Kändis?

Igår firade vi världens bästa Karlsson (eller hur blir det där nu när jag 2 barn som också heter Karlsson..) Hur som, så fyllde Jonas år igår och det firade jag genom att klippa gräsmattan och Lina genom att kratta gräsmattan åt honom. (alltså jag klippte väl åt mig med, men vi kan säga att det var mest åt Jonas) :)
Och så fick han en kötttermometer av mig, så nu förväntar jag mig perfekt grillat kött hela sommaren! :)

Sen på kvällen hängde jag med Anna och Jossan hemma hos Josefin. Trevligt värre :)

Alltså, nu har jag ju lagt upp klippet på min skönsjungades son på Youtube. Och det är inte så att jag inte tänkt igenom det hela i typ en månad innan jag gjorde det. Tillslut gjorde jag det iaf.. Och nu, efter lite drygt ett dygn (jag la upp den igår på dagen) så ikväll hade den sist jag kollade 560 visningar! På drygt ett dygn..! Och folk skriver så snälla och härliga kommentarer (kollade alla delningar på Facebook, var minst 13 delningar där från okända människor) och alla säger bara snälla och roliga saker :) (nej nu var det nån som inte hade skrivit lika snällt och det kommer säkert bli fler som inte gör det.. Men den största delen gör ju faktiskt det!)
Min son, Youtube-kändisen :D


Haha, ser nu att meddelandet jag skickade ...

mms_img133322878 (MMS)

Haha, ser nu att meddelandet jag skickade igår på dagen, kom fram ikväll.. Får väl se när det här kommer fram.. Ikväll har jag gått blodomloppet med jobbet och 11000 andra Umeåbor. Lika trevligt som vanligt var det! :) Kul att höra lite om vad som händer på jobbet också, bli lite uppdaterad alltså. Nu ska jag sova gott efter den sköna promenaden och det trevliga umgänget. Natteligott!


Jag fick ihop en fin hög tillslut (och det...

mms_img583864886 (MMS)

Jag fick ihop en fin hög tillslut (och det var ändå inte allt, det blev några till stora grenar på högen och så körde jag bort 3 skottkärrelass med mindre pinnar..) Kändes inte helt säkert att stå där nästan längst upp i trädet och såga.. Men nu är det gjort! Några rivsår (från trädet alltså, inte från sågen) och lite nack-och ryggvärk senare så.. Nu tror jag att jag ska dammsuga lite innan jag sätter igång med middagen.


Meen. Jag provar väl skicka ett till från ...

Meen. Jag provar väl skicka ett till från mobilen så kanske det andra kommer fram nån gång..!


Dumt!

Åhh.. jag vet inte vad problemet är.. Men det kruppar sig bara när jag ska mobilblogga! Som det är nu så kommer inte ett meddelande fram förrän jag skickat ett nytt. Då kommer det jag skickade innan fram.. Märkligt!
Jag skrev ett till idag ganska snart efter det jag skickade om utsikten, men jag ser ju nu att det inte har kommit fram.
Testar att skriva från datorn nu och ska se om det andra kommer fram..

Min utsikt just nu :)

mms_img583864886 (MMS)

Min utsikt just nu :)


Morsdag

Ja just, det är ju morsdag idag..
Grattis igen älskade mamma!
Jonas vet precis vad han ska ge mig så jag blir glad, jag fick lakrits och ett tv-spel :) Allt jag behöver :) Tack älskling!

Här kommer bilder från i fredags när 5 barn lekte i en koja i kvällssolen..


Helgen

Idag har vi varit på kalas hos Anna och Marcus och ätit god och mättande smörgåstårta (och umgåtts med våra vänner förstås, men man måste poängtera smörgåstårtan ju!)
Sen har jag skottat bort gammal jord och massa brännässlor från komposten och så har jag klättrat  i träd för att kapa trasiga grenar. Jonas har ju förstås också gjort massa grejer (maskerat och målat fönster, börjat klippa gräsmattan m.m. Men det är ju roligare att nämna vad jag gjort såklart)
Sen ikväll gick jag och Lina på vägföreningsmöte. Japp, vuxet värre!

Helgbilder:

Fotollspojken


I helgen har vi ätit frukost (och alla andra målen) ute på altanen.

Igår kväll spelade vi sällskapsspel hela familjen (inte så mycket Max kanske.. Men vi andra)

Idag var det dags för årets första gräsklippning.

