Härlig vinterdag!

Åh vilket underbart väder det var igår! 
Jag låter bilderna tala för sig själv!









Efter att min familj ville gå in (ja vi var ju alla tvungen att gå in och äta lunch) så var det bara jag som ville gå ut igen efter lunchen. Så jag tog på mig skidorna igen och åkte några varv på elljusspåret. 
Älskar sånna vinterdagar!

Idag var det en heldag på jobbet med avdelningsmöte. Drygt 12h var jag på jobbet. Men imorgon är jag ledig. Då ska vi ligga och mysa och dra oss så länge vi kan! :)

God natt på er!



Loom bands

Idag efter jag sprungit och tränat (japp, så fick jag det sagt också) :) så åkte vi till stan för att fira tvillingarna som fyller 40-år idag. 
Efter firandet åkte vi till Shanghai och åt buffé. Som Theo sa "det var ett mysigt ställe och så var det god mat" (jag och Jonas har ju ätit där flera gånger förut, men det var första gången för Theo) :) Det är ju som praktiskt med buffé att man får maten direkt. Ingen väntetid eller nåt :) 

En dag denna vecka när jag vabbade så passade vi på att göra Loom bands (armband av gummiband). Han hade fått i julklapp att kunna göra ett armband till en klocka men vi hade ingen sån platta man måste ha för att göra dom. Men nu hade vi fixat det så nu fick han äntligen göra klockan. 



Nöjd och stolt pojke visar upp klockan :)



Max fick också försöka göra ett armband.. Men det var i slutändan väl mest jag som fick göra det :)


 
Jag passade också på att göra ett (eller egentligen några olika i olika färger och modeller) till mig själv också. Men bara ett fastnade på bild. 



Utebilder

I skidspåret


När familjerna gick på utflykt till berget vid elljusspåret










Bilder

Här kommer lite blandade bilder..:

Hitta det sovande barnet :)


Saker att roa sig med när man är tillräckligt frisk för att inte bara ligga och vila men för sjuk för att vara på förskolan -Sy och limma en tomte (lite sent med tomtetillverkning, jag vet. Men.. Varför inte?)




För ett tag sedan fick vi fel på vår värmepump. Det var bara 14 grader i huset när Jonas kom hem en dag.. Nu är felet i alla fall åtgärdat så nu har vi varmt och skönt igen :)




Stackars Theo

Ja som vanligt seg på att uppdatera..

Sen sist..?
Helgen efter att vi börjat jobba efter julledigheten så var jag och mina allra käraste syster till Mjösjöby för att fira kära mor som fyllt år.  Vi fixade go'mat och såg film och bara myste och umgicks. Jag lämnade mina barn hemma och syster tog bara med sig äldst och yngst. Så kunde vi riktigt umgås med mamma (ja pappa fick ju också vara med på ett hörn förstås, men han var mest med Elias) :)
Sen sov vi över så vi han mysa ända fram till lunch då vi åkte hem :)

Sen helgen efter det (den här helgen som var alltså) åkte jag och lina skidor med barnen på elljusspåret. Efter att vi åkt 400 meters spåret med dom så fick dom åka hem och så åkte jag och lina 2,5km tillsammans och när hon åkte hem så åkte jag 1,5km själv. 
Dagen efter gick min och systers familj till berget på elljusspåret för att grilla korv. Jätte lyxigt att vi har det så nära inpå! 
Sen när vi kom hem igen var jag ute och sprang för första gången sen före jul. Och tjaa, sen hände det kanske nåt mer roligt den helgen, men det kommer jag inte på just nu..

Jag har varit och ätit den första av 3 årliga middagar med Johanna och Linda. Nu var det Johanna som fyllt år och hon valde att vi skulle äta på O'learys. Så det var en kväll med god mat och trevligt sällskap! 
Sen att jag tappade mitt visakort (läs -glömde i biljettautomaten vi parkeringen) så jag var tvungen att spärra det och skicka efter ett nytt.. Det pratat vi inte så mycket om. 

Stackars min älskling Theo.. Nu har han streptococcer i halsen igen! Han hade det ju vid nyår också och fick då penicillin. Denna gång ville dom inte ge det eftersom han inte har haft så mycket feber och inte är så allmänpåverkad. 
Men han har fått varit/ska få vara hemma hela denna vecka. Tur jag har världens snällaste svärmor som erbjuder sig att vara här med pojkarna så vi inte behöver vabba lika mycket! Theo ska t.o.m få sova hos henne natten mot fredag så kam vi jobba då med :) 
Vi har just utvecklingssamtal på mitt jobb denna vecka, så det är som skönt att få beta av dom nu när vi bokat tid för det, föräldrarna har fixat med sitt jobb så det funkar att komma och jag har suttit och förberett inför samtalen. Då känns det  skönt att behöva slippa skjuta upp dom..
Men imorgon är jag i alla fall hemma med pojkarna (Max har också fått vara hemma hela tiden förutom på fredag då Theo är hos Gunvor. Då ska han vara på förskolan)

Näe nu måste jag gå och lägga mig, håller på att somna! Lägger kansle upp lite bilder imorn (om jag kommer ihåg det)
Natteligott!


