Stora grabben!

Ja men i onsdags då.. Då fyllde ju min stora pojke 5 år. 5 år alltså! Otroligt så snabbt tiden går! 
Tänk att min blyga, försiktiga, slamsiga, skrivkunniga, fina, långhåriga, ordentliga, tidvis högljudda bokslukande Batman/Hulken/Zorro är 5 år! 







Utan täckning

Ja just.. För er som missat det så har vi ju varit utan mobil täckning i över en vecka. Alla i Gräsmyr alltså. Så det har inte gått att ringa eller sms'a oss. Vi har bara haft kontakt med folk via internet (whatsapp och Facebook tex) när vi har varit hemma.
Telia sa förut att problemet skulle vara åtgärdat den 26/2. Alltså imorgon. Så.. Vi får se hur det blir med det..

Mat

Helgen som var gick i matens tecken. 
På fredagen åt vi, som jag skrev tidigare, after work på Rex. På lördagen så firade vi min moster som fyllde 60 år, genom att äta på La Garage i Umeå. Det var jag, Lina, mina föräldrar, mina föräldrars syskon, 4 av mina kusiner och så fick Elias följa med (han är ju ett storbarn så han fick testa att vara med. Men han tyckte inte det var så spännande att vara där. Han satt mest och spelade på min telefon) :). Bara vuxna alltså (nästan) och på fin restaurang och allt :) Gott och trevligt värre!
På söndagen packade jag, mamma och linas kompis Emma in oss i Linas bil och så åkte vi till Lycksele. Där började vi att äta go' lunch på Knuten och sen besökte vi Skogsmuseét. Där tittade vi på skogsmaskiner och testade också att köra en (eller alltså kranen eller vad man ska säga) 




Det var eftersom världens bästa syster fyllt år vi var där. Hon är så duktig på att hitta på saker med sina nära och kära i samband med sin födelsedag. Ett föregående år bowlade vi och ett annat så var vi på Fortet. Jätte bra tanke det där! 

Jag tycker det är roligt med pyssel och så tycker jag det är roligt att fixa fint med paket. Så när jag skulle ha en låda till Linas present så tänkte jag att det är ju lika bra att fixa en egen!
Så jag limmade på ett färgglatt presentpapper på en kartong med lock. Och så limmade jag fast turkost silkespapper inne i kartongen som jag kunde vika över det som var där i. 



Imorgon är ingen vanlig dag, för det är Theos födelsedag. Hurra hurra hurra :)
Nu är nog första året han är riktigt förstående med det här med födelsedag. Innan så har han ju vetat vad det är och innebär såklart, men inte på samma sätt som nu. Han har haft nedräkning till födelsedagen. Haft koll hur många dagar det är kvar och vilken veckodag det är födelsedag och vilken det är kalas. Och att det är begravning på fredag. Förra året tyckte han såklart det var roligt med tvärtom-kalaset, men nu har han peppat på superhjältekalaset ett bra tag. Han har starka åsikter på vilka han vill ska komma. Förut så är det ju mest att jag har bjudit släktingar och våra kompisar så har han ju fått kompisarnas barn på köpet. Men i år ville han att hans kompisar från förskolan ska komma så han fick bjuda 3st därifrån. Sen så kommer 5st kusiner, så med han och hans bror är dom 10 barn och det tycker jag är absolut lagomt. 
5 år.. Kan ni förstå?!?! Stora killen! Shit pommesfrites! 

Friday I'm in love

Nu ska vi se vad som har hänt sen sist..

Theo fortsätter stava och skriva

Vi har avfrostat frysen (säg det inte åt någon, men vi har inte gjort det sen vi flyttade hit för drygt 6år sedan..

Theo hade en snabb lätt variant av magsjuka (vi vet inte om det var det eftersom Theo alltid kräkts lätt tex, när han svalt för mycket vatten då han badat eller då han haft mycket slem i samband med förkylning) Han kräktes typ vatten och slem på morgonen och sen åt han frukost, lunch och middag som vanligt om än inte mer. Ingen av oss andra fick något men båda barnen fick ändå vara hemma två dagar för säkerhets skull.)

Max har blött näsblod vilket han bara tyckte var jätte roligt
"Ha ha blod på mamma!"

Jag har varit på en kursdag med "integrerade barn och elever med hörselnedsättning", vilken var lärorik och intressant. (det var del två och sista delen på den kursen, första delen var i oktober)

Och idag hade hela mitt skolområde en kompetens utvecklingsdag som handlade om "Lärande för hållbar utveckling" Vilket jag tycker är väldigt viktigt och intressant! Det innefattar ju så mycket..! Överkonsumeringen som försegår idag (att vi bara köper och köper utan att tänka på om vi verkligen behöver allt det där eller om man kan laga det man har eller köpa begagnat), hur vi behandlar miljön, naturen och varandra. Återvinning (både på jobbet och hemma är jag nån slags sopsorterings polis -"varför ligger det plast i soporna igen?!") att tänka och köpa ekologiskt (frukt och grönt är det lättaste att börja med, men tänk annan mat, vin, kaffe och det där med kött är ju ett helt kapitel för sig -om man nu som jag inte kan hålla sig borta från att äta kött, köp närproducerat, gärna lokalt om man har tillgång till det!) Det där med att inte ta bilen så mycket är ju dock svårt för oss som bor så här en bit ifrån allting.. Så där måste jag ju säga att vi är miljöbovar. 
Man kan ju fundera på vad jag kan göra för att göra just mitt "ekologiska fotavtryck" mindre ("När man talar om ekologiska fotavtryck menar man ibland de mycket konkreta spåren av vår konsumtion, det kan vara ett kalhygge i tropikerna som drevs fram pga palmoljan i mina chips, eller förgiftat grundvatten och försaltade åkrar som kan kopplas till bomullen i min T-shirt. Det finns många vanliga handelsvaror som idag tas fram på ett mycket ohållbart sätt.  I beräkningar av det ekologiska fotavtrycket utgår man inte från konkreta spår i naturen utan man använder statistik över konsumtion och produktion för att uppskatta hur mycket av planetens förnyelsebara förmåga som behövs för att ta fram allt som vi konsumerar och absorbera avfallet som bildas.") 
Ja men nu blev det ett sidospår på mitt berättande om senaste tiden..
Vi avslutade i alla fall komp. utv. dagen med att bli bjuden på after work på Rex. Jag hann också med att hänga med några arbetskamrater en sväng på Bishops Arms innan min buss gick hemåt 18.55. 




