MMS

Idag har jag jobbat heldag, från kl.8.00-20.00. Vi har haft personalmöte ikväll där vi jobbat med den nya skollagen och Läroplan för förskolan, Lpfö 98. reviderad 2010. Eftersom den senare börjar gälla 1 juli i år så ska vi vara väl insatta i den, så därför började vi jobba med den redan nu. (japp, så nu vet ni det).

Mamma hämtade Theo från förskolan idag. Och efter att dom fikat lite hos Lina så fick Theo följa med mamma hem till Mjösjöby. Så där ska han sova i natt och sen är han ledig imorgon och ska åka skoter med pappa :) Sen kommer dom tillbaka med honom imorn när Jonas kommer hem. Jag ska dock stanna i stan efter jobbet imorn för att äta middag med Johanna och Linda, då vi ska fira Johanna som fyllde år för en månad sen :)

Mamma har varit så gullig och skickat söta bilder på min son ikväll :)
Först fick jag den här då det stod "Skruvar ihop sin stol :)"

Sen kom det här "Nu borrar han också :S" (något taggad pojke..)

Och sen det här "Äntligen tordes han gå in i kojan :D" (ja ni vet han är ju lite "försiktig" min son, måste vänja sig vid tanken och se så det inte är något farligt innan han går in i en okänd koja..)

Bilder från idag


Blandade bilder

Så här brukar Theo få roa sig när jag lagar mat ibland, så jag kan laga maten i lugn och ro dvs :)
Lite nötter och några skålar, så kan han roa sig själv länge.. Han flyttar nötterna från en skål till en annan, lägger dom fint på bänken och försöker öppna dom med nötknäckaren.

Bilder från hockeyn

Theo tyckte det var spännande med hockey :...

20110129134 (MMS)

Theo tyckte det var spännande med hockey :) Första perioden satt både Elias och Theo lugnt och stilla. Sen i pausen köpte vi hamburgare. Men nu efter halva andra perioden fick båda barnen svårt att sitta stilla, så jag roar dom nu i en paushall. Snart dags att köpa popcorn!


Solig lördag

Det var (som vanligt på våra personalfester) väldigt trevligt igår! God mat och härliga arbetskamrater som sällskap.

Idag ska Theo på sin allra första Löven-match! Det ska bli spännande att se hur det ska gå :) Det är jag, Jonas, Theo och Elias som ska åka och se hockey. Det är bara dumt att matchen är mitt i middags tid (Den är ungefär mellan 17-19 och vi åker 15.40 för att hinna hämta biljetterna) Men men, Theo får äta nånting matigt innan vi åker och sen nånting i någon periodpaus, så löser det sig kanske.
Idag har jag tränat WiiFit. Jag känner verkligen att jag saknar träningen! Alltså förut tränade jag ju ganska mkt. Var på Iksu åtminstone 3 dagar i veckan. Men nu har det varit en lång period jag inte tränat nånting alls. Men som sagt, jag känner ju när jag väl kommer igång och gör nånting att jag verkligen saknar det!
Äsch, nu har jag ätit upp min lunch, så nu ska jag hoppa in i duschen. Skulle såå gärna vilja vara ute just nu! Solen lyser och det är plusgrader. Men Theo ska sova nu, så jag vet inte vad jag skulle göra ute i själv..
Tack och hej för mig

Bli testpilot

Vill ni också testa den nya pizzan från Dr.Oetker? Gå då in här och bli testpilot för Smartson!


Nya stenugnsbakade Tradizionale är en pizza bakad direkt på varm sten. Oemotståndligt frasig på utsidan och samtidigt lätt och luftig på insidan. Bakad i stenugn – Precis som i Italien.




Nu är jag så trött så trött. Har jobbat så...

20110126130 (MMS)

Nu är jag så trött så trött. Har jobbat så hårt idag/ikväll. På dagen gjorde jag sånna där grejer man måste göra ibland, vattna blommor, tvätta kläder, laga mat och flytta upp bältet på Theos bilbarnstol ett snäpp (vilket är ett projekt eftersom man måste ta ut hela stolen ur bilen när man ska göra det) var några av grejerna jag gjorde då. Sen ikväll har jag packat det jag ska ha med/på mig på personalfesten imornkväll. Jag hinner ju inte åka hem emellan, så då måste jag ta med mig allt. Sen så har jag fixat med en tävling som vi ska ha på festen också. Och stackars stackars Hanna! Hon var en av dom vi ska fira imorn, eftersom hon har fyllt 30. Men hon ringde ikväll och sa att hon fått magsjuka! Inte nog med att hon får ett straff att få magsjuka, hon missar också festen som vi skulle hålla bl.a. för henne :( Hoppas du kryar på dig gumman! Nu måste jag slänga mig i sängen! God natt


Vilken tur att det finns sånna här färdiga...

