Allergisk konjunktivit

Vi for en sväng på Bjurholms marknad i lördags. Som vanligt köpte vi bara ätbart :) Det var ovanligt mycket folk där i år! Det är ju inte så mycket marknadsstånd och så, men lagom för att slippa gå runt så mycket. Det räcker med en vända fram och tillbaka och så stanna för att äta lunch, sen är man nöjd :)
Igår (söndag) var Jimmy och Malin här och hängde. Barnen badade i poolen, vi grillade, barnen lekte och hade roligt. Och sen på kvällen hängde jag med systergrannen. Hon var här och tittade på serier och vi surrade och hade trevligt.
Idag har jag storstädat i Theos rum! Jag rensade upp, slängde trasiga saker, dammsög och dammtorkade. (Det behövdes verkligen!) Och så fick Theo hjälpa till med att ta bort leksaker han inte leker med längre. Jag kände att han har så mycket grejer framme som han ändå aldrig leker med så det är bättre att ha framme det han leker med och sen byta och ta fram annat. Det blir ju som inget värde i det han har annars..

På onsdag ska jag och Theo följa med Lina, barnen och Anita och åka Finlandsfärjan fram och tillbaka över dagen. Får se hur mycket som är exakt likadant på den som när vi åkte den när vi var små :)

Imorgon ska vi in till stan. Hälsa på pappa och handla lite. Vi får se om vi kanske också måste på BVC och kolla upp Theos öga.. Han har kliat i ögonen i några dagar nu, men det har gått bra ändå så vi har inte tänkt att man måste göra nåt åt det. Men ikväll så blev det mer och när vi googlade så hittade vi precis hur han har det. Så här står det " Allergisk konjunktivit är en inflammation i ögats yttre hinna som oftast uppträder i samband med överkänslighet för exempelvis pollen eller pälsdjur, men det kan även drabba personer utan känd allergi. Symtom kan vara klåda och en knottrighet på insidan av ögonlocket. En svullen bindhinna, vilket ibland kan se ut som en vattenblåsa på ögonvitan, kan också vara symtom på konjunktivit. Tårvätskan hos den som har konjunktivit kan bli seg och trådig. Vernaliskonjunktiviten är en allergibesläktad åkomma som är vanligast hos barn i åldern 3-5 år. Kännetecken är svår klåda och ljusskygghet. I enstaka fall angrips även hornhinnan."
Så vi ska ringa och höra imorn vad dom tycker vi ska göra. Nu sover han så gott och verkar inte besvärad så det verkar gå bra att vänta tills imorn.

Natteligott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0