Trevlig helg allihop!!

Övning ger färdighet

Nu stavas och skrivs det för fullt här hemma :) Hans första ord han skrev helt själv var ju som jag visade Batman (Bätmän) sen slog han på stort och skrev det andra ordet Leoslekland (Leosleklant) Varför hålla på att skriva korta ord när man väl har lärt sig :) Han gjorde en inköpslista igår:

Han sitter och tränar och tränar :)




Semlor

Idag blev min lediga dag, som jag skrev om sist, alltså att jag skulle byta en sån. Så förra veckan var jag inte ledig nån dag, utan hade istället extra långa dagar med kvälls studiebesök osv. Men denna vecka så är jag då istället ledig två dagar (tisdag och torsdag). 
Så idag hakade vi på lina och barnen till Nordmaling. Elias och Theo skulle till tandläkaren. Theo skulle kolla upp en tand som han gjorde illa då Tage var här sist. Han klev på en spade och slog upp skaftet på tanden och så den blev lite lös och gör fortfarande lite ont. Dom tog en röntgenbild och kunde konstatera att så länge den inte blir en annan färg eller börjar göra mer ont så kan vi bara vänta tills den lossnar av sig själv. Så det var ju skönt. Det var ju nog svårt för dom att få ta bilden så jag kan ju bara tänka hur svårt det skulle vara att dra en tand.. 
Efter tandis var vi en sväng till Hälsocentralen för att kolla upp Theos hals, då han har haft stora halsmandlar, lite ont när han ska svälja och låtit lite "grötig" på rösten sen jul från och till. Men det var inga streptococcer utan troligtvis nåt virus konstaterades det. 
Efter dom besöken så var jag och Lina sugen på fika så vi stannade till på Näslunds innan vi åkte hem :)

Idag skrev Theo sitt första ord utan att jag bokstaverade eller hade skrivit ordet innan så att han kunde skriva av (båda dom grejerna brukar han annars göra) 

Jag håller på att förbereda lite inför kalaset som komma skall
Mer om vad dom ska vara till visar jag sen :) 

Nu i dessa tider så har vi såklart hunnit trycka i oss några semlor :)

Theo läste en golftidning för Max. Lagom spännande läsning kan en ju tycka..




Barnfritt



Max där han trivs bäst. Sittandes på farfars fötter där han kör bil :) 
Farfarn åkte tillbaka till Mora och sambon i lördags. Så nu får Max klara sig tills i slutet av februari innan han får köra på hans fötter igen :) 

I lördags, efter att Max sovit eftermiddagsluren så åkte vi till Långed och lämnade lillebror. Vi körde förbi Nordmaling och köpte god mat och svängde sen förbi Mjösjöby och tryckte i oss några semlor och lämnade storebror där för att sen åka hem igen. 
För typ en månad sen planerade vi att barnen skulle sova borta den helgen. Först hade vi tänkt slå på stort och lyxa till det, använda lite julklappspengar och sova på hotell eller nåt. Men sen insåg vi att det skulle vara invigningen av kulturhuvudstads året 2014 den helgen så vi uteslöt Umeå, då det var typ 40 000 eller nåt sånt och hängde i centrala Umeå just den kvällen. Vi funderade ett tag på Ö-vik, men sen vann Jonas en hotellnatt (som man var tvungen att ta i Umeå) så då sa vi att vi sparar den tills lite längre fram och så var vi "bara" hemma istället. Vi åt go'middag (framför tv'n) :) spelade sällskapsspel och såg film. Och sen njöt jag av faktumet att få sova hela natten och morgonen oavbrutet. Äta frukost framför tv'n och bara känna lugnet. Sen började jag sakna barnen och längtade tills mina föräldrar skulle komma med storebrodern. Medan vi väntade så roade vi oss med att möblera om lite. Vi tog bort det vita vardagsrumsbordet och ställde dit kistan istället. 
Kistan som stått här.. 

..står numera här. 

Otroligt skönt att få bara vara vi ett dygn. Njuta av tiden tillsammans och få sovmorgon och så. Men vi konstaterade båda att det skulle ju vara jätte tråkigt utan barnen som kommer till oss på morgonen och myser. Och Max som verkligen tokmyser! :) Och det är ju nästan för tomt och tyst i huset när dom inte är här och härjar :) Våra älskade gullungar!!

I veckan har jag ingen ledig dag eftersom jag bytt då det var massa extra grejer imorn. Så istället jobbar jag 7.45-20 imorgon.. Men då har jag en vecka med två lediga dagar att se framemot istället! :) Vet ej än när den blir. Men ser framemot den i alla fall :)

Natteligott! 

(Mina föräldrars kattunge)
 

RSS 2.0