20110126128 (MMS)

Vilken tur att det finns sånna här färdiga såser när man känner sig så här lat och har brist på fantasi! :) Idag ska vi äta kyckling med Arlas skogssvamp panna och Ris. Så enkelt och gott :) Det är Theos finger som pekar på såsen, han tänkte nog vara övertydlig så att ingen missade den tror jag.


Tår och tånaglar och plåster (rubriken tillägnad dig syster)

Jag sitter och samlar kraft för att ta tag i det här med matlagningen.. Ska inte göra något avancerat, men ändå. Känns bara drygt att komma igång. Jag har ju faktiskt varit duktig och dammsugit (japp, Jonas I have done it!) så jag förtjänar lite vila nu..
Theo sitter bredvid mig på kökssoffan och försöker lista ut hur nagelklipparen (vet inte om det har något fint namn egentligen. Men ni vet, en nagelklippare..) fungerar. Han har just tagit av sig sockarna och säger -Klippa foten! Hoppas han inte gör det.. Han kämpar iaf hårt med det han gör, han stånkar och stönar för att kunna klippa foten (eller nu sa han faktiskt naglar, så han kanske är på rätt spår nu) Oj oj nu försöker han ta av mig sockarna så att han ska kunna klippa mina tånaglar också.. Kan inte sluta bra det här.

Äsch, jag går väl och börjar med maten då. suck.

Erikas bilder

Theos kusin Erika var så snäll och skickade några bilder som hon tog i helgen när vi var där.
Ser ni vad glad jag blev när Theo fick en saxofon som man kan spela på och har massa melodier.. (den gick dock sönder ganska fort tyvärr.. vet inte vad problemet är. Jag har då provat att byta batterier och är det inte det, så då vet jag ju inte alls vad det kan vara. Måste kanske se om man kan få byta in den)


Tjej-/killkläder

Hmm.. Jag fastnade i ett blogginlägg som Malin hade länkat till på Facebook.
Nämligen detta

Inlägget handlar om en tjej som handlade på Lindex och upptäckte att storlekarna är olika för killarna och tjejerna. Alltså i vuxen ålder är det ju så, men då står det ju S,M, L osv, inte hur lång etc dom är. En S för män är ju ungefär som L för kvinnorna i storlek. Men i vuxen ålder är ju oftast (absolut inte alltid) killarna större än tjejerna.
Men för barnen så står ju storleken i centilong. Alltså man tänker ju om barnet är tex 92cm då köper man kläder i strlk 92. Men där har vi fel. För det är visst olika för tejejerna och killarna. En tröja i strl 92 är större för killarna än för tjejerna. Men så tidigt är det ju inte så stor skillnad på längden, det är ju mest när barnen blir äldre som killarna är längre..

I blogginlägget så för tjejen som handlar en dialog med en tjej i kassan. Där hon också påpekar att tröjan är inte bara längre utan bredare också, varpå tjejen i kassan svarar...
"Lindexkvinna: Jaa.. Jo men det är väl mer att det är större rörelsevidd i pojkkläderna. Dom busar ju runt på ett annat sätt."

Haha ja men det är klart att det funkar så! Tjejer behöver inte röra på sig. Jag har väl aldrig under mina 10år att jobba på förskola sett en tjej som busar runt på samma sätt som en kille.. Eller vänta nu.. Ja just, tjejer i förskoleåldern är ju visst lika rörliga/busiga som killarna.

Inlägget har fått drygt 200 kommentarer. Dom flesta är såklart upprörda. Vissa tycker att det är väl upp till föräldrarna var man köper kläderna till sina barn (det här var ju bara på en affär, men många hade upptäckt att det var så på flera affärer) Vissa förstod då varför deras pojkar som vill ha rosa eller tex pippikläder inte kunde köpa i samma storlek som dom i vanliga fall köper, eftersom dom är ju gjorde för tjejer (som ska vara mindre och röra sig mindre) Många kommenterar också att tjejkläderna tex, jeansen är av mycket tunnare material än killarnas jeans. Och om dom har en jätte smal kille som inte kan ha killjeansen eftersom dom är för vida och bara ramlar av, så finns det ju bara jeans med volanger och rosa små blommor (med sämre kvalité som går sönder snabbare) att välja på..

Jag tycker, att självklart är det upp till föräldrarna att välja var man köper kläderna. Man måste inte köpa på dom affärerna som har så tydligt uppdelat i pojk-/flickkläder. Men grejen med det är att det är just dom affärerna som har billigare kläder, och alla har kanske inte råd att köpa dyrare kläder på affärerna man egentligen skulle vilja köpa på, med mer könsneutrala kläderna som blivit tillverkade på ett bra sätt. Meen, där skulle jag vilja slå ett slag för Tradera och Blocket! Där finns det mesta till ett rimligt pris! (begagnat fungerar det också, jag lovar!)
Och det här med pojk/flickkläder.. Jag som hela tiden trott att jag köpt barnkläder..

