Bilder bilder bilder

Äsch, det bara kruppar sig det där med att mobilblogga! Imorse skickade jag ett inlägg som inte har kommit fram än..

Då Bjussar jag väl på lite gamla bilder istället:

Pojkarna när vi var på biblioteket nån gång för nån vecka sen.

Lek hemma på gråden

Det är så roligt ju mer tiden går, ju mer dom kan leka med varandra pojkarna :)

När vi var och hälsade på på Theo och Tyrs förskola i veckan:

Max som dricker och Max som sover

Min käre mor testkör (åker) bilen :)

God natt!

Biogodis :) Nu ska snart jag och Theo följ...

mms_img189028316 (MMS)

Biogodis :) Nu ska snart jag och Theo följa med Lina till barnens förskola. Theo har ju sommarlov nu, men Lina hade lovat tyr att komma dit och leka med honom och vi hakar ju gärna på :) Sen kanske vi ska gå till kvarteretslekpark och fixa färdigt.


Härlig känsla :)

Ja ja, får väl se om det jag mobilbloggade förut idag kommer fram nåt..
Efter maten idag så var jag, syster och barnen till kvarterets lekpark och fixade lite. Nu är det bara ett lock som saknas, annars är leksakslådan klar :) Det är en sån härlig känsla det här.. När man gjort nåt helt själv från grunden (ja jag, Marie och Lina är det som gjort allt) Att man insett att jag kunde visst göra det här. Vi fixade det. Fast vi inte byggt en bil förut. Men vi provade, sågade några brädor, spikade ihop dom, blev det konstigt så gjorde vi bara om (gör om, gör rätt) Och tillslut så blev det nåt bra! Lådan också, är ju inte en sån stor grej egentligen.. Men ändå, jag har aldrig byggt en sån låda förut. Men jag testade och lyckades :) (Alltså att jag lyckades utan att kolla på några ritningar eller att nån sa hur jag skulle göra. Annars hade det ju inte varit en lika stor grej) :P

Så här ser "våran" lekpark ut :)


Lådan när den var halvfärdig

Meen, igen så kommer inte min mobilbloggni...

Meen, igen så kommer inte min mobilbloggning fram.. Skickade en tidigare idag som jag nu ser inte har kommit fram. Ger snart upp det här..


Nu har jag tagit paus från snickrandet och...

mms_img-34662388 (MMS)

Nu har jag tagit paus från snickrandet och är på väg till Umeå. Jag och min älskling ska in och se på bio. Lite vardagslyx sådär :) Barnen har det bra hos Lina och David (tack för barnvaktandet!) Jonas har sin andra semesterdag idag, jippiey nu har han långsemester! :)


Lekstugemålning

Och så här fint har syster (och några barn) gjort det idag! Du är bäst Lina! Vi får ta igen den där sociala biten som du tappade när du stod där inne för dig själv idag, imorgon!

Bilbygge

Oj vad vi har jobbat bra idag!! Ja, jag, Lina och Marie alltså. I 7-8h (hur länge var det?) så var vi i lekparken och jobbade. Jag och Maire byggde en bil och Lina målade en lekstuga. Och jag är så stolt över resultatet! HElt själva byggde vi alltså bilen. Utan ritningar, utan några män som berättade hur vi skulle göra (det var någon som kom förbi som tyckte vi skulle haft en ritning och att vi skulle fått dit mer män). Men vi fixade det, själva! Fick det rakt utan vattenpass eller nåt :)
Här får ni se hur det gick till (Bilderna från måleriet kommer i nästa inlägg) :


Midsommarkvällen

Sen när vi kom tillbaka till Gräsmyr så packade vi en matsäck och promenerade upp till Krangsjön för att grilla och umgås med syster med familj. En mycket lyckad dag måste jag säga att det var! Fint väder och trevligt sällskap hela dagen!
(och vill ni se mer bilder från Krangsjön så kan ni ta en titt på systerysters blogg)

Midsommarbad

Barnen tog ett midsommar dopp.


Midsommarbilder (i massor)

Nu ska vi se.. Här kommer första (och största) laddningen med bilder från midsommar. Vi börjar med förmiddagen då vi var i Mjösjöby.

Vi åkte (och körde) fyrhjuling. Roliga leksaker det där!

