Långed. Just nu leker alla kusinerna på den inglasade altanen och vi andra hänger lite varstans i huset. Typ i en soffa i vardagsrummet, en soffa på altanen, i köket osv. Nu får det bara inte börja regna så grillningen blir inställd!


Förutom att skriva namn (japp, jag går for...

picsart_13355113 (MMS)

Förutom att skriva namn (japp, jag går fortfarande och är stolt!) så har vi idag varit en sväng till strömpilen. Jag fick en ny tröja (blus?), Theo fick en ny keps, Max fick girafftofflor och Jonas.. Nej men just, han fick visst inget. Sen fikade vi och handlade på maxi. Och det blev som jag skrev igår, en bättre dag idag! Vi har ju nästan inte bråkat nånting idag :) Och det är ju så praktiskt när Jonas är hemma så jag får hjälp och inte behöver göra allt (handla, bära matkassar, stoppa barn i och ur bilen, plocka bort varorna när man kommer hem, ge Max mat, laga mat osv) själv. Det är ju inte såå jobbigt att göra allt själv, oftast gör jag ju det, nästan jämt.. Men det är ju skönt med lite avlastning ibland! :)


Fånigt stolta morsan gör ett kollage när s...

picsart_13355147 (MMS)

Fånigt stolta morsan gör ett kollage när sonen skriver sitt namn för första gången! Han skrev sitt namn, själv! Jag gjorde inget! Han ba, kolla mamma ett H! Och ja ba wow! Du kan ju redan göra ett T, kan du göra ett E och ett O, du vet den som ser ut som en cirkel. Och han ba, visst morsan jag kan allt! (nej det sa han inte, men jag tycker det) :)


Bråk

Åh vad jag är less och rastlös nu.. Linaa, pigga på din familj så vi kan umgås snart igen!!

Igår och idag har vi gjort inget och nada.. Mest bråkat känns det som. Mest för att den äldsta sonen inte lyssnar på mig och då måste jag bli arg för att han ska lyssna och då blir han ledsen för att jag blir arg.. och så fortsätter det. Han lyssnar inte, jag blir arg och han blir ledsen.
Det största anledningen till våra bråk är när han inte är försiktig med Max. Han leker och busar med honom och så eskalerar buset och han blir mer och mer hårdhänt tills Max blir ledsen, jag blir arg och Theo springer därifrån och skäms. Ungefär 10, nej säg 100 ggr/dag.
Dom bästa stunderna på dagen är när vi just har ätit frukost eller lunch och Max just har somnat. Då är alla mätta och glada och Theo leker själv med något i lugn och ro.

Jag är inte van att måsta vara hemma och göra inget så här många dagar (haha, 2 dagar..) Vi brukar ju alltid hänga med syster och barnen eller någon annan. Eller fara iväg och göra nåt roligt, inte bara gå hemma och gå varandra på nerverna.
Nej men imorn så är Jonas ledig, då ska vi hitta på något roligt! Då ska vi alla vara vänner och inte bråka alls! Oj, vilken bra dag det ska bli imorgon :)

Vi var tvungna att ta en paus i allt tråki...

mms_img182233153 (MMS)

Vi var tvungna att ta en paus i allt tråkigt innegöra för att komma oss ut i solen lite. Theo har ju redan varit ute några gånger idag, men jag och Max hade ju inte fått nån frisk luft så vi klädde på oss och gjorde Theo sällskap ute. Men jag måste väl snart gå in och börja med maten antar jag. Tyvärr. Jag har varken ork eller lust för det. Vill bara sitta här ute och känna lugnet.


Ja men igår då.. Då var jag med barnen och...

mms_img-21695170 (MMS)

Ja men igår då.. Då var jag med barnen och åt lunch i stan med Johanna och Linda. Sen när vi kom hem gick vi direkt över på Tyrs kalas och kalasade :) Idag har vi (läs Theo) lekt med lera, varit ute och lekt, spelat musik på surfplattan och spelat trummor och sjungit. Och så har vi (läs Inga-Maj) bytt sängkläder i alla sängarna, tvättat massor, gjort fint i köket och plockat lite allmänt som man gör varje dag.. Och tillsist så har vi (läs Max) ätit gröt, sovit, lekt, ätit lunch och nu sover igen. Japp, nu vet ni hur spännande våran dag har varit hittills! Vad har ni gjort för spännande idag?