Jag älskar sommaren! :) Igår städade vi på...

mms_img208048526 (MMS)

Jag älskar sommaren! :) Igår städade vi på altanen och gjorde fint där och sen var jag på modehuset i Lögdeå och fyndade och sen på kvällen hängde jag med syster medan Theo hängde med kusinerna. Idag har jag shoppat på maxi och sen inte gjort så mycket mer :)


Soliga torsdag

Självklart hade pojken bara haft det bra på utflykten :) Ätit det mesta av den medhavda matsäcken, utforskat området runt bygdegården och haft på sig sin rymdhatt som dom tillverkade förra veckan på förskolan.

Idag har jag fått årets första bränna.. Att man aldrig lär sig. Jag smörjde in mig, men tydligen var det för sent. Inte för att det var så farligt jag brände mig, men lite röd blev jag när jag satt ute med syster i solen.
Idag rensade jag färdigt vinbärsbuskarna. Det tog som sagt 5 år att ta tag i dom, det tog 3 dagar att göra (inte så effektiv jobbtid dom dagarna dock) och nu är det klart! Yey! :)

I brist på annat kommer här några Instagrambilder som jag inte vet om jag bloggat upp..

Kommer ni ihåg att jag hade en fin grind med ett fint tak på min garageuppfart förut..? Det gör jag. Den var fin.

Våran sångfågel :) Nu har han ju dock fått en mikrofon att sjunga i så han slipper sjunga i golvmoppen :)

På en kvällspromenad genom fina Gräsmyr.

Elias och Loke trotsade snön och cyklade i alla fall :) (Det var dock när Loke hade kvar stödhjulen, nu har han ju lärt sig cykla utan dom stora killen!)

Våran gladskit :)

Pojken, kusinen och brasan.

Abborrefileér i ugn med purjolök.. Mums! :)

Jag gillar engagerad tapetsering.. Varför flytta på sängen när man kan tapetsera runt den? Den kommer ju ändå alltid att stå på samma ställe :) (Bilden är inte tagen hos oss, nej.)

Ännu en promenad genom fina Gräsmyr.

Nu har jag skickat iväg en mallig pojke ti...

mms_img-20516885 (MMS)

Nu har jag skickat iväg en mallig pojke till förskolan som hade sin egen ryggsäck med sin egen mat i :) Idag är det nämligen förskolansdag och alla barnen från förskolan till förskoleklassen har med sig egen matsäck och ska gå på utflykt till bygdegården. Verkar så roligt och pojken var så nöjd när han gick till förskolan (ja han gick, han som alltid annars cyklar.. Men jag tror att han tänkte att man inte kan kan cykla med ryggsäcken eller så glömde han det bara i all iver att få komma sig iväg) :) och vilket väder dom får på utflykten, just nu är det 16.5 i skuggan och dagen har ju knappt börjat än! :)


Vad dåligt det går att blogga från mobilen...

Vad dåligt det går att blogga från mobilen nu.. Jag skickade ett meddelande för en timma sen, men det verkar visst inte kommit fram.. Jag ska se om det kommer fram då jag skickar det här, eller om det kommer efter det..


Rensning

Idag har jag haft besök/hjälp av bästa svärmor! Hon och Theo rensade och la ut ny jord i jordgubbslandet. Så nu är det finare än nånsin hos jordgubbsplantorna :) Tack så otroligt mycket för hjälpen Gunvor!

Medan dom jobbade på där, så jobbade jag på med svartvinbärsbuskarna. Jag hann nästan göra 3 av 4 färdiga, så imorn tar jag det sista sen kanske dom klarar sig 5 år till då :P
Orensad buske..

...rensad buske. Lite skillnad va?!

Före..

..efter. Det är alltså buskarna längst ner mot gärdsgården (japp, jag fick googla ordet för att få till rätt stavning..) som jag tagit nu. Dom som är närmare är krusbärs -och rödvinbärsbuskar och dom var inte lika stora och risiga så dom gör jag nog inte så mycket åt just nu..

Sen på eftermiddagen hängde syster och barn här i solen. Mycket trevligt! Med både sol och syster :)

Tack för kvällsfikat Gunvor! Dom var jätte goda, synd att dom tog slut så fort bara :)

Fotboll

Max gick igenom besiktiningen utan anmärkningar. Han behövde alltså inte ombesiktas :)
Jag fick sällskap av snälla syster till Nordmaling och vi passade på att ta en fika på Näslunds när vi ändå var där.
Sen har jag fortsatt ute i rabatten idag och börjat rensa upp i vinbärsbuskarna, vilket kommer ta ett tag, då vi inte gjort nåt åt dom sen vi flyttade hit för snart 5 år sedan..

