Den hemska boken...

Ja det var det här med traumatiseringen..
Jonas läste alltså "Pelles ficklampa" där Pelle ska gå till sin morbror på kvällen då det är mörkt ute. Och längs vägen så tror sig Pelle se en drake, men då han lyser med ficklampa så ser han att det är ju bara en grävskopa. Sen ser han ett troll, som visar sig vara skrot från soptippen och tillsist en gorilla som egentligen är ett träd.
Och det är det som han tyckte var läskigt. Så han gick hela helgen och bearbetade boken -"Trollet farligt! Var inget troll, bara skräpet! Gorillan farlig! Var inte gorilla, bara trädet! Draken kommer tvättstugan? Gorillan kommer torkskåpet?! Boken farlig.."

Dom senaste veckorna har det gått så bra att lägga honom på kvällen. Vi har bara behövt lägga ner honom i sängen, säga God natt och gå därifrån, sen har han somnat på ca 10min. Men dom första nätterna efter boken (ja man räknar tiden så, tiden före boken och tiden efter) så gick det inte att ens lämna honom i sängen så blev han super ledsen (inte bara sådär vanligt ldesen utan jätte ledsen och stod och kramade gosedjuret och vill ha med sig det hela tiden, vilket han annars inte brukar bry sig så mkt om..) Och när han väl fick sova hos oss så kunde han vakna mitt i natten sträcka upp armarna och ropa "Komma!" fast han låg super nära och kunde liksom inte komma närmare än så..

Men nu har det börjat bli bättre faktiskt. Nu har vi bara svårt att lägga honom på kvällen av andra anledningar. När han fick feber, att han sovit för länge på dagen osv.. Så nu måste vi bara försöka komma tillbaka till rutinerna som vi hade, igen. Förra natten sov han iaf hela natten i sin säng, så vi hoppas det går åt rätt håll!
Här kommer lite bilder på vårt söta troll!


Man kan ju undra vem som influerat dess pojkar.. (nej det behöver man inte fundera så länge på..)

Tydligen en min han ofta gör..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0