Åh om jag bara kunde lägga bort mobilen så...

mms_img197318156 (MMS)

Åh om jag bara kunde lägga bort mobilen så det inte blir så sent innan jag kan sova..! Imorn ska jag och barnen till stan för att träffa Johanna och Linda. Mer om det imorn. Idag har jag inte gjort nåt. Verkligen inte nåt! Theo har varit hemma idag och varit lite hängig. Första halvan av dagen spenderade vi i soffan. Vi gick bara upp för att äta lunch och mellis. Annars satt/låg vi i soffan hela tiden! Märkligt. Nej men nu.. Bort med mobilen! God natt!


Idag har jag och Kidsen hängt med Hanna. F...

img_20120421_150 (MMS)

Idag har jag och Kidsen hängt med Hanna. Först var vi och hälsade på hos Hannas mamma, där jag visade upp mina små hjärtan ( barnen alltså om det var nån som inte förstod det) och så fikade vi. Sen åkte vi och handlade på maxi innan jag släppte av Hanna och åkte hem. Sen efter middagen så kom Anna och Josefin hit och planerade lite. Nu ska jag slappa i soffan lite innan det är dags för sängen och den nya spännande veckan som väntar :)


Nu är det kört.. Pojken har lärt sig att t...

mms_img141094385 (MMS)

Nu är det kört.. Pojken har lärt sig att ta sig fram genom att hoppa framåt på rumpan :)


Idag trotsade barnen snön :) Jag och Lina ...

mms_img141761435 (MMS)

Idag trotsade barnen snön :) Jag och Lina tog med oss några barn ut på en minipromenad. Var så drygt att gå i snöslasket, därav en minipromenad. Nu är vi dock inne och ska äta lunch. Får se om jag ska gå Över till syster sen och se mera film. Beror på om jag kommer orka röra mig idag, är så trött så trött!


Idag har varit en sån där trevlig dag fyll...

Idag har varit en sån där trevlig dag fylld med släktingar :) Först kom Gunvor och Carola hit (Jonas mamma och syster) sen gick vi och hälsade på Jonas farmor på Tobiasgården. Och sen har jag sett 2 filmer med syster (en innan middagen och en ikväll) och så hann jag träffa mamma och pappa en snabbis :) Kul med släkt och familj! Nu ska jag sova om jag bara kan slita mig från mobilen..! God natt!


Haha haha det är ju roligt hur löjligt gla...

mms_img-69938011 (MMS)

Haha haha det är ju roligt hur löjligt glad man kan bli över en uppdatering i Draw something.. :) Så spännande är det i min värld :P Annars då, vad har dagen bjudit på? Trevlig promenad med bästa syster, tvätt, tvätt och åter tvätt, lite träning, go'fika med mamma, hänga lite tvätt och fippla lite med telefonen. Typ så.


Theo älskar sin nya tröja han fick av morm...

mms_img-17998771 (MMS)

Theo älskar sin nya tröja han fick av mormor (meandi) En åsna som ser ut som vanligt på framsidan, men på baksidan så ser ni kanske vad den gör.. Tihi :) Idag fick jag först sällskap av mamma och syster en sväng, sen så begav jag och sönerna oss till Nordmaling. Där Theo tillslut gapade så tandläkaren fick räkna hans tänder, det tog lite tid och det var nära att vi skulle få ge upp.. Men tillslut så gapade han! :) Jag hade lovat att vi skulle åka på biblioteket och låna några böcker om han skulle gapa, och eftersom han gjorde det så åkte vi dit. Sen så fick vi middagssällskap i form av mina föräldrar vilket var lika trevligt som alltid. Nu är jag så trött så trött, så jag kan nog inte annat än att somna snabbt ikväll. Typ direkt jag lägger ifrån mig mobilen på nattduksbordet tror jag närmare bestämt. God natt!