Igår köpte Jonas en fotboll och fotbollskläder till Theo och ikväll så var pojken tvungen att testa grejerna :)

Sen när Theo och Jonas blev less på att spela så stannade jag kvar på planen med några barn och spelade vidare. Jag imponerade så mycket att Elias frågade -Visst har du gått fotbollsskola?! Och visst har jag ju det :) Spelade ju faktiskt fotboll från förskolan till 9:an. Sen när det var dags att börja byta lag i och med att jag började gymnasiet oh flyttade, så slutade jag.. Tråkigt såklart, hade varit roligt att fortsätta, men drygt att byta lag i den åldern.
Men hur som.. nu när jag spelade så kände jag att det inte gick lika bra att springa fram och tillbaka på planen som det gjorde förut.. Förstår inte varför jag blev så anfådd :P Jag insåg att jag måste börja spela oftare med barnen och träna upp flåset! :)

Vi grävde fram några blommor :) Idag var j...

mms_img352118870 (MMS)

Vi grävde fram några blommor :) Idag var jag som sagt på utvecklingssamtal. Och det gick ju bara bra :) Hade hört det mesta som sas, men alltid kul att få höra det igen. Ikväll har jag och Josefin hängt hos Anna en stund. Umgåtts och fixat. Imorn ska jag till bvc med Max, då han ska göra Boel- testet, så då måste vi kliva upp lite tidigare. Just nu ligger jag och lyssnar på en ledsen Theo som är nere med Jonas. Han vaknade och hade växtvärk :( och ville bara gå ner till Jonas som inte har lagt sig än (jag ligger i sängen) och han är bara ledsen och otröstlig :( Jobbigt att jag inte kan göra nåt härifrån! Men han ville bara gå ner till Jonas. Jag har sagt det förut och jag säger det igen.. Dumma växtvärk!! Skulle jag kunna ta den åt honom så han skulle slippa den skulle jag gjort det direkt!


Idag jobbar vi på i rabatterna!

mms_img200200936 (MMS)

Idag jobbar vi på i rabatterna!


Blandade bilder

Från den dystra dagen då grinden revs..

Ser ni så tomt och tråkigt det ser ut..?

Sötnöten

Loke storhandlar

Tyr hjälper till

Före favoritlåten kom på radion (Somebody I used to know)

...och efter :)

Bilder från grillmiddagen vi hade med Lina med familj (klicka på dom små bilderna för att se dom större)

Pojken och vattnet

Storkusinen och pojken

Det finns inget dåligt väder..! :) Pojkarn...

dsc_2376-1 (MMS)

Det finns inget dåligt väder..! :) Pojkarna leker ute i regnet, nästan så jag skulle vilja göra dom sällskap.. Det var så skönt ute, fräscht liksom. Då kanske jag skulle pigga på mig lite, om jag kom ut en stund alltså. Jag är fortfarande väldigt trött. Igår natt skulle det äntligen vara min tur att få sova ordentligt. Jonas skulle tom ha Max nere halva natten så jag inte skulle störas nånting alls. Men just som jag skulle somna kom Theo in till vår säng och sen började han störtblöda näsblod! Han brukar ju göra det ibland när han är förkyld, men då brukar man kunna hantera det som ensam vuxen. Theo brukar själv kunna hålla i papperet och så ligger han stilla tills det gått över. Men nu sprutade det verkligen blod! Det rann igenom papperet direkt och han blev lite lätt hysterisk (han kände ju hur obehagligt det var) och ju mer hysterisk han blev och rörde på sig ju mer blod sprutade det! Jag fick ropa upp Jonas som fick assistera och då vaknade såklart Max och var ledsen också. Så det tog ju ett bra tag innan det slutade blöda och han blev lugn och så innan Max somnade om igen, så det var ju alltså inte meningen att jag skulle få sova tydligen! I natt har jag sovit bättre och Max börjar komma tillbaka till sina vanliga sovrutiner (då han somnar snabbt i sin egen säng, och äter en gång runt 4-5 tiden) Hans förkylning börjar med andra ord släppa nu, skönt! Imorn har jag förresten utvecklingssamtal på Theos förskola. Spännande :) Även om jag vet ungefär vad dom kommer att säga så är det ju alltid roligt att få höra det ändå. Det handlar ju om mitt barn ju! :) Och så är det ju roligt att vara den som sitter på andra sidan i samtalet :) Annars är det ju jag som brukar hålla i utvecklingssamtalen (när jag jobbar alltså)