Liten på liten fyrhjuling

Liten på stor fyrhjuling

Vi gick ner till skolan för att vara delaktig i firandet

På vägen ner såg vi den här skylten (syns kanske dåligt.. men det är en björn)

Där serverades det tårta

Så här fint blev det! :) det som var en fu...

mms_img-56967234 (MMS)

Så här fint blev det! :) det som var en ful gammal pinne och en påminnelse om den fina grinden som stod där, blev en midsommarstång!


In the making...

mms_img-56967234 (MMS)

In the making...


Idag har jag hunnit med mycket.. Jag (med ...

mms_img195882646 (MMS)

Idag har jag hunnit med mycket.. Jag (med sällskap av Lina) har varit på rusta, Jysk (där jag köpte en hylla/byrå att ha i badrummet istället för den trasiga röda lådan som har stått där sen vi renoverade där för typ 4 år sen) och så handlade vi på maxi så här dagen innan midsommarafton (inte att rekommendera), sen så var vi på mitt jobb och hälsade på och så planerade jag upp lite med hon som jag ska jobba mot när jag börjar jobba igen i augusti ( kommer jobba 50% aug och sep, jag och Jonas, halva veckan var. Sen går jag upp och jobbar 100% resten av terminen medan Jonas är pappaledig) Sen när jag kom hem packade jag upp alla varor, röjde i köket, tvättade, dammsög, plockade och gjorde fint. Sen efter middagen kom Anna och Josefin med barn hit så satt vi ute och planerade lite. Efter det byggde jag ihop byrån och fixade lite. Och tillsist kollade jag på datorn och kunde konstatera att nu efter 3 veckor har mitt videoklipp 144 000 visningar. Helt otroligt! Nu är det verkligen dags att sova så jag orkar upp imorn, då vi ska till Mjösjöby och fira midsommar på dagen. God natt på er!


Fotbollsskola

Bilder från söndagen:

Bilder från måndagen (igår)


Det var så här det gick till när vår fina ...

mms_img195882646 (MMS)

Det var så här det gick till när vår fina mandelpil gick sönder :( Idag sitter jag själv vid kanten till fotbollsplanen och tittar på när Elias har fotbollsskola. Eller, helt själv är jag ju inte.. Max är ju med mig, men han sover mest bara. Lina var upptagen idag, så hon kunde inte vara här. Känns mycket bättre när man har någon att sitta och dricka kaffe med, nu ser det så dumt ut när jag ska sitta själv och pimpla kaffe hela tiden..


Blandade bilder

Jordgubbslandet som Gunvor fixade så fint :) Rabarberna växer som ogräs.. Jag har för mycket för att jag ska hinna använda/äta upp alla..

När jag klippte gräsmattan i kvällssolen förra veckan.

Han verkar somna som bäst när han lägger snutten över ansiktet :)

Vi andra håller oss i solen, medan Max får sitta i skuggan :)

Lina och Davids hund Freke.

Maxen

Röda tigern Tyr.

Gröna Lejonet Loke.

Lila fjärilen Angelina.

Loke bilr målad.

Jag tar kort på Jonas som tar kort.

Min stora son :)

Nu är jag, Theo, Lina och Tyr och tittar p...

mms_img-21170435 (MMS)

Nu är jag, Theo, Lina och Tyr och tittar på när Elias går på fotbollsskola i Hörnsjö. Jag och Lina tittar mer, småkusinerna är mer i skogen och går runt och leker och utforskar. Synd att vädret inte var det bästa idag bara.. Men men, vi har ju klätt oss bra så det går ju ingen nöd på oss :) Snart är det dags för lunch, kylbagen är packad med godsaker och kaffet i termosen är fortfarande varmt :)


Dagen i solen

Dagen har mest spenderats ute i solen. Vi har såklart gjort annat också, men det här är vad som kom med på bild:

Vi hängde hos systergrannen. Jag och systern höll oss i solen men Max fick hålla sig i skuggan, vilket han inte verkade så ledsen över :)

Kusinerna funderar på vad dom ska hitta på där i sandlådan

Vi gick bort med lite återvinning och passade på att stanna och ta en paus i avbytarbåset på fotbollsplanen.