Idag har jag och gladskiten hängt med Joha...

mms_img213100578 (MMS)

Idag har jag och gladskiten hängt med Johanna och David på strömpilen. Jag har shoppat upp några presentkort som jag hade. Och det är ju extra roligt att shoppa, då man inte behöver betala för det själv! :) Och just den här gången känns det som jag fick mycket för pengarna, då det var tag 2 betala för 1, på många grejer på Lindex och så var det rea på många grejer på h&m. Så jag fick mycket grejer för lite pengar, pengar som inte ens var mina från början. Lyckad shopping kallas det :) Sen efter jag hämtade hem Theo och han hade fått i sig mellis så kom Loke över och nu leker dom 2 tillsammans. Ska väl snart börja fundera på att börja med middagen.. Bäst att passa på när det är så lugnt i huset (Max sover och Theo leker som sagt med Loke) Imorn ska Theo till tandläkaren för andra gången i sitt liv. Spännande att se om han ska gapa den här gången :)


Ännu mera bilder!

Fotomodellen

Syskonlek

Lek hos Vilgot

Lycka

Lyckan när man inser att man kan dra ut en låda själv och att man får leka/äta på innehållet.. :)

Bildregn

Från tapaskvällen jag hade med Lina och Emma.

Theo med sin radiostyrdabil. -"Så här måste man stå när man ska köra"

Jonas och Theo påskpysslar.

Våran sångfågel! :) Allt kan vara en potenial mikrofon att sjunga i! Han må vara blyg för dom flesta och för det mesta, men att stå i centrum och sjunga hela texten till Somebody I used to know (ja på engelska och allt) har han inga problem med.

Nu har vi tagit oss hem från storshoppinge...

mms_img-31968697 (MMS)

Nu har vi tagit oss hem från storshoppingen i storschtaan. När vi gick mot bilen på väg ut från maxi och Theo kände vad härligt vädret var konstaterade han flera gånger -När jag kommer hem ska jag ta på mig överdragsbyxorna och gå ut och leka med mina bilar! Jag ska vara ute när jag kommer hem! När vi kommer hem ska jag leka ute med mina bilar! Och jag älskar verkligen det, att han så gärna är ute och leker i alla väder hur länge som helst! Och att vi bor som vi gör, så att han faktiskt kan vara ute själv och leka utan problem. Nu är ju gärna jag ute så mycket som möjligt också och så tycker han det är extra roligt när jag också är ute med honom (även om jag inte leker med honom, utan sitter mest med mobilen i solen på bron) Men ändå skönt att veta att man kan släppa ut honom själv utan att vara orolig eller att man måste gå ut med honom :) Nej men nu kom visst syster hem från jobbet, så nu ska jag vara social med henne!


Idag gör vi inte så mycket. Just nu har Th...

mms_img510194955 (MMS)

Idag gör vi inte så mycket. Just nu har Theo besök av 2 kusiner. Loke och Theo har släckt ner på övervåningen och så går en och gömmer sig sen letar den andre efter den med en ficklampa :) Påhittiga barn! Angelina hänger här nere med mig och katten. Jonas lever sig in i en Nhl-match och Max sover i oväsendet :) Senare idag ska vi åka in och handla på Maxi. Mer spännande än så blir det inte idag!


Jag och Theo hänger i soffan. Theo vid dat...

mms_img151784939 (MMS)

Jag och Theo hänger i soffan. Theo vid datorn och jag med mobilen. Max och Jonas sover. Jag funderar på om jag ska väcka honom snart, så han hinner vakna till innan vi ska till grannen på andra sidan granhäcken och fira 30-åringen. Äsch, lite till kan han väl få sova. Nu säger Theo att jag måste ta kort på datorn, eftersom han har gjort ett T (han har ritat i ett ritprogram) så det är väl bäst jag gör det!


Nu är vi ute i det otroligt vackra vädret ...

mms_img109136469 (MMS)

Nu är vi ute i det otroligt vackra vädret och leker i den översnöade lekparken :)


Idag har Theo leksällskap i form av Isabel...

mms_img772534701 (MMS)

Idag har Theo leksällskap i form av Isabell, jag sällskap av Johanna och Max av David. Snart ska vi gå ner och fixa lite lunch innan vi ska gå ut och leka i slasket :)


Jag har överraskat Jonas med att fixa barn...

mms_img161472110 (MMS)

Jag har överraskat Jonas med att fixa barnvakt och komma in till stan, utan att han kunde lista ut nåt :) Vi firar nämligen 11år tillsammans idag! Grattis till oss älskling! Nu ska vi se bio och sen ska vi äta ute någonstans. Vilken härlig torsdag! :)


