Friday I'm in love

Nu ska vi se vad som har hänt sen sist..

Theo fortsätter stava och skriva

Vi har avfrostat frysen (säg det inte åt någon, men vi har inte gjort det sen vi flyttade hit för drygt 6år sedan..

Theo hade en snabb lätt variant av magsjuka (vi vet inte om det var det eftersom Theo alltid kräkts lätt tex, när han svalt för mycket vatten då han badat eller då han haft mycket slem i samband med förkylning) Han kräktes typ vatten och slem på morgonen och sen åt han frukost, lunch och middag som vanligt om än inte mer. Ingen av oss andra fick något men båda barnen fick ändå vara hemma två dagar för säkerhets skull.)

Max har blött näsblod vilket han bara tyckte var jätte roligt
"Ha ha blod på mamma!"

Jag har varit på en kursdag med "integrerade barn och elever med hörselnedsättning", vilken var lärorik och intressant. (det var del två och sista delen på den kursen, första delen var i oktober)

Och idag hade hela mitt skolområde en kompetens utvecklingsdag som handlade om "Lärande för hållbar utveckling" Vilket jag tycker är väldigt viktigt och intressant! Det innefattar ju så mycket..! Överkonsumeringen som försegår idag (att vi bara köper och köper utan att tänka på om vi verkligen behöver allt det där eller om man kan laga det man har eller köpa begagnat), hur vi behandlar miljön, naturen och varandra. Återvinning (både på jobbet och hemma är jag nån slags sopsorterings polis -"varför ligger det plast i soporna igen?!") att tänka och köpa ekologiskt (frukt och grönt är det lättaste att börja med, men tänk annan mat, vin, kaffe och det där med kött är ju ett helt kapitel för sig -om man nu som jag inte kan hålla sig borta från att äta kött, köp närproducerat, gärna lokalt om man har tillgång till det!) Det där med att inte ta bilen så mycket är ju dock svårt för oss som bor så här en bit ifrån allting.. Så där måste jag ju säga att vi är miljöbovar. 
Man kan ju fundera på vad jag kan göra för att göra just mitt "ekologiska fotavtryck" mindre ("När man talar om ekologiska fotavtryck menar man ibland de mycket konkreta spåren av vår konsumtion, det kan vara ett kalhygge i tropikerna som drevs fram pga palmoljan i mina chips, eller förgiftat grundvatten och försaltade åkrar som kan kopplas till bomullen i min T-shirt. Det finns många vanliga handelsvaror som idag tas fram på ett mycket ohållbart sätt.  I beräkningar av det ekologiska fotavtrycket utgår man inte från konkreta spår i naturen utan man använder statistik över konsumtion och produktion för att uppskatta hur mycket av planetens förnyelsebara förmåga som behövs för att ta fram allt som vi konsumerar och absorbera avfallet som bildas.") 
Ja men nu blev det ett sidospår på mitt berättande om senaste tiden..
Vi avslutade i alla fall komp. utv. dagen med att bli bjuden på after work på Rex. Jag hann också med att hänga med några arbetskamrater en sväng på Bishops Arms innan min buss gick hemåt 18.55. 




Trevlig helg allihop!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0