Igår tog jag en promenad ner Jonas farförä...

mms_img200200936 (MMS)

Igår tog jag en promenad ner Jonas farföräldrars gamla hus, där Jonas, Tage och Theo höll på att rensa källaren från skräp och bråte. Huset är sålt och snart har köparna tillträde till det, så nu måste dom rensa ur det sista ur det. Sen när Theo hade utforskat allt som gick att utforska flera gånger och blev less så gick vi hem medan Jonas och Tage jobbade färdigt. Sen åt vi en jätte god grillmiddag innan det var dags för ett mosterpass med matte..! Jag och Theo hängde hos Lina hela kvällen. 5h med matteräknade blev det :) Jag drömde om olika ekvationer hela natten i natt :) Idag har Tage påbörjat resan ner mot Rättvik igen. Och här hemma gör vi tråkiga söndagssaker (städar, tvättar och fixar) Nu har det börjat regna också.. Jag som hade tänkt rensa i rabatterna idag. Ja ja får väl bli till veckan istället.


Det är sånt här jag har lärt mig (igen.. K...

mms_img200200936 (MMS)

Det är sånt här jag har lärt mig (igen.. Kunde det i skolan, men sen glömmer man ju sånt direkt då man aldrig har nån användning för det egentligen..) Från början tyckte jag allt såg helt kryptiskt svårt ut.. Men nu när man kommit på hur man ska tänka och räkna så är det ju inte alls så svårt. Lite roligt tycker jag nog det är ändå :)


Det är sånt här jag har lärt mig (igen.. K...

mms_img200200936 (MMS)

Det är sånt här jag har lärt mig (igen.. Kunde det i skolan, men sen glömmer man ju sånt direkt då man aldrig har nån användning för det egentligen..) Från början tyckte jag allt såg helt kryptiskt svårt ut.. Men nu när man kommit på hur man ska tänka och räkna så är det ju inte alls så svårt. Lite roligt tycker jag nog det är ändå :)


Nu ska vi se.. Dagarna som gått.. Tage kom...

mms_img200200936 (MMS)

Nu ska vi se.. Dagarna som gått.. Tage kom hit i förrgår och ska sova här tills söndag. Just nu är han i Umeå och hälsar på barn och barnbarn annars så är han här eller hos andra släktingar i Gräsmyr. Theo är så glad över att ha sin farfar här! :) Max förstår ju inte riktigt att uppskatta det än, men han blir i alla fall glad av att se honom (förutom första kvällen när Max var sjuk och grinig..) Och på tal om det, så är jag och barnen förkylda, men Max har det nog jobbigast. För 2 nätter sen så sov han dåligt för att han knappt kunde andas pga allt snor. Förra natten sov han knappt nåt alls för då var han så ledsen. Den här natten sov han, men han störde mycket eftersom han hostade mest hela tiden.. Så som ni hör har jag ju knappt fått sova dom här 3 nätterna.. Men men, min tid kommer ju snart också, visst?! Annars har dom här dagarna bestått av mycket systerhäng med försök till att hjälpa till med matteplugg och så har jag gått en minipromenad bara för att få lite frisk luft. Idag var jag och min familj till Nordmaling en sväng för att slänga skräp på Levar återvinningscentral, hämta paket och handla och så skulle vi lämnat tillbaka böcker på biblioteket men vi glömde böckerna hemma så det blev inget av det. Ja just och så bilden.. Jag har bytt bilbarnstolarna nu! Babyskyddet som Max har måste vi lämna tillbaka den här månaden, så nu måste jag hinna tvätta upp klädseln på det så vi hinner lämna tillbaka det i tid. Så nu har jag tagit bort hans insats till babyskyddet och satt dit Theos nya bilstol och så har jag ändrat bältet på Theos gamla stol, så Max kan ha den nu :)


Så där ja! Nu är vi mätt ett litet tag i a...

mms_img-91635476 (MMS)

Så där ja! Nu är vi mätt ett litet tag i alla fall :) Men snart ska vi grilla efterrätt.. Yum yum!


