Sjukdomsuppdatering

Nej men usch vilken sjukstuga vi haft det här! 
Theo blev bara bättre för tillfället. Vi fick tillslut åka in till hälsocentralen med honom då halsontet inte försvann utan blev värre. Hans halsmandlar blev gigantiska och så fick han feber. Han hade alltså halsfluss så han fick penicillin (för första gången). Vi var oroliga för Max också då han ätit så dåligt under typ 5 dagar och knappt sovit på lika många nätter utan bara gråtit och haft ont i magen. (Max öron ont blev det inget mer av och hostan försvann relativt snabbt också för honom). Men han hade inget spår av nåt virus i halsen och hans nattont försvann och han började äta lite bättre. 
Natten mot tisdagen blev Jonas dålig i magen (magsjuka) och fick inte behålla nån mat i ungefär 3 dagar. På onsdagen fick Theo det också (han kräktes alltså plus halsfluss). 
Anna och Marcus chansade och var så snälla och lät jag och Max komma till dom på nyårsafton i alla fall! Vi skulle ju egentligen vara här men det gick ju förstås inte. Så jag och Max tog med maten vi hade gjort i ordning och åkte till dom. 
Sen på torsdag kväll blev även jag dålig och låg också hela fredagen. 
Idag börjar det kännas mer stabilt i magen, men istället så har min nacke kraschat helt eftersom den inte pallar med att ligga i en soffa i två dygn i streck. Så nu är det vetekuddar och smärtstillande och att försöka röra lite på nacken för att få bort lite av det onda. Som det är nu så vill/kan jag varken ligga/sitta eller stå för att det gör för ont och bultar för mycket i huvudet då. 

Såå.. Det här jullovet blev inte riktigt som vi tänkt oss! Spendera all ledig tid sjuka i soffan. Vi ville ju vara ute! Åka skridskor, skidor och bob. Eller åtminstone få orka vara uppe och göra något. Leka! Eller njuta av mat istället för att bara bli ännu mera illamående av att tänka på mat. 
Stackars Max.. Den enda som haft energi att göra nåt! Har gått omkring och lekt för sig själv. Försökt få med oss i leken.. Men vi bara gnytt fram att vi är för sjuka för att leka :( 

Men nu är Jonas på väg att vara helt återställd. Måste bara få tillbaka energin han tappat från att inte fått behålla mat på så länge. 
Theo vill dock fortfarande inte äta.. Första veckan var det ju pga halsen och nu är det magen. Vi kämpar och letar grejer han skulle vilja äta och dricka.. Hoppas han vill äta mat snart också! Nu kan vi på sin höjd få i honom glass och chips. Men han kan lika gärna tacka nej till det också.. 
 
Men jag antar att vi alla blir återställda lagom till förskola och jobb. Vi har vabbat så lite denna termin varför börjar vabba nu?! Vi tar alla sjukdomar man kan tänka sig på den enda långledigheten. 
Men ja ä int bitter! 

Kommentarer
Postat av: Gunvor

hoppas jag kan hjälpa till lite ,när förskolan börjar kan hämta så de inte behöver vara så länge ,hör av er:)

2015-01-03 @ 20:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0