Vi åt middag och sen tog jag och Lina med oss barnen för att gå och spela lite fotboll. (jo, pojken har klätt sig själv, därav tröjan bak-och-fram. Han har nyss lärt sig att klä sig helt själv :) Byxorna har han kunnat ett bra tag, men nu har han även lärt sig tröjan)

Efter vid spelat fotboll så gick vi till lekparken. Där lekte vi pirater och krokodiler och osynliga människor :)

Galet att han vågade hoppa där uppifrån :O Han bara skrattade faran (höjden?) i ansiktet :)

Lite blandade bilder

Glad liten älskling

Trött liten älskling

Uppklädd större älskling på väg till lillebrors barnvälsignelse

Kaksmetsätande älskling

Kvällsfika som jag och syster (mest syster) fixade en kväll

Förrådsbilder

Här kommer lite bilder från lekparken och förrådet som ska rustas upp och bli en lekstuga:

Allt rat som vi har rensat ut som ska slängas (nej Tyr ska vi förstås inte slänga..!)

Innan utrensning...

Och efter...

Idag hänger vi hos min syster i solen. Näs...

mms_img-18562773 (MMS)

Idag hänger vi hos min syster i solen. Nästan lite väl varmt idag va..? :P Kanske måste gå till affären och köpa en glass tror jag. Så kanske jag får lite energi till att börja klippa gräsmattan. Så får det nog bli.


I natt (alltså natten mot onsdag ) sov jag...

mms_img120424997 (MMS)

I natt (alltså natten mot onsdag ) sov jag gott, äntligen. Max sov i sin säng tills kl.8 sen när han vaknade tog jag över honom till min säng där han somnade om och sov till 9. Sen låg vi och mös och lekte en bra stund innan vi tillslut klev upp (gick ner). Sen fick vi besök av pappa och Lina som hade varit på Elias skolavslutning. Kan ni tänka er, nu börjar Elias 1an efter sommaren! Sen så var jag med Lina och Marie och kollade in lite i förrådet i lekparken (som ska bli en lekstuga) vad som behöver göras innan vi sätter igång med arbetet. Och sen så fick jag hem en mycket nöjd Theo från hans farmor. Han berättade glatt vad han hade fått göra och visade allt vad han hade fått :) Och sen så har jag använt min kaffemaskin alldeles för mycket. Ska inte fortsätta att använda den så här mycket.. Måste börja snåla snart. Inte än på ett tag bara! :) Ikväll fick jag ett städil.. Dammsög, vattnade blommor, städade Theos rum, tvättade.. And what not? Jag jobbar bäst på kvällen tror jag. Är ofta jag får sånna il alldeles för sent på kvällen. Nu är det dags att sova! God natt!


Kidnappning

Nej men usch så sent det blev nu då.. När katten är borta.. Nej men vänta, det är ju bara Theo som är borta.
Gunvor kom och kidnappade honom idag. Eller alltså, hon frågade ju först om hon fick ta honom, jag gick ju faktiskt med på det. Hon tyckte att han kunde få sova över hos henne i natt och sen följa med henne till Långviksmon till faster och kusiner imorgon. Och det kunde jag ju inte neka honom att få göra :)

Så vi har haft Theo-fritt här hemma ikväll. Det känns ju att det är någon som saknas. Min lilla (stora) älskling. Han var så nöjd när han traskade iväg med stora ryggsäcken och satte sig glatt i hennes bil. Lite stolt så där.
Jag hade nog tänkt passa på att ligga och dra mig länge imorgon. När man bara har en bebis så kan man ju ligga hur länge som helst :) Om han vaknar tidigt då tar jag honom till min säng och så får han ligga och leka och mysa en stund, sen somnar han om och sover en stund till. Mysungen!

Idag fick jag mail av en japansk tv-show som undrade om dom fick visa mitt Youtube-klipp. Tokigt tokigt :)
Nu har visningsstatistiken börjat avta mycket. Nyhetensbehag. Ett tag var det 10 000 visningar/dag. Nu är det kanske drygt 1000/dag. Det är dock många utländska sidor som länkar eller visar det. Och så twittras det fortfarande lite sporadiskt om det.

Nej om man skulle försöka ta sig till sängen nu. Försöka i alla fall.

På allmän begäran så letade jag fram en bi...