Förkyld

Idag har hela familjen Edström/Karlsson varit hemma. Jag och Jonas, eftersom vi är förkylda. Theo, eftersom vi ändå var hemma.. Det har dock inte varit helt lätt att kurera sig med honom hemma. Jag har mest bara velat ligga på soffan och vila och Theo har mest velat ha uppmärksamhet från mig.
Jag och Jonas kommer att vara hemma imorn också. Får se om Theo får gå på dagis en liten stund. Så han får leka av sig (vi är inge vidare leksällskap när vi är sjuka, jag och Jonas.. Theo blir så understimulerad och uttråkad när vi bara vill vila) och så att vi får vila ordentligt så att vi orkar leka med honom sen :)

Coookie, sa Theo när han fick den tröjan :) Jag säger bara kakmonstret, eftersom jag tänker att det är lättare att säga på svenska.. Men Theo har ju sett honom på Youtube och där säger han ju så, coookie (ja man måste säga det med extra många o´n) Han blev då så glad så glad när han fick den, så han vill helst aldrig ta av sig den! :)

Theos nya leksak som låter och rör sig. Tomtarna som dansar och sjunger har ju fått gå i ide nu när julen är över. Så nu fick han i julklapp av Gunvor, en älg som går runt och sjunger om Frosty the snowman :) Så den får väl gå i ide när vintern är över..

Skoter

Theo älskade verkligen att åka skoter! Jag och Theo åkte i skoterpulkan där det var varmt och mysigt :) Så fort vi stannade så tjatade han -Åka skoter! Åka skoter! Åka skoter!
Men efter ett tag så tror jag det blev lite kallt (mest om händerna tror jag) för honom, så då blev han ledsen! Och grät och ville bara av :( När vi hade åkt till Hemling så gick vi in på macken där och ringde efter Sofia, så fick hon komma och hämta mig och Theo med bilen, så körde dom andra skoter tillbaka.

Här kommer bilderna som lovat:

Jonas och Tobias

Erika och Theo

Robin och Carola

Utsikt från pulkan framåt, bakåt och åt sidan

Ett litet missöde på sjön...

När vi kom tillbaka så grillade vi korv på gården

Och tillsist, Theo som däckade i bilen och varken vaknade när bilen stannade (vilket han brukar göra) eller när jag tog ut honom från bilen (vilket han verkligen alltid brukar) eller när jag klädde av honom ytterkläderna, eller när jag satte upp honom för att få liv i honom. Men som sagt, efter 3h så vaknade han! Han behövde tydligen sömnen, för han somnade på kvällen och sov 11h under natten.

Bilder från Långviksmon

Här kommer massvis med bilder från vår vistelse i Långviksmon hos Jonas syster med familj. Vi börjar med bilder från gårdagen:

Sofia och Theo spanar in fiskarna (det blev visst inga bilder på dom andra djuren, kaninen och dom 2 hundarna..)

Inara äter

Alla andra äter också

Marcus och Sofia väntar på att få julklappar

Jimmy med Inara som fått ett paket
<


Theo får hjälp av Erika och Sofia med att bygga ihop sin julklapp
Här ses det på hockey (Timrå-Modo)
Ett gäng med bilder från dagens skotertur kommer nog imorn. Jag har en vaken pojke i mitt knä just nu som vägrar somna..  Kan bero på att han var helt knäckt efter skoterturen och sov i drygt 3 timmar och vaknade kl. 17!! Jag försökte och försökte väcka honom, men det var helt omöjligt!!Han bara sov och sov sig igenom allt! Så vi får väl se hur detta ska gå..

Nu sover Theo sött i sin säng efter att ha...

20110122120 (MMS)

Nu sover Theo sött i sin säng efter att ha varit vaken ovanligt sent ikväll! Men så är det ju när man är borta, då måste man ju få vara med så länge som möjligt, så man inte missar något! :) När vi kom hit (till långviksmon) så var det först en tidig, men väldigt god, middag med hela Jonas stora familj. Sen var det julklappsutdelning, en god efterrätt och hockey som väntade. Sen ikväll har vi spelat kinect (jätte roligt! Värsta träningspasset blev det!) spelat sällskaps spel och ätit en ny variant av varmamackor. En riktigt trevlig dag/kväll har det varit! Nu är det dags för sömn, och så taggar vi för skoterkörning imorn! God natt


Nu är vi på väg till långviksmon! Vi gjord...

20110122119 (MMS)

Nu är vi på väg till långviksmon! Vi gjorde bara en snabb stopp i Långed först för att hämta Theos resesäng som stod kvar där, sen han sov där sist. Och så stannade vi i nordmaling för att hämta ett paket :) Så nu blev bilresan lite roligare eftersom jag fick öppna det här efter vägen :)


Fira jul

Jag försökte ta en bild i det fina vintervädret , men det blir ju inte såå bra med mobilen.. Skärpan är iaf på närmaste grenen, men det syns inte så väl när bilden är liten.