Busloppan

Idag (efter jag hade tränat) så hängde jag och barnen hos Josefin och hennes barn. Först var vi inne och lekte och åt mellis sen var vi ute i snöslasket.
Efter det så gick vi över till Tyr med en födelsedagsblomma, eftersom busloppan blir 3år idag! :)

Nej men visst.. Varför inte..? Snöstorm oc...

mms_img596155597 (MMS)

Nej men visst.. Varför inte..? Snöstorm och därmed strömlös, i mitten på april. Strömmen gick just när Desperate skulle börja! :( Helt värdelöst. Idag var det sista core-träningen. Det har redan gått 10 veckor sen det började! Vad ska jag träna nu då (förutom det jag varit så duktig och kommit igång och tränat hemma) På bilden har Theo radat upp massa gubbar med deras fordon och så har alla en smörad macka framför sig :) Igår fick vi go'middag hos systergrannen! Och sen så stannade jag kvar och såg Stolthet och fördom, så nu har vi sett hela miniserien färdigt! Ikväll blir det en tidigt kväll.. Utan ström (dator och tv) så är det ju lika bra att passa på att gå och lägga sig i tid för en gångs skull :) God natt på er alla!


Theo sitter och ritar gubbar med olika kän...

mms_img-43200824 (MMS)

Theo sitter och ritar gubbar med olika känslor. -"Titta mamma vilken ledsen gubbe! Nu ska jag göra en arg gubbe." Jag måste bara få säga.. Vad duktig han är! Jag är faktiskt lite imponerad :)


Nu har jag tagit en paus i målandet och si...

mms_img-12030277 (MMS)

Nu har jag tagit en paus i målandet och sitter och dricker kaffe i solen på bron. Jonas håller på att göra lite vårfint på gården och Theo hjälper till. Bilden är från igår då jag och mina syskon med familjer var i Mjösjöby hos mamma och pappa. Alla kusinerna (Loke gömmer sig bakom en soffa, man ser honom om man tittar noggrant) utom dom minsta (Mei och Max) är med på bilden :) Det var så roligt att få träffa hela min stora familj! Synd att det blev ett sånt kortvarigt besök bara, men vi får kanske ta det längre nästa gång. Tack alla för god mat och trevligt sällskap i alla fall! Igårkväll hängde jag och Marie hos Lina. Hon måste se "stolthet och fördom" via skolan och ville inte se den själv. Och snäll som vi är (och eftersom vi inte sett den förut) offrade vi oss och såg den med henne :) Vi hann se nästan alla 6 delar av den. Bra jobbat av oss tycker jag! Näe, kanske dags att gå in och måla ett till lager på spegeln nu...


Dagens projekt, måla spegel! När dagens an...

mms_img979683461 (MMS)

Dagens projekt, måla spegel! När dagens andra planer blev inställda så fick vi hitta på annat att göra. Jag som dragit mig för det här så länge, men när Jonas lagt fram allt åt mig så här så är det väl bara att sätta igång! :)


Idag har vi haft en riktig familjedag! Vi ...

mms_img113926729 (MMS)

Idag har vi haft en riktig familjedag! Vi började dagen med att städa tillsammans allihopa (okej, Max hjälpte inte till så mycket, men han har vad med iaf) :) sen så tränade jag och Theo tillsammans. Och efter dusch och lunch så påsksysslade vi (på Jonas initiativ!) och nu så här på kvällskvisten så har vi spelat spel ett familjespel tillsammans. Roligt när barnen börjar kunna vara med och spela :) det är ett frågespel och så finns det med några barnfrågor som faktiskt Theo kunde svara på. Nu börjar det dock vara dags för vissa små att gå och lägga sig, så familjedagen börjar lida mot sitt slut.. Imorn ska vi till Mjösjöby och äta tillsammans med hela min familj! Trevligt värre! :)


Kolla vad jag fick i ett påskägg av världe...

mms_img691558970 (MMS)

Kolla vad jag fick i ett påskägg av världens bästa man! Några macrons, ett läppglans, ett nagellack, 2st skedar som är gjord av choklad att ha till kaffe och tillsist.. Ett presentkort på h&m! Tack älskade älskling!!


Idag fick Max ta vaccinsprutorna (han fick...