20111001683-1 (MMS)

På allmän begäran så letade jag fram en bild på hur fint trädet såg ut innan vintern och den tunga snön förstörde det. Alltså, det är ju inte så mycket det att jag har beskurit det, utan det att jag har tagit bort alla trasiga grenar. Så nästa steg är väl att beskära det så att det inte ser lika illa ut.. För som ni såg, så såg det inte bra ut nu :(


Idag behövde jag inte lämna huset när jag ...

mms_img-18545871 (MMS)

Idag behövde jag inte lämna huset när jag skulle lämnade Theo på förskolan.. Han fick hämtning vid dörren nämligen :) Dom skulle gå och leka vid lekparken som vi har här på kvarteret så jag klädde på honom och sen så väntade han ute på gården tills dom skulle komma. Och så väntade han och väntade (det gick nog ingen nöd på honom han lekte på gården) men dom kom nästan 45min senare än vad dom sagt. Men så är det ju när man ska iväg med så många små, svårt att gå en viss tid :) Nu sover Max så jag ska dricka en latte macchiato och slappa i soffan. Kanske sova en stund sen, om jag hinner innan Max vaknar dvs.


Mitt träd (ja vårt träd alltså), som en gå...

mms_img-13448923 (MMS)

Mitt träd (ja vårt träd alltså), som en gång var så fint.. Nu, inte alls så fint längre :(


Ja just, höll ju på att glömma.. Det var j...

mms_img-13448923 (MMS)

Ja just, höll ju på att glömma.. Det var ju den här skönheten som dolde sig i paketet! :) Äntligen! Och så följde det med 8 olika kaffe/te/choklad paket. Har bara hunnit provat latte macchiato och den föll mig helt i smaken :) Ser framemot att prova dom andra här framöver också!


Nu är min familj och Lina och barnen på by...

mms_img-13448923 (MMS)

Nu är min familj och Lina och barnen på bygdegården och tittar på fina bilar, hoppar hoppborg, målar ansiktsmålning, äter popcorn och hamburgare. Snart ska vi nog gå hem och äta middag innan jag och Lina ska tillbaka hit och dansa :D


Ja just, höll ju på att glömma.. Det var j...

mms_img-13448923 (MMS)

Ja just, höll ju på att glömma.. Det var ju den här skönheten som dolde sig i paketet! :) Äntligen! Och så följde det med 8 olika kaffe/te/choklad paket. Har bara hunnit provat latte macchiato och den föll mig helt i smaken :) Ser framemot att prova dom andra här framöver också!


Jag fick ett mess om en fråga vad paketet ...

Jag fick ett mess om en fråga vad paketet innehöll.. Jag som skickade en bild med innehållet igår, men det kom visst tydligen aldrig fram :( Dumma mobilbloggande! Funkar visst, som jag skrivit förut, dåligt! Kommer det inte fram snart så får jag väl gå in via datorn då..


Nu ligger den där och väntar på att få bli...

mms_img-13448923 (MMS)

Nu ligger den där och väntar på att få bli uppackad..!


Idag har vi hunnit med mycket, och än är d...

mms_img-13448923 (MMS)

Idag har vi hunnit med mycket, och än är det mycket kvar att dagen.. :) Vi (jag och pojkarna alltså) var först hemma, åt lunch, släppte in och ut grannens hund. Sen åkte vi till Nordmaling där vi hämtade paket på Coop, handlade på bolaget och Ica och hängde en stund på biblioteket (bilden). För tillfället är vi i Långed och fikar, Theo ska spana in fölet som står nere på åkern och Max ligger på altansoffan och sover (jag lyckades med konststycket att få honom att somna om efter jag tog ut honom från bilen!). Snart ska vi åka hemåt igen, då ska vi hämta kusiner på förskolan, packa upp paketet(vad det är i det ska ni få se senare.. Spänningen är oliidlig!) laga middag så den är färdig tills Jonas kommer hem, hänga med Lina medan Jonas ser film med David och sen.. Ja sen blir det väl sängen antar jag :)


En bunt med bilder..

...från utflykten jag, Josefin och barnen hade i lördags när vi gick upp på "berget" och fikade/upptäckte/lekte/vandrade..