Idag ringde David och frågade om han skulle ta med sig Theo hem från dagis, när han var där och skulle hämta sina barn och det tyckte jag ju lät som en bra idé! Och tur var väl det, för först och främst så slutade jag sent, men sen fick jag också jobba över lite p.g.a. vikariebrist, så då skulle ju Theo behövt vara ensam kvar på sitt dagis extra länge! Men nu fick han istället vara hos sina kusiner och leka och ha kul. (det var inte medvilligt han följde med mig därifrån..)
Senare under kvällen fick vi besök av Loke: (här sjunger han Blinka lilla stjärna med jätte ljus röst) :)
Angelina: (hon gör sin foto min) :)
Och Tage: (vad måste man göra om man hälsar på hos Theo..?)

Syskonen myser i kojan

Imorgon ska vi till Långviksmon till Robin och Carola (och Erika, Tobias och Sofia) där vi ska fira jul med Jonas släkt. Japp, ni läste rätt, fira jul! :) Det fanns ingen dag under julhelgen som passade alla, utan det här var den dagen som fungerade för alla som ska vara med. Det ska bli jätte trevligt! Jonas mamma, pappa och bror med familj ska också dit. Sen ska vi sova över, eftersom dom i L-mon ville att Theo skulle få åka skoter på söndag. Och vi är ju inte dom som säger emot en sån sak! :) Så det ska bli jätte roligt! Bara massa trevligheter har den här helgen att bjuda på!

Lyxigt värre

Idag lyxade jag till det och mötte upp med mamma och pappa (och Elias) på stan för en gofika och lite shopping. Riktigt trevligt och lyxigt kändes det :)

Min allra käraste mamma!

Sen följde dom ovannämnda med hem till mig för att äta middag. Och självklart passade Theo på med att haffa pappa så han kunde läsa för honom. Det är obligatoriskt när man hälsar på Theo, att läsa för honom alltså.

Min allra käraste pappa och min allra käraste son!

Min allra käraste Elias är fokuserad på pusslet

Den hemska boken...

Ja det var det här med traumatiseringen..
Jonas läste alltså "Pelles ficklampa" där Pelle ska gå till sin morbror på kvällen då det är mörkt ute. Och längs vägen så tror sig Pelle se en drake, men då han lyser med ficklampa så ser han att det är ju bara en grävskopa. Sen ser han ett troll, som visar sig vara skrot från soptippen och tillsist en gorilla som egentligen är ett träd.
Och det är det som han tyckte var läskigt. Så han gick hela helgen och bearbetade boken -"Trollet farligt! Var inget troll, bara skräpet! Gorillan farlig! Var inte gorilla, bara trädet! Draken kommer tvättstugan? Gorillan kommer torkskåpet?! Boken farlig.."

Dom senaste veckorna har det gått så bra att lägga honom på kvällen. Vi har bara behövt lägga ner honom i sängen, säga God natt och gå därifrån, sen har han somnat på ca 10min. Men dom första nätterna efter boken (ja man räknar tiden så, tiden före boken och tiden efter) så gick det inte att ens lämna honom i sängen så blev han super ledsen (inte bara sådär vanligt ldesen utan jätte ledsen och stod och kramade gosedjuret och vill ha med sig det hela tiden, vilket han annars inte brukar bry sig så mkt om..) Och när han väl fick sova hos oss så kunde han vakna mitt i natten sträcka upp armarna och ropa "Komma!" fast han låg super nära och kunde liksom inte komma närmare än så..

Men nu har det börjat bli bättre faktiskt. Nu har vi bara svårt att lägga honom på kvällen av andra anledningar. När han fick feber, att han sovit för länge på dagen osv.. Så nu måste vi bara försöka komma tillbaka till rutinerna som vi hade, igen. Förra natten sov han iaf hela natten i sin säng, så vi hoppas det går åt rätt håll!
Här kommer lite bilder på vårt söta troll!


Man kan ju undra vem som influerat dess pojkar.. (nej det behöver man inte fundera så länge på..)

Tydligen en min han ofta gör..

Idag har jonas varit hemma med Theo, efter...

20110118104 (MMS)

Idag har jonas varit hemma med Theo, eftersom barnet inte verkar ha något immunförsvar, så fick han feber natten till idag. Dom ska vara hemma imorn också. Stackars liten, inte långa stunder han är frisk och pigg :( Allt blir lite extra jobbigt också eftersom Jonas har traumatiserat Theo till den grad att han inte vågar ligga själv i sin säng på nätterna, så han har sovit den största delen av natten, dom senaste 3-4 nätterna hos oss.. Allt för att han läste en bok (Pelles ficklampa) för Theo som tyckte den var jätte läskig! Det kunde ju självklart inte Jonas kunnat förutspå att han skulle bli så rädd! Men så blev det.. Kan skriva mer om den historien imorn, för nu ska jag sova! God natt!