Så där ja! Nu är vi mätt ett litet tag i a...

mms_img-13605622 (MMS)

Så där ja! Nu är vi mätt ett litet tag i alla fall :) Men snart ska vi grilla efterrätt.. Yum yum!


Mellis på bron :) Idag hängde vi med Lina ...

mms_img-13605622 (MMS)

Mellis på bron :) Idag hängde vi med Lina till Umeå för den sedvanliga Maxihandlingen. Vi shoppade för grillmiddag, kött, lax, majskolvar, champinjoner, melon, lök (både silverlök och lök i knippe ska vi grilla) och som tillbehör ska jag göra potatisklyftor och tzatziki. Undra om jag glömt nåt..? Det blir nog toppen det här tror jag! :)


Nej men precis.. Eftersom jag klev upp ext...

mms_img-96205700 (MMS)

Nej men precis.. Eftersom jag klev upp extra tidigt (7.15) för att ta emot dom, så tyckte takläggningsgubbarna att det regnade för mycket, så dom kommer en annan dag istället.. Så då åt jag frukost framför tvn i lugn och ro tills det var dags att väcka Theo. Inte helt fel det där, att känna lugnet på morgonen istället för att ligga och dra sig så länge som möjligt för att sen måsta stressa för att hinna till förskolan i tid. Meen, samtidigt prioriterar jag ju sömn också.. På tal om det, så ska jag passa på att sova en stund nu när Max sover också! :) natti natti


Jag blev inte så mycket piggare idag/ikväl...

mms_img100499756 (MMS)

Jag blev inte så mycket piggare idag/ikväll, men förkylningen blev inte så mycket värre heller... Hur det blir imorgon återstår bara att se. Om det inte regnar imorn så kommer det hit några gubbar (män, pojkar? Vet faktiskt inte vad det är för typer..) för att bygga på vårt garagetak. Som det är nu har det ingen lutning, bara en kant runtom så allt vatten samlas likt i en swimmingpool. Inte så praktiskt om det inte är en sån man vill ha.. Och eftersom det börjat läka in vatten så rekommenderas det inte att ha en swimmingpool där uppe. Får se när jag måste kliva upp imorgon för att välkomna takläggarna.. Och med det säger vi som Loke -Natteligott!


Gårdagen: städdag på kvarteret, sopa vägen...

mms_img558979698 (MMS)

Gårdagen: städdag på kvarteret, sopa vägen, kvartersgemenskap, grilla korv, systergemenskap, grillmiddag, häng hos syster, tidigt kväll. Dagen: tvätta, vika och hänga tvätt, förkyld, kaffe med syster, sopa vägen, tvätta, sjuk, kladdkakemellis, hängig, tvätta och förhoppningsvis snart vila.


Nu har det hänt! Vi har tippat grinden. De...

mms_img365324276 (MMS)

Nu har det hänt! Vi har tippat grinden. Den var så uppruttnad så den var en stor fara för alla barn som lekte runt den. Men ack så ledsen jag är nu :( Vår fina grind! Den utgjorde ju en del av husets personlighet. En sorgens dag är detta :( Men snart blir det bättre då vår familj och linas familj ska äta hos Marie och sen ikväll blir det hockey. Så snart har jag sörjt färdigt och allt känns bättre :)


Torsdag

Idag har jag spelat plastgitarr med David. Det var jätte länge sen sist och det kommer nog dröja länge tills nästa gång, då han har fått för sig att han ska börja jobba nästa vecka (eller ja alltså, han har ju velat det länge förstås, men nu har han fått ett jobb äntligen) :)

Sen efter dagishämtning så har jag inte gjort så mycket. Förutom en god middag då.. Ikväll dock, fick jag ett ryck och tog med mig pojken som så gärna cyklar överallt :) och gick till återvinningen med massa stora kartonger som tog massa plats i garaget.
Imorgon är Jonas ledig, Yey! Det gillar vi :)

Dagen i bilder

Ja men dagen då..

Jag åkte med Lina till Umeå.
Där hängde jag och Max på stan en sund medan vi väntade på henne.

Sen gick vi till café Göteborg där vi hade fått två kuponger av Jonas som innebar att om man köpte en latte fick man valfritt bakverk på köpet. Det betydde att allt det här blev bara sammanlagt 76kr :)

Och grymt gott var det! (klicka på bilderna för att se dom större)

Och vilken utsikt vi hade :)

Sen åkte vi på Maxi där jag köpte den här spännande drickan...