Och så ännu mera skryt

Ja nu är det ju så här.. Det är min son, han nämns lite här och var (ja jag är inte dum, allt är inte snällt det som sägs.. Men den absolut största delen är ju faktiskt jätte snälla saker!) Och det kommer inte vara så länge han är "kändis" (15 minutes of fame) Men så länge det är så, så kommer jag vara stolt och skriva om det! :D Ni får helt enkelt leva med det.
Så i alla fall, det jag skulle skriva var att jag såg att han var omnänd i ett inlägg på sveriges radio, bara en liten notis, men ändå.. :) Länk till inlägget

Oj, nu fastnade jag på twitter där jag läser alla som twittrat upp honom :) Dom flesta skrev inte så mycket utan länkade bara. Men så här skriver några:


Jag avslutar med en av mina personliga favoriter "The internet´s final cover of "Somebody that I used to know"

Förrådsstädning

Hade tänkt skriva vad vi gjort idag (jag och Lina) men eftersom hon redan skrivit det så bra och utförligt så behöver ju inte jag göra om det.. Sä här kommer en länk till hennes blogginlägg istället: Linas blogginlägg om dagen :)

Tjejkväll

Har ganska nyss kommit hem från en trevlig eftermiddag/kväll med tjejerna. Vi åt god mat på Costas och sen såg vi på bio (Dark Shadows). Känns som en konstig känsla (jag som för det mesta är hungrig) men jag är fortfarande mätt! Det känns som.. bra :)

Ja men vi kör en till statistik på videon nu då. Förra gången jag skrev var för 2 dagar sen, nu har videon varit uppe i 6 dagar tror jag..

Dumpert    97 547st (har inte ökat så mycket, var mest dom första 2 dagarna)
Youtube     60 052
Msn videos 79 101 (holländska)
Msn videos 14 574 (svenska)

Och, nej. Jag har inte fått nåt mer svar från ABC. Dom tappade kanske intresset eller så har dom mycket annat för sig.. Men dom har i alla fall inte svarat mer än.

Imorgon är Jonas ledig, yey! Nu ska jag sova, yey!

Igår var vi på grillkväll på Theos förskol...

mms_img116892714 (MMS)

Igår var vi på grillkväll på Theos förskola. Vi åt, fikade, umgicks och lekte (kanske mest barnen som lekte och vi andra som umgicks mest) Jonas slöt upp på slutet när han kom hem också. Efter flera dagar med halvdåligt väder så hade vi ju faktiskt turen att få se solen under hela grillkvällen också. Det kanske inte bara var nåt fröknarna sa, det där med att dom hade beställt sol? Jag har aldrig förstått det, men det kanske är så det funkar? Senare idag ska jag bege mig in till Umeå där jag, Anna och Jossan ska fira Josefin med att äta middag och se bio. Men innan dess ska jag hinna äta lunch, tvätta, duscha, hämta pojke på förskolan m.m.


Statistik

Så här ser statistiken ut för min youtube-kändis nu.. Alltså så många visningar har han på dom här olika sidorna (Nu när jag kollade söndagkväll kl. 22):

dumpert 94 558
youtube 29 670
msn videos (via Holländska msn sidan) 47 489
msn videos (svenska) 3 179

Det är liksom ofattbart!! Man kan inte riktigt greppa hur många som kollat in videon alltså..!
Och vet ni vad jag ska göra nu.. Jag ska försöka formulera ihop ett svar till ABC (ni vet, det amerikanska tv-bolaget) som har mailat mig om att dom skulle vilja visa videon på ABC-news och Good morning America..! (och andra plattformer till ABC-news) Shiit :)

Idag är jag och barnen på utflykt med Jose...

mms_img-14163703 (MMS)

Idag är jag och barnen på utflykt med Josefin och hennes barn :) Det tog oss 45 min att gå hit.. Får se om barnen har samma tempo på vägen hem också eller om det tar mycket längre tid :) Nu har vi i alla fall fikat färdigt och gått på upptäcksfärd i skogen så nu är det snart dags att börja bege sig hemåt igen.


Alltså, nu efter inte fullt 3 dygn är vide...

mms_img122838066 (MMS)

Alltså, nu efter inte fullt 3 dygn är videon uppe i nästan 10000 visningar! 9500 var det sist jag kollade.. Men inget mot för hur många som har tittat på den på den holländska? sidan dumpert.nl där, sist jag kollade, den hade 88000 visningar! Idag står det barnvälsignelse på agendan. Vi ska till Mjösjöby där vi ska ha barnvälsignelse för Max. Nu ska jag och Theo hoppa in i duschen för att sen göra oss fina för dagen :) Trevlig helg på er alla!


Nu efter 2 dygn är det 3551 visningar på v...

Nu efter 2 dygn är det 3551 visningar på video! Shit, här går det undan! :)