Snö

Idag har vi, som så många andra, skottat snö. Elias var så snäll och kom och underhöll Theo. Han är inte så duktig på att underhålla sig själv ute än..

Fredagen

Ja just, jag har ju inte skrivit nånting om fredagen va?
Lina ringde när jag var på jobbet och sa- Mamma och pappa ska äta här. Om jag lagar maten, kan vi äta hos dig då? -Öh, om du lagar maten.. Självklart! :)
Vi har nämligen inte tagit tillbaka bordet som vi tog från altanen när vi skulle ha nyårsmiddag med massa gäster.
Det står fortfarande i tv-rummet. Det ryms 12st vid det bordet så det är ju bra om man ska ha flera gäster. Och vi sa att om vi skulle använda det bordet några gånger, då kanske det är så att vi måste köpa en riktig matsalsmöbel och ställa dit. Vi har ju funderat på vad vi ska göra med tomrummet där i vardagsrummet. Och det ser ju inte så classy ut med altanbordet där inne.. (men med en fin duk som täcker bordet så märks det inte lika väl..) Det här var i alla fall andra gången vi åt där, om vi inte räknar nyår, då blir det tredje.. Så det kanske är så att vi måste köpa ett bord dit nu :O
Så i fredags åt alltså jag, Jonas & Theo, Mamma & Pappa, Lina, David, Angelina, Elias, Loke & Tyr tacogratäng på våra utemöbler i vårt vardagsrum. Ett trevligt avslut på en inte så lång arbetsvecka! (eftersom jag var ju hemma med T i 2 dagar)

Alla barnen
Dom var uppe och lekte på Theos rum, sen hör jag att tvn är igång så jag går upp för att kolla. Då sitter Loke, Tyr och Theo och ser på tv. Så jag frågade vad dom såg...
...Hockey! svarade Theo glatt! (ja hans pappa ser inte såå många andra sporter.. Vet inte om det syns, men det är skidor på tvn..)

På besök i Anumark

Här kommer lite bilder från dagens besök hos Johanna och Isabell (Tobias var också hemma lite från och till men fastnade visst inte på bild)
Johanna med fina stora magen! :) Är beräknad i april.
Att det ska vara så svårt att få en bild på barnen tillsammans! (klicka på dom små bilderna för att få dom större)
Tack för sällskapet och fikat idag! Mycket fika och mycket gott var det :) Jag visade Johanna hur man gör mammas goda fiskgratäng idag och den var uppskattad av både barnen (iaf Theo, Isabell är till skillnad från honom väldigt förtjust i grönsaker, så hon åt mest morötter) och vuxna.
Jag har alltid lika roligt när jag är med dig Johanna! Hoppas vi får dejta snart igen!

Man kan säga att det är över

Ja så skrev Jonas i ett sms som han skickade i torsdags. Okej, jag drar väl hela historien då.. Det kanske är mindre dramatiskt än vad det låter.. (för er alltså, för mig är det dramatiskt!)

Ni vet, jag brukar ju alltid köpa mitt älskade julkaffe som är så gott. Det brukar säljas ungefär från december till februari i en liten butik i Umeå. Det finns ju många olika varianter på julkaffe, men det är det godaste jag har hittat. Dom resterande månaderna köper jag ett annat smaksatt kaffe från den butiken i väntan på julmånaderna.
Nu har jag haft slut på det i nån vecka och tjatat på Jonas att han ska gå och köpa ett paket till mig (han brukar ibland gå på stan på lunchen, därför ber jag honom). Nu skulle han äntligen gå och köpa ett paket, men sen får jag det här smset: -"Pentik stänger nästa vecka och har sålt slut på kaffe! Det är över nu kan man säga."
Whawhawhawhaat?! Stänger? Bara så där? Utan att tänka på mig?? Hur tänkte dom nu?? Ja tydligen inte på mig..

Snäll som min man är så gick han då till Tehörnan och försökte hitta ett substitut till mig. Så han köpte ett kaffe som heter Valencia, med smak av apelsin och choklad. Och om jag blandar det med mitt vanliga kaffe så var det helt ok. Ganska gott faktiskt. Ja det är ju inget julkaffe från Pentik, men jag kommer kanske att klara mig trots allt i alla fall. Så ni behöver inte vara oroliga för mig, men tack för er omtanke i alla fall. Det kommer att ta ett tag att komma över det, men det kommer nog att gå lite lättare med mitt nya kaffe. Så, nu vet ni. Vad som är över..

Näe nu ska jag ta med min son och gå och duscha, så vi är rena och fräscha när vi ska hälsa på Johanna och Isabell. Vi vill ju inte komma dit som dom lortgrisarna vi är.