Bilder från söndagen










När mina barn får ta kort på sig själva..




Friska och jobb

Nu är vi friska! Yey!! 
Fast.. Ja det var ju några dagar sedan vi blev det. Men nu firar vi alla dagar som vi är friska..! :)

Theo började äta ordentligt i förrgår tror jag det var. Alla är pigga för tillfället! 
Vi hade några sista dagar av jullovet då vi kunde göra grejer. Vi åkte skridskor en dag, var till Nordmaling, spelade sällskapsspel (både med Theo då han fick ett roligt barn-kunskapsspel i julklapp och så var vi hos lina en kväll och hängde och spelade), vi var ute och lekte i snöstorm och vi hade soffhäng (denna gången för att vi ville det. Inte för att vi inte orkade göra nåt annat). 

Min familj har dock en dag kvar av lovet då det är stängningsdag på barnens förskola imorn. Jag ska alltså försöka ta mig upp och iväg själv imorgonbitti. Men det kommer nog gå bra! Det blir ju kortvecka nu med bara tre arbetsdagar så det blir nog inga problem :)

Här kommer lite blandade bilder:
När vi var i Mjösjöby helgen i mellandagarna så spelade vi Elias nya spel Vampyrjakten. Spännande/roligt för både stora och små!

När jag och lina var ute och körde runt i omgivningar så var det så här vackert i Hörnsjö. 


Jag köpte broddar för löpning och var så taggad att få använda dem.. Men ni vet.. Sjukdomar :( Men jag hoppas kunna få använda dem till helgen!




Och så dom här två då :)








Såpbubblor

Innan sjukdomarna tog över oss helt så hann vi testa Carolas recept på vinter såpbubblor. 


Jag tillverkade blandningen innan vi gick ut och testade Max nya bob. Sen när vi kom tillbaka så hällde jag upp i en ugnsform för att komma åt ordentligt med min egengjorda grej att få upp såpbubblorna med. 
























Sjukdomsuppdatering

Nej men usch vilken sjukstuga vi haft det här! 
Theo blev bara bättre för tillfället. Vi fick tillslut åka in till hälsocentralen med honom då halsontet inte försvann utan blev värre. Hans halsmandlar blev gigantiska och så fick han feber. Han hade alltså halsfluss så han fick penicillin (för första gången). Vi var oroliga för Max också då han ätit så dåligt under typ 5 dagar och knappt sovit på lika många nätter utan bara gråtit och haft ont i magen. (Max öron ont blev det inget mer av och hostan försvann relativt snabbt också för honom). Men han hade inget spår av nåt virus i halsen och hans nattont försvann och han började äta lite bättre. 
Natten mot tisdagen blev Jonas dålig i magen (magsjuka) och fick inte behålla nån mat i ungefär 3 dagar. På onsdagen fick Theo det också (han kräktes alltså plus halsfluss). 
Anna och Marcus chansade och var så snälla och lät jag och Max komma till dom på nyårsafton i alla fall! Vi skulle ju egentligen vara här men det gick ju förstås inte. Så jag och Max tog med maten vi hade gjort i ordning och åkte till dom. 
Sen på torsdag kväll blev även jag dålig och låg också hela fredagen. 
Idag börjar det kännas mer stabilt i magen, men istället så har min nacke kraschat helt eftersom den inte pallar med att ligga i en soffa i två dygn i streck. Så nu är det vetekuddar och smärtstillande och att försöka röra lite på nacken för att få bort lite av det onda. Som det är nu så vill/kan jag varken ligga/sitta eller stå för att det gör för ont och bultar för mycket i huvudet då. 

Såå.. Det här jullovet blev inte riktigt som vi tänkt oss! Spendera all ledig tid sjuka i soffan. Vi ville ju vara ute! Åka skridskor, skidor och bob. Eller åtminstone få orka vara uppe och göra något. Leka! Eller njuta av mat istället för att bara bli ännu mera illamående av att tänka på mat. 
Stackars Max.. Den enda som haft energi att göra nåt! Har gått omkring och lekt för sig själv. Försökt få med oss i leken.. Men vi bara gnytt fram att vi är för sjuka för att leka :( 

Men nu är Jonas på väg att vara helt återställd. Måste bara få tillbaka energin han tappat från att inte fått behålla mat på så länge. 
Theo vill dock fortfarande inte äta.. Första veckan var det ju pga halsen och nu är det magen. Vi kämpar och letar grejer han skulle vilja äta och dricka.. Hoppas han vill äta mat snart också! Nu kan vi på sin höjd få i honom glass och chips. Men han kan lika gärna tacka nej till det också.. 
 
Men jag antar att vi alla blir återställda lagom till förskola och jobb. Vi har vabbat så lite denna termin varför börjar vabba nu?! Vi tar alla sjukdomar man kan tänka sig på den enda långledigheten. 
Men ja ä int bitter! 

RSS 2.0