Idag fick Max ta vaccinsprutorna (han fick ju inte ta dom förra veckan eftersom han var förkyld då) och han är ju inte den som blir ledsen i onödan så han blev inte ens ledsen när han fick en spruta i vardera ben! Han bara log mot bvc-sköterskan :) Just nu så står jag med 4 barn och väntar på Jonas som snart kommer med bussen. Jag hämtade en glad pojke från förskolan idag, han berättade glatt att han målats till en påskkärring och gått till Tobiasgården och affären och sjungit, att dom sett på film och fick äta godis fast det inte är lördag! och att han hade ätit 3 potatisbullar till lunch! Vilken dag va?! Och då vet han inte ens att han har ett påskägg som väntar på honom hemma :)


Det här med att jag påskpyntat.. Låter ju ...

mms_img-21147746 (MMS)

Det här med att jag påskpyntat.. Låter ju som att jag har varit engagerad och tagit fram massor.. Men så är ju såklart inte fallet. Allt påskpynt hos oss just nu är det ni ser på bilden :) Tror inte jag köpt nåt av det själv heller.. Det mest har jag fått av svärmor, en grej har Theo gjort på förskolan och så är det påskriset som vi tog in igår. Mer än så blir det inte :) Efter vi kommit hem från besöket på mitt jobb så slängde vi bara i oss lite mat och gick sen över till systergrannen där det var meandi- visning. Åh vad mycket fint det var den här gången! Det var svårt att välja, jag ville ha så mycket! Men jag begränsade mig och köpte inte allt jag ville ha.. Köpte inte ens nåt till Max, han behöver ju faktiskt inte så mycket, typ inget alls egentligen.. Theo däremot behöver ju faktiskt kläder, så han fick jag ju köpa till :) Dags för sömn nu, god natt!


Idag hänger vi på mitt jobb. Theo vill nog...

mms_img796288331 (MMS)

Idag hänger vi på mitt jobb. Theo vill nog aldrig gå härifrån verkar det som :) Max sitter mest hos Hanna och myser ( eller hos någon annan som slåss om att få hålla honom om Hanna nu släpper honom dvs) Igår plockade vi in lite påskris och påskpyntade lite hemma. Idag ska jag nog köpa nåt att stoppa i Theos påskägg, sen så är vi redo för påsken :)


Tröttsamt

Oj oj oj, så trött jag har varit dom senaste dagarna.. När Max äntligen började sova så bra på natten (i sin egen säng, yey!) och inte åt oftare än 1-2 ggr per natt, så blev han förkyld och snorig och började sova sämre igen. Och samma med Theo, han har också varit snorig och hostig på natten och sovit dåligt.
Men om man ska se nåt positivt med det hela, så kan man nog inte bli så mycket tröttare än så här, så nu kan det bara bli bättre! :)

Jag tog mig iväg på coren ikväll i alla fall, känner mig alltid lika stolt när jag in i det sista inte trott att jag ska orka mig iväg men gör det ändå!

Det här var mitt kvällsfika ikväll (frukter och bär med vitchoklad i ugnen) Smaskens!

Theo testar Tyrs cykel, för att se vilken storlek på cykel vi ska köpa till honom :)

Dom här bilderna var från lördagen..

..och den här från söndagen.

Rita

Idag, efter jag lämnat Theo på förskolan (igen efter att han varit hemma hela förra veckan och kryat på sig) så gjorde jag nåt jag inte trodde man skulle behöva göra mer denna temin.. Skottade! Det var så mycket snö och så hög plogkant att det var ingen idé att tänka på att ta Max i vagnen, utan fick ta bärselen till förskolan..
Men nu hoppas jag verkligen det var sista gången jag skottade för denna vinter/vår!

Näe, nu ska jag lägga mig i sängen och spela lite
innan jag somnar.. Natteligott!!

Att träna


-Hur använder man dom här? -Vänta, jag ska läsa..

Jag var nyss till Nordmaling en sväng med ...

mms_img-14930155 (MMS)

Jag var nyss till Nordmaling en sväng med Lina. Hon fick börja med att gräva fram bilen innan vi kunde åka.. Tokigt så mycket snö det har kommit idag! Och det är inte slut än.. Det toksnöar fortfarande! Gunvor var förbi här innan hon skulle jobba idag, så vi fick fika blåbärskaka och bullar till mellis idag :) Tack igen, det uppskattas!


RSS 2.0