Gitarr hjälte

Nu har jag nyss kommit hem från Davidgrannen.. eller näe inte nyss, men för en stund sen. Där spelade jag (och han också för den delen) Guitar Hero. Tråkigt att det blir så långt mellan gångerna, eftersom det är ju så roligt att spela! Och så tar det ju ett tag innan man känner att det går riktigt bra, och sen slutar man spela och gör det inte igen förrän typ 2 månader. Ja ni fattar. Nu måste vi bara köpa ett nytt spel eftersom vi spelat oss less på dom vi har. Ohh, spännande med ett nytt! :)

Jag skulle bara sätta mig här en snabbis innan jag skulle gå och lägga mig.. Meen ni vet ju hur det blir. Det är ju så svårt att slita sig när man väl satt sig här!

Nu är det snart helg igen. Det blev inte en så lång arbetsvecka för mig, eftersom jag var hemma tisdag och onsdag med Theo. Ja men, näe men.. imorn är det fredag! Yey! Svammel svammel och god natt!

Onsdag

Imorn blir det dagis för Theo och jobb för mig. Eftersom han har varit pigg och ätit bra idag också.
Vi slutade ge honom välling när vi insåg att det bara gjorde att slemmet i halsen blev tjockare vilket nog var största anledningen att han kräktes. Han har fortfarande inte fått välling, så jag antar att det har underlättat för honom. Ska ge honom det i helgen och se hur det går.

Nu kom visst Jonas hem. Han stannade kvar i stan efter jobbet och såg på hockey. Så jag och Theo har varit själva idag. Eller näe, nu ljög jag ju. Helt själva har vi ju inte varit. Lina kom hit och åt lunch med oss innan hon skulle jobba. Sen efter att jag och Theo hade handlat och skottat så blev vi bjudna på mat hos henne och David. Tack igen!
Dags för sömn. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter! (Japp, så är det!) :)

Bilder på Theo, Loke och Tyr...

...från olika tillfällen. Och ett kort på deras fäder också.



Drygt

Ja alltså nu är det så här. Idag har vi varit hemma, jag och min son. Eftersom han kräktes just när jag skulle till att somna igår. (ja jag vet, jag skulle aldrig skrivit att jag fått sova så bra i några nätter. Jag visste det när jag skrev det också, men tänkte att det kanske bara skulle bli så att han skulle vakna lite extra på natten så vi skulle få gå in till honom och säga att han ska lägga sig ner. Det kan jag ju ta, då får jag ju somna om direkt sen..) Men eftersom han kräktes ner hela sin säng så kunde han ju inte sova där, så då fick han sova hos mig. Och eftersom han tyckte att det skulle vara en bra idé att inte somna förrän kl. 2 på natten och sova oroligt sen, och eftersom jag reagerade på varje litet ljud han gjorde för att jag trodde att han skulle kräkas igen, så betyder det att jag sov vääldigt lite i natt!!
Så att sova bort smärtan jag hade i axlarna gick väl sådär, den blev väl snarare värre :(

Men åter till Theo.. Han kräktes i lördags också och då funderade vi på om det skulle vara magsjuka. Men ingen annan i hans närhet fick det (vi, hans kusiner, hans farmor som han hade sovit hos) Och direkt efter han hade kräkts var han super pigg och åt som vanligt. Och det hade nu gått mer än 2 dygn tills han kräktes nästa gång, och så funkar det väl inte med magsjuka. Att man kräks en gång, är pigg och äter bra i över 2 dygn och sen kräks igen.. Har då inte hört det förut.
Men efter att jag pratat med lite olika folk så har jag nog hittat problemet. Han har ju just haft en jobbig hosta (som han alltid får när han är förkyld) i några veckor, som gör att han får jätte mycket slem i halsen, och så har han varit snorig, vilket gör att det blir ännu mer och sen så hade han ätit välling i samband med båda gångerna han kräktes vilket väl blev droppen, det är ju så tjockt och täpper till ännu mer.

Men eftersom jag inte är helt säker på att det är så, så får vi avvakta och är hemma imorn också. Och så får han vara utan välling i några dagar så får vi se om det underlättar.

Jag ska väl gå och börja med maten nu.. (samlar kraft, samlar kraft) Nu går jag! (samlar lite mer kraft) Nu, NU!

Jag älskar Lokes rollfördelning när han le...

20110111070 (MMS)

Jag älskar Lokes rollfördelning när han leker mamma/pappa/barn. Just nu är han- mamma, Tyr- gammel farmor, Theo- riktig farmor som bor i bergen och jag- pappa. Lokes barn är Elias och Emilia. Men hans barn är inte visst på dagis nu säger han. Näe nu ska vi visst ha lässtund, bäst att sluta skriva nu då!


Barnskryt (och smärta)

Hihi, vår son är så duktig! Nu kan han räkna till 9! Eller till 12 men då hoppar han över 10 och 11.
Alltså han har länge sagt typ 6, 7, 8 eller 1, 2, 3 men inte sammanhängande alla tillsammans. Men ikväll när jag gjorde välling så räknade jag skoporna och sen fortsatte han räkna. Sen flera gånger efter det räknade han: ett, tå, te, fyla, fem, sess, su, åtta, nio, tolv! Jag hann t.o.m. spela in det :)
Sötnöten!