Och en ny jacka och nya stövlar till Theo. Det var inte medvetet, utan bara för att jag tycker om dom färgerna, men Jonas gillade färgvalet grönt och gul :) (måste väl förtydliga för er som inte vet att det är Björklövens färger)

Och innan vi åkte hem så följde jag med Lina när hon skulle besikta bilen. Och till skillnad från förra gången jag följde henne, då hon hade 9 fel (det måste vara nåt slags rekord va?!) så gick den igenom nu :)

En vanlig dag

3 bilder från en vanlig dag i vårat liv (bilderna är från igår):

Theo cyklar till affären (nuförtiden består dom flesta dagarna av cykling. Han har börjat cykla till och från förskolan nu också)

"Stör inte, jag lyssnar på musik!" (Antingen lyssnar han på musik eller ser barnprogram på SVTplay på surfplattan)

Max går i gåstolen (eller sitter/ligger på golvet och leker) och är nöjd med livet :)

Och jaa, det är väl en sammanfattning av våra dagar nu ungefär :)
(förutom att vi umgås massor med syster och hennes familj, men ingen av dom fastnade visst på någon bild igår) :)

Bilden är svaret på frågan, hur mycket san...

mms_img328055015 (MMS)

Bilden är svaret på frågan, hur mycket sand kan man gå omkring med i en stövel utan att klaga..? :) Theo var så snäll och tömde ut sanden som var i Tyrs ena stövel på hallmattan.. Tack tack Theo. Idag har jag haft min allra käraste syster hängandes här. Vi har löst mattetal, hon har pluggat samhällskunskap, vi har ätit lunch och druckit massor med kaffe, hämtat barn på förskolan, hängt med barnen här ute och twittrat lite :)


Som vanligt nu.. Bildbomb

Nu har jag dock snart kommit ikapp med bilderna.. Hade så många som jag inte fört över från mobilen. Men snart har jag visat allt från den senste tiden.. :)

Det här är vad jag och Lina sysslade med en kväll för en vecka sen :)

Elsa hos oss på Valborg.

Max och Angelina hänger ute på altanen.

Ja det känns ju lite illa när surfplattan måste ha en egen stol..

Jag och min termosmugg fylld med mitt goda kaffe!

Theo på Tyrs sparkcykel.

Altanhäng i Långed

(Ja förutom den här bilden då..)

Måste bara lägga upp en bild på hur det se...

mms_img-11134903 (MMS)

Måste bara lägga upp en bild på hur det ser ut idag.. Ser lite mer hoppfullt ut va?! :)


Så här såg det ut igår hos oss.. Idag är d...

mms_img-45532620 (MMS)

Så här såg det ut igår hos oss.. Idag är det betydligt bättre väder! Solen lyser, det blåser dock kalla vindar men dom kan man bortse ifrån så länge solen lyser och det inte snöar :) Vilket lyx jag hade/har idag.. Direkt efter frukosten gick jag över till grannen på andra sidan granhäcken, där också Anna var, för att fixa lite grejer. Medan jag var borta städade Jonas och Theo toaletten, dammsög, plockade undan i köket och fixade lunch. Så när jag kom hem var det bara att sätta sig ner i det nystädade huset och äta :) Nu är dom ute och fixar istället. Jonas har sköljt av vinterdäcken och tvättat bron och altanen på framsidan. Näe nu ska jag sätta mig och dricka en kopp kaffe tror jag bestämt. Ha det gott i solen folk!


Jag älskar bebisars sovstil :) Jag kom ihå...

mms_img-14013022 (MMS)

Jag älskar bebisars sovstil :) Jag kom ihåg med Theo också, det var inte sällan han sov med fötterna genom spjälorna (heter det så?? Det såg ju jätte konstigt ut..) I eftermiddags kom syster över för lite mattehjälp och när vi insåg att det skulle ta längre tid än vad vi trodde att lösa ekvationerna så kände vi att det var lika bra att hon och hennes familj åt middag här, så vi kunde fortsätta sen (och för att det är trevligt med sällskapet!) :) Sen hängde dom kvar en stund och såg lite hockey innan dom gick hem. Imorn ska jag och Anna över till Josefin och fixa lite. Sen hoppas jag att det inte snöar lika mycket som idag, så kanske det blir att vara ute lite också :) God natt på er!


