Boda Borg

I söndags åkte jag, Lina, Elias, Theo och Tyr till Skellefteå för att äventyra på Boda Borg. 
Det är ungefär som Fångarna på fortet. Det finns visst många rum (celler ) som man ska klara för att ta sig vidare till nästa rum. Oftast är det en serie på tre rum som sitter ihop. När man klarat utmaningen i sista rummet så får man en stämpel som bevis att man klarat det. 
Det finns olika svårighetsgrader på rummen. Vissa ska man mest klura och hitta lösningar på, kanske i vilken ordning man ska trycka på några knappar eller förstå ett mönster och fortsätta på det. I andra rum handlar det mest om fysik. Att krypa, klättra, balansera osv. Och i dom svåraste handlar det både om klurigheter och fysik. 

Jag tog inga andra kort än det här, när vi gick in i berget där Boda Borg är. 

Jag och Lina har varit på Boda Borg i Skellefteå och i Sundsvall (Torpshamnar) förut, flera gånger. Både som barn och senare. Men vet inte om vi varit så tidigt som Theo och Tyr som är 6 år så vi visste inte om dom skulle kunna vara med på alla rum men vi tänkte att dom rummen där man bara behöver klura kunde dom ju  iallafall vara med i. Men det visade sig att det var bara något enstaka rum av alla 62 som var för svårt som dom inte alls kunde göra. Så det var ju jätte bra!

Vi hade roligt allihopa. Ett tag höll barnen på att ge upp men då fick vi vår första stämpel och då ändrades humören snabbt! Då ville dom fortsätta kämpa och försöka igen :)

Jag och Lina hade väl velat prova vissa rum fler gånger tills vi klarade dom, men barnen ville hellre gå vidare och prova andra rum. Så vi fick kompromissa lite där :) 

Det var absolut värt bilresan upp till Skellefteå! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0