Åhh, jag har haft så ont i axlarna idag! Jag antar att det kommer från skottningen igår. Inte ett sånt där skönt träningsvärk ont som bara betyder att man är otränad men att det har gett nånting, för sånt har jag också, men inte där, utan snarare vid skuldrorna och så. Men den här smärtan har bara gjort jätte ont utan en bra anledning. Och det är inte så att jag inte är van smärta där, jag går väl ständigt omkring med lite smärta i axlarna och nacken (ja jag vet, skulle jag göra övningarna som sjukgymnasten gett mig skulle det bli mkt bättre..!) Men ikväll då Jonas skulle massera mig så kunde han knappt ta där alls, eftersom det gjorde så ont.
Men men, jag får helt enkelt sova bort smärtan, så blir det bra imorn!
Ja men då säger vi så, att vi satsar på det! Tack och god natt!

Haha det var omöjligt att få en bra bild m...

20110109058 (MMS)

Haha det var omöjligt att få en bra bild med mobilen! Men man kan ju kanske se att det är 2 barn som är ute och leker.. Loke och Theo är det som sitter i snön på Linas gård. Idag har vi förstås varit ute och skottat! Vi var ute ganska länge måste jag säga. Först skottade Jonas sen gick vi på affären, sen skottade jag och Lina vår dryga plogkant! (tack igen kära syster! ledsen att jag inte hann hjälpa dig så mkt) Jag måste säga att jag inte riktigt känner mig redo för jobb imorn. Skulle kunna ta några dagars ledighet till.. Men jag har iaf fått ta igen väldigt mkt förlorad sömn nu. Theo sov från 21 igår till 10.20 imorse. Och natten mot lördagen var han ju hos sin farmor så då fick vi ju sova ut den natten också. Ja men, nä men.. Ska jag orka mig upp tidigt imorn så är det väl bäst jag försöker komma mig i säng nu, har ju inte blivit så tidiga kvällar under ledigheten, så får väl se hur det går att somna nu.. God natt


Nu har vi lämnat lilla älsklingen hos sin ...

20110107057 (MMS)

Nu har vi lämnat lilla älsklingen hos sin farmor där han ska sova i natt. Konstigt, jag saknar honom redan.. Han skulle ha med sig sin nalle dit och tyckte att nallen nog frös när vi skulle åka. Så han insisterade på att han också skulle få kläder på sig! :) Nu ska vi hem och förbereda maten eftersom vi får middagsgäster sen. Trevlig helg på er alla!


Almanacka

Jaa, nu är den här! Idag damp den ner i brevlådan!
Min personliga almanacka alltså :) Jag köper en sån varje år och skriver om den varje år, men man vet ju aldrig, nån kan ju ha missat vad det är.. :)
Den finns att beställa här. Man bestämmer alltså innehållet och layouten på den själv. Nytt för i år är att man kan ta egna kort att använda till fram- och baksida. Man bestämmer vad det ska stå på framsidan, var texten ska stå, färger och sånt, vilken färg snodden som går runt den och linjalen på insidan ska ha. Sen får man välja på olika "moduler" på insidan, tex, träning, väder, dagishämtning, musik noter, prov resultat, eller om man är lärare finns det några olika moduler för att skriva in rättningar och sånt som ska göras.. På sista sidorna får man välja om man ska randiga blad, rutiga, kalender för nästkommande år, namnsdagar m.m.. Ja men man väljer det mesta alltså! :)

Några bilder på hur min ser ut i år:

Framsidan

Baksidan

Inuti
Man får föresten också bestämma hur stor den ska vara. Det finns 3 olika storlekar. Jag har mellanstorleken.
Jag är som vanligt nöjd med den :) (konstigt när man får välja själv hur den ska vara..)

Ja som alla andra har vi skottat idag. Och oj vad vi har skottat! Det var ju hur mycket snö som helst. Även fast vi hjälptes åt och skottade samtidigt så tog det väldigt lång tid. Vi turades också om att gå upp på garagetaket och skotta, där behövdes det verkligen det! 1 meter hög snö var det nästan överallt! Tungt.

Lite och ingenting

Idag har jag inte gjort mycket.. Typ, ingenting. Jo, mamma och Elias hälsade på en stund, men före och efter det så blev det väldigt lite gjort.
Imorgon har både jag och Jonas tagit ledigt (idag var vi ju lediga eftersom det är en röd dag) Trevligt trevligt! Och skönt att få vila upp sig lite innan en ny termin drar igång och det dröjer ett bra tag innan man får en längre ledighet igen.

Jaha tycker ni att det är för lite Theokort här på bloggen.. Ja men då får ni fler här! (Ja jag vet att det typ bara är kort på honom jag lägger upp, jag skojar bara..)