Bebismöte


Bilder, bilder, bilder

Ja men då kommer här en laddning till av gamla kort:

Kusinhäng framför surfplattan

Barnen spelar Ellen och Olle-lotto

Theo gjorde ett T på datorn. Jag tyckte det var bra gjort, man måste ju hålla in musen och dra och sen släppa upp på rätt ställe och sen göra ett streck till på rätt ställe..

En dag när Theo var ute själv hörde jag hur han bökade och levde om på bron, så jag stack ut huvudet och undrade vad han höll på med.. Han hade bökat upp bordet och stolen och ville fika på bron :)

Loke hänger i tv-spelshörnan :)

Killarna kollar på Bert och Ernie på surfplattan.

-"Haha, draken fiser på ditt huvud Max!"

(Theo sitter bredvid mig och beskriver kortet) "Vi var på Tyrs kalas! Då fick jag äta tårta och kakor! Vi gedde den där traktorn till Tyr"

(Jag frågade, vad gjorde ni här då?) -"Myste! Jag låg och myste med Max!"

"Där satt Max och åkte. Haha, han satt där och åkte. Och då satt du och jag där och tittade på där när han åkte"

"Där satt jag och cyklade" Det var en dag när det regnade och han ville cykla, men orkade inte ta på sig regnkläderna, så då gick han ut i garaget istället. Någon dag senare körde han sönder trehjulingen så vi var tvungna att köpa en ny cykel :)

Maritha och Lina, den här är för er! Bilde...

mms_img471070262 (MMS)

Maritha och Lina, den här är för er! Bilden alltså, hjälmen är för Theos säkerhet.. Idag har jag och barnen hängt med Gunvor i Nordmaling. Vi tittade på hoppborgar, fiskade i fiskdam, åt hamburgare och köpte sockar (inte så mycket jag det senaste, det var mest Gunvor) Sen efter en sväng på djuraffären så åkte vi till Långed och fikad innan vi åkte hemåt igen. Theo tackar så mycket för hjälmen! Han är såklart ute och testar den nu :)


Idag när vi kom hem från förskolan så test...

mms_img190323482 (MMS)

Idag när vi kom hem från förskolan så testade Theo sin nya cykel :) Han ville inte gå in trots att det började hagla och blåsa kallt.. Jag fick in honom tillslut och nu är han uppe på sitt rum och sjunger i mikrofonen :) Men nu kom solen fram igen, så efter lite mellispaj så ska vi nog ut och cykla igen!


Vad vi gjorde idag...

Idag följde jag med syster och Tyr för lite Umeåhäng.
Vi åkte bil
Vi letade cykel på en secondhandaffär, men hittade ingen.
Vi fikade på bibliotekscafeét.
Vi hängde på stadsbibilioteket.
Vi köpte en cykel och en ny bilstol till Theo på Biltema.
Vi spande in nya Barnenshus, där jag köpte en sparkcykel..
..och en mikrofon med högtalare :)

Bildbomb

Jag hittade visst massa bilder som jag hade tänkt lägga upp men glömt..
Så här kommer ett helt gäng med bilder från när Johanna och barnen var här för nån vecka sen:

Gårdagen då.. Det var en trevlig eftermidd...

img_20120501_120 (MMS)

Gårdagen då.. Det var en trevlig eftermiddag/kväll! Först var Anna och Marcus här och grillade, sen mötte vi upp med Lina, Marie och Peter (alla hade ju såklart sina barn med sig också) och gick upp till bygdegården för att titta på majbrasan och människorna. Där uppe så mötte vi också upp med Johan och Josefin och när vi skulle gå hem så bestämde vi att vi skulle gå hem och hänga hos oss allihopa. Så jag gick in och hämtade massvis med filtar, så satt vi tjejer ute och pratade medan barnen lekte på gården och männen satt inne och spelade tv-spel. Vi hade en mycket trevlig valborg! Hoppas ni andra hade det också!


Idag kör vi en sån där utedag igen. Vi gic...

mms_img-6978384 (MMS)

Idag kör vi en sån där utedag igen. Vi gick ut strax efter 12 och sen dess har vi druckit kaffe på bron, plingat på ringklockan på trehjulingen 750 ggr, fått kaffesällskap i form av Marie, lekt med pinnar, gått/cyklat till återvinningen, köpt glass på affären, ätit pizza i solen på bron och suttit i vagnen och ätit lunch. Ni får gissa själva vem som gjorde vad av det, men alla i familjen var involverade i nåt :)


RSS 2.0