Grattis!!

Men kan ni förstå.. Idag fyllde gossen Karlsson 6 år! Min älskade stora kille! 
Han är fortsatt hemma från förskolan då han inte är helt pigg än :( Huvudsaken han piggar på sig tills lördag då han har barnkalaset! Idag var Jonas hemma och vabbade och imorgon är det min tur igen. 


Men åter igen.. 6 år!! Snart börjar han förskoleklass t.o.m :) (Han har 4 månader kvar innan han slutar helt på förskolan..) Alltid lika märkligt hur snabbt tiden går :)
Natteligott på er!


VAB

Idag har jag varit hemma och vabbat med Theo (alltså han som var hängig. Max var också hemma). Det är den där halsen som spökar igen.. Hoppas det inte blir värre tills lördag då han har kalas (han fyller 6 år imorgon!!) Har han tur så stannade det här den här gången och det blir bättre av sig själv och han behöver inte uppsöka Hälsocentralen. Två halsfluss inom två månader räcker tycker jag. 

Vi fick ju iallafall en chans att läsa alla nya böcker som vi lånade igår, nu när vi blev hemma idag :) Vi myste ner oss i soffan och läste dem alla :)

 
Jag känner mig också lite hängig så jag gjorde en "man-tager-vad-man-haver-i-kylen" smoothie av ingefära, fänkål, avokado och apelsinjuice. Blev oväntat god och jag känner redan hur mycket piggare jag blev! (Not.. Jag känner mig precis lika hängig som innan) Hade jag tänkt på att jag skulle fota den skulle jag ju inte druckit från den först.. Den såg visst inte så lockande ut på kortet..



Bibliotek

Svårt att veta var jag ska börja när det är så här sällan jag bloggar nu för tiden..

Jag börjar i fredags.. Det var en sån där perfekt dag då allt bara blev som det skulle :) Både jag och Jonas slutade tidigt och hämtade barnen tillsammans vid mellis. Sen när vi kom hem begav jag mig ut i solen och sprang. Det kändes jätte bra och jag fick den bästa tiden nånsin! (måste poängtera att jag springer inte för att få en bra tid eller så. Jag springer, tränar styrka och yogar för att fortsätta att inte ha ont, för att orka med mera och för att få till det med andningen. Och hittills har det fyllt dom funktionerna. Men sen är det ju förstås inte tråkigt att man kan se lite resultat också) :) Efter dusch och middag så såg vi en film med barnen innan det var dags att lägga dom. Sedan såg vi på SNL40! Saturday night live firar 40 år och spelade in ett special live program som var nästan 3h med massa gamla sketcher och med dom som tidigare varit med. Åh vad roligt det var! Åh alla som var med! Gamla och nya snl människor och kändisar som varit värdar för programmet. Och så många karaktärer från alla år. Ett perfekt avslut på en perfekt dag att se det programmet!
På lördagen var familjen Jonsson /Westman här. Jag och Anna lagade mat och männen såg på hockey (nånstans blev det fel i fördelningen..) 
På söndagen hade Theo näst sista tillfället av skidserien, jag var ute och sprang och sen vet jag inte vad mer vi gjorde..

Idag på min lediga dag var det först Lilla Vasaloppet på barnens förskola så jag följde med barnen dit 

och sen efter lunch så åkte jag och barnen in till stan där vi mötte upp med Anna och hennes barn och så gick vi och spanade in nya biblioteket i Väven. Så fint det var där! 





Där hängde vi bland böckerna ett bra tag. Jag uppskattar att mina barn gillar böcker så mycket  :) Först att gå omkring och titta i och låna böckerna där. Få välja ut vilka man verkligen vill ha med sig hem och vilka man nöjer sig med att bara titta i där. Sen när vi kom hem (eftersom Theo läser själv väldigt bra nu) så satt han och läste igenom några böcker och max satt och bläddrade igenom några. Och tillsist välja vilken bok vi skulle läsa som god nattsaga (helst ville dom att jag skulle läsa typ alla men vi fick komma överens om vilken vi skulle läsa nu första kvällen så ska vi läsa dom andra sen.) Det är ju så bra att dom tycker om det så mycket när det är ett gratisnöje! :)
Efter vi var på biblioteket så gick vi och fikade på Kakmonstret. Det var ju jätte bra att det fanns en lekhörna för barnen och det var mysig inredning, men tyvärr var det dyrt och så fanns det inte så stort utbud av fika. Men kladdkakan iallafall supergod! :)

Imorgon ska jag fara och klättra på Iksu. Nu var det så där länge sen sist igen.. Men jag ser fram emot det! 

God natt! 

Så här såg det ut från mitt sovrumsfönster när jag klev upp på lördags morgonen :)

Presentation

Nu ska ni få höra vad jag gjorde i onsdags som jag känner mig nöjd över att ha gjort..
Vi skulle ha andra förskolor på studiebesök hos oss på vår förskola på onsdag kväll. 100 personer var det som kom dit. Vi skulle visa upp våra lärmiljöer och berätta om hur vi arbetar, vår orangisation osv. 
Dom som kom gick runt och tittade inne i huset och så lyssnade dom på två presentationer: Förskolechefen och vår konstnär som jobbar i ateljén höll en presentation tillsammans i en av lekhallarna och jag höll en presentation (själv!) i en annan  lekhall. 
Jag berättade om vårt digitala arbete och främst då vårt arbete med lärplattan. För 100 personer! Det var dock uppdelat på tre tillfällen eftersom alla inte rymdes samtidigt. Men ändå! :D
Jag var lite nervös innan. Inte för vad jag skulle säga. Det kände jag mig säker på. Utan för att stå och prata inför alla :) Först när jag tog på mig att jag skulle göra det kände jag mig inte alls tveksam, utan tyckte det kändes helt lugnt. Men det var dagen innan nervositeten började komma..
Men det gick iallafall bra! Tydligen så bra att en ringde dagen efter och ville att jag skulle komma till deras förskola och hjälpa dom att komma igång och inspirera dom i deras arbete också  :)

Jätte kul att ha gjort det! Även om jag var nervös innan så var det bara roligt att göra det! Och det ska bli kul att få komma ut och hjälpa andra och inspirera dom också! :)




Utflykt

Ok. En vecka senare kommer här bilderna från förra helgen då Gunvor, Inara och Ellie kom på besök och vi gick upp på berget vid elljusspåret för att grilla lunch:
















Söndagspyssel

Idag introducerade jag Theo för limpistolen. Han fick gå loss i återvinningen i garaget för att hitta saker att skapa med och sen flödade fantasin och skapandet :)



Här har han gjort ett vapenställ. 

Och här.. Nåt annat.. :)

RSS 2.0