-Mamma, dom passar inte!

-Men nu är jag snart färdig med pusslet!

Myspys i kojan :)

Theo provsitter den nya stolen han fick i julklapp :)

Ser du vad det är för keps pappa? :)

Elsa "storöga" (Ja vad heter hon Anna? Westman eller Jonsson)

Ikväll har Marcus, Anna och Elsa varit här...

20110105053 (MMS)

Ikväll har Marcus, Anna och Elsa varit här och hälsat på. Marcus är dock kvar och spelar NHL, men Anna och bebis har åkt hem. Theo var så söt när vi satt här uppe och såg tv (Filip och Fredriks årskrönika) då satt han och höll i Elsas hand medan han sög på tummen och dom såg så söta ut tillsammans :)


Jag blir så stolt över min son när han sit...

20110105039-001 (MMS)

Jag blir så stolt över min son när han sitter och lägger pussel :) Såklart så måste jag ju hjälpa honom, men han gör faktiskt mkt själv! Nu kan vi se framemot några dagars ledighet igen! Sweet :)


Måndag och Leos

Idag har vi varit på Leos lekland och underhållit oss. Lina tog med sig Theo när hon hämtade Loke och Tyr på dagis. Så när jag slutade så möttes vi upp på Leos, där även mamma, pappa och Elias var. Mot slutet kom även David och Jonas dit, så var vi alla samlade :)

Pappa och min rödögde son

Theo gömmer Elias under bollarna. Man ser bara ett av Elias ögon där under :)

Alltid lika glada Tyr :)

Theo och Loke var törstiga av allt lekande
Det var inte så mycket folk när vi var där, vilket var väldigt skönt!

Skönt vinterväder

Idag har det inte blivit så mycket gjort.. Ja förutom tvätt och sånt tråkigt då. Men vi tog oss iaf ut en sväng efter Theo hade sovit sin eftermiddagslur. Det blev ingen skridskoåkning för grabbsen så jag, Jonas och Theo gick på en minipromenad istället och sen var vi på gården och lekte en stund innan vi gick in.

Är inte helt taggad för att kliva upp tidigt imorn för att åka till jobbet.. Har som vant mig nu med det här med att sova länge och ligga och dra mig i sängen och sen bara gjort det vi velat på dagen, vilket oftast inneburit så lite som möjligt.. Men det kommer nog gå bra, bara jag tar mig upp så. Det kommer bli en lugn jobbvecka denna veckan också. Jobbar 3 dagar och har sen ledigt i 4 dagar. Och så är det lugnare på jobbet också, det är många barn som är ledig denna vecka.

Näe dags för en dusch, men först kommer lite bilder från dagen:

Min stora kille :)

En liten promenad i det sköna vintervädret

Jonas och Theo grävde gångar i snön på våran gräsmatta

Sömn

Åh vad seg jag är idag, har sovit ovanligt mycket i natt.. 9 timmar tror jag bestämt att det blev :) Nån gång efter kl. 9 (och då hade Theo ändå somnat kl 20 kvällen innan) så kände jag att han inte fick sova längre om vi ska få i säng honom ikväll eftersom det blir en tidig morgon imorn i.o.m. dagis och jobb, så då väckte jag honom och tog över han till vår säng. Men min son är ju lika seg på morgonen som jag, så vi låg och myste och drog oss till 9.40.
Senare idag ska vi gå ut i det sköna vädret. Jag tror att Jonas och David skulle åka skridskor, så då håller vi kanske dom sällskap på hockeyplanen.

Här kommer blandade bilder från olika tillfällen:

Theo och Loke leker på Theos rum
<

Theos vanliga min om han är snorig..
Jonas och Loke verkar ju ha roligt...

Hittar man en socke på golvet så måste man visst ta på sig den, vare sig man redan har en eller inte

Nyårsbilder

Ja här kommer då lite bilder från den trevliga gårdagen:

Den goda fördrinken serverades så vackert i denna skål

Förrätten: Smördegsrulle med skagenröra och rom, och musslor

Varmrätten: Paj, med trattkantareller i degen och i fyllningen var det bla. babyspenat, färska örter och västerbottensost. Vi hade gjort 2st av den och så serverades det sallad till
En alternativ paj med köttfärs (om dom andra 2 skulle ta slut, vilket dom fort gjorde!)

Efterrätten: vitchoklad-panacotta med bär

Anna och Elsa

Alla 16 (11 vuxna och 5 barn)

På övervåningen spelades det tv-spel :)


Jossan och Theo (eller Jossa, som han kallar henne) sorterar bordsdekorationen som jag hade lagt ut, bestående av stenar i olika färger


Ja så här roliga var killarna ett tag, när det visades hockey på tvn

Vi fick dom dock att göra ett avbrott i hockey-tittandet när vi skulle spela ett musik-spel :)

Anna, Marcus och Elsa



Jag och min älskling


Jossan och Håkan